Szakadás van a billentyűzetfólián. Ha van türelmed, jó szemed, erős nagyítód, akkor megpróbálhatod megkeresni. Ha megtaláltad, egy 0,2 mm tűpákával esetleg megoldható a javítása (nekem 3-ból egyszer sikerült).
Lehet kapni egyébként speciális filctollat az ilyen javításokhoz, ezzel is lehet próbálkozni (vezető réteget lehet felvinni vele a szakadás áthidalására) - de a tapasztalatok szerint nem tartós az eredmény, azonkívül baromi drága...
Van egy ALCOR BT80-as Bluetooth billentyűzet, amin a QWER és UIOP billentyűk nem működnek (kipróbálva egy Android táblagépen és egy Windowsos notebookon). Lehet ezzel valamit kezdeni a kidobáson kívül? A garancia sz'tem már régen lejárt.
Na most azért mert Testaccio Rabja nem boldogul vele még nem jelenti azt hogy kuka a dolog. Én imádom a drótnélkülimet. Elöször én is fanyalogtam, olyan újgazdag buzulásnak, meg környezet romblásnak tartottam. Mára viszont el se tudom képzelni nélküle. Folyton izgek mozgok pakolok, hol a papír ide hol a billentyű oda, hol még egy lapi topi is oda kerül a PC mell, és biza kicsi az asztalom. Imádom hogy bármikor az ölyembe puffanthatom a billentyűt vagy vonigálhatóm km-eket az egeret, nem akad meg.
Valóban amikor elem csere van meg kell nyomni 3 gombot (egyet a vevőn, egyet az egérkén és egyet a billentyűn) de soha semmi gondom nem volt ezzel. Azonnal a leírásból tudtam hol a gomb megynomás után össze párosult, sé több mint 3 éve tök faja. Évente 1 elem készlettel vígan elvagyok pedig mindennap nyomom 1,5 - 2 órát.
Az elem dolog tök más mint az I/O portok.
Az elemet mindig is + a + hoz - a - hoz kellett rakni. Már bocs de ez ált isk fizika és kémia óra. Tudod az elem az generátoros, és tudod elektro kémia zajlik benne. Az elektronikák meg félvezetősek, és rohadtul nem mindegy nekik honnan igyekeznek az elektronok átszaladni rajtuk.
Csodálkozó fantázia-nélkülieknek: TV-vezetékek. VHS-vezetékek. DVD-lejátszó-vezetékek (mindből 2). Kábel az internethez (több, mert a nagy modemből több ágazik). Notebook-kábelek. Rádió-kábelek. Párat kifelejtettem.: kböző töltők mobiltelefonhoz, fényképezőgéphez, stb. Nagy, "asztali" computerem nincs is. (Tán egyik oka, hogy nincs.)
elhiszem, hogy jó dolog is lehet, de nekem például biztos nem adná meg azt a pluszt, ami ellensúlyozná a hetenkénti elemcserét. A madzagok elférnek az asztal mögött.
cserébe kva jó h nincs madzagja. használok madzagosat (iroda) és madzagtalant (itthon), ég és föld. Klavó kb fél év, egér (opti) 1 hét. A vevő modulban van aksitöltő, és 6 db aksit adtak, egy pár a töltőben, egy pár az egérben, egy pár a billentyűben.
mosmá' csak a két eszközön kell a connect gombot megtalálni. Lehet h picike, csak ceruza/tollheggyel benyomható kis izé lesz. Ha a szinkronizálódás sikeres, a zöld izé elalszik.
A vevőn a hatodik volt a gomb. Örömmel nyomogatom, vigan jelzi is, zölden világít. Az elemekt most már biztos jól raktam be - továbbra sem működik/nek. Köszönöm az eddigi bátorítást és magyaázatokat, mára talán mindenkinek elég...
Az gáz. A vevőn semmi értelme 5 gombnak. :( Valszeg nem is azok. Alján? Megnéztem a régi logitecht, nekem feltűnő, a kaszni színétől elütő színű a gomb mindenhol, és a connect felirat is ott van mindenen. Igaz, ez még kőkori, kb 2002-es gyártmányú.
A tiedet még a genius weblapja se ismeri, de egy hasonló doksija azt irja h a connect gomb az egér alján az elemtartó alatt, a bill. bal felső lába mellett, és a vevő alsó oldalán (ez milyen marhaság...) van. Először a vevőn nyomd meg, majd 6 mp alatt először az egérét, utána a billentyűjét. Persze mindezt a gép bekapcsolt állapotában.
A vevő részen természetesen 5 gomb van. Két nagy, és köztük 3 egész kicsi. Megnyomva őket egyik sem viselkedik gombszerűen, mert nem érződik a benyomás. Egyikre sincs odairva, h. "connect". Na, pl. ez a baj.
Látod-látod, h mire gondoltam? Erre, amit te is irsz. Hasonló: a bruttó-netto ellentétpár. Amikor pénzt kapsz, pontosan a fordítottja annak, mint amikor pénzt adsz ki. Ez is gyakran felbőszít. És csodálkozik mindenki: hát mit lehet azon nem érteni? Ezt.
A lóversenyt meg a cigit hagyjuk, mindenki arra veri el a pénzét, amire akarja, te is, én is. :)
Na szóval ahova a "+" jelet írták, oda kell illeszteni az elem pozitív polaritású ("+") sarkát. Ez mindig így van, nem tudom, honnan veszed, hogy esetleg az ellenkező polaritású végét kellene oda illeszteni.
Részint érteni vélem a problémádat. Ilyesmi inkább a bemenet/kimenet vonatkozásában szokott lenni. Mondjuk egy RS232 interface-szel rendelkező berendezés egyik csatlakozó pontjának RxD vége azt jelenti, hogy a host bemenetét kell oda csatlakoztatni, vagy azt, hogy az illető berendezésnek az a bemenete, s a host TxD-jét kell arra a pontra csatlakoztatni? Ráadásul, hogy bonyolultabb legyen, nem is következetesek a jelölések. Amikor én tervezek egy berendezést, az irányokat a berendezés szemszögéből jelölöm, tehát az RxD nekem bemenet, a TxD nekem kimenet, így a host-tal keresztbe kell kötni. Az én RxD-met az ő TxD-jéhez és viszont.
A vevőrészen (amit a PCbe dugsz) van egy CONNECT gomb, és lehet h a klavó alján (hátulján) is van egy. ezeket kell egyszerre megnyomni. Ha van Channel 1-2 vagy Channel A-B kapcsoló, akkor azt egyformára kell állítani az adón és a vevőn. (nekem csak a vevőn van connect gomb, az egéren/billentyűn bármelyik gombot lehet nyomni, a régi logitech-en az egér alján meg a klavó oldalán vannak a connect gombok)