Keresés

Részletes keresés

ergoGnomik Creative Commons License 2022.11.02 0 0 38

Az valószínűleg túl nagy kihívás lesz, mert látszólag bele van varrva és/vagy ragasztva valami műbőr huzatba. Nem látszik hol lehetne szétszedni. :(

Előzmény: pittti (Bitvadász) (37)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2022.11.02 0 0 37

Szakadás van a billentyűzetfólián. Ha van türelmed, jó szemed, erős nagyítód, akkor megpróbálhatod megkeresni. Ha megtaláltad, egy 0,2 mm tűpákával esetleg megoldható a javítása (nekem 3-ból egyszer sikerült).

Lehet kapni egyébként speciális filctollat az ilyen javításokhoz, ezzel is lehet próbálkozni (vezető réteget lehet felvinni vele a szakadás áthidalására) - de a tapasztalatok szerint nem tartós az eredmény, azonkívül baromi drága...

Előzmény: ergoGnomik (36)
ergoGnomik Creative Commons License 2022.11.02 0 0 36

Van egy ALCOR BT80-as Bluetooth billentyűzet, amin a QWER és UIOP billentyűk nem működnek (kipróbálva egy Android táblagépen és egy Windowsos notebookon). Lehet ezzel valamit kezdeni a kidobáson kívül? A garancia sz'tem már régen lejárt.

XNC Creative Commons License 2022.10.10 0 0 35

Nem biztos. Némely logikai áramkör képes idővel meghülyülni.

Előzmény: pittti (Bitvadász) (33)
szuri kata Creative Commons License 2022.08.24 0 0 34

még az is lehet!

mindenesetre, a laptop használtan lett vásárolva az egér újonnan kb. fél éve, akkor össze lettek párosítva és eddig rendben 

működtek. bár, az egérben elem lett már cserélve.

a csatlakozókat, aljzatot khmm meg lehet pucerászni , de amíg jó nem szívesen babrál bennük az ember

annyira úgy vannak összelehelve még elbaszódik bennük valami.

különben, az asztali pc-nél is volt már hasonló tünet, és ott is ez volt a megoldás.

csak már régebben történt és elfelejtődik, hogy mit is kellene csinálni..

mindegy, most már jó.ámen.

Előzmény: pittti (Bitvadász) (33)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2022.08.23 0 0 33

Mert koszos, kontakthibás az USB csatlakozód (vagy az egéré)!

(néha nem árt megtakarítani...)

Előzmény: szuri kata (32)
szuri kata Creative Commons License 2022.08.23 0 0 32

aztatrógercsibész...

vezeték nélküli egerem döglöttnek tetette magát, ugyanis nem működtette a laptopot, a kurzor sem jelent meg.

nézem az alját nem világít , fasza ,nem régen tettem bele az elemet, egy gagyi csájníz fost, de akkor is..

mozgatom az elemet néha felvillan a kék fény, aztán semmi.

hoci bele másik elemet, sajna új ceruza nincs csak használt , azzal is ugyanazt csinálja, meg még néhány másikkal is .

beszart az egér? már tekerem is ki az egy szem csavart de az elején mégis fogja valami , nem akarom feszegetni mert még

letörik róla valami.

aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve kihúztam a laptopból az usb vevőjét , utána meg visszadugtam és jó lett az egér.

most már világít ,viszi a kurzort, azzal az elemmel is ami benne volt, a szemetesből zabráltam vissza, mert úgy vágtam  ki

hogy csak nyekkent.

elem lemerülésre, egér meghibásodásra gyanakodtam,elszabtam egy csomó időt vele, aztán csak annyi volt, hogy 

kihúztam-visszadugtam a vevőjét. ámen

szuri kata Creative Commons License 2022.04.16 0 0 31

persze, hogy sokkal jobb a drótnélküli!

nálam az arány: 7:3-ra a vezeték nélküliek vezetnek

cs_geza Creative Commons License 2007.06.26 0 0 30
Yihááááá!!!! Virágokat és söröket az öltöződbe kérd! :))))))))
Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 29
Örömmel jelentem, hogy a probléma megoldódott. Tökéletesen működik. Mindenkinek köszönet, leginkább talán cs.géza hsz-nak.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 28
Lassanként pótvizsgán felsőbb osztályba léphetek!
Előzmény: vince (27)
vince Creative Commons License 2007.06.26 0 0 27

Na most azért mert Testaccio Rabja nem boldogul vele még nem jelenti azt hogy kuka a dolog. Én imádom a drótnélkülimet. Elöször én is fanyalogtam, olyan újgazdag buzulásnak, meg környezet romblásnak tartottam. Mára viszont el se tudom képzelni nélküle. Folyton izgek mozgok pakolok, hol a papír ide hol a billentyű oda, hol még egy lapi topi is oda kerül a PC mell, és biza kicsi az asztalom. Imádom hogy bármikor az ölyembe puffanthatom a billentyűt vagy vonigálhatóm km-eket az egeret, nem akad meg.

Valóban amikor elem csere van meg kell nyomni 3 gombot (egyet a vevőn, egyet az egérkén és egyet a billentyűn) de soha semmi gondom nem volt ezzel. Azonnal a leírásból tudtam hol a gomb megynomás után össze párosult, sé több mint 3 éve tök faja. Évente 1 elem készlettel vígan elvagyok pedig mindennap nyomom 1,5 - 2 órát.

Az elem dolog tök más mint az I/O portok.

Az elemet mindig is + a + hoz   - a - hoz kellett rakni. Már bocs de ez ált isk fizika és kémia óra. Tudod az elem az generátoros, és tudod elektro kémia zajlik benne. Az elektronikák meg félvezetősek, és rohadtul nem mindegy nekik honnan igyekeznek az elektronok átszaladni rajtuk.

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 26
Csodálkozó fantázia-nélkülieknek:
TV-vezetékek. VHS-vezetékek. DVD-lejátszó-vezetékek (mindből 2).
Kábel az internethez (több, mert a nagy modemből több ágazik).
Notebook-kábelek.
Rádió-kábelek.
Párat kifelejtettem.: kböző töltők mobiltelefonhoz, fényképezőgéphez, stb.
Nagy, "asztali" computerem nincs is. (Tán egyik oka, hogy nincs.)
Előzmény: vlevi (24)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.26 0 0 25
Kár, h nem előbb szóltál.
Ha valaki látná drótokkal, vezetékekkel, számítógép-kábelekkel elrondított lakásomat, elszörnyedne. Nem kell több drót.
Előzmény: vlevi (24)
vlevi Creative Commons License 2007.06.25 0 0 24
És ez ?

http://www.edigital.hu/product.php?productid=28341&cat=389&page=1

Ebbe nem kell elem. Igaz, nem teljesen vezetéknélküli, mert az egérpadot nem viheted bárhova.
annyi baj legyen Creative Commons License 2007.06.25 0 0 23
elhiszem, hogy jó dolog is lehet, de nekem például biztos nem adná meg azt a pluszt, ami ellensúlyozná a hetenkénti elemcserét. A madzagok elférnek az asztal mögött.

De nem fogunk szerintem ezen összeveszni :)
Előzmény: cs_geza (22)
cs_geza Creative Commons License 2007.06.25 0 0 22
cserébe kva jó h nincs madzagja. használok madzagosat (iroda) és madzagtalant (itthon), ég és föld. Klavó kb fél év, egér (opti) 1 hét. A vevő modulban van aksitöltő, és 6 db aksit adtak, egy pár a töltőben, egy pár az egérben, egy pár a billentyűben.
Előzmény: annyi baj legyen (21)
annyi baj legyen Creative Commons License 2007.06.25 0 0 21
nem valami csúszásgátlók azok? :)

Különben tényleg, szükséged van egyáltzalán a drótnélkülire? A lehető legalkalmatlanabb időpontban szokásuk az elemeknek feladni a harcot....
Előzmény: Törölt nick (14)
cs_geza Creative Commons License 2007.06.25 0 0 20
mosmá' csak a két eszközön kell a connect gombot megtalálni. Lehet h picike, csak ceruza/tollheggyel benyomható kis izé lesz. Ha a szinkronizálódás sikeres, a zöld izé elalszik.
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 19
A vevőn a hatodik volt a gomb. Örömmel nyomogatom, vigan jelzi is, zölden világít. Az elemekt most már biztos jól raktam be - továbbra sem működik/nek.
Köszönöm az eddigi bátorítást és magyaázatokat, mára talán mindenkinek elég...
cs_geza Creative Commons License 2007.06.25 0 0 18
A connect helyett channel esetleg?
cs_geza Creative Commons License 2007.06.25 0 0 17
Az gáz. A vevőn semmi értelme 5 gombnak. :( Valszeg nem is azok. Alján? Megnéztem a régi logitecht, nekem feltűnő, a kaszni színétől elütő színű a gomb mindenhol, és a connect felirat is ott van mindenen. Igaz, ez még kőkori, kb 2002-es gyártmányú.
cs_geza Creative Commons License 2007.06.25 0 0 16
Pontosabban vevő-egér-vevő-bill.
Előzmény: cs_geza (15)
cs_geza Creative Commons License 2007.06.25 0 0 15
A tiedet még a genius weblapja se ismeri, de egy hasonló doksija azt irja h a connect gomb az egér alján az elemtartó alatt, a bill. bal felső lába mellett, és a vevő alsó oldalán (ez milyen marhaság...) van. Először a vevőn nyomd meg, majd 6 mp alatt először az egérét, utána a billentyűjét. Persze mindezt a gép bekapcsolt állapotában.
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 14
A vevő részen természetesen 5 gomb van. Két nagy, és köztük 3 egész kicsi. Megnyomva őket egyik sem viselkedik gombszerűen, mert nem érződik a benyomás. Egyikre sincs odairva, h. "connect". Na, pl. ez a baj.
Előzmény: cs_geza (9)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 13
Látod-látod, h mire gondoltam? Erre, amit te is irsz.
Hasonló: a bruttó-netto ellentétpár. Amikor pénzt kapsz, pontosan a fordítottja annak, mint amikor pénzt adsz ki. Ez is gyakran felbőszít. És csodálkozik mindenki: hát mit lehet azon nem érteni? Ezt.
Előzmény: locsemege (11)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 12
Genius Twin Touch LuxeMate Pro
Előzmény: cs_geza (10)
locsemege Creative Commons License 2007.06.25 0 0 11
A lóversenyt meg a cigit hagyjuk, mindenki arra veri el a pénzét, amire akarja, te is, én is. :)

Na szóval ahova a "+" jelet írták, oda kell illeszteni az elem pozitív polaritású ("+") sarkát. Ez mindig így van, nem tudom, honnan veszed, hogy esetleg az ellenkező polaritású végét kellene oda illeszteni.

Részint érteni vélem a problémádat. Ilyesmi inkább a bemenet/kimenet vonatkozásában szokott lenni. Mondjuk egy RS232 interface-szel rendelkező berendezés egyik csatlakozó pontjának RxD vége azt jelenti, hogy a host bemenetét kell oda csatlakoztatni, vagy azt, hogy az illető berendezésnek az a bemenete, s a host TxD-jét kell arra a pontra csatlakoztatni? Ráadásul, hogy bonyolultabb legyen, nem is következetesek a jelölések. Amikor én tervezek egy berendezést, az irányokat a berendezés szemszögéből jelölöm, tehát az RxD nekem bemenet, a TxD nekem kimenet, így a host-tal keresztbe kell kötni. Az én RxD-met az ő TxD-jéhez és viszont.
Előzmény: Törölt nick (8)
cs_geza Creative Commons License 2007.06.25 0 0 10
Télleg, ird be a pontos tipust, utánajárunk!
cs_geza Creative Commons License 2007.06.25 0 0 9
A vevőrészen (amit a PCbe dugsz) van egy CONNECT gomb, és lehet h a klavó alján (hátulján) is van egy. ezeket kell egyszerre megnyomni. Ha van Channel 1-2 vagy Channel A-B kapcsoló, akkor azt egyformára kell állítani az adón és a vevőn.
(nekem csak a vevőn van connect gomb, az egéren/billentyűn bármelyik gombot lehet nyomni, a régi logitech-en az egér alján meg a klavó oldalán vannak a connect gombok)
Előzmény: Törölt nick (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!