Keresés

Részletes keresés

kisbabi Creative Commons License 2009.10.07 0 0 57
Megírod pontosan melyik géptípusnál találtad a képet?
Előzmény: gyattila (55)
kisbabi Creative Commons License 2009.10.07 0 0 56

Képeket már készítettem, de sajnos nem jöttek rá, remélem valaki itt ráismer. (mostmár igazán foglalkoztat, hogy mi lehet a típusszáma.
Ezt én is néztem, csak méret nem volt hozzá, azért írtam Nekik.
A típus szín meg egyéb nem is érdekel,engem funkcionálisan kell nem nézegetni :)
Előzmény: gyattila (55)
gyattila Creative Commons License 2009.10.07 0 0 55

Hát szerintem ez méretre ugyan az mint a tied és ez a kép a honlapjukról való.

 

 

Vagy vegyél egy akármilyen márkájut, ami méretben akkora mint a tied.

Lefényképezhetnéd az egész gépet is, hátha ráismerne itt valaki és akkor már tudnád a tipusát.

Előzmény: kisbabi (54)
kisbabi Creative Commons License 2009.10.07 0 0 54
Na ezen nincsen. egy címke van rajta, de az valszeg egy olasz szervíz száma.
Oldalt ismerem, ők is típusszámot akartak. A evőeszközkosár képe alapján ilyet nem tartanak.
Íme a kosár.
Előzmény: gyattila (53)
gyattila Creative Commons License 2009.10.07 0 0 53

Elvileg a kinyitott ajtó belső élén van egy cimke, amin rajta van a tipusszám, meg még sok egyéb adata is.
Egyébként pedig: http://alkatresz-bolt.hu


 

Előzmény: kisbabi (52)
kisbabi Creative Commons License 2009.10.07 0 0 52
Sziasztok
Nekem olyan gondom van, hogy van egy indesit mosogatógépem, aminek nem tudom a típusszámát, sehol nem találtuk esetleg hozzáértő szemek képről tudnának valami okosat mondani. Azért lenne lényeges, mert evőeszköztartót kéne nagyon cserélnem, de típus nélkül sajnos nem nagyon megyek sokra.
Ha véletlenül van vállalkozó szellemű aki ránézésre mond Nekem valamit, teszek fel képet. Vagy esetleg tud olyan helyet ahol tudnak segíteni.
köszönöm
eyama Creative Commons License 2009.10.06 0 0 51

Hali,

 

megoldódott... nálam nem citrommag, hanem cseresznyemag volt a ludas. :-)

Előzmény: bohókása (50)
bohókása Creative Commons License 2009.10.05 0 0 50
A konyha asztal mosogatógép topikban most irtam le mit csináltam a néhány éves Bosch gépünkel ma reggel. Ő a vizet nem szivattyúzta ki magából.
Szerintem esetleg nézd meg a csap után a bemenő cső vizszürőjét ,Ő is lehet ludas.
Bkása
Előzmény: eyama (49)
eyama Creative Commons License 2009.10.05 0 0 49

Sziasztok,

természetesen segítség, ötlet kellene... a Bosch mosogatógépünk 3 éves, eddig semmi hibája nem volt... A jelenség, hogy bekapcsolás után csak búg, de se nem szivattyúzza a vizet, se mást nem csinál.

A használatiját követve a "reset" állásra kapcsolva sem kapcsol "end" állásba, csak búg tovább.

Az össes létező szűrőt kipucoltam egyébként.

 

Előre is köszönöm a válaszokat.

gyattila Creative Commons License 2009.09.30 0 0 48
Érdekes hiba. Igy leírva eléggé valószínű, hogy vez. panel lesz. Garanciális még a készülék?
Előzmény: HT (45)
aivoop Creative Commons License 2009.09.30 0 0 47
Ja,most láttam csak,hogy ez egy áprilisi hozzászolás volt...:S bocs.
Előzmény: aivoop (46)
aivoop Creative Commons License 2009.09.30 0 0 46

Szia!Mi tegnap vettünk egy Candy csf 4575 EX-t.Azt mondták a 4570 megszünik és ez az ujabb változata...Na mindegy,a lényeg,h mi este beüzemeltük,és amiénk sztem ugyanazt produkálta,mint a Tied.Elömosás lement(eco progi),majd jött a fömosás vagy mi,egyszer csak elkezdett sípolni és leállt.Olyan hangja volt,mint amikor elfelejtem kinyitni a mosogép csapot és nem tud belemenni a víz.

Na ezt 4-5ször megismételte,mi mind a 4-5ször reseteltünk,de semmi.

Az éjszaka álmatlanul telt,nem lett volna kellemes vissza vinni a gépet,ugy hogy tele van vizzel...Reggel szervíz felhív,nézzük meg a szifont,csöveket nincs e eldugulva,mert nem tudja leszivattyuzni a vizet.És párom megnézte,a szifonban volt valami müanyag darabka,az eltorlaszolta az utat...most mükszik.Lekopogom.Eco progin gyönyörüen elmosott.

Előzmény: pooty85 (37)
HT Creative Commons License 2009.09.28 0 0 45
Ja, elfelejtettem: persze írtam a területileg illetékes márkaszerviznek, még márciusban, a jelenséget leírva és:
"...Próbáltam hosszabb ideig (1-2 nap) áramtalanítani a gépet, sajnos ez sem segített. Szeretném kérni a tanácsát, találkoztak-e már ezzel a jelenséggel, megoldható-e valamilyen távsegítséggel a kérdés? Vagy csak kiszállással, beszállítással lehetséges a javítás, beépített gépről lévén szó, mindegyik némi előkészületet igényel. Én XXXX lakom, YYYY dolgozom, napközben nem talál otthon senkit sem, ergo mindenképpen némi előzetes egyeztetést igényel bármilyen komolyabb javítás..."

Meg is jött postagalam-fordultával a bizalomgerjesztő válasz:

"Tisztelt ....!

Készülékét szervízünk szakemberei szakszerűen tudják javítani.

Munkadij + kiszállás együttesen egy kpl. javítás esetében brutto 9000 Ft.
Ebben nincsen benne az anyagköltség / ha ki kell cserélni valamelyik alkatrészt/

Amennyiben készülékének meg van a vásárlási számlája, és a jótállási jegye, akkor az abban feltüntetett fődarabok cseréje esetén szavatossági javitást kérhet. A szavatos bevizsgálást csak a márkaszerviz szakembere végetheti el, ennek költsége kiszállással együtt brutto 7200 Ft.

Kérem sziveskedjen megadni cimét, telefonszámát..."

Azért mondjuk az ilyen, mint: "ezt-azt tegyen meg, ügyeljen erre-arra, és ha továbbra sem működik, kérem értesítsen..." sokkal jobban esett volna. A 9 eFt emlegetése egy következő levélben tisztességesebbnek tűnt - volna.

Na, most jól kipanaszkodtam magam.
HT Creative Commons License 2009.09.28 0 0 44
Van egy Fagor mosogatógépem, LF 455 IT, kb. 4 éves. Egy "sorstárs" leírását idézem, amire a neten leltem:

"...A fent említett mosogatógép, kb 1 óra mosás után, mintha valami új munkafázisba kezdene,(mondjuk összzuhany az edényekre) de rögtön olyan hangjelzést ad (sípolás) mint mikor pl. 1 pillanatra kinyitják az ajtót program közben. Folytatni akarná. Újraindul ugyanonnan. A probléma az hogy nem indul újra csak sípol, kattan, sípol... A szerviz szerint vezérlő elektronika baja van. Az elektronikát nézegetve, összesen 3db "gyanús" elektrolit kondi volt amit cseréltünk vadi újra. Van valami ötletetek? Kicsit sokallom az új elektronikát 30ezer HUF -ért. Biztos lehetek benne, hogy dobhatom ki a panelt, majd egy újjal megy mint a hétszentség? Semmi nincs amihez csak 1 óra működés után kezd?..."

Megtoldom: az enyém néhány hónapig ezt csinálta, aztán elkezdte új program indításakor is: leszivattyúz és a fent említett csipogás-kattogás-sípolás. Megfigyeltem: csippanik és kb. 1 mp-ig működik a szívattyú és közben ennyi ideig engedi be a vizet is (tehát egyszerre engedi be és szivattyúzza le), kattanik is egyet ilyenkor; ez a mosószeradagoló teteje (ha becsukom, újra kinyitja) majd kb. 2 mp csend, csippanás és beengedés-szivattyúzás-kattanás egyszerre kb. 1 mp-ig, és így tovább, ki tudja meddig. Az elmúlt egy hétben több óra kísérletezés után egyszer sikerült elindulnia, akkor csak kb. 1 óra után csinálta. Szerencsére ez már az öblítési szakasz, így csak egy leszivattyúzás kellett és (mondjuk, hogy) elmosogatott...
Az elmúlt 4 évben többféle mosogatószert használtam, de az első néhány hónap x-az-egyben tablettás időszakától eltekintve mindig volt öblítő és só a gépben. Rendszeresen tisztítottam, soha nem volt problémám vízkövesedéssel, dugulással, vagy hasonló. A vízbeeresztő szűrőit (mert ugye kettő van egymás alatt) is rendszeresen tisztítottam, megnéztem, a szennyvíz elvezető sincs eldugulva. A belső szűrőt evidens, hogy szintén (leírás szerint szétszedve) tisztítottam.

Hibajelzés nincs, az említett jelenségtől eltekintve normálisnak tűnik minden; konkrétan csak mosogatáshoz lehet kevéssé használni (de jól elvan a bútorban, mivel nem láccik, ha becsukom az ajtaját...)
Viszont ha elzárom a vizet, akkor sem tudok hibajelzést előidézni, gondolom, valamit "nagyon bevett" a bucijába.

Gondoltam megosztom Veletek is, hátha valaki látott már olyan embert, akinek van ötlete, hogy esetleg valamilyen csillag (vagy nyomógomb) együttállás mellett elő lehetne idézni valamiféle master-resetet, vagy milyen szög és égtáj irányában kell egy méreteset belerúgni, ami esetleg hatással lesz rá.

Szal nem gondolta volna a buxám most hirtelen egy fél mosogatógépnyi lét (mármint pénzt) egy kb. fél órás munka díjára, anyagra, kiszállásra kiadni.

Együttérző segítségeteket előre is köszönöm :-) <-ez itt kínos vigyor akart lenni...
Monyec83 Creative Commons License 2009.08.19 0 0 43

Sziasztok!

 

Zanussi ZDF 200-as típusú mosogatógépünk van. Mostanában azt csinálja, hogy nem melegíti fel a vizet, Ezt onnan tudom, hogy amikor lejár a program kinyitom az ajtót és t9k hideg van benn, nem pedig meleg, párás a levegő ahogy lennie kellene. Ugyanakkor, ha egy másik programmal mosogatok akkor viszont felmelegíti. A gyors, víztakarákos programmal nem melegít. A hosszabb, több vizet használó programmal viszont igen. Mi lehet az oka ennek? És milyen alkatrészt kell cseréltetni (és nem utolsó sorban mennyiért)? Vagy kuka az egész gép?

 

Ha valaki tud segíteni megköszönném. Sürgős lenne.

 

Üdv:

 

Monyec

-=Zsoca=- Creative Commons License 2009.07.13 0 0 42
Üdv. mindenkinek!

Egy Indesit IDL55 mosogatógépünk van, bekapcsolás után egy-két percig teszi a dolgát, majd az első és a harmadik led kezd villogni a négyből és leereszti a vizet, majd kisvártatva leáll (ledek persze villognak tovább).

Víz nem folyik a gépből sehová és a mosogatótérben is alig marad, tehát leengedi rendesen. A fűtőszál megy rendesen, nem hibás, nem zárlatos. A vízszintmérő tiszta, jól működik.

Szerelők nézték már, de láthatólag nem igazán voltak képben, fogalmuk sem volt jóformán semmiről... Aztán egy-két kisebb próbálkozás, vizsgálgatás után rávágták, hogy biztosan vezérlőpanel hibás, ami 30eFt-ba kerül és kész. Miután közöltem, hogy azt végképp nem fogok benne olyan drágán cseréltetni, elkérték a bevizsgálás+kiszállás díját és ennyi.

Én azért még utána szeretnék járni a dolognak, mert a gép kb. másfél évig volt használva és nagyon nehezemre esik elhinni, hogy egy ilyen márkás, fiatal és drága gépben csak úgy tönkremegy a vezérlő panel.

Ráadásul a jelenség először nagyon ritkán jelentkezett, majd egyre sűrűbben és úgy állt be állandóra. Ez egyáltalán nem jellemző elektronikus, vezérlőpaneli hibára, ott vagy elszáll vmi azonnal, vagy nem.

Erre szeretnék kérni tőletek ötleteket, hogy mi lehet még a gond. Ha esetleg volna köztetek egy lelkiismeretes szerelő, aki meg tudná nézni a gépet (Bp. XV.ker.) és csak akkor kérne el pénzt, hogyha sikerül megjavítania, annak örülnék a legjobban és biztosan vele szereltetnénk a többi készülékünket is, sőt mindenkinek őt ajánlanánk.

Bármilyen ötletet, javaslatot is szívesen fogadok.
Cushman Creative Commons License 2009.07.11 0 0 41
Sziasztok!

Nagy lámaságot tettem!:( Véletlenül a sótartályba mosogatószert raktam. Ugyan nem tele, csak viszonylag keveset, de került a tartályba. Szerintetek tönkretesz valamit? Vagy azon kívül, hogy nem lesz megfelelő a víz lágyítása más nem történik?

Help, plíííz!
originalqszi Creative Commons License 2009.04.13 0 0 40
Nos, múltkor a SIEMENS mosogatógépünk homályosan mosott el:((((( Mi lehet a, hogy lehet a, mért lehet a????????:((((((( Akkor kitekertem az 1ébként teli öblítőszer tartályt és megcsavargattam, az adagoló fokozatállító tekerőbekerőt!!!!!! Azóta tökéletesen mos, tisztít, fényesít, s haza fényre derült:))))))))
pooty85 Creative Commons License 2009.04.12 0 0 39
Hali
A használati leírásból csak ezt a hibajelzést tudtuk dekódolni. A kifolyó egy kicsit magasabban van mint az előírt, de a víz jön ki gépből. Csak belül nem látni nyomát, hogy használta volna a vizet.
Üdv pooty
Előzmény: nagya2 (38)
nagya2 Creative Commons License 2009.04.12 0 0 38

Hali!!

Nézd meg a használati leirást!!

A kifolyócső aszerint lett telepítve??

Üdv Nagya

 

Előzmény: pooty85 (37)
pooty85 Creative Commons License 2009.04.12 0 0 37
Sziasztok!
Ma lett beüzemelve egy Candy CSF 4570 E mosogatógép és nem nagyon akar működni. Eddig még csak normál programmal próbálkoztunk, de az előmosásnál leállt, és a ledjei által kiadott hibaüzenet szerint nem tudja a vizet leszívni.Vizet pedig tutira kap, mert mielőtt kidobja a hibajelzést kétszer is hallatszik, ahogy szívja a vizet, de utána egyből nyomja is a lefolyóba. És semmi víz nem ment a mosótérbe.
Eddig még nem volt dolgunk mosogatógéppel, szóval nincs tapasztalat, mit hogy kéne csinálnia a gépnek.

Szívesen várom a tanácsokat.
M62-255 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 36

Sziasztok!!

 

Segítség! Eddig jó volt a gép, (candi) az utobbi pár mosáskor, viszont nem öblit rendesen, a tányéron ott marad a mosogatószer maradék. A forgó karokat már ki tisztitottam!

Jelenleg igy nem tudom használni, valaki járt már IGY  Köszi!!!

revidra Creative Commons License 2009.03.18 0 0 35
Szaisztok!
Van egy Fagor típusú mosogatógépem. A kezdetektől fogva a mosogatás utáni reggelre iszonyatos possadt víz szag terjeng ha kinyitom az ajtót. Függtelenül attól hogy kipakoltam-e az edényeket belőle, vagy menne maradtak. A szűrőket rendszeresen tisztítom, nincsenek eltömődve. Mi lehet a hiba?
magicmind Creative Commons License 2009.03.10 0 0 34
Uraim,


Üdvözlök mindenkit! Olyan kérdésem lenne, hogy az utóbbi pár mosásnál a mosogatógép NEM nyitja ki a mosószertartály ajtaját, ezáltal nem használ mosószert a mosogatáshoz

Ez mitől lehet? Mit tudok ezzel kezdeni?
Dingis Vangos Creative Commons License 2009.03.07 0 0 33
AEG Triatlon mosogatógépünkön bekapcsolt az aquastop vízvédelmi rendszer mivel a csatorna el volt dugulva és visszafolyt a víz. Kitisztították a lefolyót, de a mosogatógép mindig hibajelzést ad (2 led villog). Nem tudja valaki, hogyan lehet a hibajelzést kikapcsolni, mert így nem lehet elindítani a gépet.
bohrer Creative Commons License 2009.03.07 0 0 32
Nézd meg nem-e csak a csatlakozók oxidálódtak, haver újraónozta pákával, az övét azóta jó.

Ne pillanatforrasztóval csináld mert annak feszkó is van kint a hegyén, az IC-ket tönkreteszi, inkább szerezz weller pákát vagy hasonlót.
Előzmény: Gery75 (31)
Gery75 Creative Commons License 2009.03.06 0 0 31

Sziasztok. Segítség kellene. Van egy whirlpool mosogatógépem, és a vezérlőpanel hibás. Nem tudjátok hol javítanak panelt?

Az Orczy nem vállalta.

Gery

bohrer Creative Commons License 2009.02.20 0 0 30
Csakis alul, az oldalát bontsa le a férjed , mérjél raá műszerrel a fűtőszálra van-e ellenállása, tehát nem szakadt-e, ka nem akkor a programkapcsoló lptetőmotorja kuka, mosógépnél már volt ilyen ( Fagor) teljesen véletlenül. Vagy vezérlőpanel.
Előzmény: Anitás (29)
Anitás Creative Commons License 2009.02.18 0 0 29
Üdv Mindnekinek!
Van egy Fagor típusú 8 éves mosogatógépünk, ami eddig szerencsére hibátlanul működött. Viszont az egyik napon olyat produkált, hogy nem fűtötte fel a mosogatóvizet, és a végén a szárításnál sem volt fűtés.
Az lenne a kérdésem, hogy ki lehet-e szedni belőle a fűtőszálat, és hogy egyáltalán hol található benne.
Mielőbbi gyors válaszokat, tippeket várok!
Köszi: Anitás
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.27 0 0 28
Vannak még csodák... Végül sikerült elindítani. Az elején most is villogott, de leállás helyett egyszer csak abbahagyta a villogást és elindult a mosogatás.
Ha ez lejárt, akkor kap egy 95 fokos mosást géptisztítóval. Nem nagyon hiszek benne, hogy bármit is használna, de próba cseresznye.
Ha a kidobás mellett döntök, akkor talán egy Miele gép lesz a következő. Húzós árban, de ilyen aljas hibák tuti nem lesznek. Meglátjuk...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!