Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.02 0 0 36
Én Magyar Telekom területen vettem igénybe a szolgáltatásukat, pár napja hasonló értelmű tértivevényes levelet hozott a posta nekem is... Hogy is van a mórral, ha megtette kötelességét? Itt a Tele2 megtette (átalánydíjas telefonálás, mint üzleti modell), most mehet.
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.02 0 0 35

Mostmár tényleg itt a vége:

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Az Invitel Telecom Kft. képviseletében ezúton tájékoztatom Önt a Társaságunkat érintő alábbi fontos változásokról.

Az Invitel Távközlési Zrt. a tavalyi év folyamán megvásárolta a TELE2 Magyarország Kft.-t. A tulajdonszerzést a Gazdasági Versenyhivatal 2007. október 2-án kelt határozatával hagyta jóvá; ezt követően a Társaság neve Invitel Telecom Kft. –re változott.

Az integráció következő lépéseként az Invitel Telecom Kft. tulajdonosa elhatározta a Társaság átalakulását, melynek során a Társaság - előreláthatóan 2008. december 31. napjával - beolvad az Invitel Távközlési Zrt.-be és ezzel az Invitel Telecom Kft. jogutódlás mellett megszűnik. Az Invitel Zrt. az egyesülés cégbírósági bejegyzését követően 2009. január 1. napjától az Invitel Telecom Kft. jogutódjaként működik tovább.

Azon előfizetőink esetében, akiknek az előfizetői hozzáférését az Invitel Zrt. biztosítja és akik egyben előfizetői szerződést kötöttek az Invitel Telecom Kft. (korábbi nevén Tele2) közvetítőválasztási szolgáltatásainak igénybevételére is, a hatályos hírközlési jogi szabályozás értelmében az Invitel Zrt – mint az Invitel Telecom Kft jogutóda - egyidejűleg nem lehet a továbbiakban a saját szolgáltatási területén választható közvetítő szolgáltató, ezért az érintett előfizetői szerződések alapján 2009. január 1. napjától ilyen előfizető szolgáltatás Invitel Zrt. általi nyújtására jogszerűen a továbbiakban nincsen lehetőség. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akik korábban bármilyen formában a 1502 előhívót használták az Invitel egyetemes szolgáltatási területein (24, 25, 27, 28, 32, 33, 57, 62, 63, 66, 68, 88, 89, 95-ös primer körzetekben), azok 2009. január 1. napjától ezt a szolgáltatást nem tudják a továbbiakban igénybe venni, a 1502-es előhívó ettől az időponttól számukra nem használható. Természetesen valamennyi hívást az eredeti előfizetői hozzáférés biztosítóján, az Invitel Zrt.-n keresztül továbbra is szünetmentesen lehet bonyolítani. Ezen hívások tarifázása az előfizetői hozzáférést biztosító Invitel Zrt.-nél az előfizető jelenleg élő csomagja alapján történik ezen időponttól, melynek részleteit az Invitel Zrt. honlapján is megtalálhatják, illetve a 1443-as ügyfélszolgálati telefonszámunkon kollégáink is tájékoztatást adnak erről.

Fentieken túl ezúton tájékoztatjuk, hogy az Invitel Telecom Kft. 2008. december 31. napjával megszünteti a közvetítőválasztási szolgáltatás nyújtását a 29-es primer körzetben, azaz 2009. január 1. napjától az Invitel Telecom Kft. nem lesz választható közvetítő szolgáltató a UPC Magyarország Kft., mint a Monor Telefon Társaság Távközlési Szolgáltató Kft. jogutódjának előfizetői részére. Az egyéb - 2009. január 1. napján meglévő - előfizetői szerződések (tehát amelyek az előzőekben felsoroltaktól eltérő primer körzetekre vonatkoznak) természetesen hatályban maradnak, az igénybe vett szolgáltatást változatlan feltételek mellett a beolvadást követően a jogutód Invitel Zrt. nyújtja majd előfizetőinknek. Természetesen a beolvadás sem a szolgáltatás árában, sem színvonalában nem jelent változást. A beolvadással együtt járó esetleges további, adminisztratív jellegű változásokról (pl. a személyes ügyfélszolgálati iroda címének változása) e helyen is tájékoztatjuk majd. Tájékoztatom továbbá arról is, hogy 2009. január 1-jétől kezdődően a jelen honlap felkeresésekor Ön automatikusan a www.invitel.hu honlapot fogja elérni, ahol természetesen megtalál majd minden, a www.tele2.hu honlapon megszokott, az előfizetői szerződése szempontjából jelentős információt. Köszönöm eddigi megtisztelő bizalmát, bízom benne, hogy a jövőben is elégedett ügyfeleink között üdvözölhetem!

Fejes Tibor

Invitel Telecom Kft ügyvezetője

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 34
Igen, meg is történt, azóta az Invitel (akinek a munkatársai saját tapasztalat alapján nagyon nem tudnak céges autóval parkolni) viszi a bótot -- elég khm. gyatrán.
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 33
Bár itt off, de veszek mobilinternetet xezer Ft-os áron (20/10Mbit most 2500Ft/hó, bár ez kábelen jön), majd pluszban fizetek 20 ájrót... és akkor mi lesz? Ja, a korábbi <10E Ft/hó ADSL-hez sem kellett már vezetékes telefonszolgáltatásra előfizetni... Szerintem el tetszett maradni egy brossurával, ahogy mondani szokták...
Előzmény: Greenbird (31)
Greenbird Creative Commons License 2008.08.24 0 0 31

Cináx egy egyszerű Mobil NETET :)PL Pancsit ...6000 ft-ért / hó  oztán kiugrasz Osztrákba beméx egy internet kofféba , ozt beütöd a web.de portált majd regizel oztán csinálsz egy CLUB felhasználó Nick-et .. befizetsz kb 20 EURT ( a tényleges neveddel mint az ebay-on mert együtt műkődik) , és készen van. De ha még kérsz infit bitte schreib mir ein mail  :)

 

PC-ről egy Scannerrel tudsz pl Számra  Smart-FAX segítségével FAX -ot küldeni annélkül hogy lenne magyar T-com számod..

 

BÁRHOVA A VILÁGBA pl a 0036 ..magyar avagy osztrák 0043--- vagy 0049 ..és sorolhatnám , országokba FAXOT , írott avagy Csatolt  DOKUMENETET vagy képet---

 

:)

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 30
Az a fránya Deutsche Telekom magentaszínű magyar társulata... affrancba :-P
Előzmény: Greenbird (28)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 29
És millen dróton fog érkezni hozzád a jel, kedves?
Előzmény: Greenbird (28)
Greenbird Creative Commons License 2008.08.24 0 0 28

Én kivonulok a magyarországon fogható T-Com és T-Online fizetők táborából mert a Mobilnet sokkal jobb és olcsóbb ráadásul a WEB.de -olyan extra virtuális telefonszámot biztosít és fax számot hogy európában úgy percenként csak 2,50 CENT-el terhelik a számlámat pl németországi hivásoknál ez az ár nagyon jó az 50-60 ft-os T-Com percdíjakhoz viszonyítva , Magyar-TEL-CO nak kapaszkodnia kell előbb vagy utóbb!

 

A másik hogy furcsálom hogy a T-Online nem képes önmaga biztisítani egy Net -hozzáférést , kell hozzá a T-Com is , az összes hibáival amit rájuk hagyott a MATÁV , a sok elbaszott elkötött és hibás vezetékrendszerrel együtt !

 

Tehát minimum fizetsz 9000 ft-ot / hó a Netért !

 

A Matáv is ilyen volt mikor még saját magunk ástuk a vezeték vonalát aztán azt mondták úgy 1993 ban hogy örüljünk hogy kijöttek bekötni :)...

 

A MATÁV is eltünt egy kis vagyonnal , szóval faxán átalakult a pénzünkel..

 

Adják veszik azt a virtuális vagyont amit mindig más finanszíroz előre meg pl mi mint felhasználók.

 

 

 

 

 

www.web.de

 

 

 

 

Patrishia Creative Commons License 2008.08.07 0 0 27

     A Tele2-nek Magyarországon nem sikerült olyan erős pozíciót kiépítenie, 

 

      Már elnézést,hogy közbeszólok,de talán ez azért van így mert sajnos félreinformálják az ügyfeleiket.És nem a kis alkalmazottakról beszélek akiket

szintén rosszul képezték ki az "ügyfélgyüjtő"munkára. 

 

 

Itt mindenki veszített.Sajnos!  

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 26
Naccerű -- le akarom mondani a szuperextra díjcsomagjukat, aztán lufusz, majd ha az egy év hűségnyalós időszak után újabb egy éves határozott időre meghosszabbodott szerződés lejár (pech: vagy három hónapja újult meg)... Tényleg kap...ák be :-)
Előzmény: ZE (11)
kalambo Creative Commons License 2008.01.08 0 0 25
A HTCC csoport tovább bővült a Tele2 magyarországi érdekeltségével

A szolgáltatásait Invitel márka alatt nyújtó Hungarian Telephone and Cable Corp. (AMEX: HTC), vezető alternatív telekommunikációs szolgáltató 2007 júliusában állapodott meg a svédországi székhelyű Tele2 magyarországi üzletének megvásárlásáról. A Gazdasági Verseny Hivatal októberi, az ügyletet jóváhagyó döntését követően a HTCC a mai napon sikeresen lezárta a tranzakciót. A Tele2 Magyarország a közeljövőben különálló vállalatként működik tovább.

A Hungarian Telephone and Cable Corp. a mai napon bejelentette, hogy lezárult a svédországi székhelyű Tele2 magyarországi leányvállalatának felvásárlása. A Tele2 Magyarország vételára 4 millió eurós (megközelítőleg 5.7 millió dollár) cégértéken alapul és készpénzben került kifizetésre. A megegyezés szerint a vételárat a Tele2 Magyarországnak a tranzakció lezárásakor kalkulált nettó tartozásai és nettó forgótőke állománya összegével korrigálták.

A HTCC így már több mint 1 millió ügyfelet szolgál ki Magyarországon. Az újonnan szerzett előfizetői bázis számára további, a Tele2 által eddig nem nyújtott szolgáltatások, különösen a DSL szélessávú internet is könnyen hozzáférhetők lesznek. A Tele2 a közeljövőben egyelőre a csoporttól különállóan, továbbra is Tele2 néven működik majd. A HTCC csoport célja ebben az esetben is a folyamatok teljes integrációja, így a Tele2 név belátható időn belül eltűnik, a szolgáltatások pedig Invitel márkanév alatt lesznek majd elérhetőek. A Tele2 Magyarország 2006-os árbevétele 10.7 milliárd forint (megközelítőleg 61 millió dollár).

A felvásárlás lezárását kommentálva, a HTCC elnök-vezérigazgatója, Martin Lea a következőket mondta: „Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a Tele2 Magyarország felvásárlása tovább erősíti pozíciónkat a magyar vezetékes távközlési piacon. Az akvizíció összhangban van stratégiánkkal, amely szerint a továbbiakban is nyitottak vagyunk hasonló, a HTCC részvényesei számára értéket hozó lépésekre a magyar és romániai piacokon.”

http://www.invitel.hu/portal/hu/hirek/article.0032
ZE Creative Commons License 2007.07.13 0 0 24
Nem, csak a fikázzunkwazze' humanoidokat nagyon nem bírom...
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.12 0 0 23
te vagy a topikgazda?????
Előzmény: ZE (11)
ZE Creative Commons License 2007.07.09 0 0 22
Mehetsz utánuk te is, bár a (11)-es hozzászólásomban kért konkrétumokat azért tőled is várnám...
Előzmény: castropia (21)
castropia Creative Commons License 2007.07.09 0 0 21
remélem soha többet nem jöttök vissza :)
kalambo Creative Commons License 2007.07.09 0 0 20
Kivonul a Tele2 - koncentrálódik a magyar távközlési piac

 

/Portfolio.hu/

 

Eladta magyar érdekeltségét a Tele2, ezzel végleg kivonult a hazai vezetékes távközlési piacról - jelentette be ma délelőtt a svéd társaság. Az ügylet még a magyar versenyhatóságok jóváhagyására vár, de amennyiben megszületik, úgy a vevő, a HTCC (Hungarian Telephone and Cable Corporation) 40 millió svéd korona készpénzt fizet.

40 millió svéd koronát, azaz mintegy egymilliárd forintot fizet az amerikai bejegyzésű HTCC a Tele2 magyarországi divíziójáért, s ezzel a magyar távközlési piacon tovább erősíti pozícióit, amennyiben a versenyhivatal a tranzakciót jóváhagyja. Bár az ügylettel a hazai piac gyakorlatilag duopollá válik, az engedély megtagadásától valószínűleg nem kell tartania a feleknek, hiszen az amúgy is domináns Magyar Telekommal hatékonyabban veheti majd fel a versenyt a megerősödött HTCC, mely korábban az Invitelt is felvásárolta.

A Tele2-nek Magyarországon nem sikerült olyan erős pozíciót kiépítenie, ami indokolta volna, hogy a nemrég bekövetkezett stratégiai irányváltás után is aktív maradjon hazánkban, így a cég a kivonulás mellett döntött. 2007 májusában az alternatív távközlési szolgáltató 490,000 vonalas ügyféllel rendelkezett, és tavalyi bevétele 374 millió svéd korona, EBITDA-ja pedig 31 millió svéd koronás veszteség volt.

A tőzsdén jegyzett svéd anyacégnek, a Tele2-nek mintegy 20 millió svéd koronás könyv szerinti nyeresége keletkezik a tranzakción, a 40 millió koronás készpénzes vételár hitelek és készpénz nélkül értendő. A verseny várható erősödése miatt a hír semmiképpen nem kedvező a Magyar Telekom-nak, azonban az elemzői modellekben ezzel a tényezővel vélhetően már számoltak a szakértők, így az árfolyamra nem valószínű, hogy emiatt különösebb nyomás nehezedne.

ZE Creative Commons License 2007.06.24 0 0 19
Aham. A zajcsökkentés nekem akkor is VoIP-re hajaz -- amit írtam, pont nem helybenmaradó, hanem távolsági hívásokra jellemző, de majd jobban odafigyelek :)
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.24 0 0 18
Nem a T-com viszi neki.

Ez ugy volt hogy óhatatlanul vannak lesznek veszteségek a forgalomban a versenytarsak megjelenésével. Hogy ezt csökkentsék beajanlott a T-Com olyan árat az aramkörre amit nem lehetlen nem elfogadni a versenytarsaknak. Igy a T-Com nem jart annyira rosszul a versenytarsaknek meg nem volt kétséges kit valasszanak árak alapján.

Na szóval a T-com felviszi a forgalmat Budapestre a Tele2 megdiagétvéjére amit Amszterdambol vagy valahonnak oabbol az iránybol vezérelnek. Mint egy falusi kihelyezett fokozatot. Itt lehet hogy van PSTN/IP átalakítás. A helybenmaradó hivasnal meg nincs is Tele2 áramkör hanem csak egy statisztikázás.
Előzmény: ZE (16)
ZE Creative Commons License 2007.06.24 0 0 17
Na ezzel a fölös PCM-mel tud a T-Com gazdálkodni a fixdíjas csomagok meghirdetésénél...
Előzmény: Törölt nick (15)
ZE Creative Commons License 2007.06.24 0 0 16
A központig PCM, az stimmt, de onnan nem a Tele2 saját (bérelt átviteli kapacitáson üzemelő) eszközén/hálózatán megy? Ha igen, akkor ott simán lehet VoIP szerintem...

Ezt azért merem betippelni, mert nekem legalábbis nagyon VoIP-nek tűnik beszélgetés közben az átvitel (Amíg beszél valamelyik oldal, illetve azt követően egy minimális, néhán tisedmásodperces ideig van egy minimális alapzaj, ha viszont mindkét oldal hallgat, akkor zajzár-jelleggel totális csönd lesz. Ebből meg arra bírok következtetni, hogy optimatyi okán a "csendet" nem viszik át, ami VoIP-ben szokásos. Sőt, nagyobb távolság esetén mintha egy minimális nyitási időállandója is lenne ennek a "zajzárnak".)

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.23 0 0 15
Országon belül tudtommal nincs IP hagyomásnyos PSTN-en belül. Minek. Van annyi atviteli kapacitás mint a nyü ....
Előzmény: ZE (13)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.23 0 0 14
A kozpontokban hagyományos PCM van. Lehet hogy nemzetközi irányban IP de T-com központjaiban fix 64K csatornák csatornáik vannak. Ezért vannak a torlódások ...
Előzmény: ZE (13)
ZE Creative Commons License 2007.06.23 0 0 13
A Tele2 VoIP-et használ, gondolom a teljes hálózatában (Üf.-kp. között "hagyományos" telefon (analóg, illetve 64k), onnan meg beforgatásra kerül a saját VoIP-es rendszerükbe, ami ennél lényegesen sávszélességet igényel, általában 20-25kbit/s-mal számolnak -- Jó esetben tehát 2M-n elfér 90-100 VoIP beszélgetés, a kettőn ennek a duplája.

Gondolom forgalmi statisztikák elemzése alapján veszik a sávszélességet a szolgáltatásuk alá. Jó, az ügyfelet nem érdekli, hogy az olcsóságnak ára van, és nem lesz olyan a rendelkezésre állás (pontosabban a sikeres hívásindítások aránya), mint amit a hagyományos telefon esetben megszokott, de ezzel együtt kell élni.

A T-Com hasonló szolgáltatása annyiban más, hogy ott a saját, rendelkezésre álló fölös kapacitásait használja a cég (gondolom én), és azért bőven vannak historikus forgalmi adatai is (adattárház rulez), amire támaszkodhat kapacitásszámítások során, nem úgy, mint a Tele2, aki kap egy ügyfelet, akinek a telefonálási szokásairól úgy általában semmit sem tud.
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.23 0 0 12
Ők is aláirnak olyan dolgot hogy 1-2-3 vagy mittudomén hány évig nem adhatják vissza az aramkört. Gondolom most jár le az eleje es azoktól szabadulnak igény szerint. Csak ugye necces a dolog egy csomó 100ó csomag esetén hogy egy 20-30K varost 60 beszélgetési lehetőséggel kötnek be. ( 2*2M PCM) Az emberek meg örjöngenek.
Előzmény: ZE (11)
ZE Creative Commons License 2007.06.23 0 0 11
Az áramkörök lemondása gondolom a tavalyi extra (vagy hogy a fenébe hívják, szóval a 100 óra bárhova) díjcsomagos akciójuk 1 éves hűségnyilatkozatának lejrtával adódik, hiszen -- mily meglepő -- a T-Com is pont mostanság hozta ki a hasonló szolgáltatását. Nekem szeptemberig van "Telekettes" hűségnyilatkozatom, utána majd meglátjuk, ki ajánl kedvezőbb, elsődlegesen belföldi díjakat.

Azért jöhetne néhány konkrétum is, kedves castropia, stumang45 és jl_m...
Előzmény: Törölt nick (2)
ZE Creative Commons License 2007.06.23 0 0 10
Gyakorlatilag a Tele2 hozta be a fix havi díjjal telefonálhatsz amennyit akarsz (max 100óra, bár ha leosztom, a napi bő 3 óra telefonálás már erősen beteges, kivéve persze ha valaki telemarketinget nyomat...), így ezt a versenyt (ki tud kevesebbért 100 óra ingyentelefont iajánlani) ők indították el "nagyban". (A kábelTV-s próbálkozásokat ne vegyük ide, mert ott a potenciális ügyfélszám elhanyagolható volt a Tele2-nek a -gyakorlatilag- teljes vezetékes piacon lévő ügyfeleket magában foglaló potenciális ügyfélköréhez képest).

Ha üzletileg nem éri meg, akkor -- mint jó gazdához (büdös kapitalistához, ha az elvakultaknak így jobban tetszik) illik -- oda viszik majd a pénzüket, ahol az megfelelő nyerességgel fektethető be. Ez így működik...
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 9
Igy van a verseny kikenyszeritette ...
Előzmény: ZE (8)
ZE Creative Commons License 2007.06.22 0 0 8
Amikor elkezdték az általánydíjas telefonszolgáltatásukat, akkor a fatáv, izé, dajcsetelekom, azaz dehogy, a T-Com ilyet nem kínált a vezetékes piacon. A kábelTV-s cégeknél sem a rendelkezésre állás, sem a minőség nem volt telco-grade -- hogy finoman fogalmazzak. Ez a piaci környezet teljesen átalakult: a Deutsche Telekom hazai bevételgenerátora leánykája is rájött, hogy jó bolt az ügyefeleknek fix havi díjért kvázi korlátlan telefonszolgáltatást megajánlani, a kábelTV-s hálózatokban ugyan a rendelkezésre állás nem javult, a hangminőség viszont azért jobb lett, csomagár, egyben olcsóbb, blablabla... a lényeg, hogy fogyasszunk kéremszépen...

Előzmény: Törölt nick (2)
ZE Creative Commons License 2007.06.22 0 0 7
No, és mivel...?
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5
Az egész Tele2, nagy átverés volt!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!