Üdvözöllek! Mindig öröm, ha új kollégát ismerhetünk meg. Annak idején sokat izgultam érted, amikor erős idegzettel küzdöttél a miniszterséget jelentő diplomáért. Ki lenne kompetensebb nálad valakinek az ideggyengeségét megállapítani? Ki látná nálad világosabban, ha valaki nem ura gondolatainak, érzelmeinek, talán még szexuális vágyainak sem? Mert ilyen is van, hallottál már róla? Szóval futóbolond. Ám ezt a szót ki sem ejted. Viszont az ideggyengeség okos diagnózis. Főleg, ha politikai ellenfeledről van szó. Kórisme szempontjából semmit sem jelent, mégis megbélyegző. Könnyen terjeszthető. Szóval, furfangos jogász lettél.
Annak meg különösen örülök, hogy a kissé már unalmas hazaárulózás és kommunistázás helyett a gyalázkodásszótáratok imponáló álorvosi és nem létező pszichopatológai fogalmakkal bővül.
Csakhogy mégis van valami, ami nem mindegy. Ha egy lökött újságíró teszi ezt, egye fene! De egy politikus? Újabb határátlépés lefelé? Nektek mindent lehet?
Van egy Karinthy-novella, amikor kalózok foglyul ejtik a fiatal Cézárt. Kiváltására várnak. Unatkoznak. A kalózvezér megtanítja sakkozni. Néhány nap után Cézár azt mondja: Legyen tétje a mérkőzésnek. Ha te nyersz, a rabszolgád maradok. Ha én nyerek, szabadon engedsz.
A kalóz röhög. Én évek óta sakkozom. Te néhány napja. Semmi esélyed sincs.
Nem baj – feleli Cézár. – Kezdjük.
Néhány lépés után a kalóz mattot ad.
Vesztettél.
Miért vesztettem volna?
Már elmagyaráztam. Megtámadtam a királyodat. A támadó figurát nem tudod leütni. A királlyal sehová se tudsz ellépni.
Miért ne tudnék? – És lelép a tábláról az asztalra. – Te jössz!
De ezt nem lehet!
Látod, hogy lehet. Te jössz!
S míg a kalóz eltátja a száját, Cézár átnyúl az asztalon, elragadja a tőrét és leszúrja.
Kedves frakcióvezető-helyettes barátom! Elnöki helyesléssel önjelölt pszichiáter. A táblán kell sakkozni a politikai játékban is. És ott konvencionális határok vannak a lehet és a nem lehet között. Nem politikai érv, hogy valaki ideggyenge, gyakran van hasmenése vagy furunkulus a fenekén. Ha egyéb vád nem jut az eszedbe, talán egy kis rum rajtad is segítene…
Mint kiderült DFT bunkósága a Felcsúti Gyökérben gyökeredzik. A jelek szerint Orbán és DFT komoly versenyben van az évszázad legbunkóbb politikusa címért.
Öcsdi! ha olyan qrvára nem tetszik neked a globalizmus, akkor gyorsan pattanj le az internetről és menbj vissza a barlangba a kőbaltához. A sok vadbarom antiglobalista csak azt bnem veszi észre, hogy már régen nincsenek lokális problémák. ha nem lenn e globális szemlélet, rég lehúzhatnánk a rolót. Csak egy példa. Ha minden állam kényére kedvére robbantgathatná a kísérleti atombombáit, már régóta csak disznók és skorpiók élnének a Földön.
Ezek után ne csodálkozz majd, ha jön egy DFT típusú önjelölt agyász és ideggyengének, vagy talán még rosszabbnak minősít. Megjegyzem, nem vagy egyedül. Orbáno Ui is azt állította, hogy nincs demokrácia. A kérdés már csak az, hogy torzult lelketekben mi számít demokráciának.
Budai: Deutsch-Für olyan mélyre süllyedt, hogy nem érdemes követni
Szerintem Deutsch valóban etikátlan sajtótájékoztatóját Fletó betegségéről nem tekinthetjük magában álló kijelentésnek, bármennyire is igaza van. Deutsch nem ideggyógyász, véleményét senki nem kérdezte így ha csak magában nézzük akkor ő maga is orvosi esetnek tűnik.
Egészen odáig, míg eszünkbe nem jut, legnagyobb élő miniszterelnökünk véleménye dr. Orbán Viktor írói munkásságáról.
-Szem- és gyomorforgatónak tartom azt, hogy egy aktív politikus pénzért árulja politikai beszédeit, és ebből több millió forintos családi jövedelemre tesz szert – mondta kedden a legnagyobb, az MTI, szavait ivó tudósítójának -Nem ismerek még egy példát, hogy aktív politikus, saját közvetlen politikai tevékenységéből így kívánna hasznot húzni. Ennek az a vége, hogy holnapután a parlamentben elmondott beszédéért is pénzt fog valaki kérni- mondja tovább Gyurcsány Ferenc, aztán még úgy látja: ha valaki ebből mégis pénzt csinál, akkor az a kötelessége, hogy a bevételt jótékony célra, civil szervezeteknek ajánlja fel. A kormányfő elképesztőnek nevezi azt, hogy a Fidesz elnöke másodszor is "eljátssza ugyanazt, vagyis hazaviszi a pénzt és elkönyveli, hogy van tizenegynéhány millió forintom abból, hogy összegyűjtöttem a beszédeimet".
Végül azzal tetézi az öszödi, hogy - erkölcsi kérdésekben csak erkölcsileg feddhetetlen ember mondjon megalapozott véleményt.-
És nem szakadt rá a plafon.
- Ugye, hogy így már egészen más Tompika nyilatkozata?
-Most már csak az hiányzik, hogy- Orbán Viktor a beszédei árával akarja tisztára mosni a Gripenek rendelése miatt kapott millióit.
Budai: Deutsch-Für olyan mélyre süllyedt, hogy nem érdemes követni [Belföld] 2007.06.22 10:19
Budai Bernadett közleményben reagált Deutsch-Für Tamás Gyurcsány Ferenccel kapcsolatos nyilatkozataira. A kormányszóvivő úgy fogalmaz, hogy Deutsch-Für olyan mélységbe süllyedt, ahova már nem érdemes követni őt. Szerinte ez azért van, mert Orbán Viktor kabinetfőnökének elfogytak az észérvei és ami maradt, az a politikai nemtelenség.
A kormányszóvivő közleményben reagál Deutsch-Für Tamás nyilatkozataira, melyek szerinte emlékeztetnek a választási kampányban bemutatott 'szemfényvesztésre, amikor megpróbálta az emberekbe szuggerálni, hogy egy integetés azonos az obszcén mutogatással'. Akkor magát hozta kínos helyzetbe, most a miniszterelnököt próbálja- fogalmaz Budai Bernadett.
Szerinte a dolog azért is nehezen érthető, mert Deutsch-Für akkor is, most is Orbán Viktornak árt nyilatkozataival a legtöbbet: 'akkor elveszítették a választásokat, most pedig főnökéről állított ki szegénységi bizonyítványt, hiszen elismerte egy nyilatkozatában, hogy nem a magánakciójáról van szó.' Tavaly tavasszal tehát magát írta ki a komolyan vehető politikusok táborából, most pártelnökét is a szalonképes politikusok közül- véli a kormányszóvivő.
isteni volt a demokrácia 98-02 között. Simicska APEH-elnök, komcsi-hegyek a kormányban, szétlopott Széchenyi-terv, Ezüsthajó, Orbánimázs, Torgyán-Szabadi, háromheti parlament, vizsgálóbizottságnak annyi, kétéves költségvetés, csak kormánypárti kuratórium és OVB.
bla bla! Azért a bal oldaliak tartanak zömében demonstrációkat nyugaton ugye? Azé a szélbal neve hagzik el a híradásokban mert annyira függetlena dolog! Te is tudod hogy máshol a bal oldal sajátossága a globalizáció ellenesség! Persze néha akadnak függetlenek is