A desztillalt viznel nem erzitek, hogy mennyire termeszetellenes? Elolenyek termeszetes kozegukben nem talalkoznak desztillalt vizzel soha. Egyszeruen nem tehet jot a szervezettel egy ilyen mesterseges anyag. Olyan, mint a kabitoszer, vagy a mikrozott hus.
Nem vagyok orvos,tehát bebizonyítani sem tudom természetesen,de amit leírtam azt tartom .Igazán nem is érdekel mitől múlt el ,de nem fáj... nekem ennyi elég,egy szem gyógyszer nélkül meg főként..
Van olyan ismerősöm aki 5 éve nem ivott mást,sőt még a kutyája is desztillált vizet iszik!! Semmi bajuk tőle. Én decemberben vettem egy desztilláló gépet azóta én is azt iszom.. (az évek óta folyamatosan fájó vállam is tökéletesen működik kb március óta!)Úgy látszik a kezdődő meszes lerakódásokat is kimossa.. (Én elolvastam Paul C Bragg- A böjt csodája című könyvét.Ha nem is 100 %-osan tartom be az ott leírtakat,de megváltoztatta az életemet az biztos..) Kellő gyakorlat után már elég erősnek és elszántnak éreztem magam az 1 hetes teljes böjtre amit meg is csináltam július hónapban.. 1 hétig csak deszt. vizet ittam (kicsi belecsavart citromlével,kevés mézzel ízesítve). Én nem akarok rábeszélni senkit,csak leírtam a tapasztalataimat...
Ha jól látom kalciumos ill sziliciumos vizet fotóztak. Erre mondják azt hogy kemény a víz és tönkreteszi a mosógépet. :) Ez távol áll a desztilált víztől.
Ettől függetlenül. A desztilált víz felborítja a az ionháztartást, életveszélyes, ne igya senki!
Mitől egészséges a víz? Mert ÉLŐ. Megőrzi a természetes energiáját.
Néhány link ezekkel a kutatásokkal kapcsolatban:
a kutatók vízkristályokat fotóztak különböző hatásoknak kitéve (pl.zene) és kiderült, hogy a közönséges csapvíz "halott": semmilyen kristály-szerkezete nincs - ellenben az energetizált, feltöltött, "programozott" víz (a sejtek emlékeznek, ne feledjük!) visszanyerte természetes, szép, egész-séges kristály-szerkezetét.
Nemrégiben közelebbről is megismertem egy olyan kávégépet, amely a lecsapódott vízgőzt préseli át a kávé örleményen; és szerintem nagyon jó kávét készít. A készülék adatai megtalálhatóak a kv_katalogus.pdf fájlban.
...nos akkor érdemi válasz a részedről nem érkezet ,úgyhogy ha kérhetnék még egy kis fikázást egy kis szakértőcskémezést -tudod úgy ahogy az tőled elvárható.
ehhez olyan nagy tudás nem kell. ne is menjünk el odáig, hogy keress ki egyensúlyi állandókat karbonát-hidrogénkarbonát rendszerre, aztán gondolkodj el a pH jelentésén. bőven elég az is, hogy megnézel egy ásványvizes palackot. természetes pH mellett ott karbonátot nem sokat lelsz.
és megint, de ígérem, hogy utoljára: a vízben oldott sók ionok formájában vannak jelen. nincs ott semmiféle kalcium karbonát. fémionok vannak változó nagyságú hidrátburokban. valamint anionok (ivóvízben hidrogénkarbonát ionok) ugyancsak hidrátburokban.
komplex vegyületek segíthetnek abban, hogy bizonyos ionok oldatban maradjanak annak ellenére, hogy elegendő koncetrációban van jelen olyan más ion, amivel csapadékot kellene adjon. így maradhat oldatban ezüst és klorid egymás mellett, ha ammónia van jelen. az ezüstion diamin komplexet alkot, ami nehezebben bontható meg, mint a hidrátkomplex, így eltolja az egyensúlyt az oldat irányába. de ha egy ion már eleve oldatban van, azon nem segít a komplex.
a másik ok, amiért komplexekben célszerű bizonyos fémeket adni, az az, hogy a szervezet is pont olyan komplexekbe akarja beépíteni azokat, vagy valamely részfolyamat ez lenne. ha az adott molekula van kevés, fémiont ugyan hiába adagolunk, nem tud hasznosulni. de általánosságban elmondható, hogy könnyebb a szerevezetnek hasznosítani, ha csomagban kapja, nem kell összeállítania. de ez nem jelenti azt, hogy ha nem tesszük ilyen komplexbe, akkor ne lehetne megemészteni, csak a hatásfok rosszabb.
és persze még mindig ott van a fő kérdés: miért kéne a vízből drága pénzért kivenni azt, ami jó, ha benne van?