Abban egyetértünk, hogy ha valaki rendszeresen desztvizet fogyaszt a hiányzó sókat pótolnia kell, tiszta sóval,esetleg tápkieggel.
A baj ott van, hogy a köztudatban az van, hogy az ásványvíz egészséges , a desztvíz meg nem, pedig az ásványvízben szervetlen formában vannak az ásványok amit nem tud hasznosítani a szervezet, sok esetben epe vese vagy (és) fogkő lesz belőle, és lerakódik az izületekben is.
Én inkább tartom jó megoldásnak, hogy tiszta H2O-t iszom és étkezéssel tápkiegekkel pótlóm az ásványi sókat egyebeket.
Egy oldatot kap véráramba a beteg, aminek a tartalma a Ti olvasatotokban 99% egészségtelen desztvíz, de hozzáadnak 1%-nyi !!!
sóoldatot és ettől a 99% egészségtelen desztvíz hírtelen gyógyító csodaszerré változik.Ugye ezt Te sem hiszed el ? Nem véletlen egyébként , hogy az USA haditengerészei kizárólag desztvizet isznak.
Ott volt az érv @Mungo hozzászólásában, csak nem voltál képes megérteni.
Akinek az 1%-os sóoldat azonos a dessztilált vízzel, mert mi az az egy százalék cucc a H2O-ban, annak ezzel a témával kapcsolatban semmit sem érdemes magyarázni, mert totálisan nem ért hozzá.
A húsleves, kedves barátom, a te érvelésed alapján desztillált víz, mert az a 2-3% egyéb anyag nem számít!
Ott közvetlen a véráramba megy, nem a gyomorba, szóval hamarabb “púsztítana” ha olyan káros lenne.😀 Ebben a tekintetben nem számít , hogy a maradék 1 % az sóóldat, hisz 99% egészségtelen “méreg”.
Tudod akinek az 1%-os élettani sóoldat azonos a desztillált vízzel, annak magyarázhatnak bármit, nem kerül lényegesen rosszabb szellemi állapotba, mint amiben most van. Bizonyára a bablevest is csodaszernek tartod amit "desztillált" vízzel főzöl.
Eddig csak ha böjtöltem akkor ittam desztillált vizet, de pár napja rendeltem egy otthoni desztillálót ,és állandóan fogyasztani fogom azt tervezem.Jókat mosolyogtam azon, hogy nem egészséges sokak szerint.Egy kérdésem lenne csak hozzájuk, az infúzióban miért desztillált víz van 99%-ban ? Ott közvetlen a véráramba megy, nem a gyomorba, szóval hamarabb “púsztítana” ha olyan káros lenne.😀 Ebben a tekintetben nem számít , hogy a maradék 1 % az sóóldat, hisz 99% egészségtelen “méreg”.
Mert hígítja a gyomorsavat, ezáltal csökkentve az étvágyat. A gondosabbak - szervezetük elsavasodását elkerülendő - még lúgosítót is kevernek hozzá. Cérnára kötött lakmuszpapírral érdemes lenyelni. :)
Van egy kedvelt desztvizkura, hatvanot szazalek desztviz es harmincoz szazalek alkohol szeszesital neven forgalmazva. Evente csak partizezren halnak bele, tobbseguk nem a desztviz miatt.
Szerintem összesen annyit bír meginni. Én sem kívánok sok folyadékot, most igyekszem növelni a mennyiséget, mert tudom hogy többre van szüksége a szervezetnek, de ha nem kívánok inni nagyon nehéz. De tavasszal meg akarom csinálni a deszt víz kúrát, addigra többet kell tudnom inni. :)
Mikor ide tévedtem és olvastam a téma címét: "Miért egészségtelen a desztillált víz?", gondolatban rögtön visszakérdeztem: Mert egészségtelen?? Én élvezettel iszom a tiszta vizet, és nap mint nap elcsodálkozom a készülék tisztítása közben azon a sok szutyakon amit már nem fogyasztok el. Már sikerül a másfél litert nekem is meginni. Remélem tavasszal el tudom kezdeni a víz kúrát is.
3 éve fiogyasztok desztillált vizet naponta 1 -1,5 litert, néha kevesebbet, néha többet. ritkán kimarad egy egy nap. a véreredményem az eddigi legjobb évtizedek óta. ennyire egészségtelen a tiszta víz.
A hazi palinka igen veszelys egy csepp desztillalt vizet se tartalmaz szemben a bocsuletes gyari palinkaszerusegekkel amiket csak szeszesitalnak beceznek.
Ez nem igaz, a kommersz szeszesitalokban a hatvan szazalek desztvizhetvkevernek harminchet szazalalek tiszta alkoholz meg nemi aromat, s a jonep vidaman issza:-)
Ó, tényleg! Erre hogy nem gondoltam! Igazad lehet. Valóban előfordulhat hogy annyira gyorsan jön a rosszullét, hogy nem érkeznek tudni másokkal. Na most kezdtem el aggódni. :(
A szutyaknak a "zamata" ami 3.8 l csapvíz desztillálása után az edényben lerakódik, valóban kimarad a desztvízből. De valamiért nekem ez nem hiányzik. Ha számodra ettől ízletes, akkor igyál sokat! :)
A fotó sajnos nem láttatja a réteg valódi vastagságát és a bűze sem prezentálható, de aki készíti a desztvizet, az tudja miről beszélek.
A kérdésre ez idáig senki nem válaszolt saját tapasztalata alapján: Miért egészségtelen a desztillált víz? A rendszeres fogyasztók közül erre még senki nem talált választ. :)