Keresés

Részletes keresés

55judit Creative Commons License 2018.12.28 -1 0 542

Köszönöm, és megfontolom majd. :)

 

Mikor használatba vettem a gépet, sokkoló élményben volt részem. Használat után még meleg volt az edény mikor felnyitottam a tetejét, és valami rettenetes bűz csapott fel. Az edény alján vastag fehéres, szürkés üledéket láttam. Alig tudom elhinni, hogy 3.8 l csapvízben ennyi szutyak úszkál, én pedig évtizedekig ezt ittam. Elképzelhetőnek tartom, hogy az eddigi sok megbetegedésemben szerepe volt ennek is.

 

Most jó érzéssel tölt el hogy tiszta vizet iszom, és tiszta ételt eszem. Nem vízkövesek az edényeim, nem kell súrolni semmit.

Szeretném elvégezni a desztvíz kúrát, de egyenlőre azon kell dolgoznom hogy képes legyek napi 1.5 l-nél több folyadékot inni. Az a baj, ilyen hidegben inkább kevesebbet kívánok mint többet. Kicsit megerőltető, de igyekszem. :) Amint sikerül feltornászni a mennyiséget kb. 3.5 l-re, belevágok.

 

Te mióta iszod a desztvizet? Van már tapasztalatod?

Előzmény: JozsBiker (541)
JozsBiker Creative Commons License 2018.12.27 0 0 541

Saját tapasztalatról az esetben fogok írni, ha a fórum kérdésre tudok válaszolni. Mert ugye ha pozitív tapasztalatot írok, azzal OFF-olom a témát amit nem szeretnék. Annak máshol van a helye.

 

Mint a topic indítója engedélyezem számodra, hogy egy kicsit rugalmasabban kezeld a címet, pl. "Már miért lenne egészségtelen a desztillált víz ?" vagy "Ugye nem egészségtelen a desztillált víz ?" formában :-). Így már nem minősül offtopicnak a tapasztalatok leírása, amire szerintem többen is kíváncsiak lennénk.

 

Előzmény: 55judit (538)
jogértelmező Creative Commons License 2018.12.26 -1 1 540

* ... A vezetékes víz fogyasztása tehát hazánkban biztonságos, ráadásul a szervezet működése szempontjából fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmaz. Ezzel szemben a desztillált vízről ugyanez nem mondható el: károsítja a szervezet só-víz háztartását. Mivel a vízben jobban oldódnak az ásványi sók, mint a vérben, a desztillált víz mintegy kimossa azokat a szervezetből, megnövelve ezáltal különböző hiánybetegségek kialakulásának esélyét. Egy nem kellőképpen kiegyensúlyozott étrend mellett ez komoly egészségügyi kockázatokkal járhat. Nagyobb mennyiség elfogyasztása életveszélyes lehet. ...*

 

Innen idéztem:

https://femina.hu/egeszseg/desztillalt_viz_fogyasztasa/

 

Akinek több a pénze mint az esze, költsön sokat desztillált vízre - lehetőleg legálisan, mert az ÁFÁ-val a többség jól jár.

 

Mungo Creative Commons License 2018.12.26 -1 1 539

Hitelesnek azokat a véleményeket tartom, melyek vizsgálati eredményeket, bizonyítékokat mutatnak fel vagy saját tapasztalatról számolnak be.

Ha figyelmesen olvastad a bejegyzéseket, akkor néhány dolog esetleg szemetszúrhatott volna:
- az ide írogató desztillált vizet propagálók elemi ismereteinek a szembeötlő hiánya.
-- étel főzéshez használják (nyilván ugye a leves is desztillált víz... )
-- megisszák és ettől már sokkal jobban érzik magukat (a placebo is hat, ha hisznek benne...)
-- az élettani sóoldatról még hírből sem hallottak
-- a desztillálókészülékük szerintük valóban vegytiszta vizet állít elő (a vízben oldott és párolgó anyagokról nyilván nem hallottak, mert ugye akkor a pálinka is tiszta desztillált víz...)
-- egyes kommentelők szerint az esővíz is desztillált víz (nem érdekes, hogy mi minden van még benne...)
-- az ásványi sók hiányának élettani hatásáról még hírből sem hallottak (vallásos áhítattal néznek a csoda készülékükre...)

Szóval amikor csodás tapasztalatokról számolnak be, akkor gyanús lesz, hogy vagy zakkantak, vagy szélhámosok.
Valóban van jó néhány hely Magyarországon is, ahol nem kimondottan egészséges a talajban található víz, mert vasas, arzénos, vagy nitrátos. De ezt a szolgáltató az ivóvízhálózatban szűréssel, ioncserélő gyantákon keresztül vezetve tisztítja. A klór pedig a fertőzések, járványok megelőzésére miatt kerül bele.
Ha valóban csak vegytiszta vizet innál alkalmanként fél - egy litert, az már biztosan egészség károsító lenne, de szerencsétekre ilyen szélsőséges vízfogyasztás a gyakorlatban nem fordul elő. Az orvosok meg infúzióban szigorúan csak élettani sóoldatot adnak. (Kitudja miért?...)

Előzmény: 55judit (538)
55judit Creative Commons License 2018.12.26 0 0 538

Végig olvastam a témát. Találkoztam több pozitív tapasztalattal, és olyan bejegyzéssekkel is, melyek két vállvetve támadják a desztvíz fogyasztását. Hitelesnek azokat a véleményeket tartom, melyek vizsgálati eredményeket, bizonyítékokat mutatnak fel vagy saját tapasztalatról számolnak be.

Hogy "Miért egészségtelen a desztillált víz?", itt a több oldalnyi bejegyzésből bizonyítékok hiányában nem derült ki. A bla-bla-bla számomra nem bizonyíték csak heveskedés.

 

Saját tapasztalatról az esetben fogok írni, ha a fórum kérdésre tudok válaszolni. Mert ugye ha pozitív tapasztalatot írok, azzal OFF-olom a témát amit nem szeretnék. Annak máshol van a helye.

Előzmény: JozsBiker (537)
JozsBiker Creative Commons License 2018.12.25 0 0 537

Én is kíváncsi lennék a tapasztalatokra.

 

Előzmény: 55judit (529)
jogértelmező Creative Commons License 2018.12.22 -1 1 536

Aki sokáig csakis sózatlan zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszt - és desztillált vizet iszik rájuk - annak szervezete miből állít elő gyomorsavat?

pert2 Creative Commons License 2018.12.22 0 0 535

A desztillalt viz tokeletesen alkamas hajmosasra, meg jobb mint a korabban hasznalt esoviz az erosen kemeny kutviz helyett.

mistii Creative Commons License 2018.12.18 0 0 534

Helló ! Engem érdekelne a tapasztalatod a desztillált vízről .Én most szeretném elkezdeni a fogyasztását ,de nem tudom ,hogy mennyit ihatok belőle naponta....

Előzmény: 55judit (529)
jogértelmező Creative Commons License 2018.12.06 0 0 530

Miért csak desztillált vizet isztok?

Előzmény: 55judit (529)
55judit Creative Commons License 2018.12.06 0 0 529

Nekem Watterwisw4000 készülékem van 1 hónapja. Azóta csak desztillált vizet iszunk, és azzal is főzök. Ha feléledne a fórum, akkor tartanám érdemes rá, hogy a későbbiekben leírjam ezzel kapcsolatos tapasztalatomat. Úgy látom, van mit visszaolvasni is. :)

Előzmény: phothock.hu (527)
phothock.hu Creative Commons License 2017.12.14 0 2 527

Olvasgatva itt a hozzászólásokat,meglepődtem hogy mennyire szélsőségesek a vélemények egy teljesen természetes folyamatról,és annak kialakulásáról a természetben aztán annak szerves hatásáról az emberi testre. Én értem hogy nem tanítják az iskolában hogy hogyan kell egészségesen élni,csak hogy melyik patikában veheted meg a fájdalomcsillapitot már megelőzésre is ajánják !!! Aki ezt elhiszi,annak már tényleg gyógyszeres kezelés kell. Saját tapasztalatom a desztilált vízzel,hogy nincs annál zseniálisabb mint amit a természet kínál.

 

Fogd fel az esővizet,és vezesd be a házadba nem kell a mosógépet,kávéfőzőt,bójlert,központi fűtésrendszeredet,wc, stb. vízkőtlenítened. lágy vizet ad, és számlád sem lesz,mert a hálózati vizfogyasztásod az irányadója a csatornadíjnak is.

 

Emberi fogyasztásra nem ajanlanám az esővizet,legalábbis nem azt ami az első negyed órában kimos a  levegőből, (az jó az ellátó rendszerbe)Utána nincs vele gond. Vannak házi párlók,amit én is két éve  használok waterwise 2000 (~50,000huf) 3,5 litert csinál,és egy személynek egy hétre elég, ha napi rendszerességgel fél litert fogyaszt belőle ehgyomorra,egyben legúzva.

 

Gyakorlati hatása az erekben a nyomás alapon működő tisztítás,amivel kvázi mint slaggal az autót levereted az érfalakról a salakot, és kipisilod. Utána a kiegyansúlyozott normál tálálkozás a mérvadó,vagyis ami elvileg mindig. Az érdekessége ennek a "befektetésnek" az is,hogy utána sokkal tudatosabb leszel az étrendedre is. Észre veszed hogy intenzívebben érzel ízeket, és bőrbetegségeket hamar enyhit gyógyít.  Édesanyámnak 20éve keneget a szeme sarkában lévő gyulladást amióte issza a vízpárlatot,elmúlt. Ez csak ami látszik,ami még nem produkált testi tüneteket azt nyilván nem tudhatjuk...

 

https://www.google.hu/search?rlz=1C1PRFC_enHU593HU593&biw=1360&bih=675&tbm=isch&sa=1&ei=PC4yWqj-NMfZwAKz4piwDA&q=waterwise+2000+&oq=waterwise+2000+&gs_l=psy-ab.12...615080.615080.0.617314.1.1.0.0.0.0.74.74.1.1.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.0.0....0.1OpNFSSaf_k#imgdii=1oUb_Jh48L6kvM:&imgrc=d0rsmOsxzrK_UM: 

 

 

 

 

 

 

motduck Creative Commons License 2017.08.07 0 2 526

Olyan ásványi anyagok nincsenek, mely a szervezetre pozítivan hatnak ki! Csak nem fogják lepecsételni olyant ami tényleg nem hasznos a szervezetnek. Például miért van az aki vas hiányos miért nem csapvízet iszik teli van vassal a csapvíz! Mert ez a természet rendje, hogy csak a növények hasznosítsák a szervetlen ásványi anyagokat és amit megeszünk az szerves kötésben van! Ha jártáé kémia órán, de ahogy látom kihagytad.:) És mi van helyette? mütrágya. Váljék egészségetekre. És ezt már 1960 években figyelmeztettek csak azt is hülyének néztétek.

Előzmény: Bétaverzson (502)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.26 -4 0 523

És mi a helyzet a savas esővel, érdemes azt inni? (fogalomként legalább 20 éve robbant be a köztudatba)

Előzmény: Strach (521)
Mungo Creative Commons License 2017.06.26 -2 3 522

Azt meg soha nem hallottam hogy ne lehetne esovizet inni....

Az eső szépen kimossa a levegőből a szálló port, az autókból és ipari létesítményekből származó füst és korom részecskéket, (talán hallottál már a savas esőről) a különböző virágport, spórákat.
Miért ne lehetne meginni? Legfeljebb oldott állapotban kapod, amit egyébként is belélegeznél, csak nem biztos, hogy ilyen töményen...

Előzmény: Strach (521)
Strach Creative Commons License 2017.06.26 0 1 521

Egyes régiokban indokolt lehet desztillàlni a csapvizet....végulis ez a desztillàlt viz ugyanolyan mint az osszegyujtott esoviz. Azt meg soha nem hallottam hogy ne lehetne esovizet inni....

Előzmény: Bétaverzson (517)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.25 -1 0 517

A nyers tészta és a nyers hús emésztési problémákat okoz, ezért a sütők használata indokolt.

Jó minőségű csapvizet desztillálni viszont szerintem energiapazarlás.

 

Ha valaki úgy gondolja, hogy az ő csapvize káros, akkor perelje be a víz-szolgáltatót.

 

Egyéb:  Szélhámosok és általuk rászedettek hirdetik előszeretettel, hogy a csapvíz káros.

Előzmény: Törölt nick (516)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.25 -3 1 516

"a villannyal/gázzal működő vízdesztillálók tömeges használata előrébb hozza a klímakatasztrófát"

 

700 watt....egy gyengébb villanysutonek is legalàbb kétszer annyi a fogyasztàsa...2.5 ora alatt 4 liter desztillalt viz....

Előzmény: Bétaverzson (511)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.25 -2 1 511

"Klór a legmérgezőbb a csapvízben a többi csak vesekövet okoz."

 

Az aktívszén nevű termék megköti a klórszármazékokat. A csapvízben lévő só-ionok pedig besegítenek az ún só-vízháztartásba.

 

* ... Ideális ital a jó minőségű vezetékes víz, az ásványvíz, a gyógynövénytea, a gyümölcs- és zöldséglé, ez utóbbiak csak ha nem túl sósak. ...*

 

Innen idéztem:

http://tgy-magazin.hu/egeszseges-eletmod/a-vizhaztartas-egyensulya

 

Egyéb: a villannyal/gázzal működő vízdesztillálók tömeges használata előrébb hozza a klímakatasztrófát.

Előzmény: norbesz1974 (509)
Fat old Sun Creative Commons License 2017.06.24 -3 3 507

Te tényleg tudsz valamit. Ilyen kis helyen ennyi baromságot összehordani, ahhoz tényleg tehetség kell.

Előzmény: norbesz1974 (506)
norbesz1974 Creative Commons License 2017.06.24 -3 0 505

Én is.:)

Előzmény: Törölt nick (501)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.24 -2 0 504

"Az én csapvizemben lehet valamennyi àsvànyi anyag is mert mikor ledesztillàlok 4 liter vizet, marad az inox edény  aljàn egy jo kàvéskanàlnyi teljesen fehér por amit ecettel tudok csak eltàvolitani.....+

 

Eltávolítod? Na ne már! Inkább értékesítsd!

Előzmény: Törölt nick (503)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.24 -3 1 503

Az én csapvizemben lehet valamennyi àsvànyi anyag is mert mikor ledesztillàlok 4 liter vizet, marad az inox edény  aljàn egy jo kàvéskanàlnyi teljesen fehér por amit ecettel tudok csak eltàvolitani.....

Előzmény: Bétaverzson (502)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.24 0 0 502

" A csapvízben semmi ásványi anyag nincsen!"

 

Erős állítás erős érvet követel!

Van-e birtokodban véleményed alátámasztó - hitelt érdemlő - azaz hatósági pecsétlenyomattal

ellátott bizonylat?

Ha van, de nem teszed közzé, úgy számíts rá, hogy sokan hiteltelennek - blöffölőnek fognak tartani!

Előzmény: norbesz1974 (499)
norbesz1974 Creative Commons License 2017.06.24 -3 1 500

Bocsi csak fél információt adtam az antioxidásokról pedig ezek a legfontosabbak. C vitamin is ez és csak annyi szerepe van, hogy az a szervezetben a szarhoz nem kívánt anyaghoz csapódik és pisilés útján távozik. Tehát egészséges pedig nem kellene annak lenni-e!:) Csak milyen kötetésben vannak a felhasznált például E300tól vagy a frissen bevit antioxidásról beszélünk

Előzmény: norbesz1974 (499)
norbesz1974 Creative Commons License 2017.06.24 -3 1 499

Életani rendszer ellenes közlök aki ellent mond az a rendszer embere.:)

 

E számok 300-400 Antioxidások az egy instabil molekula magyarán szervezet kidobja! 

A E 300 400 a kötödésük más selejtek, mert ezzek már felhasználtak a szervezet már csak a máj vese alapján fogják kiszürni! Tehát a szervezetett le terhelő szart adnak. Ez olyan, mint az Ózon dús levegő a blahán a másologép centrumban olyan egészséges ózon dús levegő van, hogy rák keltő!:) A természetben általában a források közelében eső után is ózon dús levegő van lehet picit gondolkozni.:) 

 

A csapvízben semmi ásványi anyag nincsen! Ezt a növény is meg mondja aki csapvízzel lócsolja.:) Hihetetlen, hogy egyetlen élővílágban található faj a növény hasznósítsa! Kevés sikerrel, de nem öli meg! Köszönjük neked te drága klór ami a saját szervezeted is kívánja és használja fel, mert kell neki ahogy a cink, magnézoum, kálcium, Amik találhatóak benne a csapvízben mégis sok a vas hiányos és az miért nem iszik csapvízet, mert az tényleg teli van VASSAL! Gondolkozzatok, hogy a rendszer becsap mindenkit

Előzmény: norbesz1974 (498)
norbesz1974 Creative Commons License 2017.06.24 -3 2 498

Na az elméletedben több hiba és fél információ van! Ha a só hiány miatt ilyet csinálna a desztvíz akkor a csapvízben is ugyan ez lájátszódik, mert szervetlen sót miótta használja fel az emberi vagy állati szervezet? Köszönjük emese értékeljük, hogy az ide tévedőket is igen jól félre tájékoztatod őket.:) És igaz a desztvíznél miért nincs az hogy rövid időn belül 2 liter desztvizet iszol meg vagy 2 liter coca cólát? Hihetetlen, de a cólánál felpuhul a fogad! És ez sokkal veszélyesebb, mint a desztvíz. Olyan hiányt okoz a cóla, hogy még sem halnak bele az emberek!

 

"A desztillált víz legelterjedtebb előállítása az ioncserélő gyantán való víztisztítás

 

MEgint egy tévhit eszme! Van gyantán tipusú szürő, de az amerikában kitalált 0.002 szürő engesélyezik és töröld ki mert a gyártó beperelhet téged. Sőt nem RO alapút csinál.:) Minden ásványi anyag benne marad. A Desztilált tisztaságút csak boltokban kapható eszközök Ro tipusú membrám és desztiláló készülékek lehet venni itthon is többek között, mely nem ennyire tudatlanok, hogy külföldön ezzek kelendőek.

 

A só hiány hogy potlód? Te csap vízzel, amilyen tudatlan vagy én sózok rendesen.:) Amúgy a só háztartásról igazad van, de ez tudjuk be annal, hogy ez véletlen müve volt.:)

Előzmény: takacs.ferenc.bp (492)
norbesz1974 Creative Commons License 2017.06.24 -3 1 497

Ki akar kit meg győzni? Ez nagy meg győztetés volt, hogy én 3 éve egészségesen iszom ezt a desztiláltvízet ami semmi nincs benne. Te eszed a fehér kenyeret 12 hozá adott kitudja milyen hozzáadott anyaggal ami fele se kellene belé! Ugyan így vagyok a vízzel is. Miert ígyak mérget mmikor van tisztább tőle.:) Ha tényleg méreg lenne privátba meg adom a cimem jelents fel méreg osztogatásért.:)

Előzmény: Mungo (488)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2017.06.09 0 2 496

Mindent lehet mondani. Azt is, hogy a levegő csak oxigént, nitrogént, vizet, és széndioxidot  tartalmaz. Legfeljebb nem igaz.

Előzmény: Törölt nick (495)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.09 -2 0 495

"A desztillált víznek azonban van egy különleges tulajdonsága, amely megkülönbözteti a természetben található vizektől. Mégpedig az, hogy a desztillált víz elektromosan szigetelő anyag, míg a természetes vizek vezetik az áramot a benne levő ionok miatt."

 

Lehet ugy is mondani hogy minél tisztàbb a viz annàl rosszabbul vezeti az àramot...Szerintem az esoviz amit egyes régiokban az inkàk szàzadokkal ezelott osszegyujtottek (mivel egyes helyeken csak az àllt rendelkezésukre)  az tulajdonképpen desztillàlt viz volt.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (492)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!