Az igazi okát hogy mért jobb a barna uveg azt nem írom ide mert nincs szugségem arra hogy a tanult okos bácsik akik csak azért vannak itt hogy az emberekbe a hibákat keresik, kiforgassák minden szavamat.
Tévedsz. Ez így kerek ahogy leírtad. A babonák, hiedelmek, áltudományos halandzsa vegytiszta esete.
Ami aggasztó ebben, hogy propagálod . Valószínűleg azért, hogy mások is megerősítsenek a hitedben.
Kérdésedre a Bétaverzson válaszolt . Az igazi okát hogy mért jobb a barna uveg azt nem írom ide mert nincs szugségem arra hogy a tanult okos bácsik akik csak azért vannak itt hogy az emberekbe a hibákat keresik, kiforgassák minden szavamat.
Te sem vagy 100% - kos de minket az apszolut nem zavar :-) Nekem nem fontos hogy a víz super tiszta legyen, elég ha csak tiszta . Ha a pálinka ivásba amit ezzel a fozovel csináltam nem haltam bele akkor a víz ivásba biztos hogy nem fogok.
Írod a desztillált vízről: "... én sima pálinkafozovel keszítettem ..."
Hajdanán valami durva tévedés folytán egyszer vegyipari suliba is jártam. Nem sok tudás ragadt rám ott, de úgy emlékszem, hogy a házi desztillálást nem tartották nagyra - szemben az úgynevezett rektifikációval. Mint mondák - 96%-os szeszt is csak rektifikálással lehet előállítani, desztillálóval azonban nem.
(Rajzokon láttam, hogy a rektifikáló kolonna nevű nehézipari berendezés nem igazán hasonlít a házi pálinkafőzőkre - vagy csak elbonyolították a felismerhetetlenségig)
Fel is merült bennem, hogy a puritán desztillálással nyert víz talán nem is szuper tiszta ...
Csak azért kérdeztem mert én sima pálinkafozovel keszíttem es mivel hogy egyszerre megcsinálok 30 liter vizet , valahol es valamibe tárolnom is kell pár napig amíg nem fogy el. Legjobb volna a barna uvegdemizson , de mivel hogy nincs így hát megteszi az egyszeru demizson is csak abba sotétbe kell tárolni a desztvizet.
Tévedés ne essék, de amit látsz szervetlen anyagot semmilyen formában nem fogja a szervezet hasznosítani sem. Ha cicát figyelted meg, akkor azt is láthatod, hogy a pocsoja vízét is jobban isszák, mint a te tiszta tányérodon csapvízet. Pocsoják ha több naposak tuti bacigazda mégsem lesz nekik bajuk, mert nekik teljesen más emésztő rendszerük van. A fogaik is megmondják, hogy ragadozók.:) Nem lúgosan emésztenek, mint az ember. Az hogy ezzeket a szervetlen anyagokat csak a növények tudják feldolgozni, de a klór olyan méreg és lassítja a fejlődési folyamatott, hogy betiltanám. Az tudom, hogy ezzel fertőtlenítenek. Aki nem hisz ebben az igyon csapvízet csak lassan igya, mert hideg.:) Ezzen is el lehet gondolgodni.
Természetesen nem válaszolok rá. De azt azért megkérdezném hogy fogyasztottál-e desztillált vizet legalább 1 hónapig? Mert én kb 2 hét deszt víz fogyasztás után sokkal jobban éreztem magam és több vizet is meg tudtam inni mint azelött a másik dolog elmúltak a gyomorégéseim is pl: paradicsomos dolgoktól szokott égni a gyomrom és ez már a múlté az emésztésem is sokkal jobb lett nem vagyok felpuffadva sem azelött többször előfordult. Szerinted akkor ez Placebó és csak beképzelem magamnak? Meg pl egyből kiérzem az ételen hogy csapvízből készült és nem deszt vízből. Akkor az hogy lehet ezt is csak bemesélem magamnak? Az ásványi anyagokat szerves formában kell a szervezetbe juttatni ezért kell zöldségeket gyümölcsöket is fogyasztani, mert a növények szolgáltatják nekünk az ásványianyagokat szerves formában ők meg a szervetlent hasznosítják a talajból, mi hiába ennénk meg egy marék földet a szervezetünk nem tudna vele mit kezdeni mert szervetlen anyagok pont így van ez a vízben oldott anyagokkal is szervetlenek negyon minimális az ami hasznosul ami meg nem az meg feleslegesen van jelen. A vese tisztítja meg a vért ha a vesén viszonylag telített oldat megy át sokkal kevesebb anyagot tud már felvenni ezért többet kell dolgoznia a vesének egységnyi idő alatt.Ezért nem mindegyhogy az a folyadék milyen amit meg iszunk. De erről lehetne itt vitákat folytatni csak épp nem lenne értelme mert te ki állsz a saját álláspontod mellett én pedig az enyém mellett.
Úgy gondolom, hogy a természetes ásványi vizeket vagy az esővizet nyugodtan fogyaszthatná az ember. HA. Ha nem hallanánk arról, hogy mi minden beszűrődik a talajba ( és ez által nyilván az ásványvízbe ), a folyók vizéről nem is beszélve, hiszen pl. Budapesten azt isszák az emberek, több kevesebb szűrés után. Tudatosan is belekevernek dolgokat, és még ha az összeesküvés elméleteket figyelmen kívül is hagyjuk, egy jó részét nem azért hogy mi egészségesebbek legyünk, hanem pl. azért, hogy a baktériumok ne szaporodjanak el. Jó, végső soron ez is a mi egészségünket szolgálja, dehátazért teccik érteni ...
Az esővíz dettó, lentebb megbeszéltük.
Számomra egyre szimpatikusabb az a felfogás, hogy inkább mindent "kiirtok" a vízből - és akkor közte lesznek a káros anyagok is -,aztán pedig ha a fürdővízzel kiöntöttem a gyereket is, majd visszahozom :-), tehát ami mégis szükséges, azt megpróbálom más úton pótolni. A lényeg, hogy a károsakat kizártam. Persze nyilván következhet is a kérdés, hogy ugyanezt el lehetne/kellene játszani az élelmiszerekkel is ... de az itt offtopic :-)
Hát azért állatokat kutyát macskát nem kéne emberi szervezethez hasonlítani teljesen más az anyagcseréjük is és a gyomruk is. Amíg egy kutya macska gond nélkül fel eszik ételt vagy más rákcsálót a földről és semmi baja nincsen mivel ők mindig is így táplálkoztak a genetikájukban van kódolva. Egy ember már nem biszti hogy olyan nyugodtan és mindenféle probléma nélkül megenne egy egeret a földről nyersen.És ami lyen étel egy embernek tökéletes az pl: egy kutyának macskának ártalmas.De mindenki eldöntheti hogy mit eszik és iszik. Felőlem ihatod a (tele ásványokkal vitaminban dús) csapi vizet is az sem zavar.
"És ez sajnos a szervezetbe kerül feleslegesen terhelve a vesét és a vért."
Nagyot tévedsz - az én vesémet pl. egyáltalán nem terheli, sőt épp ellenkezőleg! Az én vesém már rég megbetegedett volna a fotódon látható molekulák hiányában!
Az én vesémnek kifejezetten szüksége van azokra az alapanyagokkra, amelyekről te azt képzeled, hogy gyermekeid veséit terhelvén károsak.
De mondok egy példát: Amikor cicákról gondoskodtam, megfigyeltem ezt:
A tisztára mosott tányérba tett husit először felkapták, majd jól meghempergették az anyaföldön. (majdnem rosszul lettem e látványtól - arra gondolván, hogy szörnyűséges baktériumok ill. ártó gombák lepik el az ő fincsi kajájukat, ráadásul homokot is fognak rágni - meg még lenyelni is, ezek az oktondi - butuska szerencsétlenek ...)
Az eBay -en rá is kerestem a vízdesztillálóra, és valóban kevesebb mint fele áron van szállítással, mintha itthon vennénk. Érdekes, hogy gyakorlatilag ugyanazt a készüléktípust ( legalábbis ránézésre ) árulják Angliától Kínáig, és kivételesen a kínai a drágább :-). Azt hiszem barátkozom még egy kicsit a gondolattal, aztán rendelek egyet.