A desztillaltviz onmagaban edeskes es nem jo izu, legalabbis a kemialaborban ilyen volt annak idejen. Ket deci borral meg nemi szelsavval fohyaszthato nagyfroccse lehet alalitani, es akkor mar az asvanyiadagtartalom is rendben van. Csak ne figyuk tulzasba a fogyasztast.
Bocs, de nekem nincs arra szükségem hogy téged bármiről is meggyőzzelek, és az időmet is olyasmivel szeretem tölteni ami előre visz nem ilyenekkel. Ott az internet előtted, keresd meg amire kíváncsi vagy.
Ez badarság. A tyúkok szervezetébe magvakból és zöldekből kerül a kalcium. Kavicsot azért esznek, hogy a zúzógyomrukban hatékonyabbá tegye az emésztést.
Rajtad kívül senkinek sem érdeke, hogy egészséges hosszú öregkort érj meg.
Most a desztvíz (is) ellenség lett, ahogy a tojás is volt már a magas koleszterinszintért felelős élelmiszer, aztán eltelt 10 év és rájöttek, hogy tévedtek, ahogy a tisztasóval is.
Ha azt akarnák, hogy egészséges legyél nem titkolnának el pl ilyen dolgokat:
Gratulálok, hogy megtaláltad az egyetlen anyagot a sót, amit hasznosítani tud a szervezet.( nem véletlen van a mondás, hogy az élet sója )
Nyilván ezért van az infúzióban is.A többi szervetlen ásványi anyagot tökéletes emésztésnél max 4%-ban tudja felvenni a szervezet, a többiből lerakódás lesz, ha tetszik ha nem.
A wikipédián 14 ezer találat a deszt víz ivása tárgyában.Persze mindenki úgy károsítja magát, ahogy csak akarja.
Az, hogy egyszer valaki beteg volt, még nem indokolja, hogy bármi hasonlót tegyen. Ha most nincs baja, az ( még ) nem a deszt víztől van, hanem mert még fiatal. De nem kell aggódni, az öregkorral jön majd a többi probléma is, csak ki kell várni, illetve meg kell érni.
És még annyit, én a Huminiqumot nem a vízből eltávolított szervetlen anyagok miatt szedem, mert azok nem hiányoznak. Már régebben fogyasztom mert beteg voltam, és így az egészségem visszanyerése után is megmaradt ez a készítmény. :)
Zsolti én ezzel tisztában vagyok. Örömmel látom hogy te is ismered a humin savakat - a Huminiqumot. Gondolom ki nem hagynád, mint én sem. A tájékoztatót olvastam amit mutattál. Én pedig mutatok neked videókat a témában, ahol orvos, neves természetgyógyász is beszél a témában. Sikerrel használják a növénytermesztésben is.
Én azt tudom, hogy a jódhiányos térségekben JÓDOZOTT SÓT árusítanak, amelyből a jód vígan és dalolva hasznosul, beépülve a pajzsmirigy megfelelő molekuláiba.
Azaz röviden: a szervetlen és vízben oldott ásványi anyagokat is hasznosítja az élő szervezet.
Megjegyzem - bár ezt már megtettem, és észre sem vetted - a legismertebb szervetlen ásványi anyag, ami hasznosul a szervezetbe történő bevitele után a KONYHASÓ. NaCl.
"Dr. Charles Mayo, a világszerte ismert és elismert Mayo Klinika orvosa korábban kimutatta, hogy a vízben oldott szervetlen ásványokat az emberi szervezet nem képes hasznosítani, sőt!"
Ezt valószínűleg nem mutatta ki, mert ORDAS NAGY BAROMSÁG.
De nyugodtan megcáfolhatsz, csak hozzad a peer review szakfolyóiratban megjelent erről szóló tudományos cikkét.
De kellenek-e egyáltalán a vízben oldott ásványi anyagok az Ön szervezetének? A válasz az, hogy nem; Dr. Charles Mayo, a világszerte ismert és elismert Mayo Klinika orvosa korábban kimutatta, hogy a vízben oldott szervetlen ásványokat az emberi szervezet nem képes hasznosítani, sőt! Dr. Henry A. Schroeder a Dartmouth-i Orvosi szakiskola kutatója szerint ezek kifejezetten ártalmasak lehetnek.
A hozzánemértés, a tudatlanság magabiztossága tényleg az egekbe emeli a hülyeséget. Csak szólok, hogy a mészkő kb 90%-ban kalcium karbonát, köze sincs a kalciumkloridhoz. De azért nyugodtan desztilláld a vizet, kár lenne beléd az ilyen csúf méreg...
"Senkié sem tudja normálisan feldolgozni a szervetlen ásványi anyagot,"
Hát pedig de.
Az olyan nyomelemek, mint a lítium, nátrium, kalcium, jód, klór stb. az esetek többségében IONOSAN kerül be a szervezetbe különféle oldatokban. (Igen: a gyümölcs és zöldség esetén is főként a víztartalmában oldva veszed fel.)
"a kálcium klorid az konkrétan mészkő."
A kalcium klorid, az konkrétan sinjarit, egy olyan ritka ásvány, hogy nekem is a wikipédián kellett előkeresnem.
A mészkő az kalcium-karbonát, és mint írtam: a csontod egyik alkotó ásványa.
Az a te nagy bajod, hogy semmit sem tudsz kémiából, csak valami áltudományos forrásból tájékozódva messziről rajongva csodálod a "szerves" anyagokat, hogy azok milyen természetesek. Könyörgöm! A hegyből kibányászott konyhasót eszed.
"A természetes huminsav és fulvosav legalább 70 féle ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában."
Fantasztikus! Hasznàljàk mint tàplàlék kiegészitot ezeket?
Mi a különbség szerves, és a szervetlen ásványi anyagok között ?
Ásványi anyagokból megkülönbözettünk SZERVES, ill. SZERVTLEN kötésűeket. Mivel az emberi test szerves, így a szervetlen, halott, előállított ásványokat csak minimálisan vagy egyáltalán nem tudja hasznosítani. Ezeket a bevitt anyagokat testünk idegenként kezeli és próbál tőlük mihamarabb megszabadulni. Szerencsésebb esetben kiüríti a külvilágba, vagy súlyosabb esetekben lerakódásokat okoz. Ezért mielőtt bármiféle táplálék kiegészítőt vásárolunk, mindig tájékozódjunk arról, ahogy az számunkra milyen arányban fog hasznosulni. A cseppkőbarlangokban megcsodáljuk a lerakodott ásványi anyagokat, de ez a lerakódás az ereinkben, hogy néz ki? A szervetlen vagy szintetikus ásványi anyagok lerakódhatnak az érrendszerünkben, ami különböző betegségekhez vezethet. Szintetikus, vegyipari módszerekkel készült a természetben előforduló formától eltérő vagy ott meg sem található, teljes mértékben mesterséges anyag, amelyet szabadalmaztatni lehet. Wasserwesen Mensch“ in „Trinkwasser“ von Dr. med. Alois Riedler, ISBN 3-85068-552-7., Hrsg. F Heininger“Az élelmiszerekkel, italokkal bevitt túlzott mennyiségű szervetlen sók és fémek különösen leterhelik vesénket, és hosszútávon el is dugíthatják a veseereinket. Ennek következtében csökken vesénk kiválasztó ereje, és szervezetünk „túlásványosodik”. Ezzel párhuzamosan megnövekszik vérünk pH-értéke, valamint csökken az Rho – azaz az ellenállási – értéke. Ilyen állapotban szervezetünkben könnyen felléphetnek az érrendszeri megbetegedések, és a rák, az öregedés folyamata is felgyorsulhat." A természetben előforduló szerves vegyületek csak élő szervezetek képesek előállítani. Ezeknek a nővények legfontosabb elsődleges forrásai, az állati életformák ezt használják fel testük felépítéséhez. A növények a napfény energiájának felhasználásával, a talajból a gyökéren keresztül felszívott szervetlen anyagokból és a levélen keresztül a levegőből felvett szintén szervetlen széndioxidból képesek szerves anyagokat szintetizálni. ( Fotoszintézis) A növények természetes szerves formában tartalmazzák az elemeket. Az emberi, állati és növényi sejtek az effajta ásványi anyagokat tudják leginkább befogadni; a felszívódásuk több mint 98%-os mértékű!Összehasonlításképpen: például a magnéziumot és kalciumot tartalmazó, őrölt dolomitból a szervetlen kötésű ásványi anyagoknak csupán a 4-5%-a épül be a szervezetbe. Láthatjuk tehát, hogy a növényekből származó, szerves ásványi anyagok felszívódása a legmagasabb mértékű. Meg kell továbbá említenünk, hogy a szerves ásványok növelik a vitaminok és további, az ember létfenntartásához nélkülözhetetlen anyagok felhasználhatóságát a szervezetben. Szerves ásványi anyagok segítenek fenntartani a szervezet tökéletes bioelektromos egyensúlyát, amely a jó egészség és a hosszú élet alapja. További előny, hogy az ásványi anyagok és a nyomelemek fokozzák a vitaminok felszívódását, javítják az enzimek működését a szervezetben. Enzimek kizárólag a szerves formájú ásványok és nyomelemek jelenlétében képesek képződni és hatást kifejteni a szervezetünkben. A legjobb megoldást, mint mindig, a természet fejlesztette ki a természetes huminanyagok (huminsav és fulvosav) formájában, melyek nemcsak, mint a mikroelemek felvételét segítő szerves komplexképző molekulák tűnnek ki, hanem a sejtek energiatermelését is serkentik és a szervezet méregtelenítésben is fontos szerepet játszanak. A huminanyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban keletkeznek (növény-tőzeg-lignit-barnaszén-feketeszén-gyémánt). A természetes huminsav és fulvosav legalább 70 féle ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Érdemes megjegyezni, hogy a világ legjobb minőségű, legtisztább huminanyag lerakódása Magyarországon található.
Ráadásul aki nem is hirdeti csak a saját tapasztalatáról és meggyőződéséről beszél egy fórumon, anélkül hogy másokat leszólna mint itt némelyik fórumtárs, az pláne nem etikátlan.
De van megoldás arra ha valakinek nem tetszenek a bejegyzések. Nem kell olvasni. A nem tetsző bejegyzésekhez meg hozzászólni pláne nem kötelező.
Ha olyasmit hirdetsz amiben te magad is hiszel miért ne lenne etikus? Ha azonban te nem hiszed amit hirdetsz de màsokat kulonbozo elonyok érdekében igy akarsz megtéveszteni az màr nem etikus. Esetleg lehet hogy nincs igazad, vagy nem teljes mértékben....