Aki volt Helsinkiben mostanában, az meg tudná mondani, hogy milyen a migráns helyzet a városban? Mennyire lepték el a várost? Csak azért kérdem, hogy biztonságos-e? :) Az elkövetkező években ugyanis szívesen mennék a finn fővárosba! :)
Vasút előnyei - 1 felnőttel 1 17 (vagy 16?) év alatti gyerek ingyen utazik (vagy ha nem tévedek családi jegyet kell venni, ami ugyanannyi). Van gyerek-/játszóvagon is. Ki lehet menni pisilni. Végig lehet sétálni a vonaton oda-vissza többször. Lehet kibámulni az ablakon. Stb, stb :-))
a légitársaság címét köszi, függetlenül attól hogy meg van a jegy, jól jön, hisz egy csomó belső túrát tervezünk. Úgy látom, a HEL-VAA relációra is egy kicsit késő, mert a legolcsóbb jegy 69 EUR/fő egyirányban.
Kedves Oldlady, köszi, most mi találtunk egy családi szobát szintén egy hostelben (Eurohostel) és 21 EUR/fő a szoba, feleségemmel és a két gyerekkel együtt 59 EUR-t fizetünk. Nem tudom, mennyire számít ez ott jó árnak, de a csekkolt szállások alapján OK-nak látom
Már valszeg késő, mert megvan a jegyetek, de egy BUD-HEL + vonatjegy nem olcsóbb, mint egy BUD-HEL-VAA repülve. Külön megvéve szerencsés esetben ki tudod hozni 50-60 euróból a retúrjegyet, www.fc.fi
Én hétfőn megyek Helsinkibe és hostelben fogok lakni, egy éjszakára 20€, nekem jó a dorm szállás is egy éjszakára, de vannak privát szobák is, egy 4 ágyas egy éjre ott 90€.Ha érdekel írok részleteket.
Én a napokban a travelportA.hu oldalon vettem 12-i indulással aug.vissza úttal Bp-Helsinki-Bp nem egészen 100E Ft/fő mindennel együtt repjegyet. Ezt találtam közvetlen járatnak és a legolcsóbbnak is.
Oldlady is írta, lurkóval hagyjátok az ilyen autótúrát, mindhámatok idegeit megviselné rendesen.
Repülő bármennyibe kerülhet, 120 és 900 euró között (tapasztalatból mondom), érdemes előre tervezni, gyakran nézelődni az árakat, ráadásul lehető legrugalmasabb dátumokkal.
Még felnőttnek is megterhelő.Mi 3 éve 16 napot voltunk Lengyelország, Balti államok körúton, ebből 2 éjszaka és 2 teljes nap volt tisztán csak az utazás.Szóval fárasztó, viszont örök élmény volt, sok divatos idegenforgalmi célpont elbújhat mögötte.
Ha gyerekekkel mentek, akkor semmiképp ne vágjatok bele autóval, nincs az a gyerek, aki kibírná nyugiban ezt az utat, ha nincs rá elég időtök.Bölcs döntés a repülés, mégha drágább is jóval.
OK köszönöm. ha még ketten lennénk a nejemmel, azt mondanám, OK, de gyerekekkel valszeg mégis repülőzni fogunk. Csakhogy a másfélszeresébe kerül így.... :((((
Haver januárban (!) jött egyedül, egy éjszakázással a lengyel-litván határnál, szóval gyorsan is letudható. De ha már autóval vagy, nézz körül útközben!
Kicsit késve, de talán hasznát veszitek. Autópályára ne nagyon számítsatok, nagyon hosszú az út, csak akkor érdemes nekivágni, ha van rá több napotok. Akkor viszont érdemes, nagyon szép út.
nézegettük a tallin-helsinkit, de azon az úton attól tartok, hogy kikeklnek a tojásaim az autózástól. esetleg próbáltad már? mik a tapasztalatok a lengyel és balti országok útjaival kapcsolatosan?