Keresés

Részletes keresés

zividivi Creative Commons License 2007.06.14 0 0 107
Hehehe!

Már az is relatív, hogy mikor pestis és mikor kolera a betegség neve.
Előzmény: Törölt nick (105)
zividivi Creative Commons License 2007.06.14 0 0 106
Hehehe!

Már az is relatív, hogy mikor pestis és mikor kolera a betegség neve.
Előzmény: Törölt nick (105)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.14 0 0 105
ez pofon egyszerű. Ha tudod, hogy kolera gyógyítható, de a pestisben elpusztulsz, akkor te melyiket választod?
Előzmény: VajonVajon (-)
zividivi Creative Commons License 2007.06.14 0 0 104
//"..Az egészségügy is termék..."//

Egy piacgazdaságban! A humán társadalomnak vannak olyan közös "termékei", melyek más kategóriába sorolandók.

Gondolj bele!

Oktatás, egészségügy azért van, mer évezredek tudása és tapasztalata halmozódott fel bennük. Olyan közös kincs, mint a levegő és a víz. Egyiket sem lehetne elpiacosítani.

Az más kérdés, hogy költségei vannak a hasznosításuknak. Csak éppen nem tartozik egyik sem néhány multi cég profitorientált hatáskörébe.

Miután a természet levegőt, vizet, felhalmozott tudást valóban mindenkinek SZÜKSÉGLETE szerint osztogatja, szerintem mindenki örüljön annak, ha nincs nagyobb igénye, mint amekkora készlet a rendelkezésére áll.

De ne akarja mások számára meghatározni a szükségletüket csupán azért, mer ő maga kevesebbel is beéri.

Én a magam részéről inkább fizetem a biztosítást FELESLGESEN, minthogy leégjen a házam, rákos legyek, vagy egyéb miatt markolhassak ki a "közös" kasszából egy nagyobb részt másoknál.
Előzmény: Steinbock (103)
Steinbock Creative Commons License 2007.06.14 0 0 103

Kedves Zivi, többnyire egyetértek veled, de a világ összes problémája abból adódik, ha egy terméket nem megfelelően áraznak be. Az egészségügy is termék.  A szolidarítás is csak addig működik, amíg azok akik szolidarítanak (ezek vannak kevesebben) úgy nem érzik, feneketlen zsákot tömnek.

Utánam a munkahelyem több mint 350.000,- forintot fizet havonta(!) tb-t. El tudod azt képzelni, milyen nehéz ezt, és az ehhez tartozó jövedelmet kitermelni? Nekem muszáj. Rohannom kell sry.

Előzmény: zividivi (98)
Steinbock Creative Commons License 2007.06.14 0 0 102

1992-óta, amióta dolgozom, minden egyes fillér jövedelmem után, és annak megfelelő mértékben fizettem adót, tb-t satöbbi. Alkalmazott vagyok. Sajnos itthon, annak ellenére, hogy lenne lehetőségem elmenni. Inkább hadakozom veletek és maradok.

A gondolatmeneted tovább fűzve, ha Medgyessy nem szarik bele a palacsintába, a ovációtoktól megrészegülve, akkor ma az észtekkel, szlovénokkal említenének minket együtt.

Most melózni megyek, ahol nincs időm erre a faszságra.

Előzmény: Törölt nick (96)
Steinbock Creative Commons License 2007.06.14 0 0 101

Akkor neked is. Ez urban legend, bár jól táplált.

Bokros 96-ban repült. Keress rá mondjuk a 97-es ÁHT hiányadatokra.

Előzmény: Törölt nick (96)
mauglee Creative Commons License 2007.06.13 0 0 100
Te is hülye vagy. Ezt indokolnom sem kell.
Előzmény: baloldali kisebbség (93)
mauglee Creative Commons License 2007.06.13 0 0 99
Hülye vagy.
Én becsületes, tisztességes országot szeretnék.
Előzmény: Steinbock (84)
zividivi Creative Commons License 2007.06.13 0 0 98
//".....És bizony egy vakbelet sem vennék ki, ha az illető nem fizet tb-t. (Na jó kivenném, de ráterhelném az ingatlanjára.).."//

Vagyis, vesszen a szolidarítás minden formája, éljen az, akinek pénze, vagy ingatlana van.

Mi a fenének kellett ennek a világnak ennyi ezerévet átkínlódnia? A természetes kiválasztódás legalább az életképes egyedeket engedte szaporodni, a monetáris szelekció pedig a beltenyészetű degenerációt.
Előzmény: Steinbock (89)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 97

Látom a jobboldalnak még a mai napig nincs mersze szembenézni a sorozatos sikertelenségük igazi okával. A pártközpont készen szállított altatószerét boldogan benyelik, és jólesik a kábulat.

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 96

Orbánék az előző szoci eredményekből éltek. Ha folytathatták volna, már rég túllennénk a mai reformokon, el is felejtettük volna. De szerencsétlenségünkre Orbánék mindent megakasztottak, a klientúra fontosabb volt mint Magyarország. Támogatni kellett a hatvanmillás ingatlanok vásárlóit, mert a szegényebb családok jobban teszik, ha felakasztják magukat.

Mondjuk ha te egy jólmenő (minimálbéres) vállalkozó vagy, megértem miért írsz ilyeneket.

Előzmény: Steinbock (89)
ooloo Creative Commons License 2007.06.13 0 0 95
Teljes felelőségrevonás a választók akkori többségével szemben? Érdekes lesz. :DDD
Derek Creative Commons License 2007.06.13 0 0 94
Te is visszafizeted a gazartamogatast?
baloldali kisebbség Creative Commons License 2007.06.13 0 0 93
Nem kérlek, ez nem közös bűn. Ezt kizárólag a szoci szadi pártemberek és a szavazóik Qrták el. Ez az ő felelősségük. Bűnösök. Teljes felelősségrevonás szükséges, a demokrácia helyreállítása után.
Előzmény: mauglee (80)
hento Creative Commons License 2007.06.13 0 0 92

hogy a jobboldal álltal áhított Kádári "ingyen"állam

A szolidáris államot , mely elsősorban baloldali érték, nem kellene összekeverni az ingyenállammal. A Gyurcsány kormány egy szélsőségesen liberális jobboldali gazdaságpolitikát folytat. Az igazi szocik meg csak bámulnak és be vannak szarva, hogy különben visszamehetnek autófényezőnek. Skizofrén helyzet. Megérdemlik.

Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 91
Miért lázadnának?? zsiros állásaik vannak!! hogy 3-év mulva milesz az nem számit:-(((
Steinbock Creative Commons License 2007.06.13 0 0 90
Jó éjt mindenkinek. Nekem már késő van.
Steinbock Creative Commons License 2007.06.13 0 0 89

No.

A szocik nem "merik", a szociknak muszáj, ha nem akarják, hogy az ország fizetésképtelenné váljék, köszönhetően az elmúlt ciklusnak.

Orbánék nem dagonyáztak, hanem a régióban kiemelkedő gazdasági növekedést produkáltak egyészen addig, amíg azt világgazdasági recesszió nem tette lehetetlenné.

Ülj le, mert megrendítőt mondok. Orbánék 1999-ben megszorítottak. Képzeld volt merszük egy megnyert választás után ilyet tenni. Mielőtt a Bokros csomag áldásos hatásával revolvereznél, javaslom keresd vissza az 1994-1998-as költségvetési hiányadatokat...

Mellesleg nem csupán védeni akarom a fidesz politikáját. HA rajtam múlna minden harmadik köztisztviselőt elküldeném. Bizony. Befagyasztanám a nyugdíjakat is.(nagyon népszerű leszek)

És bizony egy vakbelet sem vennék ki, ha az illető nem fizet tb-t. (Na jó kivenném, de ráterhelném az ingatlanjára.)

Vannak elemei ennek az őrületnek, amelyek elemenként jók, sőt igazságosak, de bárki másnak több joga van ezt kérni mint fletónak.

Ja! És legyen már vége a felelősség nélküli Magyarországnak. Tudod, mindenkinek ami jár. Bárkinek.

zividivi Creative Commons License 2007.06.13 0 0 88
//"...pont a szocik merik átalakítani az ellátórendszerek Kádári bevésődését..."//

Pont a "szocik" tették tönkre a jólműködő ellátórendszert az államosítással, és pont "szocik" utalnák most át az egész ellátórendszert a profitéhes, mindent elinfláló, idegen multik piacgazdaságába.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 87

Akkor magyarázd már el nekem, hogy a jobboldal álltal áhított Kádári "ingyen"állam hogy működtethető, ha senkinek nem túrkálnak a zsebébe, és nem "szórnak" el pénzt a nagy ingyenesség fedezetére? (Mert ugyebár az agitprop ellenér mindennek megvan az ára, amit valakinek meg kell fizetni).

Azért az elég gáz a jobboldalnak, hogy pont a szocik merik átalakítani az ellátórendszerek Kádári bevésődését. Orbánéknak ennél sokkal fontosabb volt a dagonya fenntartása, beszéltek is valami 12 évig tartó uralkodásról. Na ennyit a hatalom érdekéről...

Előzmény: Steinbock (77)
Steinbock Creative Commons License 2007.06.13 0 0 86
Ja amit Gyurcsány csinál az nem megoldás. Az akkor lett volna megoldás, ha fél év alatt meg lehetne oldani. Akkor már meg is lenne oldva. De nincs.
zividivi Creative Commons License 2007.06.13 0 0 85
Abban reménykedem, hogy a "jobboldal" valóban nemzetben gondolkodik és nem pénzben, meg utópiákban, mint a "bal".

Persze, hogy melyik PÁRT jobboldali és melyik "baloldali", azon nagyon sokáig el lehetne vitatkozni.

Egyelőre a szociális érzelmű emberek közelebb állnak a nemzethez, mint az internáci koala.
Előzmény: lujo2 (74)
Steinbock Creative Commons License 2007.06.13 0 0 84

Na ilyen olcsón nem ússzátok meg.

Még most is a következmények nélküli országot szeretnéd???

Rendbe kell tenni, ez oké. Áldozok is érte. De pont a kormány, és tagjai akik 90%-ban tehetnek arról ami a jelenben van, szarnak és köpnek a pofánkba nap mint nap.

Szeretitek mi? Tudom, mindegy csak ne OV.

Derek Creative Commons License 2007.06.13 0 0 83
Miert te visszautasitottad a gazarban levo allami arkiegeszitest?
Előzmény: Törölt nick (82)
Steinbock Creative Commons License 2007.06.13 0 0 81

Ok, legyen. Akkor mondj egyetlen egy ésszerű okot (ne államelméleti, és jogbölcseleti eszmefuttatást amit pont az mszp szavazók 70 százaléka le sem tud írni) ami okozhatta a 2002-es mszp győzelmet, majd ezek után a 2006-ost. Nem lehet ilyen, mert nincs.

A gazdaság minden. A többi rizsa, és fing a szélben.

Utolsó szar lúzerek lettünk, egy lúzer kontinens közepén, ásványkincsek és túrizmus nélkül. Egy olyan kománnyal aki hiteltelen még Manilában is. 

Előzmény: lujo2 (79)
mauglee Creative Commons License 2007.06.13 0 0 80
Hülye vagy?
A helyzet olyan, amilyen. Hogy ki b@szta el és mikor, azon nem érdemes vitázni, mert mi voltunk. Te is meg én is, meg mindenki más. Közös erővel. És nem ma vagy tegnap, hanem folyamatosan b@sszuk el már a rendszerváltás óta a lehetőségeinket. Te is, én is , és mindenki más is, aki csak 1 forinttal is átb@szta már a saját hazáját. Úgy kell nekünk.
Tehát a helyzet ez. És erre a megoldás az, amit Gyurcsány csinál, hogy ne bőgjünk még nagyobbat az eu szemében. Be kell gyűjteni ha törik, ha szakad minden lenyelt pénzt, amit Te is, én is, meg mindenki más folyamatosan lenyúl a közös kasszából. És ezt nem lehet puhán csinálni. Ezért mindenkinek szívnia kell, a becsületesnek is, mert ha puhulnak a szabályok, aki tud rögtön csal. Szégyelljük magunkat inkább a pofázás helyett...
Előzmény: Steinbock (76)
lujo2 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 79
Olvasvasd a beírásiamat. Soha nem találsz olyat, ahol GyF-t istenietem. Igaz, OV-t fikázót annál többet, de ez csak azért, mert amilyen az adj' Isten, olyan a fogadj. Amúgy meg nem a szocikra szavazok. Bár lehet, h ezzel mégjobban elástam magamat :-)
Előzmény: Steinbock (76)
Steinbock Creative Commons License 2007.06.13 0 0 78
És ezért nem fogtok lázadni sosem. Ki ellen? Saját magatok ellen?
Steinbock Creative Commons License 2007.06.13 0 0 77
A következményeket én viselem. Versenyszféra. Magas jövedelem. Állandó nyomás alatti lét. A barom Medgyessy elszórta a világ pénzét, hogy szeressék, a szarházi fletó pedig folytatta, hogy ismét rá szavazzatok. Gyerekek ez védhetetlen!!!!
Előzmény: Törölt nick (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!