Én minden évben írok beszámolót a hotelről amikor megyünk (tavaly kimaradt máshol voltunk) képekkel stb.
A Youtube-on nagyon sok videó van ... érdemes azokat is megnézni.
Mi negyedjére megyünk vissza gyerekekkel .... imádjuk ... Prima 4ever <3 :) !
Bazár van a hotel aljában is ... a szomszéd hotelek is átjárhatóak, de a parti sétányon ha elsétáltok kb. 20 perc kényelmesen a Madinat Makadi itt van több bolt bazár is.
Idén harmadjára látogattunk vissza ebbe a szuper Hotelbe ,ha tehetjük biztos hogy megyünk még,remélem hogy jövőre ismét sikerül !!!Több család voltunk gyerekekkel,mindenki nagyon jól érezte magát.Mindennel nagyon meg voltunk elégedve !!!! :)
Odaút:
2 nappal indulás előtt jött a mail hogy változik a menetrend 13:10-ről 18:15-re.Hát nem voltunk boldogok meg kell mondjam :( !Így már tutira nulla volt az első nap,és ugye a hazafelé is,mert akkor meg 04:30 volt a gépindulás :( !Hiába vártuk hogy tolódik esetleg,az bezzeg nem változott :( !
Minden rendbe zajlott időbe becsekkoltunk,majd beszállás,időbe indult a gép ... nem volt gond.
Brassói volt krumplival és kis sütivel.Hát nem volt az igazi.A süti finom volt.Szokásos üdítők,kóla,fanta,sprite.Rostosból alma,narancs és paradicsomlé.Kávé,tea.
Időbe érkeztünk HRG-ra.A vízum 25$ volt /fő,kitöltöttük a rózsaszín kártyát,mentünk a BANK ablakhoz,odaadtuk a 4 útlevelet és egybe egy 100$-ost ...beragasztották a vízumot....hamarabb voltunk kész mint akik az irodánál vették.Itt szinte alig volt vk-i :) !Ezután kint Felszálltunk a Makadis buszra ...és irány a Hotel :) !
Hotel:
Kb.este fél12-kor értünk a Hotelbe.10 perc után megkaptuk a karszalagot (KÉK).A bejelentkező papíron alul be kell írni hogy hányadjára jársz a Hotelbe.Odaírtam hogy 3. , mutattam a recepciósnak,és mondtam a hogy szeretnénk egy nagyon szép szobát jó helyen :D !!!Nagyon kedves volt. Kb. 10 percen belül kaptunk szobát (mindenki) ,mondta h This is very good room :) !!! Karszalagot mindenki azonnal kapott.Az 5209-es szobát kaptuk .5-ös blokk 2. emelet,9-es szoba.Azt gondoltuk hogy 5-ös blokk lesz mert a magyarokat általába ide teszik,ez kicsit közelebb van a tengerhez mint az étteremhez.Voltunk már az elsőn,a földszinten,és idén a másodikon :) !Eddig hátra néző szobánk volt a "falra",de szerettük mert csendes volt .Kicsit tartottunk is mikor megláttuk h előre néz.Bementünk,kipakoltunk,ugye éjfél volt gyerekek fáradtak ...lefeküdtünk.A szobába 2 nagy francia ágy volt ... a szokásos.Viszont lefekvésnél egyből feltűnt hogy nagyon kényelmes a matrac,kemény,feszes,nincs kifeküdve stb...és lám vadi új matrac volt mind a 2 ágyba.Jó vastag hófehér.Aztán másnap láttuk h apránként cserélgetik ki sorba ... hogy mikor érnek a végére ki tudja ...de tényleg kényelmes volt.Reggel láttuk hogy a szobánk a kinder klub-ra néz.ÉS a tengerre néző szobát kaptunk ...mert láttuk a teraszról a tengert ( csatolok képet) :D !Tényleg very good room volt így már mindenképpen :D !!!!Egyébként tényleg jó helyen is volt,nem volt zajos,közel volt a tenger ...mi kell még ? :D A fürdő tiszta volt ,törölközőket annyiszor cserélték ahányszor kérted,ágyneműt 1x cseréltek,de mindig megkérdezték hogy cseréljék-e vagy sem. rendben volt minden tényleg.Klíma működött.Nem volt gond semmivel.Kisebb újítások észrevehetőek voltak ... új napágyak,a parton a napernyőket is cserélték folyamatosan,a party bárban festés volt stb... !Szúnyogok abszolút nem voltak ,konkrétan a 10 nap alatt 1-el sem találkoztunk,hangyával sem,1-2 gekko szaladgált a kertbe ennyi.Strandtörölközőhöz volt kártya,minden nap lehetett a parton,a medencénél cseréltetni tisztára,hazajövetelkor viszont a kártyát kérik ...nem elég ha bent hagyja az ember a strandtörölközőt a szobába.A kártyákat kell leadni a kulccsal távozáskor.
Ételek:
Nagyon finom volt minden.Jó fűszerezésű,európai ízűek voltak az ételek.Bőséges volt a választék mindig mindenből.A krémlevesek nagyon finomak voltak!!! :) . Grill csirke és marhapöri (isteni finom) volt minden nap ... úgyhogy ha vk i nagyon nem talált volna fogára volt,mindig ez volt a B terv ... :D ... de tényleg mindig tudtunk mit enni és nagyon finoman főznek.Volt tengeri nap is ... na akkor jött jól nekem a pöri :D ,garnéla,grillezett hal,tintahal stb...nem szeretem ezeket :( ! Sült krumpli is volt minden nap,ha máshol nem a "gyereksarokban" az étteremben ... vittünk itthonról majonézt :D (kecsap,és mustár van HEINZ-es ,finom,de majonézük sajnos nincs) ,és a gyerekek imádták mártogatni.Millió fajta péksüti,torta,süti.Coca-Cola automaták vannak ( kóla,fanta,sprite,szóda) + almalé,ananászlé,narancslé-ezt is magadnak engeded automatából.A csapolt sör nagyon finom a fiúk azt mondják.A parton volt popcorn,fagyi is.A parti étteremben volt gyros,pizza ,hamburger.
Időjárás:
Nappal árnyékban 40-45 fok volt, éjjel 30-33.Nem lehetett annyira melegnek érzeni mint ahány fok volt.Egyszer sem mondtuk hogy húúú ezt nem lehet bírni ... a szél mindig fújt,meg a pára ...gondolom emiatt.A szobába a klímát 27 fokon hagytuk napközben végig,így pont jó volt estére :) !.A tenger 30 fokos volt , a csúszdás medi vize 28, a nagy medence kb. 26 körül.De jól is esett :D !!!
Személyzet,animátorok,kinder-klub:
A személyzet a jól megszokott nagyon kedves mosolygós,viccelődős,segítőkész volt.Nagyon sokat dolgoznak !!!
Az animátorok is tették egész nap a dolgukat,jó fejek nagyon.Volt Vizi erobik - tengerben-medencében-,hastánc a parton,darts a strandon,petang a parton ,volley -ball, vizilabda stb...!Folyamatosan hívták az embereket ezekre a programokra napközben.A kinder klub-ba is egész nap vannak programok.Van magyar gyerek animátor is,nagyon kedves.Este mini-disco :)!
Vendégkör:
Cseh ,lengyel,szlovák,nyaralók voltak nagy számban.Voltak helyi arab családok (nagyon kedvesek,rendesek),és kevéske orosz is .Magyarok is voltak elég sokan !
Tenger:
Háááttt mit is mondhatnék...hisz ezért (IS) járunk vissza ide ... :) ...CSODÁS :)!Lassan mélyülő ,homokos a tenger.Már kis vízben is csodákat lehet látni :)!A gyerekek is nagyon élvezték !!!
Kirándulás:
MAHMYA-n voltunk .Hát Én nem tudom ki hogy van vele,aki már volt ott...de ez valami kimondhatatlanul csodás gyönyörűűűűséges szép hely az biztos !!!Az az igazi fehér homok és kék tenger ....leírhatatlan,nincs rá szó egyszerűen!!!Az ebéd is nagyon finom volt,és hát a kilátás az étkezőből vm i pazar volt :) !!!Ez volt a nyaralásunk fénypontja, a hab a tortán .Jövőre szeretnék visszamenni ide az biztos !!!
Hazaút:
Simán rendbe zajlott minden .hajnal fél2-re jött értünk a busz,a gép 4.30 kor indult.Leszálltunk SSH-en,ott ki kellett szállni a gépből a tranzitba,kb.15 percre,aztán vissza is irány BUD.Előbb érkeztünk BP-re a 10:00 helyett ,9:35 kor. :)
Debreceni kolbász volt krumplival az étel.
Összegzés:
MEGINT ismét egy csodás ,felejthetetlen nyaralást töltöttünk a PRIMA LIFE-ba :D.Ismét túl jó volt,túl jól sikerült minden ...mennénk vissza de nagyon !!!Mindennel nagyon meg voltunk elégedve !!!!Alig várjuk a jövő nyarat hogy ismét ott lehessünk !!!Az összes család akikkel voltunk mindenki nagyon nagyon jól érzete magát,és menne vissza bármikor !!!
Mi voltunk már Ramadan idején nyaralni,de semmiben nem szenvedtünk hiányt akkor sem,uolyan volt a kiszolgálás mint amúgy szokott lenni.Most h nézem idén is erre az időszakra esik az utazásunk :
Ramadán - Egy hónapos böjt: A Ramadán havi böjt időtartama 29 vagy 30 nap, a hold állásától függően. Ebben a hónapban a muszlimok hajnalhasadtától - azaz amikor egy fehér és egy fekete cérna színe elválik egymástól - napnyugtáig böjtölnek. Ez nem csak az evésről és ivásról való lemondást jelenti, a hívők emellett tartózkodnak a házasélettől, dohányzástól, rossz beszédtől, haragtól stb.
Ramadan 2013 (1434):Kezdődik: július 9, vége: augusztus 7. Ramadán 2014 (1435): Kezdődik: június 28, vége július 27. Ramadán 2015 (1436): Kezdődik: június 18, vége: július 17. Ramadán 2016 (1437): Kezdődik: június 6, vége: július 5.
Tudom nem mostaniak a hozzászólások de visszaolvasva egyetértek John Lemon (Idén mikor jöttök a Primába ? ) :) és Oilkoko78 nevű fórum társammal .... kivéve abban h RAMADAN idején nem szabad menni ....legalábbis ahogy írtam eddig Én nem tapasztaltam ekkor sem negatívumot. :)
A tavalyi nyár után megint vissza látogattunk ebbe a Hotelbe családostól,és ismét nem bántuk meg,nagyon NEM :) !Főleg azok után amiket hazafelé a transzfer buszon,repülőn hallottunk más hotelekben lakóktól ... :( !Ha bármikor adódik rá lehetőség még,akár jövőre,vagy 2 év múlva stb ... biztos h ebbe a Hotelbe megyünk vissza,mert mindennel nagyon meg voltunk elégedve,ahogy tavaly is ! :)
Odaút:1 órás késéssel szálltunk fel BP-en, ezt az időt a repülőben vártuk ki, mondván h "utasra várunk", de mindenki látta h sárga mellényben szerelőládákkal érkeztek a gépre a kapitány fülkébe szereltek valamit .... gondolom nem akartak pánikot kelteni azzal h azt mondják h szerelik a gépet :D !Felszállás után rendben telt az út,az étel paradicsomos penne volt (bolognai) ,és linzer , + üdítők ( kóla,7up,rostosak,á.víz.Leszállás után megvettük a vízumot ami 25$ volt/fő.Ez is rendben zajlott,mire odaértünk a csomagokhoz,már kint is voltak,sőt le is pakolták őket a szalagról.Ezután várt minket kint a magyar idegenvezető (Mária),és a busszal irány a HOTEL :) !
Kb. 10 perc után meg is kaptuk a karszalagot ( KÉKET :) ), az 5006-os szobát kaptuk,ami földszinti,hátra néz,és 3 nagy francia ágy volt benne.4-en voltunk ugye 2F+2GY,hát elfértünk ... :D !Nem bántuk h hátra néz a szobánk,legalább csendes volt.A szobával meg voltunk elégedve,bár a bútorzat kissé kopottas volt,ahogy tavaly is,de ez minket egyáltalán nem zavart,hisz csak aludni voltunk a szobában,az ágyak meg nagyon kényelmesek voltak,tisztaság volt!Szúnyogok,hangyák sem voltak,pedig az idegenvezető fel is hívta első este a figyelmünket h nagyon sok a szúnyog...de mi kb. 1-el találkoztunk a 10 nap alatt,irtották is őket minden nap a HOTELkörül.Kértünk még első este a gyerekeknek is strandtörölközőt ,mire vacsi után bementünk,már be is volt rakva.Másnap meg szóltunk h nem jön a meleg víz a zuhanyból és a csapból sem,vagyis jön de csak csepereg ,nincs nyomás.Ezt is még aznap 2-3 órán belül meg is csinálták.Kaptunk hattyút szívecskével,virágokkal díszítve az ágyra ... kb. 3x hagytunk 1$-árt.
Személyzet: 5*
Nagyon kedvesek mosolygósak,mindig mindenkihez van pár kedves szavuk.Pl. a csúszdás medence mellett lévő "úszómester" folyamatosan viccelődött velünk, a gyerekekkel ....És persze ott volt BARÁTOM is, Ő egy 19 éves fiú Mohamed ( ki hitte volna :D ).Na Ő egész jól beszél magyarul,mindig mondta h "szia barátnőm" , vagy a férjemnek h "szia barátom".Mondta h "sok a meló barátnőm " ,vagy 1 nap, h " ma nem lesz itt sokat mert ultra sok a meló " :). Ő a strandon szedi a poharakat,vagy a beach-bárban ahol a pizzát lehet kérni,ott is kiszolgál.Nagyon kedves.Kapott is egy kis baksist.Nagyon sokat dolgozik mindenki,egész nap mennek csinálják, a tűző napon gazolnak,szedik a szemetet,füvet nyírnak.Az étteremben is pörög mindenki ezerrel.
Animátorok: 5* (Noémi)
Mi ugye 10-én kedden mentünk,akkor még nem volt magyar animátor,de 15-én vasárnap érkezett Noémi ... így már volt aki magyarul szólt a magyar gyerekekhez :) !Nagyon kedves,aranyos.Este a minidisco mindig cseh,orosz nyelven zajlott,de nagyon jó volt,kb. 1 órás volt,nagyon élvezték a gyerekek,és Mi felnőttek is.Volt arcfestés is.és napközben a Kinder-klubban voltak programok a gyerekeknek.Egész nap zajlottak programok a parton : darts , petang,hastánc,vizitorna,parti-torna,a medencében pedig vízilabda volt- folyamatosan invitálták a vendégeket.Minden este volt vm-i program még a minidisco után.
Vendégkör : 5*
Főként cseh, lengyel, de voltak orosz vendégek is nem nagy számban (ezért az 5* :D ), arab családok is voltak és magyarok.Mire jöttünk el már egész sok magyar család volt.
Időjárás : 5*
Nappal 40 fok, éjjel 30-33.A klíma 27 fokra volt állítva így aludtunk,nem volt gond.Kint pedig a folyamatosan fújó lágy szellő miatt nem érzetük sosem elviselhetetlennek a meleget.A tenger 28 fokos volt,kellemesen bele lehetett menni,a nagy medence vize kicsit hidegebb volt kb. 26 ,de jól jött a melegben, a csúszdás medi vize meleg volt,sztem úgy 30 fokos.
Ételek: 5*
Nagyon finom,ízletes,bőséges volt minden.Mindig tudtunk mit enni,sőt minden alkalommal jól is laktunk :) !A leveseik NAGYON finomak,krémlevesek.Ebédnél és vacsinál is ettem mindig.A sütik,torták ....hmmm... szinte választani is nehezen lehetett. Gyümölcsök,gyümölcssaláta is volt mindig.
A reggelia szokásos interkontinentális : Virsli,tojás sülve,főve,tükör,palacsinta minden reggel volt,felvágott,sajt,vaj,párolt zöldségek,müzli,saláták.Pékárú,pirítós.Tea,tej,kakaó.Coca-Cola automaták vannak ( kóla,fanta,sprite,szóda) + almalé,ananászlé,narancslé-ezt is magadnak engeded automatából.
Ebéd- vacsi:leves,grillezett húsok több féle,hal,párolt zöldségek,nagyon nagyon finom marha pörkölt szinte minden este volt.Rizs több féle, krumpli.Volt rák, garnéla,és kalamári -ezek nem minden nap.Raguk is voltak.Saláták,öntetek,hidegtálak,lencse,bab.Volt vm-i körözött féle is,az is nagyon finom volt.És persze desszert ilyenkor is, torták,sütik sokféle. Verebek röpködnek az étteremben ,de minket nem zavart,nem szálltak oda a vacsinkhoz közben csipegetni :D,csak láttuk h röpköd 2-3 db.A Royal Makadiba is volt anno ... sztem kivédhetetlen hisz percenként nyitogatják az ajtót.A parton volt popcorn,fagyi is.A gyerekek nagy örömére.A parti kajáldában a pizza először nagyon finom volt,utána már sztem kicsit megnőtt a vendégek száma,nagyon pörögtek,és nem sült át teljesen,így onnantól fel jártunk ebédelni az étterembe.Nagyon finom volt mindig minden de komolyan,a gyerekeknek is ízlettek az ételek.Sztem fontosabb h jó ételek legyenek,mint az hogy a fésülködő asztal sarka le van kopva,vagy h van 1 kis vízkő a zuhanyzóban.Tisztaság az van, és kényelmes ágy,+ működő digit.klíma - ez a lényeg... :) !+ NAGYON Finom ételek ! :)
Tenger: 5*Hát a tenger még mindig csodálatos a HOTEL előtt lélegzet elállítóan gyönyörű,jobbra az Arabesque hotelnél is, és balra a Grandig is csodás a korallzátony és az élővilág.Idén fotózott a férjem krokodil-halat is ilyet még nem láttunk eddig.Teknős is megvolt 2x a 10 nap alatt.Rája többször is.Polipot is láttunk többször,sőt apálykor a vízből kiérő korall tetején volt behúzódva egy lyukba kettő is.Némók,Tűzhal sok fajtája is többször.Tinta hal.És a kis "átlagosok" amik a hotel előtt kis vízben úszkálnak minden nap. (papagájhal,naphal stb... ):)) A lassan mélyülő part a gyerekek miatt is jó volt .Már kis vízben ( térdig érőben) is csodás élővilág vár mindenkire.
Hazaút:Sima út volt, időben érkeztünk.Az étel: rántott cs.mell volt rizzsel és párolt zöldséggel,és vm-i mézes kalács ízű kis süti.+ italok.
Fáraó átka :Hála Isten ismét elkerült bennünket pedig ettünk mindent amit csak volt.:DDKb. 4. nap volt a gyomorban gombócérzés,akkor a Férjem és Én is bevettünk 2 Antinal-t,meg még másnap 1-et,és nem volt semmi gond.És persze minden nap a sárgabarack házi pálinka reggel-este.A kisfiamnak lett torokgyulladása,belázasodott,de az itthonról vitt gyógyszerekkel helyre jött 2 nap alatt..
Összegzés: 5*Ismét csodás nyaralást töltöttünk ebben a Hotelben,bár most 10 napra mentünk,de kevés volt .... ugyan olyan hamar eltelt mint az 1 hét :) ... na jó ...azért annál persze jobb volt,de már most mennénk vissza.:) A gyerekek is folyamatosan kérdezik h mikor megyünk vissza,tetszett nekik minden,nagyon jól érezték magukat.Sokat csúszdáztak,sznoriztak,ízlettek nekik is az ételek,és persze tetszett h maguknak kérhetik a Mickey-mouse koktélt és a popcorn-ot a beach-bárban,és h annyi fagyit ehetnek amennyi beléjük fér : D!Mi felnőttek is nagyon meg voltunk elégedve mindennel, finom,jóízű ételek,bőséges választék,tisztaság,kedves dolgozók,csodás tenger.Mi kell több ? :)
másik.gondolom most voltál kint.el kell mondanom hogy most kint 30 napig ramadán volt:) ilyenkor szarnak az emberre, meg mindenre.. mikor ramadán van nem szabad menni!!
Na felre irta telefon szótár.... azt akartam írni ha nem jonny walker whiskyre faj fogad hanem helyire akkor nem kell fizetni... ipmort italért igen kell,de ez mindehol így van...