Keresés

Részletes keresés

Aragorn Creative Commons License 2007.06.10 0 0 40

Na, pl. ez is érdekes, és sztem nem rossz jelenség: azok az önkormányzatok, amelyeknek a területén szívesen vesznek ingatlant az emberek, megfizettetik az árát a jó helynek - ugyanakkor vannak falvak, ahol ingyen, vagy jelképes árért lehet telket/házat kapni, csak menjen oda valaki, művelje a földet, stb.

Ezek piackonform eszközök a területi kiegyenlítődés, a mobilitás beindítására.

Előzmény: winstonsmith84 (39)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 39
Kéne bizony. De aztán nekem is leszakadt a pofám, hogy vettem egy hasznáét panelt és minden költségen túl még negyedmilát fizettem az önkormányzatnak hogy itt merészeltem lakást venni és 15 évre eladósodni ...
Előzmény: Aragorn (38)
Aragorn Creative Commons License 2007.06.10 0 0 38
Hát, nem tudom... erre azért kéne egy hiteles kimutatás, hogy ezek az adók és illetékek nagyobb tételt jelentettek a bevételekben, mint a hiteltámogatások a kiadásokban...
Előzmény: winstonsmith84 (36)
Aragorn Creative Commons License 2007.06.10 0 0 37
OK, a járulék szó kavart be, mer ugye azt leginkább a TB-re szokjuk mondani. :)
Előzmény: winstonsmith84 (36)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 36

"az ingatlanpiac pangása miatt elmaradrak az adók, járulékok is "

Újépítésű lakást vásárolsz. A lakás vásárlásakor szépen fizetsz illetékeket és adót is.

Sajnos ez van. Ha nem vesznek újépítésű lakásokat helyi adó áfabevétel és a lakásvásárlás egyéb költségén is kaszál az állam (hitelszerződés - közjegyzőnek fizetett léből is sápot húz az állambácsi).

No ilyesmire gondoltam és nem arra hogy a csúnya vállalkozó nem fizet áfát a cementért és fekete munkásokat alkalmaz.

Előzmény: Aragorn (35)
Aragorn Creative Commons License 2007.06.10 0 0 35

az ingatlanpiac pangása miatt elmaradrak az adók, járulékok is

Ha nem emlékeznél rá, annak idején az építőiparra abszolút az volt a jellemző, hogy minden módon igyekezett kibújni a közterhek alól, és iszonyatos méreteket öltött a körükben a fekete foglalkoztatás. Tehát jól hangzik, amit leírtál, csak éppen nem igaz. Az ingatlanpiac nem pang, és a járulékok épp ezért nem emiatt maradtak el.

És egy picit a New Deal-ről is: annak egészen más volt a szerepe akkor, mint ahogyan te most beállítod. A világméretű túltermelési válság következményeire a vállalatok azonnali csőddel, illetve leépítésekkel reagáltak. Ennek a foglalkoztatásra gyakorolt, a tömeges nyomort kiváltó hatását próbálta elkerülni a kormányzat azzal, hogy államilag finanszírozott infrastrukturális beruházásokba kezdett, ahol az iparból kihullott munkaerő egy jó részét foglalkoztatta. De nem árt tudni, hogy alacsony bérért és munkatáborokban történt mindez, ami ma aligha lenne elfogadható a magyar tömegek számára, másrészt pedig nem ez hozta meg a végső megoldást, hanem a háború, amely Európa jó részét ugyan lerombolta, viszont kétségkívül felemésztette az addig eladhatatlan árukészleteket, mobilizálta a várakozó állásponton lévő tőkét, munkaerő-keresletet generált, amely magával hozta a fogyasztás élénkülését, és így beindult a verkli, megteremtődött a konjunktúra.

Előzmény: winstonsmith84 (27)
Aragorn Creative Commons License 2007.06.10 0 0 33

Ne haragudj, de ez az egyedül ők tudják a tutit, ez egy nagy semmi.

Minden politikai formáció kialakít egy koncepciót, és nyilván úgy véli, hogy az a helyes. Ebben önmagában semmi rossz nincs, és ez önmagában nem visz Auschwitzba.

Én még azt is elfogadom, hogy van alternatíva.

De: az nem alternatíva, hogy nálunk jóval gazdagabb, fejlettebb, régebbi piacgazdaságok szociális vívmányaival példálózunk.

A nyugat-európai polgári államok mai gyakorlata egy olyan szerves fejlődés eredménye, amely a kezdetekkor a tömegek számára egyértelműen egy jobb, szabad életet eredményezett. A létbiztonság szempontjából viszont a kádári Magyarországhoz képest a demokráciába való átmenet egyértelműen bizonytalanságot, nélkülözést, igazságtalanságként megélt vagyoni és jövedelmi különbségeket hozott. (Ezek a különbségek nyugaton természetesek mindenki számára.)

Ebben a helyzetben minden kormányzatnak alapvető problémája, hogy úgy alakíthassa tovább a piacgazdaságra épülő, demokratikus államot, hogy az a tömegek számára az elviselhetőség és elfogadhatóság határain belül maradjon. Ez egy borotvaél szélességű ösvény, amiről marha könnyű le-lecsúszni. Namármost: az a párt, politikai erő, amely ezt figyelmen kívül hagyva a finn jóléti rendszert, vagy a svéd adóztatást kéri számon a mai magyar kormányzaton, az felelőtlen, veszélyes játékot űz! És értelmes, gondolkodó emberek számára komolytalan is.

Előzmény: winstonsmith84 (32)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 32

Egész pontosan ezt írtam: "Az hogy a reformok a haladás és a társadalmi progresszió előre visz, nos ez az eszme meghalt Auswitzban és a Gulágon. "

Nos a nácik is azt gondolták hogy egyes egyedül ők tudják a tutit és ök teszik a jót a németeknek a reformjaikkal - aminek Auswitz lett a vége. Ugyanígy jártak a szovjet kommunisták, egyes egyedül ők tudják a tutit mi kell az embereknek, hogyan kell táradalmat építeni - és kitermelték a kényszermunkatáboraikat a Gulágot.

Noooo érted már?

Előzmény: hypertension (31)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 30

"További kellemes zokogást a nemzethalál fölött." - Ha vetted volna a fáradságod és végigolvasod a hozzászólásaimat ilyesmiről nem értekeztem.

De megértem az indulatodat. Kedvenc pártod nyerni választásdokat azt tud de kormányozni az nem megy nekei.

Előzmény: Törölt nick (28)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 29

Ha valaki a költségvetés vevételeit növeli az lózunk?

Emléxel még a 20. század túltermelési vélságása és a new deal-re? lózung volt az is hogy anno akkor a munkanélküliség és túltermelési válság idején állami megrendeléseket adtak? Ahelyett hogy a hülyék még jobban leépítettek volna meg reformokat hajtottak volna végbe - állami megrendeléseket adtak ott az USA-ban anno réges régen.

Meg mekkora lózung ugye hogy egy országnak illene támogatni a vállalkozóit, védeni a nemzeti piacát, hiszen innen van a költségvetésnek bevétele.

Ugye mekkora lózunka finneknél az ingyenes iskolai étkeztetés, a szociális hálójuk is mekkora lózung ugye?

Hiába definíció szerint csak a Miniszterelnö Kúr által mutatott irány a helyes, egyedüli és üdvözítő. És ha eltérő külhoni példa van akkor a homokba dugjuk a fejünket mondván ilyen nincs is.

Előzmény: Törölt nick (28)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 27

Alternatívákra?

Skandináv államok szociális hálója - ott nem fröcsögnek a helyi liberálisok hogy az milyen borzasztóan kádári dolog.

Oda kellene figyelni az európai országokra. Ott védik a helyi vállalkozókat helyi munkahelyeket, hazai érdekeket. Nálunk meg amikor valaki ilyesmit fontolgat az rögtön náci lesz. Szóval ha költségvetési hiány van nem biztos hogy egyedül a kiadáscsökkentő megszorítások az egyedi járható út, hiszen ez csökkenti az állam bevételeit is. Emléxel anno amikor fikáztátok majd kinyírtátok a lakástámogatási rendszert? Az állam számára csökkentek a kiadások ez hurrá, de ugyanakkor az ingatlanpiac pangása miatt elmaradrak az adók, járulékok is és erről már nem beszélt seni hanem csak hurrá hiszen igazságtalanságot számoltak fel.

Szóval láthatod többféle alternatíva létezik. Csak nálunk a technokrata Miniszterelnö Kúr hirdeti hogy egyedül csak az ő alternatívája a boldogító, még ha bele gebedünk akkor is.

Előzmény: Törölt nick (26)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 25

25%-ot vettek el a finanszírozsásukból. Budapesti gyerekek 80%-át látja el a Heim Pél Gyermekkórház.

Az hogy a reformok a haladás és a társadalmi progresszió előre visz, nos ez az eszme meghalt Auswitzban és a Gulágon. Ugyanígy téveszme hogy egyes egyedül a gyurcsányi reformok viszik előre az országot. Többféle alternatíva van.

Előzmény: hypertension (24)
Magic Horse Creative Commons License 2007.06.10 0 0 20
gondolom ott is van 1 gazdasági vezető, aki nem orvos, de egyébként mért gondolod, hogy egy orvos ehhez nem érthet?
Előzmény: Törölt nick (18)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 19

Akik irányítják az egészségügyet azoknak tudniuk kellene hogy nem ugyanannyiba kerül egy gyermek ellátása mint egy felnőtté. 2-3 hónapos gyerekkel együtt megy a kórházba például az anyuka is.

Az hogy egy kórház nem fogad egy felnőtt beteget illetékességi okokra hivatkozva azt sajnos éppen most kezdjük megszokni. De hogy egy beteg gyereket küldenek ki az utcára - ez az ízlésemnek sok. Társadalmi szolidaritás - ez nem kádári eszme, EU tagállamban is megtalálhatóak.

Amúgy köszönöm a hozzászólásod stílusát, abszolut pozitív. Ellenben hypertension kollégának a vérnyomása magas de a stílusa már nem annyira.

Előzmény: Törölt nick (18)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 17

"ÚGY BAZMEG, HOGY HASZNÁLJ NÉVELŐT!!!" - No ennyit rólad meg a baloldal hagyományosan jó modoráról.

De ha már ilyen egészségüggyel kapcsolatos a nick amit használsz a személyeskedésen túl esetleg a témához is hozzászólnál?

Előzmény: hypertension (15)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 16

Társadalmi felelősség hol van?

Július 1.-én be fognak dőlni. A kormány olyanokon spórol akiken nem kellene (öregek, gyerekek).

winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 14
Akkor minek tévedtél oda?
Előzmény: méregkeverő (12)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 13

Hogy-e jön ide ez a kérés?

Érdekes hogy a liberális gondolkozókat foglalkoztatja a begtöbbet, hogy milyen az illető vallása, melyik raszhoz tartozik ...

Előzmény: hypertension (11)
méregkeverő Creative Commons License 2007.06.10 0 0 12

Néha odatévedek...

Egyébként azt kerestem, hogy mi is történt mariska és benedek között.....

És megtaláltam a nagy semmit!

Előzmény: winstonsmith84 (8)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 10

Rossz hír Fidesz - pozitív az OEP kassza mérlege. Ott a baloldali olvtársak osztották az észt hogy ez miért jó, és hogy hurrá a reformok jóük és lám beérnek.

No itt is az ilyen jellegű hozzászólásokat hiányolom. Miért jó ez hogy csődközeli helyzetben a Heim Pál?

Előzmény: joker_face (9)
joker_face Creative Commons License 2007.06.09 0 0 9
kell néha a kis humor adag
Előzmény: winstonsmith84 (8)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.09 0 0 8
Ellenséges honlapot olvasol? :))
Előzmény: méregkeverő (7)
méregkeverő Creative Commons License 2007.06.09 0 0 7
A rémhírtv honlapján más ügyből kifolyólag előfordultam, akkor lehet, hogy ott olvastam (és kevertem össze-vissza)..
Előzmény: winstonsmith84 (6)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.09 0 0 6

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=159291

MN is írt róla és az újságosnál is rémlik mintha a pépszaga címoldalán is lett volna valami hasonló téma.

De úgy látszik ez a reformfanon ingerküszöbét nem érte el.

Előzmény: méregkeverő (4)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.09 0 0 5
Az manapság nem hír, ha egy kórház csődbe megy. Inkább az, ha nem.
Előzmény: winstonsmith84 (3)
méregkeverő Creative Commons License 2007.06.09 0 0 4

Akkor nem emlékszem, hol találkoztam pár napja már a hírrel.

Az biztos, hogy nem Népszava volt...

Előzmény: winstonsmith84 (3)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.06.09 0 0 3

Úgy látszik nagyon elsülyedt az a topik mert nem találtam meg.

Azért az elgondolkoztató, hogy szeptember várhatóan július tól csődbiztost kell kijelölni majd.

És ez a Népszagán kívül más ballib médiának nem érte el az ingerküszöbét.

Előzmény: méregkeverő (2)
méregkeverő Creative Commons License 2007.06.09 0 0 2
Ilyen topicot már nyitottak, úgy látszik nem érdekelt senkit...
vizinikk Creative Commons License 2007.06.09 0 0 1

ha az információim nem hamisak, ágnes asszonynak kifele áll a szekérrúdja.

nagyon remélem, hogy így van.

Előzmény: winstonsmith84 (-)
Magic Horse Creative Commons License 2007.06.09 0 0 0
H0rváth Ágnes

majd megtanulják a kis szimuláns fideszbérencek, hogy ne betegeskedjenek annyit
Előzmény: winstonsmith84 (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!