Sajnos felül kell bírálnom az előző hozzászólásoma :( Amit mi oldalról (szerencsére) nem láthattunk, azt látták a szemben lakó anyukatársak (egyikük, aki először hívta a tűzoltókat), és el is mesélték :( Néni tényleg az erkélyen, sokak szeme láttára égett meg. Amikor az első tűzoltó felért az emelőkosárral, sugárban hányt lefelé.
És a kettővel lejjebb lakóktól az egész történet mindenki okulására: néni főzött, sütött, de már egy ideje rossz volt a tűzhelye. Kitámasztotta a sütő ajtaját egy fakanállal, nagy valószínűséggel az fogott először lángot. Szomszédasszony átment, mert füstszagot érzett, de a néni állította, hogy ura a helyzetnek és egyedül akart oltani. A végét már ismeritek. :((
Háát igen. hallottál róla, hpogy pl. a pszichiáterek idővel szintén megbolondulnak, nos én a hozzád hasonlókkal való viták sokasága nyomán butulok!-:))
Érdekes értelmezéseid vannak! nem állitottam, hogy csak attól, de azt igen, hogy meghatározóak a későbbiekre nézve! Fejleszteni ugyanis csak olyan képességet/tulajdonságot lehet, ami létezik. S ami fejlett azt jobban, mint amelyik csökött! ha másképpen tudnád, szólj!
A szocializáció is a veleszületett jegyeket erősiti és tompitja, de nem hoz létre újakat! Csak a közöséghez való alkalmazkodást segiti elő. Az elnyomott jellegek viszont akármikor előtörhetnek!
Pl. a párttag nagypapánál a tagság meggyőződésnek vagy kényszernek/érdeknek köszönhető?
Másrészt az sem új (még a kinézésre nézve sem), hogy pl. a jellegeket a szülők közvetitik csak, de az emberek többsége inékább nagyszüleire vagy korábbi más elődökre, illetve a jellegek kombinációja révén a nyagnénikre/nagybácsikra hasonlitanak inkább.
nem ártana a meghatározó szemáélyiségi jegyeiket is összvetned a világnézeti havtartozásukkal.
senki sem allitotta h a szemelyiseg jegyektol fuggetlenul lesz az ember az aki te viszont azt allitod h csak azok szamitanak ezekszerint neked nemvolt csaladod, nem voltak szuleid akik neveltek volna mind a genetika mind a szocializacio befolyasolja milyen ember is leszel
A helyszínről (a barátnőmnél voltam az említettel merőleges házban, a hatodikon):
1. A tűz a 6. emeleten volt, úgyhogy a hírtévések még számolni sem tudnak.
2. Az erkélyen kiáltozó nem halódott, hanem azt kiabálta, hogy valaki hívja a tűzoltókat. Lentről meg azt kiabálták fel, hogy már hívták. Épségben lehozták.
3. Az ötven év körüli asszonyt a lakásban találták holtan.
4. Még öreg Csepel tűzoltóautó is érkezett, nem tudom, honnan szedték elő.
5. Még fél nyolckor is vízeséséként zubogott le a víz az erkélyekről. Szóval fent tűz és füst, lent meg a víz pusztított.
6. A három lépcsőházból kettőt kiürítettek, a lakók - sokan kicsit gyerekekkel - tanácstalanul álldogáltak lent. Szóval nem mindenki nézelődő volt. Bár sokan voltak azok is.
Ezzel azt akartad volna sugalni, hogy ide csak 100 IQ alattiaknak megfelelő szinten lehet kommunikálni? Már ne haragudj, de a kedvetekért sem akarok tudathasadást produkálni!
Értem, te azt hiszed magadról, hogy mert mszp-s vagy, akkor balos is vagy! nem, akkor csak naiv vagy! A kettőnek ugyanis nincs sok köze egymáshoz! (balosság-mszp).
figyusz okoska, ez nem a nécsör fóruma, hanem a polidi. ha itt genetikázol meg személyeskedésnek veszel olyasmit, hogy a rémhírtévé rémhírtévé, akkor rossz helyen jársz.
Személyeskeésekkel nem tudsz meghatni! tesék cáfolni, vitatni azt amit leirtam!
Honnan a fenéből tudjam, hogy mennyire vagy irigy? Azt te kellene tudjad, de őszintén magadba nézve! Ne feledd, a szociális érzékenység és empátia sokat tompithat az irigység tünetein!
Hol teremnek ma az olyan marhák, akik a humángenetikát valamilyen retrográd áltudománynak tartják? Hogy végezhet el valaki egy középiskolát, hogy a genetikai determinizmust kárhoztathatja?
KIncsesboglárkám! Az irigység egy személyiségi jegy! nehogy már azt akard mondani, hogy mindenki egyformán kapott belőle! Ld. teréz anyát, vagy Jézust!
Viszont az egész kommunista/marxista ideológia a kenyéririgységen alapul! Hogy is mondták: a szocializmusban hogy lesz és hogyan a kommunizmusban? nem az érdem, nem a tehetség, nem a tevékenység alapján, hanem? Miért kapott a kapus vagy a takaritónó a mérnökkel/orvossal/tanárral azonos vagy nagyobb fizetést?
nem természetes e az, hogy akiben ez a tulajdonság túlteng, annak nagyon is megfeleljen ez a tan? A rákosi korszak iskolázatlan tanácselnökeiből/igazgatóiból, párttitkáraiból nem pont az irigység bugyborékolt a mások tudása/lakása/életmódja/vagyona miatt?
A többivel mi is a kifogásod? ha lehetne, konkrétan! Elegem van a tagadó nyikhajokból,a kik csak azt mondják, hogy nem, de megokolni már nem tudják!
a baloldal genetikailag az irigységre van beállitódva (nem etnikailag, hanem személyiségi jegyek alapján), a mások koncára vicsorgás mindig is jellemző volt rá!
Már bocsánat, de én biológus lennék
A személyiségjegyek örökletesek! Az öröklődés tudománya meg a genetika! Ez nem egy pejorativ fogalom, még ha a hülyébb libsik azt is hiszik!
Pl. a rád jellemző gyengeelméjüség is! Most magyarázgassam neked, hogy miyenek a személyiségjegyek? Miért már a bölcsődében , sőt előtte is megnyilvánulnak a különbségek