Keresés

Részletes keresés

pernot Creative Commons License 2007.06.11 0 0 61
A gitárosa, meg egy Vámos Miklós nevű egyén volt...:)
Előzmény: Derek (59)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.11 0 0 60

"Az ügyünket vezérlő központi erő a Kínai Kommunista Párt.
A gondolkodásunkat irányító elméleti alap a marxizmus-leninizmus. "

"Az osztályok harcban állnak, egyes osztályok győznek, egyesek megsemmisülnek. Ez a történelem, ez a sok ezer éves civilizáció története. Ebből a nézőpontból értelmezve a történelmet ez a történelmi materializmus, ezzel a nézőponttal szemben áll a történelmi idealizmus. "

Az egész Vörös Könyvecske megvan itt:

http://www.terebess.hu/keletkultinfo/voros.html#2

A kiemelt részből is látható, hogy szó nem volt kommunizmusról, hanem proletárdiktatúráról.

Derek Creative Commons License 2007.06.11 0 0 59

"Ez a Gerilla együttes nem tűnik valami ismerősnek."

Hany eves vagy?:-)

A hatvanas evekben ez a pol beat-nek nevezett okorseg partunk es kiszunk tamogatott mufaja volt es jopar nem tulsagosan tehetseges zenesz ezt meglovagolta ,mert biztos podiumot jelentett nekik,na meg penzt is.:-))

Ilyen volt  a Gerilla, meg a Bob Dinnyes es meg joparan.

Előzmény: Lúdas Matyi (56)
lábatlan Creative Commons License 2007.06.11 0 0 58
"We stand for active ideological struggle because it is the weapon for ensuring unity within the Party and the revolutionary organizations in the interest of our fight. Every Communist and revolutionary should take up this weapon.

But liberalism rejects ideological struggle and stands for unprincipled peace, thus giving rise to a decadent, Philistine attitude and bringing about political degeneration in certain units and individuals in the Party and the revolutionary organizations.

Liberalism manifests itself in various ways.

...

Liberalism is extremely harmful in a revolutionary collective. It is a corrosive which eats away unity, undermines cohesion, causes apathy and creates dissension. It robs the revolutionary ranks of compact organization and strict discipline, prevents policies from being carried through and alienates the Party organizations from the masses which the Party leads. It is an extremely bad tendency.

Liberalism stems from petty-bourgeois selfishness, it places personal interests first and the interests of the revolution second, and this gives rise to ideological, political and organizational liberalism.

People who are liberals look upon the principles of Marxism as abstract dogma. They approve of Marxism, but are not prepared to practice it or to practice it in full; they are not prepared to replace their liberalism by Marxism. These people have their Marxism, but they have their liberalism as well--they talk Marxism but practice liberalism; they apply Marxism to others but liberalism to themselves. They keep both kinds of goods in stock and find a use for each. This is how the minds of certain people work.

Liberalism is a manifestation of opportunism and conflicts fundamentally with Marxism. It is negative and objectively has the effect of helping the enemy; that is why the enemy welcomes its preservation in our midst. Such being its nature, there should be no place for it in the ranks of the revolution.

We must use Marxism, which is positive in spirit, to overcome liberalism, which is negative."

Írja Mao a liberalizmusról...
Lúdas Matyi Creative Commons License 2007.06.05 0 0 57

Beszélgetés Demszkyvel:

.........

Itt a mi koholt ügyünk az volt, hogy mi vagyunk egy kis csoport, Poór Györgynek a budapesti csoportja. Ő 75-ben emigrált.

F.S. Ki volt ő?

D.G. 68-ban a maoista összeesküvésért két és fél évet kapott, jól ismertem a 70-es évek elejéről. 75-ben kivándorolt, szociológusként dolgozott, guru lett. Én lényegében mindenféle kapcsolatot megszakítottam vele már 75-ben. Engem, frissen végzett diplomásként sehová nem vettek fel dolgozni, nem engedtek elhelyezkedni és akkor egy nagyon brahi és krakéler lépésre szántam el magam. Mivel hallottam, hogy a Poór-ügyben folyik titkos nyomozás, és bennünket vele hoznak összefüggésbe, bementem a Gyorskocsi utcába, kértem, hogy az, aki a Poór-üggyel foglalkozik, jöjjön le. Lejött egy idős őrnagy és elmondtam neki, hogy Poór kivándorolt, nekem hozzá semmi közöm nincs, semmiféle kapcsolatunk nincs, tehát hagyjanak békén, és hagyjanak engem dolgozni.

http://www.friderikusz.hu/musorok/szubjektiv/1999_10_03__demszky_gabor.html

Lúdas Matyi Creative Commons License 2007.06.05 0 0 56

Van itt valami utalás a magyarországi maoizmusra:

Interjú Haraszti Miklóssal :

.........

– Ugorjunk pár évet! A 60'-as évek közepén a maoista együttes, a Gerilla szövegírója lett. Mi volt a Gerilla működésének oka, illetve háttere?

– Először is tévedés azt állítani, hogy a Gerilla maoista volt. Ment a Vietnam-barát romantika, és importáltuk az amerikai protest-songot... A ma is énekelt „16 tonnát” például a Gerillának fordítottam le.

........

Forrás:

http://www.szombat.org/2005/0501valamennyi.htm

Ez a Gerilla együttes nem tűnik valami ismerősnek.

Lúdas Matyi Creative Commons License 2007.06.05 0 0 55
Előzmény: pernot (47)
geszthi Creative Commons License 2007.06.05 0 0 54
Durao Barroso as a Maoist student activist, he led a group known as the Communist Party of Portuguese Workers/Revolutionary Movement of the Portuguese Proletariat.

Szájer József a Szövetség nevében üdvözölte a portugál kormányfő jelölését az unió bizottságának elnöki posztjára.

Budapest, 2004. június 27. MTI

José Manuel Durao Barroso az Európai Parlamentben az Európai Néppárt frakciójához tartozik, és ugyanúgy alelnöke a néppártnak, ahogyan Orbán Viktor, a Fidesz elnöke - tette hozzá.

A jelölés azért is fontos, mert azt tanúsítja, hogy egy Magyarországhoz hasonló méretű ország politikusa is tölthet be fontos vezető tisztséget az Európai Unióban – jelentette ki a politikus.

Előzmény: Lúdas Matyi (46)
geszthi Creative Commons License 2007.06.05 0 0 53
Tudsz ilyet Demszkyektol?! Mert az ENP (a fidesz tag!) jelolte ilyet csinalt... ja komcsi maoista...

Csonka-Lettország: Moszkvában meghúzták az EU határát
Index
2007. március 30., péntek 10:17

Szerdán aláírták Moszkvában a Lettország és Oroszország közötti határról szóló szerződést, amely egy tíz évvel ezelőtt parafált dokumentumhoz hasonlóan Oroszországnak hagy meg egy 1920-ban még Lettországhoz tartozó régiót. Lettországnak több mint 200 kilométeres közös határa van Oroszországgal, és ez 2004 óta azonos az Európai Unió külső határával is, hiszen a balti országok ebben az évben - Magyarországgal együtt - léptek be az EU-ba. Az orosz-lett határszerződés aláírását rögtön üdvözölte az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso. Barroso lelkesedése az Index értesülései szerint azzal magyarázható, hogy Brüsszel hatalmas nyomást gyakorolt Lettországra, és arra ösztökélte a balti országot, hogy kösse meg a határszerződést.
Előzmény: lábatlan (-)
Szopránszabó Creative Commons License 2007.06.05 0 0 52
Hogy mit csináltak?  Karriert - maguknak. Nekünk  meg egy csomó kárt...
pernot Creative Commons License 2007.06.05 0 0 51
Meghallgatva, maoizmusnak nyomát sem látom, egyébb info?
ooloo Creative Commons License 2007.06.05 0 0 50

"Kis ország vagyunk, nekünk csak egy csőcselékre telik" mondta - talán - Márai...

...az pedig szép egyenletesen terül el a szélsőjobbtól a szélsőbalig. :(

Előzmény: lábatlan (49)
lábatlan Creative Commons License 2007.06.05 0 0 49
Kösz szépen!!

Micsoda brancs! Legtöbben azóta is a hülye baloldali filozófusok lilaködös ideológiájának szellemében tevékenykednek, és sajnos nem is egynek jókora hatalom is van a kezében!
Előzmény: ooloo (48)
ooloo Creative Commons License 2007.06.05 0 0 48

Tájékozódj első kézből:

http://demszky.hu/dokumentumok/konyv.html

a lap alján: 1972 március 21-ről a Klub rádióban

Előzmény: pernot (47)
pernot Creative Commons License 2007.06.05 0 0 47
Montázs helyett, nem tudnál valami hitelesebb dokumentumot?
Előzmény: Lúdas Matyi (46)
Lúdas Matyi Creative Commons License 2007.06.05 0 0 46

Pl. ezt csinálták a maoisták:

demszky_eskuszik_maora

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.05 0 0 45
unatkoztak a fijugggg
lábatlan Creative Commons License 2007.06.05 0 0 44
Hogy is jött ide Csoórikám, meg a Zorbán meg a Gyurcsányi? Témáról szíveskedjél...
Előzmény: Libera nos, Domine! (22)
pernot Creative Commons License 2007.06.05 0 0 42
Meg tudja mondani valaki, hogy tulajdonképp miről is szólt az a bizonyos "maoista" tüntetés, és maoista volt- e egyáltalán? Nem a szóbeszédre vagyok kíváncsi, azt ismerem...
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.05 0 0 41

1988 régen volt, 56-ot Gy.F. is forradalomnak emlegeti azóta. Kezd egy kicsit dzsentroid lenni, még a végén szélsőjobb szimpatizáns lesz! :-)

Él még az öreg?

Előzmény: ppp_petike (37)
lábatlan Creative Commons License 2007.06.05 0 0 39
Túl keveset verték - vagy túl sokat.
Előzmény: halfsinger (34)
lábatlan Creative Commons License 2007.06.05 0 0 38
Mikor volt az a tüntetés? És mi volt benne a maoista? Vörös könyvecskéket lóbáltak, vagy a régi rendszer kukáit rugdosták?
Előzmény: pert1 (28)
ppp_petike Creative Commons License 2007.06.05 0 0 37
Lehet valamit tudni Gyurcsi apjáról?

"Édesapám szélsőjobboldali szimpatizáns, dzsentroid, aki 56-ot máig forradalomként emlegeti." Gy. F. (Magyar Nemzet, 1988.)
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.05 0 0 36
Már nem él?
Előzmény: Libera nos, Domine! (35)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.06.05 0 0 35
Tudtommal Gyurcsány apja egy egyszerű, kicsit részeges melós volt.
Előzmény: Törölt nick (23)
halfsinger Creative Commons License 2007.06.05 0 0 34

Elhagyta őket, Katus mama egyedül nevelte a kis Ferit. Kár, hogy a nádpálcát nem használta gyakrabban.

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.05 0 0 33
:-)
Előzmény: lábatlan (31)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.06.05 0 0 32
Na, az meg nem rokon...
Előzmény: Müller szakaszvezető (25)
lábatlan Creative Commons License 2007.06.05 0 0 31
(Római légionárius volt.)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.05 0 0 30
Lehet valamit tudni Gyurcsi apjáról?
Előzmény: halfsinger (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!