Megint nem volt adás fél 6-tól, de most eszembe jutott, hogy talán középhullámon? És igen, ott volt. Amúgy sem voltak toppon reggel, több bejátszást késve, vagy az eleje nélkül indítottak, kisebb kihagyások is voltak.
13 óra után a rádiószínházban Betlehem ajándéka/2 volt, nagyon modern feldolgozásban, a katolikus rádió műsora, pl. szó esett a hajléktalanokról, hogy a polgármester tehet róla, mert elvette mindenüket... stb. - meglepődtem nagyon, tuti nem hallgatták meg előre :-)
Reggel a 6 órás hírekben bemondták, hogy tegnap a Honfoglaló játékon Badár Sándor nyert, és minden este fél nyolckor van - micsoda hír! A KOSSUTH -on!!!
Véletlenül elcsíptem a rádiójátékot fél 2-kor, Abigél, és Zsina a kiejtése a főszereplő Georginának, Ginának (2017-es Kaneta produkció, Rádióra alkalmazta és rendezte: Kaszás Gergő), engem nagyon zavart, még sosem hallottam Zsinának.
Még Lakihegyről sugárzott a Kossuth, amikor megúnták a szaudiak, és vagy ezer kilowattal erősebb adóval elnyomták (majdnem)ugyanazon a hullámhosszon..még itt is lehetett őket éjjel fogni..
Hát jó. Bár ezt tudják fogni az egész Kárpát medencében, és öreg rádiókkal (mint én).
Viszont, rövidhullámon is ki-kimarad, ma reggel 5-kor például, pont a hírek elejét nem lehetett hallani, és nem elölről kezdték, csak bekapcsolódtak (elnézhést kérés volt).
Mi történt a középhullámú adás idejével? Már tegnap sem volt este fél 10-kor és még reggel 5-kor sem. Nem találok semmit erről a neten, hogy megint megrövidítették volna. Újabb takarékosság? Csak 6-tól nem tudom meddig van?
A brüsszeli robbantásról és az ehhez kapcsolódó hírekről rendkívül híradóban tájékoztattak. Összekapták az összes külföldi tudósítót, hogy képben legyen a hallgatóság...
igazad van, csekélyke kiigazítással, ha szabadna..a Hely kétségtelenül kiemelkedő, de van ám még néhány színvonalas politikai műsor, a tudományosokról nem is beszélve.
Ha most kiemelnék neveket, azzal nekik ártanék...a lényeg, ami a műsorok közt van, a szünetjelek kedves csengése..nem durván harsogó, még a híradó szignálja sem...nagyon eltalálták..
A riporterekkel próbálkozni kell, előbb utóbb belejönnek..az kétségtelen, hogy nagyon zavaró, ha állandóan belebeszél a kérdezett válaszába....
Jók bizony a műsorok ! Sokszínű és változatos ! Talán az egyetlen adó, ahol igényes irodalmi művek (IS) hallhatók.
Pár kedvencem - a teljesség igénye nélkül - : Kabaré matiné, Kabaré - hullámzó színvonalon (a mai szerzők néha gyengéket írnak, erről nem a Rádió tehet...) Szellem a fazékban, és igenis : A HELY !!!
(Korábban valaki szidta itt - a legjobb műsor - pont azért, mert "csak a hangra alapulva" is változatos és érdekes. Jobb amikor a TV stúdióban az asztalnál beszélgetnek órákig ???)
A lehető legjobb műsor "A Hely") szerintem !
A baj inkább az, hogy néha sok a politika (jó, valamennyi abból is kell...) és sok a hadaró, beszédben közbevágó riporter.
Bizonyos műsorok nagyon jók...(az én ízlésem szerint)..
Szeretem a kellemes hangú hírolvasókat, de abszolut értelemben a legjobb Kocsis Éva...verhetetlen hangszín, 150-es IQ, pörgő műsorvezetés...akárcsak Banner...aki szintén nagyágyú...Talán Papp Réka Kingát kellene kalandvágyból
alkalmazni...vagy óriási bukta, vagy növekvő hallgatottság.
Sokkal hallgathatóbb mostanában a Kossuth, mint az egyre lepukkantabb, változásokra képtelen, harsogó, már agyonúnt durva szünetzenéjű, világhírű Club...
Sajnálom. A magazinműsorok költöztek a Petőfiről, amely egy üres popcsatorna lett közpénzből, most pedig a Kossuth alakul át pát szócsőnek, amely 0/24-ben harsogja a jó híreket, miközben tönkrevágják a Bartókot, ami eddig legalább meg volt kímélve sok dumától és csak zene szólt. Méghozzá első osztályú...