Keresés

Részletes keresés

wizardry8 Creative Commons License 2020.09.04 0 0 1021

Valamelyik adón (Kossuth?) most is bemondják a vízállásokat.

De persze azt kihagyják hogy

HAJÓVONTÁK TALÁLKOZÁSA TILOS!

Már semmi se a régi.

Előzmény: elham (981)
steel13 Creative Commons License 2020.03.20 0 0 1020

Ez a rádió ma már a Petőfi nevet trollként viseli mert ha élne biztos szégyellné hogy a nevét ilyen trollként használják fel. Sajnos már több mint egy évtizede lassan hogy csak talán 1-2 hallgatható adás  van. Ami szánalmas hogy ismételgeti az adásokat  újra meg újra évről évre szinte. Persze ezt csak azok tudják akik aktív hallgató egy egy adott műsor blokknak. Na mag hogy kb 70%-ban csak tuc tuc zenék vannak az undorító. Hogy lehet dj ket müspr vezetőknek betenni. Hiszen ők nem is értenek a zenés műsorvezetéshez.

Ami értelmes még az a Minek nevezzelek Boros Csaba műsora.

A többit bármelyik kicsit értelmesebb óvodás levezethetné.

 

Törölt nick Creative Commons License 2019.03.17 0 0 1019

Puch László, az MSZP-be évtizedek óta beépült fideszes politikus műve volt a dolog. És azóta sem győzök elég hálásnak lenni miatta, 2007-2015 között Magyarország legjobb rádiója volt és alapjaiban változtatta meg az ország zenei világát.

Előzmény: kutabolond (1018)
kutabolond Creative Commons License 2019.03.06 -2 0 1018

Így van,annak idején,ha jól emlékszem a Gyurcsány banda tönkre vágta a Petőfi rádiót!!!!!!Egy zseniális,intellektuális adó volt,nyilván szálka volt a tanulatlan,primitív hatalom szemében.Egyik napról a másikra "gyilkolták" meg és alakították át egy végtelen igénytelen,irritáló "zenei" adóvá!!!!!!!

shadoe Creative Commons License 2018.09.18 0 0 1017

Egyetértek az előttem szólóval! 3 hónapja ugyanazokat a számokat adják el "legfrissebb újdonságnak". Már rég lefele tart mind a nemzetközi slágerlistákon, vagy nincs is már rajta.

fmike Creative Commons License 2018.09.17 0 0 1016

gagyi moslék zenéket játszanak a petöfi radióban. röhögnek vihorásznak azt hiszik hogy ök a legjobbak. 

shadoe Creative Commons License 2018.06.28 0 0 1015

2018. június 28. Petőfi rádió, 18.05:

És a mai témánk, ki szokott belenézni a párja telefonjába, amikor nincs ott? 

És most következzen a Despacito.

Közszolgálati állami rádió, 2018...

Törölt nick Creative Commons License 2018.06.12 0 0 1014

A topik címe a legutóbbi átalakításkor (2-3 éve volt) vált aktuálissá. Akkor tették ténylegesen tönkre, hogy Simlicska Class FM-jét elsöpörjék. És most 2018-ban ott tartunk, hogy három országos rádió lesz, az állami Petőfi és a hörcsög két rádiója...

shadoe Creative Commons License 2018.06.11 0 3 1013

Gyerekek, nem tudok mást mondani: venni kell egy világvevő rádiót. Vagy az internetes rádiókhoz lehet menekülni, vagy azokhoz. Mert szerintem a magyar rádiózás az URH-n ennyire még sose volt mélyponton, mint most. A Petőfi is egy igénytelen vacak lett. Ha már ezt a rohadt 35%-os törvényt meghozták, hogy ennyi magyar moslékot feltétlenül adni kell az összes rádióban, tehát minden 3. szám nagy szerencsénkre magyar, akkor legalább adnának hallgatható zenéket (ott van például a Dal műsora, onnan lehetne válogatni, és nemcsak egyet-kettőt és azt is egy-két hétig, mert akkor még pont "aktuális"). Ehelyett ha a Wellhello vagy a Halott Pénz elfingja magát, akkor a Petőfi rögtön elkezdeni ránk önteni, és a többi "igényes" magyar rapzene (és a többi égő alternatív, név nélküli borzalom is) velük együtt folyik a csapból. A "változatos" új zenékről annyit, hogy a valóban új zenékből (bár sokszor azokat is késéssel) kb. négyet tartanak állandóan rotációban 2-3 hétig, és addig nincs is semmi változás. Ahol valamennyire változatosságot legalább várna az ember, lévén, hogy előre szerkesztett és nem szelektoros adás (azokat is fel kéne gyújtani mind egy szálig), az a két slágerlista. Az alapötlet jó volt, azonban - és ez ügyben írtam is nekik, választ nem kaptam - a zenék felét bojkottálják. Azaz megy vasárnap délelőtt az európainak (gúnyolt) top 40, ami kb. annyi egyezést mutat a valódi európai listával, hogy a 40 számból 16-ot (megszámoltam) egyáltalán nem játszanak, a hegeket meg feltöltik a saját, ízlésüknek megfelelő zenével. Arról már nem is szólok, hogy a lemaradás és a zenei bojkott olyan elvetemült, hogy az amerikai Billboard Hot 100 lista utóbbi 3 Number One-ját egyetlen egyszer nem sikerült leadniük, ami még a régi, 80-as évekbeli Petőfi rádión is megengedhetetlen lett volna. Az akkori Komjáthy György, ill. B. Tóth László addig ment volna utána ennek a három első helyezett számnak, amíg meg nem szerzik és le nem adják. És ezt érdemes végig gondolni: 30 éve jobb helyzetben voltunk, zenei változatosság tekintetében az akkori Petőfin, mint most ezen a moslékon. És a 21. században, amikor már minden új zene beszerezhető, itt szívunk és mérgelődünk, hogy szánt szándékkal fosztanak meg minket a minőségi zenéktől, nincs igazi rálátásunk a nemzetközi könnyűzenei piacra, mert van az a 4-5 moslék kereskedelmi rádió plusz a Petőfi, ami elvégzi a maga piszkos és alapos munkáját zenei agymosás tekintetében. Úgyhogy részemről rohadjon rájuk a mennyezet!

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.27 0 0 1012

Egyetlen egy hallgatható rádióadó sincs az éterben !

Mindegyik ugyanaz a lepusztult szemét !!

Pár reggeli vihorászó ócska  ripacs és az a 20-25 hallgathatatlan unalomig ismételt gagyi szar zene !!!

Sikeresen haza van vágva az éteri rádiózás Magyarországon.

Az utolsó hallgatható rádióállomás az EstFm 98.6 adó volt, de azt is tönkretette egy bizonyos aljas tetves börtöntöltelék"vállalkozó" :-(

http://index.hu/belfold/2012/05/22/veres_istvan_a_konfliktusos_vallalkozo/

Talán még a Kossuth....

Azt szoktam néha hallgatni, ott nincs vihorászó, tahó paraszt suttyó Sebestyén Balázs, Bochkor majom és a többi ócska ripacs (egyenlőre).

 

Előzmény: eguzki (1010)
tomekkindex Creative Commons License 2017.02.24 0 0 1011

Hallgattam vagy 10 èvig de most telt be a poharam, ez a gagyi iller,meg a snittek reggeli nopoénokrol, ugyanaz szol mindennap ,egy pop szar az egész ... 1éve még jo volt,de most áttekertem inkább fm4re legalabb nem fáraszt a tré duma, iller gagyi dumáját elviselni nem lehet,komolyan fogyaték...

eguzki Creative Commons License 2017.02.14 0 0 1010

A Petőfi ugyanolyan színvonaltalan szar lett mint a class fm volt. Ugyanazt az 50-60 számot ismételgetik folyamatosan. A régit pont azért szerettem mert mindenféle zenei irányzat hallható volt rajta, most kaptunk helyette egy class fm kópiát.

mjkrn Creative Commons License 2016.07.20 0 0 1009

A Petőfi rádió reggeli műsorára éberedek már sok éve, és azt szerettem benne, hogy a sok zene mellett kevés szöveg volt, kicsit még vissza lehetett szundikálni. Most viszont sokkal hatásosabb az ébresztő hatása a műsornak, hiszen a reggel 6 órás hírek után, ahogy meghallom a műsorvezetők förtelmes és pocsék "vicceit", történeteit, egyből kapkodok a távirányító után, hogy gyorsan lekapcsoljam vagy átkapcsoljam a rádiót más csatornára. Az átkapcsolás maximum a Kossuth rádióig megy, mert sajnos minden más rádióadó ezt az unalmas, színtelen műsort nyomja.

Előzmény: Degeczi (1007)
swas Creative Commons License 2016.07.15 0 0 1008

Néhány napja az 1340 kHz-n is szól középhullámon a Kossuth.

 

De ezzel párhuzamosan sokkal gyengébb az 540 kHz, főleg este. Már biztos nem 2000 kW teljesítménnyel megy.

 

Illetve a cikkben írják is, hogy solti adótorony lezárva.

 

http://www.radiosite.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1947:az-1341-khz-en-is-szol-a-kossuth&catid=1:hirek&Itemid=99

Degeczi Creative Commons License 2016.06.08 0 1 1007

Egyetértek, sajnos...

Horváth Gergely volt talán az egyetlen bármikor hallgatható műsorvezető, reggel pedig ugyan nem volt kimondott kedvencem Buda Márton, de onnan legalább nem kapcsoltam el, jobb volt a más hasonló programoknál.

Az egyéniségüket dobják most el, süllyednek be a többi adó közé.

Előzmény: Törölt nick (1006)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.07 0 1 1006

Erre megint átalakították...

Remélem a zenei kínálatuk nem fog felpuhulni (az elmúlt hónapokban már így is vannak baljós jelek).

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 1005

Jó 8,5 évvel járunk az átalakítás után.

Visszatekintve már jó ötletnek tűnik az akkori váltás. Egyetlen baj volt vele: megelőzte a korát. RadioCafé és ehhez hasonló alternatív/underground zenéket játszó adók zenei kínálatát országos szintre vinni egy szinte évtizedek óta változatlan és teljesen más korosztálynak szóló műsorstruktúra eltörlésével egyik napról a másikra több mint vakmerő lépés volt. Különösen 2007-ben, amikor a rétegzene még rétegzene volt és a legtöbb helyről (kereskedelmi rádiók, zenecsatornák) a mainstream gagyi folyt, mert nagyrészt arra volt igény.

 

Én csak a Kabarécsütörtököt sajnáltam, de azt nagyon. Viszont utólag visszatekintve talán jobb, hogy megszűnt. Mára azt is elárasztották volna a stand up humoristáknak csúfolt ripacsok. A többi műsor csak annyi szempontból bír számomra némi nosztalgiaértékkel, hogy azok szóltak gyermekkoromban a nagyszüleimnél.

 

Még a rádió akkori vezetése se gondolta volna - visszaolvastam, hogy pont 2010-ben szanálni akarták az adót - hogy az általuk játszott zenei műfajok hamarosan mekkora népszerűségnek fognak örvendeni világszerte.

 

Pont 2009-2010 körül volt a váltópont a zenei világban. Igaz a jelek már korábban is mutatkoztak (a néhai Amy Winehouse vagy az egyslágeres Duffy sikerei). 2010-től egy pár évig sorra jöttek ki a retrohullámot meglovagló mainstream slágerek elsősorban DJ-ktől (Yolanda Be Cool, Gramophonedzie, Martin Solveig, Bob Sinclar, stb.) amik sok fiatalt tereltek olyan műfajok irányába, amit korábban vércikinek gondoltak. A változást kiváltó másik tényező a túlzott elgagyisodás volt (Justin Bieber, One Direction és ezek egyre csak szaporodó klónjai meg a Disney "minden sztárunk tud énekelni akkor is ha nem" hozzáállása). Sok fiatal az alternatív/underground műfajokhoz menekült ez elöl.

 

Nálunk 2010 körül kezdett a dolog igazán kibontakozni. Ez előbb is bekövetkezhetett volna (magyar MTV, aminek egy darabig önálló arculata volt, majd "rájuk mordultak fentről" vagy a topik témáját képező MR2 Petőfi), de ez nem történt meg. Pedig voltak ismertebb alakjai ezeknek a műfajoknak korábbról. Próbálkoztak a zenetévék az ilyen dalok játszásával is (emlékszem az Anima Sound System vagy a Belga klipjeire), néha sikeresek is lettek, de nem tudták megtörni a mainstream gagyik uralmát.

Aztán a VIVA egyszer csak elkezdte játszani a Children of Distance legfrissebb klipjét - pedig akkortájt magyar hip-hopból egyedül az Animal Cannibals-t tűrték meg a csatornán. Óriási siker lett. A VIVA ekkor szembesült a változással, de ellenálltak, továbbra is SP meg a többi inkábbnemmondommi folyt belőlük (sajnos azóta a C.o.D. is elment ebbe az irányba). A C.o.D sikerét látva kapcsolt a többi hip-hop csapat (pl. Hősök) majd szépen-lassan az addig inkább csak az MR2 Petőfin és hasonló rádióadókon játszott előadók is. A Digi házi zenecsatornája, a Music Channel hamar vette a lapot és teret engedett ezeknek az előadóknak. Az MR2 Petőfi is hamarosan trendi lett, a többi nagy rádióadón is elkezdtek megjelenni az alter dalok - persze azokon keverve a mainstream zenékkel és ez lett végül az arany középút, amit az MR2-nek is követnie kellett. (Az mondjuk más kérdés, hogy a két zene közötti határok folyamatosan vékonyodnak...)

A VIVA eközben még 2012-ben is ellenállni próbált. Az hogy Bogit (nem az eurovíziós altató-békedalos, hanem a másik) megpróbálták mainstream tinisztárocskaként eladni, még működhetett is volna, de hogy a már akkor sem tinikorú, ráadásul a maga műfajában igen tehetséges Katona-Zsombori Évával - ma Ív-ként ismerjük - is megpróbálták ValamiZsuzsi néven ugyanezt, az már több mint szánalmas volt. Ennek a betetőzése a Beige nevű alkalmi formáció volt - a 2012 végén már vérciki Barbee, valamint a fentebb említett Bogi és ValamiZsuzsi alkották - ami egyetlen dalocska után eltűnt, a VIVA pedig végre meghallotta az idők szavát és ők is több teret engedtek az alternatív/underground zenének.

 

Őszinte leszek, én is sokáig a falra másztam ezektől az elvontabb zenei stílusoktól, de mára egyre több képviselőjüket kedvelem meg. Volt aki már régebben is tetszett (Belga, vagy a volt osztálytársam által sokat hallgatott Suhancos), de leginkább az elmúlt 2-3 évben kezdtem el hallgatni az ilyen zenéket - többek között az MR2 Petőfinek hála.

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1004

Amihez hozzáfér a cigány, annak annyi. 

Legyen az rádió, TV, bármi.. 

A zsebeitekre figyeljetek oda! 

Phd vezér Creative Commons License 2016.01.03 0 0 1003

Soerii & Poolek: Lorenzo [klip]

Bakker, nekem ekkor lett elegem belőlük,ha blődli az a baj,hogy leadták,ha nem meg akkor..

No meg a menekült ügyi biztos a viki fél óránként riogatott,közben meg a keresztyéni szeretetről hallottuk a dogmát..

Szóval látszik,hogy ki az úr a háznál....csúszik lefelé a szinvonal..

Ladás Gergő Creative Commons License 2011.01.07 -1 0 1002

Azért a vízállásjelentést visszavehetnék, ha már ilyen emblematikus szimbólummá nőtte ki magát. Miből fájna? A törzshallgatók emiatt nem szoknának le róla. Arról nem beszélve, hogy a jelenlegi vízügyi helyzetben bizony elkelne.

Ladás Gergő Creative Commons License 2011.01.07 0 0 1001

Gratula a különlegesen színvonalas milleniumi hozzászóláshoz.

 

Nem látni-hallani a vizionált nagy változásokat. Kicsiket se. Nekem annyi tűnt fel, hogy a kultúrfitnesszben minden második zene magyar, szemben az átlag 20-25 %-kal. Ezenkívül az égvilágon semmi, még a zavaróan kampóorrú hírolvasókat se rugdosták ki.

Előzmény: Ildi90 (1000)
Ildi90 Creative Commons License 2011.01.07 0 1 1000

Szánalmas.

AK11 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 999

Kedves Fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni. Az MR2-Petőfi Rádióval kapcsolatban kell kérdőíves felmérést végeznem egy iskolai feladathoz, a kérdőív a hallgatói szokásokkal foglalkozik, összesen 13 kérdést tartalmaz, melyek mindegyike feleletválasztós, úgyhogy kb. 5 percet vesz igénybe a kitöltése, és arra szeretnélek kérni titeket, hogy ha van rá időtök, akkor segítsétek kitöltésével a munkámat. Ha küldtök nekem egy e-mailt, akkor válaszmailben elküldöm a kérdőívet.

E-mail cím: mr2kerdoiv@gmail.com

Előre is köszönöm annak, aki időt és fáradságot szánva rá kitölti a kérdőívet!

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.02 0 0 998
Na majd én mondok neked:

Az Országos Vízjelzõ Szolgálat jelenti 2010-november-01-én.

A Duna végig apad. Paksig igen alacsony, lejjebb alacsony vízállású.

A Duna vizének hõmérséklete:

Komáromnál 8,5 C fok

Budapestnél 7,7 C fok

Mohácsnál 9,6 C fok

A mai vízállások a Dunán:

Pfelling 345 cm 19 %

Passau 448 cm 28 %

Kienstock 220 cm 9 %

Sajnos ennyire telt időm, majd folyt.
Előzmény: elham (981)
Dhomasson Creative Commons License 2010.10.29 0 0 997
Azért, mert te kitartasz mellettük, attól még gyökeresen zuhant a hallgatottság, tehát ráuntak.
Ilyen adatokat a régi Petőfi is hozott.
Előzmény: Degeczi (994)
Degeczi Creative Commons License 2010.10.29 0 0 996
(az tény, valóban lehetne bővíteni a választékon)
Előzmény: semgza (995)
semgza Creative Commons License 2010.10.29 0 0 995
nagyon igaz, de tegyük hozzá hogy abban az esetben igaz, ha egyébként 2-3 cd-vel elvagy egy napig :)
Előzmény: Degeczi (994)
Degeczi Creative Commons License 2010.10.29 0 0 994
azért, mert neked nem tetszik, kicsit furcsa azt állítani, h "megunta mindenki"...

körzeti adók pedig az ország nagyrészén hallgathatatlan moslékot adnak, a Petőfi pont arra volt garancia, h ha autózgat az ember az országban, ne kelljen lemezeket magával vinnie, erre mindenütt számíthatott
Előzmény: Dhomasson (993)
Dhomasson Creative Commons License 2010.10.29 0 0 993
Úgy legyen!
Olvasom, hogy tüntettek az MR2 jelenlegi arculatának megmaradás mellett, olyan komoly szervezetek mint pl a Zöld Baloldal. Kemény 100 ember részvételével. ( http://index.hu/belfold/2010/10/28/erdos_peter_pont_pont_pont/ )

Nos, annak idején a régi Petőfi megszűnésekor semmivel nem volt kisebb a felháborodás..
Csak 2010 áprilisi hallgatottsági adatokat találtam, nézzünk belőle egy-két érdekes dolgot:
"A teljes lakosság körében az mr1 - Kossuth Rádió a leghallgatottabb csatorna, melyet a NeoFM, a ClassFM és a Juventus követnek, utóbbi – „köszönhetően” a kisebb lefedettségnek, jelentősen lemaradva társaitól (...) Az mr2 – Petőfi Rádió csak az ötödik helyen végzett, hiszen a Juventus után a Rádió1 hálózata szerezte meg a negyedik helyet.
A 15-49 évesek között, ahol országos szinten a NeoFM-et hajszállal megelőzve a ClassFM vezet, harmadik az mr1 - Kossuth Rádió, negyedik helyen végzett a Rádió1, mögötte szorosan a Juventus, és itt is csak a hatodik helyen áll az mr2 - Petőfi Rádió."

Azt hiszem ez sok mindent elmond. Amellett, hogy közszolgálati funkciójának semmilyen mértékben nem tesz eleget, látható, hogy a kezdeti lelkesedés után hamar megunta mindenki. Szerintem is egysíkú lett, belterjes és unalmas. S a kisebb körzeti rádiók révén igenis van konkurenciája.

Márpedig csak ismételni tudom pár évvel ezelőtti önmagam, azoknak a műsoroknak amik ott szóltak, nincs semmilyen más alternatívája, arról nem beszélve, hogy az akkori Petőfi zenei kínálata sokban hasonlított arra, ami az újnak a célja volt. Talán szerda délutánonként ment egy magyar zenei magazin, ahol pont azoknak a zenekaroknak szenteltek teret, akik most sírnak, hogy jajj ne szűnjön meg. A reggeli kívánságműsorban tényleg lejátszottak bármit, nem úgy mint a kereskedelmi adókon, s a magazinműsorokban is -mint pl a Csúcsforgalom- ezeket favorizálták. Lehet, hogy összességében nem volt hallgatott, de egy-egy műsorára rengetegen voltak kíváncsiak (hétvégi Körkapcsolás, csütörtöki Rádiókabaré, stb)
Szerintem a Kossuth is annak köszönheti azt, hogy a leghallgatottabb, hogy hasonlít a régi Petőfire. De azért közel sem ugyanaz..
S azt már csak sport-őrültként teszem hozzá, hogy szomorú, hogy mennyi közérdekű sportközvetítésről maradunk le.
Szóval ha a régit teljes egészében nem is, de valami ahhoz hasonlót elegyítve az újjal nyugodtan kaphatnánk.

Szóval vissza nekünk Kőszegi Gábort! :)
Előzmény: mozo01 (992)
mozo01 Creative Commons License 2010.10.18 0 0 992
Hohó:

http://antagon.blog.hu/2010/10/18/csengettek_az_mr2_nek_tervek_a_radioval

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!