Érdekes, megint a kiskölyök ejtette ki a versenyzőt, kicsit tendenciát érzek felfedezni benne. Remélem nem szándékosan csinálják. Persze így a játékos nem nyer semmit. Ez a biztos a TV2-nek.
Jövő héttől megint leadják ezt a szart ismételve. Csak tudnám, hogy mi a faszért kell elmondaniuk a végén, hogy Nem vagyok okosabb , mint egy 5.-es", amikor pl. a 15. adásban az 5.-es gyereket másolva jelölte meg a rossz választ, azaz egy 5.-es sem tudta.....
"Kik találták fel a kereket?" 5.-es Regina válasza a "kínaiak" No comment.
Poénnak szántam, de közelít a valósághoz. Van jópár roma ügyfelem, külön hívócsoportjuk van a mobilomon. Ha ők hínak, Bódy Guszti aranyesője szólal meg. Eddig minden roma röhögött rajta, mikor meghallotta. Talán jobb a humorérzékük, mint itt egy-két embernek. Bocsi az off-ért.
Csodálkozom, hogy a kisebbségi ombudsman nem tiltakozott, hogy miért nincs legalább egy roma gyerek az okostojások között. Feldobta volna a műsort, egy roma ötödikes - aki már tizenhat éves.
Igen, az Attilás rész jó volt. Kár, hogy megszűnt, nekem tetszett a műsor. Szerintem a gyerekek nem voltak nagy arcúak, ilyen korban szókimondóbb még az ember gyereke. Luca például kifejezetten aranyos volt. Mondjuk az igaz, hogy 10-15 év múlva ők se fognak emlékezni a mostani ötödikes tudásuk 1/3-ára sem...
Ebben a műsorban is Dolhai Attila vitte fel a színvonalat,kár ,hogy csak egy adásban.
Amugy azok a gyerekek nagyon idegesítőek,meg mondták nekik ,hogy esennek ki a padból jelentkezés közbe?!?Mindenkit fikáznak,nem tom majd ők mit tudnának 10-20 év múlva,elismerem az azért gáz volt,asszem az első részben,a menyes rész.az gáz volt.
Off Youtube-on a milliomos francia változatát lehet látni. 50 év körüli úr számára nehéz a kérdés, hogy : Melyik bolygó forog a Föld körül? A közönség segítségét kérte, és 55%-uk véleményét elfogadva kiválasztotta a Nap bolygót.
Valóban jó volt a válasz, de sokkal inkább úgy gondolom, hogy a kérdés volt hibásan feltéve, mivel több lehetséges jó válasz is van. Sokan vannak - vagyunk - akik valamiért másképp gondolkodnak mint a nagy átlag, és így a mi szemszögünkből adott választ, bár jó a feltett kérdésre, mégis hibásként félre söprik. Pedig, mondom a kérdés a hibás.
Ebben az esetben én úgy gondoltam, hogy van egy pad amire 3 gyerek tud egyszerre leülni, és 3 perc alatt felveszi a csizámáját. Hiszen mi másért lenne pont három gyerek kiragadva etalonnak? A kérdés szerint ezután jön még három gyerek és újabb három perc alatt felveszi a csizmáját... és így tovább, egészen amíg a csizmák el nem fogynak. Igaz nem jut mindenkinek csizma, de a 30 pár elfogyásához bizony harminc perc kell nem három. Ez miért is rossz megoldás?
Ha a kérdésben benne lett volna, hogy a srácok egyszerre veszik fel a csizmáikat, akkor ez a gondolatmenet kilőve. Viszont nem volt benne.
Az az igazság, hogy bár sokan a Megasztárból vagy más nem kifejezetten értelmiségi rétegműsorból ismerik Tillát, azért ő nem egy buta ember a ripacskodások ellenére se. Egy ilyen műsorba kell az is. A képessége a helyzetek megfelelő kezelésére tette alkalmassá arra, hogy néha a Megasztárt is elvigye a hátán, mert Görög Zita messze nem ért fel hozzá. Tilla még műveltnek is mondható, valamikor vezetett is egy ilyen esti művészeti műsort, vannak azért ismeretei, több mint sok más sztárocskának. Vágóhoz nem hasonlítanám, mert ő egy polihisztor- szerű műveltséghalmozó mint Farkasházy, de annak tudálékossága nélkül. Tilla viszont humán értelmiségi, szerintem a természettudományokban nincs különösebb jártassága. Vágó eleve vegyész, de tudjuk, hogy humán területen se becsülheti le senki.
Egyre jobban tetszik egyébként Gundel Takács is, de szerintem ő is "csak" egy okos, érdeklődő és felkészült ember, megfelelő alapműveltséggel, de Vágóval ő se egy kategória.
Visszatérve a műsorra, biztosan láttátok a neten az amerikai verziót, amikor egy szőke tyúk nem is hallott még soha Magyarországról, amit a fővárosa alapján kellett volna kitalálnia. Ez még hagyján, megszoktuk. De az durva volt, hogy a többi európai országról se igen tudott, azt hitte az egy ország.
Biztos az unió zavarhatta meg a hírekből, na de akkor is!
De értelmesen gondolkozva nem az a kérdés, hogy vajon félig mezítláb lesznek-e a gyerekek, vagy 30 gyereknek nem fázik a lába. Hanem rá kell adni 60 darab csizmát 120 lábra. Lényeg, hogy leggyorsabban. Valószínűleg én döntenék rekordot.
Ha jól emlékszem, akkor ez egy ötödikes matematika kérdés volt. Azaz már nem a beugratós kategória, ahogy te írtad.
Ha 3 gyerek 3 pár csizmát 3 perc alatt vesz fel, akkor 60 gyerek 30 pár csizmát hány perc alatt vesz fel?
A helyes válasz elvileg 3 perc, amit én megkérdőjeleznék.
1 gyerek 1 pár csizmát 3 perc alatt vesz fel. Akkor 60 gyerek 60 db (!) csizmát másfél perc alatt vesz fel, mert mindenkinek csak egy fél párat kell felvenni...szerintem...de az egész műsor nagyon gáz.
Lehet hogy okosabb mint egy ötödikes, de az is biztos, hogy Tillától kezdve mindenki tornából felmentett , legutóbbi adás testnevelés témakör, kérdés miből áll a négyütemű fekvőtámasz? vidijó
Ad.1: Mondjuk a tesi fősulin a tanár gimnasztikából úgy kivágja a delikvenst ahogy macskát; merthát hivatalosan olyan gyakorlat nincs hogy négyütemű fekvőtámasz, mintahogy tigrisbukfenc, kismacska, meg hasonlók sem léteznek (4 üteműnek éppenséggel Burpee-teszt a hivatalos neve); mondjuk ez még nem is baj DE
Ad.2: Nem tudom honnan ez a beidegződés a fekvőtámasz mint a neve is mutatja egy TÁMASZ helyzet, nincs benne karhajlítás-nyújtás, az külön vezényszó plusz két ütem! Tehát amit az okostóni bemutat az valójában már "hatütemű fekvőtámasz".
A helyes leírás valahogy a következőképpen alakul: Kiindulóhelyzet: terpeszállás, kar oldalsó középtartásban 1. ütem: ugrás guggolótámaszba 2. ütem: ugrás mellső fekvőtámaszba 3. ütem: ugrás guggolótámaszba 4. ütem: ugrás terpeszállásba kar lendítése oldalsó középtartáson keresztül magastartásba, taps a fej felett
"Negyedrészt eléggé öntelt beképzelt a legtöbb kis csíra a műsorban"
Teljesen igazad van. Azért Tilla-Tilla sem egy Vágó, alapműveltsége a béka segge alatt van. Részegen embereket üt le, ha úgy hozza a sors.
"legtöbb felnőtt fel tudna nekik tenni olyan általános műveltségbeli kérdést amelyikről fogalmuk se lenne"
Tegyél csak nekik fel egy kérdést fizikából vagy kémiából. Lapítanának.
"A kitűnő tanulók. "
Egyébként azért nem olyan roppant nehéz kitünőnek lenni általános iskolában. Sima isoklánkban 4-5-en is rendszeresen kitünők voltak. Kicsi a leadott anyag, ezt akár még fejből is tudhatja az 5 csíra. De talán pont emiatt szerintem semmiből sem baromi jók, mert ők egyszerre mindent tanulnak.
"Ezeket a kérdéseket tényleg mind tanították a 60-as, 70-es és 80-as években amikor ezek a felnőttek iskolások voltak? Szerintem nem."
Ez is baj a műsorral. Feladnak például egy versrészletet Nemes Nagy Ágnestől, de mi a legkisebb garancia array, hogy mindenki tanulta ezt a verset? Irodalomtanároknak elég nagy szabadságuk van a tantervben. De az is lehet, hogy amikor iskolába járt még meg sem írta a verset. Vagy lásd az 1977-ben fellőtt Voyager űrszondát.
Ugyan csak kétszer néztem bele, de eléggé undorító műsor. Egyrészt nem tudom miért jó élvezet, hogy megaláztatják a versenyzőket ezzel a nem vagyok okosabb mint egy ötödikes mondattal. Ha valakit ez kielégít, eléggé kretén lehet. Mellesleg baromság, mert csak erről a tananyagról van szó, amiben miért ne lehetnének okosabbak a kicsik? A kitűnő tanulók. De valószínű, hogy a legtöbb felnőtt fel tudna nekik tenni olyan általános műveltségbeli kérdést amelyikről fogalmuk se lenne, csak mert még nem tartanak ott az anyagban. Na, akkor ki az okosabb?
Harmadrészt meg elvileg arról van szó, hogy összevetik a jelenlegi ötödikest egy egykorival, hogy ő mit felejtett el azóta, de vajon tényleg így van-e? Ezeket a kérdéseket tényleg mind tanították a 60-as, 70-es és 80-as években amikor ezek a felnőttek iskolások voltak? Szerintem nem.
Negyedrészt eléggé öntelt beképzelt a legtöbb kis csíra a műsorban, ezt még fokozzák is a műsorral. Volt amelyik már Tillának is beszólt, kéne már néha valaki aki kiosztana egy-két fülest. Persze tudjuk, ma már ezt sem lehet.