Sziasztok! A www.fileposta.hu-n van 3 fiókom amiben kabaréjelenetek vannak. - www.oroszgyuszi.fileposta.hu /HOFI/ - www.oroszgyuszi2.fileposta.hu /MARKOS-NÁDAS/ - www.kabare.fileposta.hu /VEGYES KABARÉK/ A jelenetek mp3 formátumban vannak az oldalon hallgathatók, vagy letölthetők. A kabare fiókot még folyamatosan töltögetem, a másik kettő kész. Jó szórakozást mindenkinek! Üdv:oroszgyuszi
Rádiókabaré Rómából
Rádiókabaré Rómából Júniusi bemutató 1. rész Szerkesztő: Farkasházy Tivadar Közreműködik: Litkai Gergely, Badár Sándor, Bajor Imre, Gálvölgyi János, Éles István, Hernádi Judit, Kern András, Majláth Mikes László, Megyesi Gusztáv, Nádas György, Trunkó Barnabás Munkatársak: Aranyosi Péter, Juhász Éva, Kaiser Hajnal, Verseci Klára, Veszelka Mária A felvételt Kerekes Endre készítette. Produkciós menedzser: Nyilas János (ism. hétfő, K. 15.05)
Mélységesen sajnálom, hogy így szétzüllesztik a Petőfi rádiót (is)!
Hogy Kondor Katalin milyen elnök volt, azt inkább hagyjuk! Tudnék mesélni...
Olyan szar időszakot még soha nem élt meg a MR mint az Ő úralkodása alatt.
Azt én sem tudom milyen hallgatottsági mutatókra és közvélemény-kutatásra alapozva változtatták meg az adó struktúráját, de mit is várhatnánk Buza exdanubius Sándortól és Szabó exsláger Tamástól?!
De értelme nem sok van. Ilyen "csakzenerádió"-ból 12 egy tucat! Arról nem is beszélve, hogy ha az ember "csak" zenét akar hallgatni, akkor betesz egy CD-t! És akkor már azt hallgat amit akar és nem amit a szerkesztők ráeröltetnek!
Sok műsor fog hiányozni a Petőfiről, amit így már hallgatni nem is annyira arany! (régi szlogen) Az új , na az is borzalmas... Petőfi rádió, nagyon zene!! pff
Most csak két műsort emelnék ki. A nótát hiányolták itt páran meg a kabarét, amiről végülis a topic szól.
A nótaszó a regionális stúdiók hullámhosszain szól már pár napja 13-14 óra közt Tarnai szerkesztésében, a kabaré pedig átkerül a Kossuthra, egyelőre úgy néz ki, hogy keddenként 15-16 óra közé. De ez már nem is hasonlít a régi kabarécsütörtökhöz.
a helyzet az, hogy Kondor Katalin tartotta egyben a magyar rádiót, Ő jó elnök volt akárki akármit is mond, kabarét lehet továbbra is hallgatni a mellesleg.fm-en, de a kabarécsütörtök része volt az életemnek, apámmal mindig hallgattuk és jókat röhögtünk...
Én azt szeretem, ha a rádió leköt és figyelnem kell. A Bumerángot lehet fikázni, és nem szeretni, de el kell ismerni, hogy a reggeli sávban jóval jobb minden más csatornánál!
Danubius Chili, Petőfi Kívánságreggel (itt a sportblokk jó volt), Rádió 1 kukori a koknurensek és valljuk be ezeknél jóval jobb.
Egyébként épp most jutott a kezembe a májusi Manager magazin, amelyben egy terjedelmes cikk épp a Magyar Rádió koncepcióváltásának hátterével és miértjeivel foglalkozik!
Érdekes, és sokban érthető, pl: a Kossuth lesz a "news channel" a Petőfi a kereskedelmi rádiók konkurense 80:20% arányban zene-beszéddel, a 18-29 éveseket megcélozva. Pff...
Nekem a napom (munkám miatt soakt vezettem) mindig így nézett ki: 8-10-ig Bumeráng 10-12-ig Petőfi (szólás szabadsága, péntekenként még régebben Vadűzés és Erdőzúgás stb.) 12-14-ig CD 14-18-ig Petőfi (Kabaré, Terepjáró, Csúcsforgalom stb)
Véleményem szerint a Petőfi az elmúlt hónapokban érte el a csúcspontját! Jó zenék (nem visszeresek) és nagyon jó riportok, izgalmas műsorstruktúrával. Még a kabaré megrövidítésébe is bele lehetett nyugodni.
Gondolom reklám-marketing szempontjából nem éppen eladható a Petőfi. A célszegmens (18-49) nem teker oda. Legalábbis ezt gondolják. Nos, én 30 éves vagyok és nem bírok kreskedelmi mocsadékot hallgatni, mert untat. Elalszom tőle.
Akkor most elkezdem felsorolni, mi lesz az ami hiányozni fog, de nagyon:
HÉTFŐ:
- 14-16-ig: Kívánságműsor
KEDD:
-14-16-ig: Terepjáró
-16-18-ig: Csúcsforgalom
SZERDA:
-14-16-ig: Zeneszerda
CSÜTÖRTÖK:
-14-16-ig: Kabarécsütörtök
PÉNTEK:
-14-16-ig: Péntektől péntekig
SZOMBAT:
-8-9-IG: Egykor és most
-10-12-ig: Kincskereső
-13.15-15-ig: Szív küldi
-15-16-ig: Kabaréklub
És persze minden nap a már említett délelőtti "szólás szabadsága" és a 13-tól 14-ig tartó Slágermúzeum. Ezek csak azok a műsorok, amiket rendszeresen hallgattam..., és akkor hol van még a többi?
Volt régebben egy másik fórumon egy beszélgetés arról, hogy milyen jó, hogy a Petőfi rádió végre megtalálta a "hangját". Örültünk az igényes műsoroknak. Nos, ez a hang most elveszni látszik...
... és sajnos még sok minden más sem lesz (sport, természet, életmód, stb) csak zene, zene és zene. Mintha az ilyen csatornákból lett volna már?!
Nem lesz "jó ebédhez szól a nóta", pedig a nagypapám, mindig hallgatta... - ez is zene csak más :-)
Ha belegondolunk mennyivel költségkimélőbb megvenni pár jogdíjat, mint normális, beszélni tudó embereket alkalmazni. Őszintén szólva, ha zenét akar az ember hallgatni, akkor néhány CD és már megy a dolog.
Ez is csak azt célozza meg, hogy mi is "jó fogyasztók" legyünk.
Minden ami jó azt nekünk el kell rontani?
Most ezek a gondolatok kavarognak bennem és nagyon sajnálom, hogy ez a rádió is "átalakul" valami újjá, elvileg az én korosztályomat célozva. Nem tudom, hogy akik ezt kitalálták - gondolom nem egy ember volt - milyen közvéleménykutatásra alapozták ezt a váltást, de a barátaim többsége - szintén e korosztály - meg van döbbenve ezen a dolgon. Lehet, hogy mi vagyunk a kisebbség? Akkor azt hiszem kezdhetünk aggódni!
Ez szerintem a legszomorúbb, hogy zenerádióvá züllesztik. Ezzel lesüllyed a többi kereskedelmi rádió szintjére. És bocsánat, de milyen bunkó reklámot nyomtak, hogy a 18-39 éves korosztály számára készülnek a műsorok???
Eddig a 18-tól x korosztálynak hallgatható műsorok voltak, ezek most mind megszűnnek...Van már sok adó, ami csak a zenét nyomatja sok-sok reklámmal, ide jut a Petőfi is? Hová lesz a délelőtti "Szólás szabadsága", ami mostanában a legértelmesebb betelefonálós műsor volt???
És igen!! Hol hallgatunk rádiókabarét? A többi igazán igényes műsort most nem is sorolom fel, mert sírni tudnék...
Közszolgálati rádiósok: miért csináljátok ezt? Ki kérte? Ki parancsolta? Megkérdeztétek a hallgatókat is, hogy mi az igényük???????????
Holnap meghallgatom az újat, aztán majd nyilatkozom, de szerintem nem leszek vidám...
Az oké, hogy holnaptól zenerádióvá züllesztik a legjobb közszolgálati rádióadót, és nem a tartalmas beszélgetésekre fognak konentrálni, hanem a zenére, de azért ez súlyos lenne!