Ez egy topic a gyereklelkű vasutasoknak egy méltán népszerű rajzfilmsorozatról! Miután kiderült, hogy milyen sokan is szeretjük Thomas-t úgy gondoltam nyitok neki egy topicot. És ide várjuk a Thomasról készült modelleket is. Ha valaki feleslegesnek érzi eme topicot nyugodtan töröltesse!
Az M&H 5000-ről leakciózta a Fa Thomas festős készletét, van benne egy festett Thomas, két vagon, amit kell festeni, ehhez adnak 3 színű festéket, ecsetet és matrica készletet is.
Az M&H-nál már elfogyott, de némelyik Postán még árulják, az érték cikkek között van, én is ott vettem 1500.-ért.
Szerintem szerezz egy ilyesmi mozdonyt (Börze topikban megkérded, biztos lesz eladó). Gyerekbiztos mozdony, a PIKO gyártotta, 2-3000 forintért már lehet kapni használtan. Átkened modellezőfestékkel kékre, csinálsz rá valahogy arcot (kinyomtatod-ráragasztod), kész a Thomas.
Azóta sajnos kényszerű személyi változások voltak a Gyermekvasút vezetésében. Az akkori vezető, Nagy Lajos, időközben elhunyt. A terveiből nem minden valósulhatott meg.
Most esett le, kevertem a Chuggingtonnal, abban több dízelt is láttam(unokaöcsém szokta nézni, persze én is belepillantok néha, jó kis mesefilmek ezek)
Köszi, tudom, de félek, hogy hamar le lennének zúzva és szívesen is készítenék egyet, (részben)készített ajándékot más ajándékozni.
Találtam is itthon egy nagyon playtimeos Hornby dízel mozdonyt, igaz nem gőzös, de majd átfestem olyanra, hogy bele illjen a Thomas sorozatba, ha jól emlékszem abban is vannak dízel.
H0-ás Tomast, vagy valamelyik társát készítette már el valaki házilag kis költségvetésből?
Az új VMC boltban lehet kapni Bachmann Thomas mozdonyokat H0 és LGB méretben, de lévén, hogy 3-4 éves gyerkőcnek lenne, valami olcsóbb megoldáson töröm az agyam, aminél nem "kár" ha a mozdony előbb-utóbb megsemmisül a játék közben.
Én még kezdő vagyok ebben a témában, a fiam nyaggat mindig a thomassal azért nézelődök utána :)
Bár nem teljesen ide tartozik, de hogy Dolmi Mackó postjára reagáljak, én sem értem mire a nagy felhajtás. Ez az egész "EU szabvány" játszótér is csak a pénz miatt lett kitalálva. Emlékszem amikor én voltam kicsi, milyen baromi jól eljátszottunk az ütött-kopott vascsövekből összetákolt rakétán meg mászókán, meg a nagy vas"gömb"ökön stb... Nem is lehetett hegesztő és nagykalapács nélkül megrongálni semmit. Most meg viszem a gyereket a csili-vili bekerített őrzött helyre, összevissza szines fa meg kötél játékok... Egyenesen ordít hogy "tegyél tönkre!". Érdekes hogy a "mai felnőttek" általában normálisak, a tizensok és huszonkevés évesek meg néha annyira hülyék tudnak lenni. Nekem úgy tűnik hogy a 30-50 évvel ezelőtti módszerek teljesen jól beváltak, mi is normálisak lettünk. Most meg van a sok "high-tech" hülyeség, ami ilyen-olyan tudományos, és milyen lett tőle a "mai fiatalság"?
Hopp egy kicsit elkalandoztam :)
Vissza a témához! Mi sajnos panelban lakunk úgyhogy nincs lehetőség nagy thomas dolgokra. Valami kisvasút szettet szeretnék a gyereknek. A http://jatek.vatera.hu/ -n nézelődtem. Tele van mindenféle thomasos dolgokkal. Látom lehet kapni direkt thomas vasút szettet. Jók az ilyenek? Vagy inkább "rendes" kisvasút pályát szeretni, és ahhoz thomasos kocsikat? Gondolom az utóbbi jóval nagyobb befektetés...
Elnézést ha valahol nem jól fogalmazok, kezdő vagyok a témában :)