Nem hittem el, hogy nincs ilyen topik a Konyhaasztalban! Osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós lepények, aprósütemények miegymás témában!
Sziasztok, Jó régen volt már bejegyzés ebbe a topikba, úgy gondoltam hogy itt az ideje újra életre kelteni a témát! A neten keresgélve találtam egy webáruházat, ahol 3D nyomtatott sütikiszúrókat készítenek, akár egyedi igények szerint is. Érdemes megnézni a kínálatot, nagyon jópofa sütikiszúrókat forgalmaznak, amivel igazán egyedivé teheted süteményeidet. :) Webáruház: https://pointone.hu/
Ha valaki erre járna, nincs egy ötlete arra, hogy: Rengeteg régi lekvárom van. Már rég óta nem igen eszünk lekváros dolgokat direktben, csak néha. Szeretném elhasználni bögrés süteményekbe, ahol 1 bögre lekvár+.... Mi a bögrés sütik alaptétele, miszerint mi az aránya a száraz és folyékony összetevőket illeti? Mibe számítana az egy bögre lekvár?
Természetesen sajttorta receptem van, többszörösen kipróbált. A mákos "töltelék" vajon sima tej-cukor-stb. (kvázi beiglitöltelék), és villával el van oszlatva? Tud valaki jó tippet?
Jelentkezz Februárban Induló Online Süteménydíszítő Tanfolyamunkra, ahol megtudhatjátok, hogyan készülnek az igazán különleges sütemények, tortacsodák! Díszítési tippek, technikák, receptek!
Gyerekeknek mesefigurás torták, felnőtteknek különleges formájú sütemények, esküvői tortacsodák, legújabb díszítési trükkök, technikák, cukrászati alapismeretek!
www.sutemenydiszites.oldalunk.hu
Facebook megosztók között pedig szilikon sütőformát sorsolunk ki!
( FB: Süteménydíszítő tanfolyam online - extra sütik)
No de a normál (nemcukormentes) országtorta receptje szinte azonnal nyilvános lett...
Szegény cukormenteseket miért diszkriminálják????
(N.B. a "normál" nyertes milotai diótortát láttam az Auguszt sasadi úti egységében - 650 ft-ot volt képük kérni egy kb. 2 cm-es szeletért (a vastagabb részén volt ekkora).
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra (gáz: 3-as fokozat). A piskótához keverjük fehéredésig a tojást a cukorral. Szitáljuk rá a kakaót és a lisztet, majd forgassuk össze. Öntsük át a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Süssük 20 percig, és hagyjuk teljesen kihűlni. Vágjunk ki belőle egy 20 cm-es kört.
A csokoládé mousse-hoz áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat. Verjük habbá a tejszínt, tördeljük darabokra acsokoládét. Forraljuk fel a vizet a glükózsziruppal, majd hűtsük melegre. Adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat és a csokoládét. Keverjük sima krémmé. Amikor a krém kihűlt, keverjük bele a tojássárgáját (ha használunk). Végül forgassuk bele a tejszínhabot is. Öntsük bele a csokoládéhabot a szilikon tortaformába, helyezzük rá a kivágott kakaós piskótát, és tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára, amíg megköt. Vegyük ki a formát a hűtőszekrényből, és a tortát borítsuk tálra. Díszítsük fehér és étcsokoládéból faragott forgácsokkal, és szórjuk meg kakaóval.
Aki gyakran süt, és szilikon sütőformákra vágyik, a Kossuthnak most jelent meg egy új receptfüzet sorozata Sütivarázs címen, 8-10 recept tanácsokkal + a forma, bevezető áron 695 ft, - ebben 6 muffinforma van - újságárusoknál kapható
Most érik az eper. Érdemes epres-lime-os macaront csinálni. Ez olyan non plus ultra jellegű süti. A tésztában sok apró eperdarab, a tésztakorongok lime krémmel töltve.
Eperszezon vége után szárított eperrel és/vagy eperlekvárral lehet csinálni.