Keresés

Részletes keresés

Rainmanus Creative Commons License 2017.12.08 -3 1 23

Amikor megmérgezték a Staffordom, akkor A Rain két termékét adtam neki: Soul és Core! Az állatorvosnak mutattam és azt mondta, hogy májregenerálásra a Core tökéletes.. 

Előzmény: Kata 20051105 Tóth (22)
Kata 20051105 Tóth Creative Commons License 2017.08.03 -2 1 22

Az én kutyám is ebben szenved bár még nincs egy hete sem  kétséges a hejzete  az orvos és mi is azt mondjuk hogy mérgezés még pedig fagyás gátló amit a kocsi asszem az üzem anyagába kell tenni  és azt kérdezném hogy neked menny idő múlva állt fel. 

Előzmény: borzsarkany (21)
borzsarkany Creative Commons License 2007.05.26 -2 1 21
Szeva!

Én is most küzdök tacskóbénulásos tacsival, már futkározik és macskár kerget... 9 hete, hogy lebénult a 2 hátsó lábára, és fókázott.

Azóta vegyesen kap többféle szteroidot, előszőr injektióban, majd tablettásan, Bvitamint, szelént, most szteroid helyett Dona kapszulát. Előszőr pisiltetni is kellett, meg kakiltatni, aztán 4 nap után már tudott magától, 2.héttől masszírozni folyamatosa, most 2 hete hidtoterápiát tartunk, vagy a fürdőkádban, vagy a kerti tóban kb 3X3percet úszik, előszőr fenn kellett tartani, mint egy szatyrot, most már csak a végén kell tartani a fejét...
csema Creative Commons License 2007.05.26 0 0 20

Megérkezett az emil, írok neki!

Mindenkinek köszi a biztatást, majd beszámolok!

 

csema Creative Commons License 2007.05.26 0 0 19
Köszönöm, nézem!
Előzmény: Dickens (18)
Dickens Creative Commons License 2007.05.26 0 0 18
Elküldtem neked az itt megadott mailedre a nick emailcímét (ha két levelet kapsz, akkor az elsőt nem sikerült időben leállítanom, abba véletlenül a te mailedet másoltam be :O), de a másodikban már jól van), remélem, tud segíteni.
Előzmény: csema (14)
Dickens Creative Commons License 2007.05.26 0 0 17
Persze, rengeteget számít a kutya akaratereje, anélkül nem megy. De hidd el, hogy a ti szeretetetekből táplálkozott ez az akaraterő, ha nem törődtetek volna ennyire vele, meggyőződésem, hogy ő sem akart volna ennyire élni.
Előzmény: Törölt nick (16)
csema Creative Commons License 2007.05.26 0 0 14
Sajnos még nem találtam meg a nicket, de keresem. Gyógymasszőr jár hozzánk is, aki egyébként állatorvos.
Előzmény: Dickens (11)
Dickens Creative Commons License 2007.05.26 0 1 13
Jaj, olyan megható történet!!! örülök, hogy sikerült, olyan jó ilyet olvasni. Szerintem amiatt jött rendbe, hogy ilyen kitartóan foglalkoztatok vele, annyira érzik, hogy szükség van rájuk, a lábadozó kutyának (is) hihetetlen akaraterőt és élni akarást ad a szeretet és a törődés.
Előzmény: Törölt nick (9)
csema Creative Commons License 2007.05.26 0 1 12

Köszönöm a biztatás!

Mi is vettünk a kutyánknak egy speciális hámot, ami olyan mint egy bevásárlószatyor, a hátsó lábait bele kell dugni és úgy emeli. Azt nagyon szereti.

Arra gondoltunk, hogy homeopátiás gyógymódokkal foglalkozó dr. segíthetne a gyorsabb talpraállásban...

Dickens Creative Commons License 2007.05.26 0 1 11
Szerintem akkor szinte biztos, hogy rendbe fog jönni. Ha érzi a lábát, és vannak reflexei, akkor méginkább javaslom, hogy keresd meg az említett nicket, mert a megfelelő masszázs sokat segíthet szerintem.
Előzmény: csema (7)
Dickens Creative Commons License 2007.05.26 0 1 10
Pont ezzel kapcsolatban mondok neked akkor egy nagyon pozitív történetet: a nagybátyám tacsijának lebénult a két hátsó lába (a tacsiknál sajnos gyakori ez, tacskóbénulásnak hívják). Ők is úgy döntöttek, hogy mivel a kutya életvidám, alkalmazkodik a helyzethez, és láthatóan jól érzi magát, nem altattatják el. Ez több, mint 5 éve volt, a kiskutya nagyon szépen megtanult így élni, közlekedni, vidám, még játszik is a többi kutyával (3 kutyája van nagybátyámnak, és a másik kettő pontosan érti, hogy a kis tacsival sokkal óvatosabbnak kell lenni, mint azelőtt), tisztában van teljes fölényével, ezért aztán minden másik kutya kajáját is ő eszi meg :O), imádja a kényeztetést, és persze azt, hogy körülötte forog a világ. Szóval szerintem, ha esetleg így marad a helyzet, és meg tudjátok oldani az ellátását ilyen körülmények között, amit nem kétlek, akkor hajrá, nagyon boldog kutyus lehet így is. Talán érdemes utánakérdezni, működik-e Mo-n olyasmi, amit külföldi csatornákon sokszor látni, hogy kerekeket szerelnek föl a hátsó lábaihoz, hogy könnyebben tudjon közlekedni. Csak filmeken láttam ilyet, de nagyon szépen megtanultak vele járni az állatok (még amputált lábú teknősön is láttam).
Előzmény: csema (2)
Magdi60 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 8
Egy közeli parkban láttam egy németjuhászt pár éve, akit a gazdája úgy sétáltatott, hogy valamit fogott a hátán ami a hasától emelte, olyasmi volt, mint egy "bőröndkutya", de mégis, azért a lábát is használta.
Előzmény: csema (-)
csema Creative Commons License 2007.05.26 0 0 7

Jó ilyen sztorit hallani! Elismerésem a kitartásért! Velünk is kb hasonló a helyzet, több dr. már utalt a végső megoldásra. Elég elkeserítő, hogy felmerül a kérdés bennük, mert a kutya élni akar, és vidám.

Egy vérömleny keletkezett két csigolya között, ami elnyomta a gerincvelőt. Kb. 24 óra leforgása alatt zajlott, mire műtéti úton eltávolították a vérömlenyt. Érzi a lábát, vannak reflexei, ha ráállítjuk néhány mp-ig áll rajta, csak nem tud lépni. Ezért keresek alternatív gyógymódot, mert van remény, jók a kilátások, és nem adjuk fel!

 

Előzmény: Törölt nick (5)
Magdi60 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 6
Az utcánkban egy 15 éves agyvérzéses kutyának (akiről lemondott az állatorvos) Flavint vett a gazdája, és helyrejött, eloszlott, a bénulás elmúlt, igaz, először elég féloldalasan közlekedett.
Előzmény: csema (-)
csema Creative Commons License 2007.05.26 0 0 4
szerintem, pont fordítva...
Előzmény: Ordas (3)
Ordas Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3
Csak a beteg emberek lelkében van egyenlőségjel az ember és az állat között.
Előzmény: csema (2)
csema Creative Commons License 2007.05.26 0 0 2

Ne haragudj, de engem kissé már kezd kihozni a sodromból, hogy sokan azt kérdezgetik, hogy nem lenne-e jobb a kutyának, ha nem szenvedne?

Egyrészt, kik vagyunk mi, hogy ilyen döntést hozzunk egy érző lény sorsa felett?

Másrészt, a kutyus lelkilek tök stabil, vidám.  Veszünk neki tolószéket! Azzal pedig tud valamennyire önállóan mozogni.

Egy ember, aki tolószékbe kényszerül, ott felmerül hasonló kérdés???

 

Előzmény: Sch.Lacika (1)
Sch.Lacika Creative Commons License 2007.05.26 0 0 1
Hát nem akarlak elkeseríteni, de én is így jártam korábban az egyik dobermannommal. Öregkori (8 éves volt) csigolyameszesedés miatt a két hátsó lábára lebénult, és csak egy megoldás maradt... Ha neked is ilyen irányú problémád van akkor a legrosszabra is készülj fel... :(
Viszont az egyik, mostani dobim ha nem is lebénult, de eléggé nehézkesen járt pár hónapja. Lehet, hogy a melegebb idő miatt, de az is lehet, hogy a több, mint 1 hónapos RIMADYL és NUTRADYL kúra hozta meg az eredményt: helyrejött a járása.
Előzmény: csema (-)
Dickens Creative Commons License 2007.05.26 0 0 0
Szia! A Matskák 2 fórumon volt valaki, ha jól emlékszem, Bonifác nickkel, akinek az egyik cicája kiesett egy magasemeleti ablakból, és azt tudom, hogy hozzájuk járt masszőr anno, hogy a cica felépüljön (fel is épült). Szerintem keress rá a nickre, és írj neki mailt, egész biztosan segít. Drukkolok.
Előzmény: csema (-)
csema Creative Commons License 2007.05.26 0 0 topiknyitó

Segítség!

Keresek lebénult német juhászkutyusunknak akupunktúrával foglalkozó orvost! Ha valaki bármit-bárkit tud ajánlani, megköszönném!

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!