Keresés

Részletes keresés

borosodó Creative Commons License 2007.05.26 0 0 20
Szerinted szét lehet szedni ,diagnosztizálni , megjavítani  , összerakni lehet úgy egy varrógépet, hogy közben varrnak rajta, és a szerelő még sosem csinált ilyet sőt azt sem tudja mi az a varrógép?
Előzmény: ppp_petike (19)
ppp_petike Creative Commons License 2007.05.26 0 0 19
Nem, de valahol el kell kezdeni... és azért ezzel, mert senki sem szeret egy olyan országban vállalkozni, tőkét befektetni, munkát vállalni de akárcsak élni sem, ahol világrekorder nagyságú költségek mellett a végtelenbe nyúlik az ügyintézési idő, átláthatatlan az engedélyeztetési, jogszabályi háttér, kiszámíthatatlan az adó- és jogrendszer, megbízhatatlanok és korruptak az állami intézmények, a bírósági eljárások pedig a vicc kategóriába tartoznak. Minnél kevesebb a bürokrácia, minnél kevesebb intézmény van, minnél kevesebb papírt kell kitölteni, annál tisztább, olcsóbb, gyorsabb és átláthatóbb lesz a rendszer.
Előzmény: borosodó (14)
zividivi Creative Commons License 2007.05.26 0 0 18
Hatvan év alatt sem szoktatok hozzá, hogy mindegy, férfi, vagy nő, készemű, vagy savószemű, alacsony, vagy magas, cingár, vagy köpcös a felhatalmazott politikus, ha egyszer a rendszer ROSSZ, amiben dolgozik????
borosodó Creative Commons License 2007.05.26 0 0 17

Hát persze!

Miazhogy!

De a cikkben finoman elhatárolódik és egy cseppet meg is fenyegeti a fönőköt.Csak szőrmentén....

 

Előzmény: 4400 (16)
4400 Creative Commons License 2007.05.26 0 0 16
Na es akkor , megkerdeznem a szerzot:o is bizalmat szavazott Ferencnek?
Előzmény: borosodó (-)
borosodó Creative Commons License 2007.05.26 0 0 15

Én negyvenkettő múltam de amióta za eszemet tudom ebben az országban folyton reformáltak, rencerváltottak, reformáltak, és reformáltak.

 

Nincs olyan két egymást követő év, amikor ugyanúgy kellett volna kitölteni az adóbevallást pölö.

Előzmény: BZoltan (12)
borosodó Creative Commons License 2007.05.26 0 0 14

Szóval kevesebb bürökrácia és kinn vagyunk a vízből?

Előzmény: ppp_petike (11)
BZoltan Creative Commons License 2007.05.26 0 0 13
LOL :) kiváncsi vagyok, hogy a méltóságos urak közül hányan is utaznak rendszeresen buszon, vonaton, villamoson vagy metrón...gyanítom, hogy még hatjegyűre sem jön ki az a megtakarítás amivel ez az "önfeláldozás" jár...
Előzmény: ppp_petike (10)
BZoltan Creative Commons License 2007.05.26 0 0 12
Érdekes írás... de a lényegről ez i smegfeledkezik... Kiknek is a kezében vana kormányrúd immáron 2002 óta? Miért van az, hogy bármikor rákérdezünk a reformokra, akkor az éppen most kezdődik, most indul be?
Miért nem beszélnek a baloldalon arról, hogy szépszemű Ferencünk a reformok tudatos halogatásával beáldozott az ország életéből másfél-két évet pusztán azért, hogy biztosabban hozza a választásokat?

z
Előzmény: borosodó (-)
ppp_petike Creative Commons License 2007.05.26 0 0 11
"Milyenek a konszolidált reformok?"
Ma kishazánkban a GDP 6.8%-a megy el bürokratikus kiadásokra, nettó papírmunkára, miközben az uniós átlag ~3%. Ezen pl lehetne segíteni úgy, hogy az senkinek sem fájna, hanem azonnali, érzékelhető, pozitív hatása lenne ...
Előzmény: borosodó (2)
ppp_petike Creative Commons License 2007.05.26 0 0 10
" képviselők Őszöd óta nem használhatják ingyen a vonatot, a buszt, a villamost."

Pedig használják csak nyugodtan ingyen, én nem sajnálom tőlük, de benzinpénzt innentől egy fillért se nekik. Nem ez lenne az igazságos?
Előzmény: Törölt nick (4)
watchdog Creative Commons License 2007.05.26 0 0 9
teljesen érthető!
szövegértési gondokkal másik topic foglalkozik
Előzmény: borosodó (3)
betonszarkofág Creative Commons License 2007.05.26 0 0 8

Újabb száz lépés?


Előzmény: borosodó (3)
bogel Creative Commons License 2007.05.26 0 0 7
(nem évente)
(a főnököd is szó nélkül felveszi)
Előzmény: Törölt nick (4)
orpheline Creative Commons License 2007.05.26 0 0 6
Ez tudatosan van.... nehogy szerencsétlen képviselő a tömegközlekedésen meghallja a (pór) nép hangját........inkább menjen kocsival, és még apanázst is kap.... megéri... a hatalomnak.....
Előzmény: Törölt nick (4)
borosodó Creative Commons License 2007.05.26 0 0 3

"A baloldal és benne a miniszterelnök csak úgy képes együtt (és csakis együtt) kijönni a maccsból, ha felhagy a népboldogító menedzser jakobinus stílusával, és profanizálja, konszolidálja, humanizálja a reformot, a kiigazítást. No és leveszi végre a szemét az ellenfél bűvölő tekintetéről."

 

SWóval ha valaki segítene kibontani ezt  a gondolatot, hálás lennék.

borosodó Creative Commons License 2007.05.26 0 0 2

Géczi Lajos szerint csak együtt jöhetnek ki ebből mecsből, Gyurcsány és a Párt.

Komszolidált reformokkal, és az ellenfél bűvölő tekintetét elfelejtve.

Milyenek a konszolidált reformok?

Előzmény: orpheline (0)
orpheline Creative Commons License 2007.05.26 0 0 0
flet0
borosodó Creative Commons License 2007.05.26 0 0 topiknyitó
Feketemise kifulladásig? Népszabadság • Dr. Géczi József Alajos   • 2007. május 26.

Őszöd ma már nem Őszöd. Minden idők leghazugabb és legsikeresebb hazugságellenes kampánya, végtelenített feketemiséje kapcsolódik hozzá. Sikerült a konkrét és mindenkori hazugság szimbólumává tenni. Mára már intézményesült az egész hajcihő.

<!-- var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); //-->

A kődobálás, az autógyújtogatás, a liturgikus gyűlöletgyűlések mellett cikkek ezrei, könyvek, esszék tucatjai, versek, prédikációk, püspöki körlevél, szellemi műhelyek és nemzetközi konferenciák lettek belőle. Talán már tudományos intézet is. A párbeszéd reménytelen: mostanra azok is hisznek benne, akik ezt az akciósorozatot választási kudarcuk korrigálására kitalálták.

A megszeppent "másik oldal" is része lett a tematizálásnak. Először kicsinyíteni, bagatellizálni akarta. Sőt az első zavarodott napokban sokan - maga a miniszterelnök is - érdemként, bátor tettként kísérelték meg beállítani a kétségtelenül kínos és kapitális politikai baklövést. A többszöri bocsánatkérést persze nem hallotta senki.

Az egybeterelt balliberális tábor később a ráció, az elemzés fegyverét vetette be: a hamisság a rendszerváltáskor kódolódott be a magyar közéletbe. A társadalom, de elsősorban politikai önpusztításra berendezkedett politikai elitje félrekormányozta az országot, tizenöt év alatt hibát hibára halmozott.

Nemzetközi összevetések is készültek: egész Európában csökken a kormányok és parlamentek mozgástere. A társadalmi elvárások és vele a nép- s a sajtóharag viszont egyre fokozódnak. Egyetlen politikai erő sem meri fölvállalni a szembenézést, hiszen ezzel önmagát buktatná meg. Az nyer, aki a másik félből sikeresen kreál mitikus bűnbakot. A gyűlölködés hullámai mindent elsodorni, minden zugot betölteni látszanak.

Manapság a magyar értelmiség három csoportba osztható: az egyik Gyurcsányt gyűlöli, a másik Orbánt, a harmadik mind a kettőt. Jómagam a negyedik csoportba tartozom és bátorkodom megjegyezni: mindkét kiváló politikust nemcsak hipererős, de esetenként kockázatosan öntörvényű egóval áldotta meg a Teremtő.

2005. február 14-i parlamenti évadnyitó beszédében Gyurcsány Ferenc szembenézést, fordulatot hirdetett a nemzetpolitika, az államrezsim működésének szinte minden területére. Akkor a Patrubány-féle provokáció, a szerencsétlen népszavazás utáni téli estéken egy pillanatra remény nyílt konstruktív politizálásra. Ám ez még azon a napon szertefoszlott. Az ellenzék infantilisen böfögött (lásd országgyűlési napló!). A szellemi elit és a sajtó szinte semmit sem igazolt vissza. A kormányzó erők berkeiben sem erősödött fel az újragondolási szándék és munka.

Rögtön rá gazdatüntetés, a köztársasági elnökválasztás körüli koalíciós több mint balfácánoskodás, és máris ott volt mindenki nyakán a választási kampány. A már biztosra menő Fidesz ijedten láthatta: a 2005. őszi büszke "piros" kampányban a baloldal felállt, soha nem látott önérzetet mutatott. A kampány természetesen a fejlesztésekről, a fényes jövőről szólt az egyik oldalon és sötét, depressziós jelenről a másikon. Minden a választások utánra maradt. A szocialista vezérkar bevetette magát a csatába. Hónapokra eltűntek a sűrűben.

A győzelem után a felkért műhelyekhez visszatérve kiderült: a NAGY REFORMKONCEPCIÓ sem egészében, sem részleteiben nincs kész. Az is nyilvánvaló volt, hogy nincs mód halogatásra sem a reformok, sem az egyensúly, sem a fejlesztések vonatkozásában. Ami nem kezdődik el 2006-ban, az valószínűleg később sem. Míg mára nagyon is eljött a párbeszéd ideje, akkor a szokványos politikai, szakmai és hivatali egyeztetések lefolytatása a tett halálát jelentette volna. A minden addiginál profibb döntési centrum pontosan érezte az időtényező őrjítő fontosságát.

A talán kicsit a kelleténél szűkebbre és menedzseresebbre vett törzskar három súlyos tévedést is elkövetett mindjárt az elején:

- Lebecsülte a vert Fidesz és főként Orbán Viktor (fel)állóképességét.

- Egyeztetési tortúrákra nem volt idő, de lett volna mód a valóság azonnali, őszinte feltárására. "Hogy örül majd a nép, amikor tapasztalja: a rémhíreknél mégiscsak kevesebb megszorítás lép életbe" - hangoztatták egyesek.

- A választások után a szocialista frakciót azonnal be kellett volna avatni legalább a gondok mélységébe és részleteibe. Majdnem elég lett volna elővenni a választások előtti - a csatazajban elfelejtődött - elemzéseket. Őszödön mindezek helyett megalázó és a miniszterelnököt okkal felhergelő kicsinyes vita folyt, például a képviselői juttatásokról. (Ez az egy előterjesztés volt előttünk). Mellesleg erről a szerény áldozatvállalásról azóta is elfelejtettük értesíteni a nyilvánosságot: a közvélemény például ma sem tudja, hogy a képviselők Őszöd óta nem használhatják ingyen a vonatot, a buszt, a villamost.

A szükséges kemény lépéseket sejtették a frakcióval, de maga a törzskar sem volt még a "végleges" kormányzati recept birtokában.

Ebben a mindenkit feszítő légkörben hangzott el a bensőséges, zárt lelki gyakorlatnak szánt beszéd. Ahhoz, hogy a csapat bizalommal kövesse vezérét, merjen nagyot lépni a még csak félkész reformcsomag megvalósítása felé s felkészüljön a várható reagálásokra, mindent sarkítani kellett. (Sokkterápia a döntéshozók szívének és agyának befogásáért?) Csábítónak tűnhetett nagyon leegyszerűsítve zárójelbe tenni a szocialista kormányzás hátrahagyott négy évét. És "egy pillanatra jó ötletnek látszott" mindezt az 1956-os forradalom fekete szállóigéjével illusztrálni. Balul kiütött kísérlet volt ez a dombon álló hadvezér és a völgyben hétköznapi csatára készülő sereg egymás mellett futó drámáinak összekapcsolására.

Akármekkora hibát is követett el a koalíciós törzskar és személyesen Gyurcsány Ferenc, akármennyire is kíméletlen és profi volt a veszélyes kordivatnak megfelelve a Fidesz, benne személyesen Orbán Viktor, bármennyire gyorsan felpattantak és egybeszerveződtek a szélsőségesek, ekkora méretű politikai és társadalmi megrázkódtatáshoz mindez édeskevésnek bizonyult volna. Ahogy mostanában trendi mondani: Az EMBEREK hatalmas tömegei hitték el: végre megvan az Ördög, minden bajok és rossz érzetek első és végső okozója. Nemcsak a gyengécske kormányzati propaganda, más is közrejátszhatott ebben.

Igen sok, konszolidált, polgárias ifjú szaladgált az utcai demonstrációkon. Felnőtt egy nemzedék, melynek a rendszerváltás egy unt és utált, hazug legenda. Ők az azóta létrejött berendezkedéstől idegenedtek el. Ezt gyűlölik. Mint 1968-ban a francia, a német, az amerikai diákok. Csak akkor új baloldali köntösben, most radikális jobboldaliban. A felnőtt társadalom is átformálódott: most az is új rendszerváltást hirdet, aki a régi főrendezője volt - nemhogy a "plebejusok". A tettekkel, vagy lélekben csatlakozók tábora jóval szélesebb a 2002 óta "megszokott" polgári bandériumoknál.

A baloldal és benne a miniszterelnök csak úgy képes együtt (és csakis együtt) kijönni a maccsból, ha felhagy a népboldogító menedzser jakobinus stílusával, és profanizálja, konszolidálja, humanizálja a reformot, a kiigazítást. No és leveszi végre a szemét az ellenfél bűvölő tekintetéről.

A szerző országgyűlési képviselő (MSZP)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!