Lehet. Valami magyar, de azt már ne kérdezd, hogy milyen, mert a dobozát 2,5 éve, az első dednél láttam utoljára, amikor felkerült a szekrény tetejére. Meg most fogom lassan, mert szerintem előbb-utóbb csak megy a Vaterára. :-)
Jé! Én is azt használok az enyémhez. Nem állítom, hogy még mindig tökéletesen tudják az 1800 mAh-t, de 2001 ősze óta használom őket. Ahhoz képest meglepően jól bírják a gyűrődést.
Még a szappantartó fotómasinámhoz volt 6 darab Duracell akku.Mind a hat darab hat hónap egynéhány napos korában adta föl a küzdelmet.Vittem vissza a boltba - hat hónap garancia volt rá. Soha többet nem veszünk Duracellt.
Az az ágyrács és a matrac közé van "begyűrve", tehát nem lóg ki és nem is zavar. Attól az ágy ugyanúgy cibálható, lakáson belül átrakható. Amikor meg utaztunk, akkor elég volt a tartlék lapot vinni, meg a jelző részt leszedni. (tépőzár)
már érdemes lehet! 4-5 gyártónak is megjelent (pl Sanyo: Eneloop) olyan NiMh akkuja, aminek már gyakorlatilag elhanyagolható az önkisülése és mivel lassan 1 éve jelentek meg, mostanra az áruk is teljesen elfogadható (8-900 Ft/AA) szintre esett
persze olyan távvezérlőbe ami évekig megy egy készlettel, még mindig nem érdemes, de ahol pár havonta, fél évente, ott már megérheti
Nincs. Mondjuk nem is szívesen használnám. Nem az áramütéstől félek, csak zavarna a tekergő drót. Félévente evett meg négy darab elemet, az még belefért a családi költségvetésbe. Cserébe lehetett ezt-azt tárolni a rácsoságy alatt, és a takarítás sem volt probléma. Meg utazáshoz vittük magunkkal, tehát úgyis kellett volna bele elemet tenni.
Mondom csökkentett önkisülésű. Itt azt állítja magáról, hogy egy év (!) után megtartja a töltése 80%-át. Ellenőrizni nem tudom, mert nincs még meg annyi ideje.
Ezek szerint a szörny tényleg nem a nyúlon túl van? Mi is akku pártiak vagyunk, de valahogy mindig "teremnek" elemek is a háztartásban. Amikor már semmire sem jók, akkor szoktak az órába menni, ott még elzöngicsélnek fél-egy évet. Szóval a probléma sajnos valós. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan eszközök, ahol kifejezetten ellenjavallt (a leírás hozza) az akku. Ilyen volt nálunk a dedek légzésfigyelője. Mostanság azoknak a lemerült elemeivel hergeljük a családi óraállományt, de ezek szerint jó lesz figyelni, mert azok szinte mind nyulasok.
Alacsony fogyasztás mellett az akkumulátor legfõbb jellemzõje, hogy pont akkor merül ki, mikor szükség lenne rá. Egy órába vagy távirányítóba nem érdemes akkumulátort tenni, mert az önkisütése nagyobb, mint a fogyasztás.
Szerintem nem kell elemet használni. Én a NiMH akku, abból is a csökkentett önkisülésű mellett vagyok. Madarasteszkóban 2 db AA Varta Ready2Use 1290 Ft-ba kerül.
Nem vagyok Duracell-ügynök, de néhány dolgot nem vettél figyelembe:
- A használat rövidíti az élettartamot, tehát a 2008 csak akkor érvényes, ha kibontatlanul tárolod (hűvös helyen :) az elemeket.
- Nem tudom, meddig vártál a kifogyás után a kiszedéssel, de célszerű ezt azonnal megtenni, mert néhány napon-héten belül is előfordulhat kifolyás.
- D elem nekem egyszer folyt ki régebben, amikor bent felejtettem valamilyen kütyűben, más típus - pl. Varta, amit utálok - már többször beadta a kulcsot, úgy, ahogy a fotóidon láthatók.
- Lehet, hogy tényleg hamisítvány volt (sajnos elég sok van, még "rendes" boltokban is).
Végül az is lehet, hogy megdeglett a nyuszi, s most oszlik... :)
Néhány hete, mikor a rádiómban ki akartam cserélni az elemeket, azt láttam, hogy a nyuszi bizony betojt, a Duracell elemek kifolytak. Mindenhol elõfrdulhat gyártási hiba, gondoltam, véletlen. Az elemeknek egyébként 2008 márciusáig kellett volna bírniuk. Félretettem õket, hogy elküldöm a fotójukat a Duracellnek, de sehol nem volt e-mail-címük. Tegnap a TV távirányítója kezdett rakoncátlankodni. Kibontása után ismét 2 kifolyt Duracell elemet találtam, amiknek 2009 márciusig kellett volna egészben maradni. Aztán ma az asztali órámban kellett elemet cserélni. Nem, ez nem folyt ki, de a csomagból elõvett gyári új LR1N tipusú Duracell elem 0 V-ot produkált...