Keresés

Részletes keresés

orpheline Creative Commons License 2009.04.29 0 0 14
Majd jön a James...... és felrobbantja a korruptakat... a gaz "vízszerzőt" meg kirakja a Hortobágyra, 1 liter gázolajjal......:P
Előzmény: seeman (12)
dorongoló Creative Commons License 2009.04.29 0 0 13
Morvai Hisztikét eladni - ráadásul már használtan - azért nem egy rossz üzlet... :)
seeman Creative Commons License 2009.04.29 0 0 12
A vízművek eladása már régóta napirenden van. De abból nagy balhé lehet.
Így kezdődött Bolíviában is annak idején.
orpheline Creative Commons License 2009.04.29 0 0 11

Hmm...

 

Eladják a Nemzeti színházat?..........

 

nesze neked Ember tragédiája......

Magic Horse Creative Commons License 2009.04.29 0 0 10
azállamrosszgazda
seeman Creative Commons License 2009.04.29 0 0 9
Mi helyes?
Előzmény: Libera nos, Domine! (0)
barlangimedve Creative Commons License 2009.04.29 0 0 8

Azt hiszem, itt van a "tűréshatár" !

 

A Magyarországi rendszerváltozás elindítója volt, hogy az uralkodó szocialisták rátették a kezüket a Dunára.  A nép meg rácsapott a kezükre...

 

Ha megint megpróbálkoznak vele, megint kaphatnak egyet, a Dunát nem engedjük...

Előzmény: eFigyelő (5)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.29 0 0 6
Egy pohár vizet se nekik!
Előzmény: eFigyelő (5)
eFigyelő Creative Commons License 2009.04.29 0 0 5
Érthetetlen intézkedés: ketté osztanák a DMRV-t

A közelmúltban döntöttek úgy, hogy a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. és a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. állami tulajdonú üzletrésze átkerül az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. vagyonkezelésébe. A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. illetékesei által meghozott határozat értelmében a DMRV jobb, illetve bal parti üzemigazgatósága két külön vízügyi szervezethez tartozna az elképzelések szerint.

A furcsa körülmények között született döntést semmilyen szakmai fórummal nem egyeztették és az önkormányzatot sem tájékoztatták erről a szándékról. Az indoklás szerint az intézkedés okán az üzemeltetés gazdaságosabbá válna. A több, mint nyolcvan esztendős múltra visszatekintő váci székhelyű társaság viszont azon kevés állami cégek közé tartozik, amely nem veszteséges.

A Pest, Nógrád és Komárom-Esztergom megyében működő társaság százhuszonegy településen több, mint hatszázezer fogyasztóval rendelkezik. A döntéshozók elképzelései szerint a DMRV Zrt-nek május végéig be kell mutatnia a dunántúli részének leválasztására és az Észak-dunántúli Vízműhöz történő áthelyezésre vonatkozó megoldási lehetőségeket. A meghökkentő terv már önmagában érdekes, de ezzel teljes mértékig megfejelik az ügyet, hiszen a határozat szerint tulajdonképpen a Duna-Menti Regionális Vízművek Zrt-nek kell asszisztálnia ahhoz, hogy a jobb parti üzemigazgatóságot leválasszák a cégtől, majd miután ez megtörtént, találja ki azt is a vízmű, hogy az eddigi működést hogyan lehetne költséghatékonyabbá tenni? A várhatóan létszámleépítést is eredményező lépés ellen természetesen a dolgozók minden létező fórumon tiltakoznak.
A társaság jobb parti üzemigazgatóságának teljes szolgáltatási, működési területét (258 fő munkavállalót, valamint huszonkét település víziközmű szolgáltatását – amely 150 ezer fogyasztót érint) a határozat értelmében át kell adni a Tatabányán működő Észak Dunántúli Regionális Vízmű Zrt-nek május 31-ig. A megmaradt, csonka szolgáltatási terület feletti vagyonkezelést pedig a kazincbarcikai székhelyű Észak-magyarországi Regionális Vízmű Zrt. fogja ellátni a jövőben. Ezen felül a szolnoki Tisza-menti Regionális Vízmű Zrt. is, mint vagyonkezelés alá vont szervezet szerepel az ÉRV Zrt. alatt.
A Munka Törvénykönyvét is sértő intézkedés kapcsán Iván Gábor városi képviselő kezdeményezésére - az ügy fontosságára és sürgősségére való tekintettel - a váci képviselő-testület is tárgyalt a kialakult helyzetről múlt csütörtökön. A képviselő-testület egységesen támogatta azt a határozati javaslatot, miszerint a város vezető grémimuma a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Vagyongazdálkodási Tanács tervezett intézkedése ellen tiltakozzon, egyben felkérte dr. Bóth János polgármestert, hogy az illetékes minisztériumok, hatóságok irányába járjon el, az illetékesek pedig a hozott határozatokat vonja vissza, az eljárást pedig függessze fel. Az ügy fejleményeiről természetesen beszámolunk.

- Egyes hírek szerint a Világbank óriási összegeket tett félre a világ vízműveinek magánkézbe kényszerítése céljából. Úgy tűnik, Magyarország sem maradhat meg a béke szigetének a vízért folyó világméretű harcban. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. április negyedikei nyilatkozatából megtudhattuk, hogy – sokak szerint a magánosítási folyamat első lépcsőjeként – több regionális vízmű átszervezésre és összevonásra kerül. Az intézkedés érinti a helyi szolgáltatót, a DMRV Zrt.-t is. Az így létrehozandó új, nagyobb cég mérete alapján már közelíteni fogja azt a szintet, amikor a tőzsdei bevezetés lehetővé válhat – fogalmaz szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében Regyep János, a Magyar Demorata Fórum váci szervezetének elnöke. A nemrégiben megszavazott helyi pártvezető a szervezet tagjaival egyetértésben aggodalmát fejezi ki az érdekes helyzet miatt. Az intézkedést - amely egy korszerű vízközmű szolgáltatási törvény nélküli privatizációnak tekinthető - beláthatatlan kalandnak tartja, azt pedig felelőtlenségnek, hogy az ellátásért felelős önkormányzatokat nem értesítették.
Sign Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4
Így van rendjén, helyes!
Előzmény: holalé (-)
eMM Creative Commons License 2007.05.17 0 0 3
naná elkótyavetyélnek mindent.Aztán az érte befolyt pénzt meg elviszi a cica.Kiváncsi vagyok a Volán mikor jön majd.
turulsenior Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2
Mi van féreg, az új vevők/tulajok csicskása vagy te is?Hazád neked ez az ország,vagy csak az igazi gazdáid talpát nyalod itt?
Előzmény: Libera nos, Domine! (0)
madmanic Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1
elhibáz0t??
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.05.17 0 0 0
Nagy0n helyes.
Előzmény: holalé (-)
holalé Creative Commons License 2007.05.17 0 0 topiknyitó


Pedig a választási kampányba tagadták, mégis túl akarnak adni jelentős nemzeti kincsünkön.

ez is az elhibázott gazdasági politika része....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!