Keresés

Részletes keresés

leftism Creative Commons License 2007.05.15 0 0 45

a ciginél ott a papír .. kátrány ...  ocsmány dolog .. képzeld el, hogy néz ki valakinek a vére, amiben a kátrány sáros, trutymó formájban kering :(

plusz ott vannak a cucok, amikkel a dohányt kezelik, hogy még addiktívabb legyen ... és rákkeltőbb ...

szerintem, ha a te cikkedben az jött ki, hogy valamely leosztásban a cigi a jobb - az a cigi-lobby által pénzelt vélemény ....

senki, aki felelősen gondolkodik, nem beszélhet úgy acigiről, semmilyen összehasonlításban, hogy nem teszi hozzá, hogy nmagyony súlyos drog .. és nagyon kártékony ....

ha ez elmarad .. ott kilóg a lobby-lóláb :)

pusztán logikai alapokon szemlélve is ....

Előzmény: Vajk (44)
Vajk Creative Commons License 2007.05.15 0 0 44
összeszedem az emlékeimet....
a lényeg: cigizés rövid ideig tart, míg a pipát sokáig szívod, igy már eleve több cucc megy le a nyakadon.Tévhit, a hogy a víz kiszűri a káros anyagokat, mert pont nem, de most nemnagyon jut eszembe több
Előzmény: leftism (43)
leftism Creative Commons License 2007.05.15 0 0 43

nézd,

én csak azt tudom, hogy a cigi tönkre-k*rja az egészséged, plusz rákkeltő - leszokni  róla pedig oylann nehéz, mint bármelyik keménydrogról ...

a vizipipáról gyakorlatilag nincs külön egészségtani infóm - csak azt tudom, hogy nincs benne papír ... és ez nagy előny ...

amúgy meg mindenféle cikkek megjelnnek mindig .. amiket lobbik pénzelnek ... és ha bármely cikkből nem az derül ki, hogy cigizni életveszélyes, és durvány egészségroncsoló dolog - mérget vehetsz rá, hogy az is a dohánylobbi pénzelte így vagy úgy ....

Előzmény: Vajk (41)
Vajk Creative Commons License 2007.05.15 0 0 42
bocsi, egy "nézz" szó kimaradt:)

tehát: nézz utána a neten
Előzmény: Vajk (41)
Vajk Creative Commons License 2007.05.15 0 0 41
pedig de...
sokkal károsabb a vizipipázás mint a cigizés,utána neten. Egyszer egy ismerősömnek fordítottam egy ilyen cikket, én is meglepődtem, mert addig azt hittem lightosabb a pippantyúzás
De nem !!
Előzmény: leftism (6)
leftism Creative Commons License 2007.05.15 0 0 40

bocs,

én nem azt állítom, hogy a tiltás csökkenti a forgalmat ...

én azt állítom, hogy ha már felhoztad az USA szesztilalmat, vedd hozzá, hogy Magyarország nem USA ... hanem csak a leglepukkadtabb állama az "USA"-nak, ahova még a dollárt sem vezették be :)

ebből számomra annyi adódik, hogy az EU drogpolitikájával hiába száll szembe látványosan a radikálisok akármiylen kicsiny vagy nagyobbacska csoportja, az baromi kevés ... szúnyogcsípés egy elefántnak ...

Előzmény: Hwang (38)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.05.15 0 0 39
Az egyik zenész volt. De kevés volt az alkoholos mámor. Volt nagy háza+kocsija, most földönfutó lett. A másik egész életében elvarázsolt felfogású volt, a drog csak rásegített erre. A legszarabbnak azt tartottam, amikor elkezdték árulni az iskolásoknak a füvet. De tényleg befejeztem, a véleményemet már leírtam.
Előzmény: leftism (33)
Hwang Creative Commons License 2007.05.15 0 0 38

az Eu-ban viszont mostanában is van drogtilalom

igen van, és vannak olyanok is jópáran, akik használják őket.

Urbanus állította, hogy a tiltás akadályoz.

szerinted ha magyarországon betiltanák az alkoholt mi változna meg?

Előzmény: leftism (37)
leftism Creative Commons License 2007.05.15 0 0 37

"Amerikába volt egyszer olyan, hogy szesztilalom."

az Eu-ban viszont mostanában is van drogtilalom, és nem úgy tűnnik, mintha ezen bármelyik tagállam változtatni szeretne ...

csupán  a  szélsőségesek, radikálisok képviselik ezt az ügyet ... az meg baromi kevés egy EU-hoz ...

Előzmény: Hwang (34)
Hwang Creative Commons License 2007.05.15 0 0 36
válaszolsz a 34-esben feltett kérdésre?
Előzmény: P.URBANUS (35)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.05.15 0 0 35
Ne fáradjatok, nem fogjátok megváltoztatni a véleményemet a drogról. Erről ennyit.
Hwang Creative Commons License 2007.05.15 0 0 34

a legalizációval épp ki lehetne húzni egy jópár okot.

Amerikába volt egyszer olyan, hogy szesztilalom. Ott ugye ennek hatására nem szaporodott meg a bűnözés?

Előzmény: P.URBANUS (30)
leftism Creative Commons License 2007.05.15 0 0 33

hogyan csúszott le az illető?

(csak nagy vonalakban)

Előzmény: P.URBANUS (29)
leftism Creative Commons License 2007.05.15 0 0 32

hát ...

csodálatos választ produkáltál (de őszintén modom és nem rosszból) ...

azt írod, kívülről nem látod - de zavar, ahogy él ... akkor, amikor nem látod ...

ez nem egy demokratikus szemlélet ...

addig, amíg valaki nem szegi meg a törvényeket (beleértve erkölcsi, illemtani törvényeket is) - nem lehet kifogásod a viselkedése ellen ... ha mégis van, azok előítéletek .,..

illetve ugyanúgy rá lehetne húzni bárki másra - még rád is ...

"Drog pedig az illegális kábítószer."

értsd: a drog az illegális drog?

ezek szerint ha legális lenne, akkor semmi kifogásod nem volna ellene?

Előzmény: P.URBANUS (26)
Hwang Creative Commons License 2007.05.15 0 0 31

mégis hány? mennyiből?

Előzmény: P.URBANUS (29)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.05.15 0 0 30
Minden bűnöző zavar. Van elég belőlük. Nem kéne újabb okokat teremteni.
Előzmény: Hwang (28)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.05.15 -1 0 29
Nem a távében láttam, hanem közelről. Néhány ismerősöm "sikeresen" lecsúszott az ártatlan füvezésnek köszönhetően.
Előzmény: Hwang (27)
Hwang Creative Commons License 2007.05.15 0 0 28

Az alkholisták nem zavarnak?

vagy azok akik hetente 100-ezreket gépeznek el? Nekik lehet?

Előzmény: P.URBANUS (25)
Hwang Creative Commons License 2007.05.15 0 0 27

A kapcsolódó jelenségek zavarnak. Pl. a legtöbb drogosnak bűnözni kell, hogy legyen pénz kábszerre. Ez már másokat is érint.

Jujuj

Ezt az állításod mire alapozod? Hány "drogos"-t ismersz? Ebből hány bűnöző?

Vagy azért mondod ezt, mert a tv-ben ezt láttad? Az a sok amcsi film...

Előzmény: P.URBANUS (25)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.05.15 0 0 26
"honnan ismered fel, hogy valaki "drogos" ?"

Egy pillanat alatt nem látom rajta. Az életvitele zavar (főleg ha bűnöző, illetve drogterjesztő). Drog pedig az illegális kábítószer.
Előzmény: leftism (23)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.05.15 0 0 25
A kapcsolódó jelenségek zavarnak. Pl. a legtöbb drogosnak bűnözni kell, hogy legyen pénz kábszerre. Ez már másokat is érint.
Előzmény: Hwang (22)
Hwang Creative Commons License 2007.05.15 0 0 24

igazából egy topicnak egy kérdést kell felvetnie, hogy aztán a válaszokon lehessen vitázni.

CocaCola&Marlboro (avagy legális kábszerek) vs Marijuana (illegális szer) te melyiket választanád?

ez így már egy fokkal jobb, de még mindig nem lenne az igazi.

Előzmény: leftism (21)
leftism Creative Commons License 2007.05.15 0 0 23

honnan ismered fel, hogy valaki "drogos" ?

mi az (a te szóhasználatodban), hogy drog?

Előzmény: P.URBANUS (18)
Hwang Creative Commons License 2007.05.15 0 0 22

Nem kívánok drogosok között élni.

én sem, de attól ha Józsi elszív egy jointot, attól nekem mi bajom lesz?

amúgy meg szerinted, ma téged nap mint nap hány "drogos" vesz körül? Szerinted mennyivel érintkezel egy nap?

A drog terjedni fog, de akadályozni kell.

A fű most is terjed, és nem a tiltással kell akadályozni.

Előzmény: P.URBANUS (18)
leftism Creative Commons License 2007.05.15 0 0 21
miért gáz?
Előzmény: Hwang (17)
leftism Creative Commons License 2007.05.15 0 0 20

szeretném megjegyezni, hogy én nem vagyok kendermagos, és nem reklámozom a szívást ...

csak gondoltam, megjegyzem, hogy a CocaCola miylen durva cucc ...

a cukorfüggőség azért nem kis piskóta ... a kifejlet, a cukorbetegség pedig ugyancsak nem egy lebecsülendő aljas betegség, illetve tünetegyüttes ...

gyerekek 8 éves korban lazán isszák, szüleik a tesco-ban napi 24-ben lazán pakolják a kosaraikba a 2-3 (esetleg 5?) literes műanyag palackos műanyag italokat ...

am semmire sem jó, csak hogy szétk*rja a szervezetüket ...
festékes cukros víz ...

el tudom képzelni azt a világot (egy párhuzamos univerzumban), ahol a cocacola-t üldözik .. mert ocsmány, egészségkárosító cucc ..

a COCACOLA COMPANY pedig más néven fut - CANNABIS-co - és marijuana-t árusítanak világszerte ...

egy biztos: ez a világ jobb lenne a mostaninál ...

Előzmény: orbitális bübüke (12)
MGperY Creative Commons License 2007.05.15 0 0 19
ergya topik.
Előzmény: leftism (-)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.05.15 0 0 18
Nem kívánok drogosok között élni. Ez van. A drog terjedni fog, de akadályozni kell.
Előzmény: Hwang (17)
Hwang Creative Commons License 2007.05.15 0 0 17

ez egy elég gáz topic.

Van épp elegendő legális káros élvezeti cikk. Nem kell újabbat engedélyezni. A fű is függőséget okoz, nem csak a kemény drogok. Le vele!

MIért ne? Aki akarja had "élvezze".  Hagyjuk meg a döntést az embereknek, hogy akarnak-e füvezni, vagy sem.

Előzmény: P.URBANUS (16)
P.URBANUS Creative Commons License 2007.05.15 0 0 16
Van épp elegendő legális káros élvezeti cikk. Nem kell újabbat engedélyezni. A fű is függőséget okoz, nem csak a kemény drogok. Le vele!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!