Keresés

Részletes keresés

Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.22 0 0 31
A szabályszerűen tartott fegyver nem nagyon fog téged megvédeni a hirtelen rádtörő betörőtől, ugyanis a lőfegyver szabályos otthoni tárolása esetén egyszerűen nincs időd elővenni, tűzkész állapotba hozni, használni.
.....................................................................

attól függ:))...
Ismerek konkrét példát arra, hogy miképpen lehet megoldani a dolgot:)))
Előzmény: Tamás (28)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2007.05.15 0 0 29

Ez oké, de akkor meg mivel civil úgyse juthat hozzá, emeljék a csillagos egekbe a büntetési tételét, ha valakinél illegális lőfegyvert találnak. Alaphangon öt év, oszt jónapot.

Ha jól tudom, most szabálysértés, nem? A tisztességes embert visszatartja, a többi meg leszarja, a lebukás esélye is kicsi, meg a büntetési tétel is, csak ha gond van, akkor az utóbbinál lesz kéznél, az előbbi meg megszívja, mint rendesen.

Előzmény: Törölt nick (6)
Tamás Creative Commons License 2007.05.15 0 0 28

Jó nagy hülyeségeket beszélsz, de nem baj.

 

1. Nem csak EZ a kormány, hanem úgy általában A kormányok nem szeretnek fegyvert adni senkinek a kezébe. Van egy olyan dolog, amit úgy hívnak, hogy az erőszak monopóliuma, és az államok tradicionálisan szeretik fenntartani maguknak. Ez alól ritka a kivétel, és ha az államon múlna, az se lenne.

 

2. A kormány, mint olyan, semelyik kormány nem félne a legálisan kint lévő fegyverektől, mert - mint abban nyilván egyetértünk - a legálisan kint lévő fegyverek birtokosai azt nem használnák a bármilyen kormány ellen.

 

3. A szabályszerűen tartott fegyver nem nagyon fog téged megvédeni a hirtelen rádtörő betörőtől, ugyanis a lőfegyver szabályos otthoni tárolása esetén egyszerűen nincs időd elővenni, tűzkész állapotba hozni, használni.

 

Stb.

Előzmény: bergnegoc (26)
plafac Creative Commons License 2007.05.15 0 0 27

Kapanyelet sem?

Nana, valakiknek meg kell ám termelni az ElQró sok felvett hitelét. Egyben biztos lehetsz: kapanyeletmindig fogsz kapni, sőt, utánad vágják, sőt törvényesen ráderőltetik, a tolvajok családjának termeled a hasznot.

Előzmény: bergnegoc (26)
bergnegoc Creative Commons License 2007.05.11 0 0 26
A jelenlegi kormányat annyira fél hogy nem érdekli hogy esettleg egyes emberek lakásába betörnnek és kifosztják öket, vagy már utcán is leönek embereket, vagy bankokat rabolna,de akkor se legyen könnyebb lehetöség, gyanánt az enbereknek életüket és családjuk életét megvédeni a betolakodoktol a lakásukban, ha ott éri a támadás.Nem engedélyezik az Önvédelmi löfegyvert civilszemlyeknek, ha igényt nyujt be és kérelmezi a fegyvervásárlási szándékát éles löfegyverre.Ahol ,és amelyik országban biznak az emberekben a polgárokban, ott mindenütt renre a fegyvertörvény igazodik a társadalmi fenyegetettség alapján az emberek önvédelmi helyzetének javitásához,vagyis biznak az emberek józan itélőképességükben nem kezelik öket gyerekeknek.De ez a kormány fél!!ezért még a kapanyelet is elvenni mindenkitől!!
bergnegoc Creative Commons License 2007.05.09 0 0 25
elárulok valamit jelenleg olyan munkaköröm van ,amit vagyonvédelemnek neveznek, van rálátásom arra ,hogy mennyiért kockáztatja az em,ber az életétt vagyis semmiért, és lehet hogy a sötétben kap egy kés szurást,mert csak. És még megsem tudja védeni magát az ember mert nem lehet ,nincs rá mód, te akkor mit javasolsz?Vagy mit csinálnál akkor ha otthon nézed a tv.-t és a szomszédszobából hallod a feleséged sikolyát ,és segitségét kiállt, Ülsz és nézel, és magadban a liberális kátét mormolod?És mit csinálsz akkor ha már lövések is hallatszanak? Oda dobod a kispárnát?Vagy elszaladsz?
Előzmény: Törölt nick (22)
ex_lx Creative Commons License 2007.05.09 0 0 24
"Ez röhely egy olyan országban vitáznak a fegyvertartásról,ahol több az illegális fegyver mint az engedélyezett!"



Adóemelésről/-csökkentésről is szoktak vitázni.
Előzmény: luzav (20)
stylus70 Creative Commons License 2007.05.09 0 0 23
Még egy dolog!Valjuk be őszintén ebbe megint politika van,ez a mostani hatalom nem igazán szeretne fegyvert adni az egyszerű állampolgárok kezébe.
stylus70 Creative Commons License 2007.05.09 0 0 21
Évekkel ezelőtt szigoritották de nagyon Angliába a fegyvertörvényt/volt egy nagy lövöldözés/ennek köszönhetően 30% nőtt a bünözés.Sajnos most nem tudok linket betenni.
luzav Creative Commons License 2007.05.09 0 0 20
Ez röhely egy olyan országban vitáznak a fegyvertartásról,ahol több az illegális fegyver mint az engedélyezett!
bergnegoc Creative Commons License 2007.05.09 0 0 19
Nos tisztelt fórumozók kiváncsi voltam a tájékozottságotokra,benneteket sikeresen be lehet csapni mert nem ismeritek hogy a világon azért nem meri senki sem az atombombát kilöni mert lehet hogy az ellenség is vissza löhet és ez beállit egy egyensulyhelyzetett,például az usa és az oroszok között, két különbözó hatalmi szereplö miatt egyensuly van és nics atombomba kilövés.Ezt azért irtam mert ezzel egyszerübb az álltalam vázolt kérdés megértése, vagyis a bünözö és a védekezö álláspontjának a megismerése, és a bünözés mértékének a csökkenése, ha mégis töbhb fegyver van szabad de törvényileg ellenörzött kezekben.És nemhogy csökkenne a Demokrácia ezáltal de a biztonság növekedésévell az is nö.De egy elnyomott nép mint mi tele van alaptalan de mégis elfogadható félelmekkel amit még a kormányzat is a társadalmi érdekek ellen heregeli.Mert hogy magamat törvényesen megvédhessem ez egy alkotmány álltal is garantál ,demokratikus jog,a magántulajdon védelmében.
bergnegoc Creative Commons License 2007.05.09 0 0 18
Kaliber ujság hasábjain sorozatban megy a "jog és ,fegyver" folytatásként beküldött levelekre válaszol a fegyvertörvényekben nagyon is jártas Dr Bokros Gábor ügyvéd
http://www.kaliber.hu/main.php?op=ujsag_info&ujsag=kaliber&nmode=&id=kaliber20070424123519070424123829&cim=2007.%20m%E1jus%20(109.%20sz%E1m)
Előzmény: Törölt nick (15)
ex_lx Creative Commons License 2007.05.09 0 0 17
"egyrészt legyen tilos, másrészt legyen hiánycikk"



Mint a dollár meg a márka, amit csak az nem tartott otthon, akinek nem telt rá, illetve aki már elköltötte?
Előzmény: neménvagyok (11)
macmester Creative Commons License 2007.05.09 0 0 16
a kötelező pszichó vizsgálat a lényeg az újaknál és a kiadottaknál is!!!
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.09 0 0 15
Vmi linket tudsz nekem adni, ahol olvashatok a fegyvertartás engedélyezése, és a csökkenő bűnözés közti kapcsolatról, amire hívatkozol?

Előzmény: bergnegoc (8)
urál Creative Commons License 2007.05.09 0 0 14
A bűnözőknek a kommunista diktatúra idején is volt fegyverük. A kommunisták is csak a civileket tudták lefegyverezni. Azt kell felfogni, hogy a szigorú törvény, csak és csakis a civileket fegyverzi le.
Előzmény: neménvagyok (11)
neménvagyok Creative Commons License 2007.05.09 0 0 11

hát addig jobb, amíg nincs fegyver

 

ez primitív megközelítés, de én nem örülnék ha lazulna a törvény

 

tulképp fegyver téren egy kommunista diktatúrát vezetnék be leginkább

 

egyrészt legyen tilos, másrészt legyen hiánycikk :)

urál Creative Commons License 2007.05.09 0 0 10
Nem, mert az balesetveszélyes, adott esetben ártatlanok is érintkezésbe kerülhetnek vele.
Előzmény: Törölt nick (9)
bergnegoc Creative Commons License 2007.05.09 0 0 8
Nos látszik hogy nem voltál katona és ugyan nem baj de azt tudnod kell ahol a fegyverhez jutástt szabadabbá tették /-ezalatt nem azt kell érteni,hogy be mész és vehetsz fegyvert/ a fegyverhez jutást,ott csökkent a bünözési statisztika,és ezt már tanulságként a Szlovákok el is mondták az eddig eltelt idö értékeleése alapján/szlovák rendörség szakértöi szerint/Nos ott ha valaki fegyvert aza löfegyvert ajkar vásárolni,megteheti,ha megfelel pszichológiai orvosi vizsgálatokna,fegyvervizsgával rendelkezik ,és évi gyakorisággal fegyver lögyakorlatokon vesz részt igazolva ,természetesen nindzeket iratokkal.A fegyvertartás elöirásainak megfelel,És ha otthon önvédelemre használta a fegyverét természetesen ,kivizsgálják az eetet,és ha nem jogosultan használja a löfegyverét/ tehát bizonyithatóan fenáll a fegyveres támadás esete csak akkor mentesül a vád alól és a büntetés alól/ jogtlan fegyverhasználat értelmében vád alá helyezhetik,és elitélhetik.De fegyvervásárlás és tartás ,ha az iletö az elöirásoknak megfelel, akkor szabadon vásárolhat Pisztolyt puskát ,vagyis löfegyvert.Természetesen az Önvédelmi fegyverek közés sorolt fegyverek a gáz és riasztó fegyver hasznalatának és vásárlásának aa feltétele maradt,vagyis szabadon az vesz ilyen fegyvert aki akar, ez nálunk is igy van tehát ez nem változott odaát-csak a löfegyver vásárlás és használat könnyebbedett meg.Vagyis a Löfegyver liberálizáció a bünmegelözés hasznára vált a Szlovákoknál is ,és természetesen más korábban is fegyvertartásés vásárlássaal rendelkezö országok ,bünözési statissztika javulása is a civilek könnybedésével csökkent a bünözések száma.Itt meg nálünk a saját életeemet, vagy a családomét hasoló helyzetben sem védhetem meg ,mert nem vásárolhatok és nem tarthatok ugy szabadon fegyverrt-löfegyvert, mint a szlováloknál.holott a bünözés ugyancsak megnött és pláne a löfegyverrel elkövetett büncselekmények száma.Nem helyes az a gondolkodás, hogy a biztonsági szolgálatok, vagyonvédelmi kft.-k tagjait ne lássák el löfegyverrel.A vagyon és Magántulajdon ellen hatékonyabb lenne a védekezés ,ha löfegyverrel látnák el a biztonsági öröket.A fegyver mint tudat a bünözöket visszatartja fegyveres betöréstöl,mert nemcsak ö tud löni,hanem vissza is tudnak löni,és ez éppen elég ahhoz ,hogy ne próbálkozzon a betörö.Kisebb az elöfordulási statisztikai arány.-javul a biztonság!
Előzmény: Törölt nick (6)
urál Creative Commons License 2007.05.09 0 0 7
Azt kellene felfogni, hogy amíg a fegyver nem egy olyan árucikk a boltban, mint a tej, vagy a kenyér, addig a tisztességes polgárok vannak lefegyverezve, mivel a bűnözőknek nincs szükségük liberális fegyvertörvényre, ők illegálisan fegyverkeznek fel.
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.09 0 0 6
Nem kell tovább szigorítani, gyakorlatilag most sem lehet civilnek lőfegyverhez jutni legálisan (nem számítva a vadászfegyvereket, de az más); szerintem ezen lazítani sem kell. Pont a legparanoiásabb civilek - akik talán még katonák sem voltak vagy mert kibújtak alóla, vagy már nem is érintette őket - rohannának elsőnek a fegyverboltba, és erre semmi szükség.

Az örző védő cégek alkalmazottai körében viszont szigorítani kellene a hozzájutás feltételeit.

plafac Creative Commons License 2007.05.09 0 0 4

Nyilvánvaló, hogy északi szomszédaink nem balfaszok elkúrására alpozzák az életüket, így ez náluk nem is okoz problémát. Szerintem helyes. Nem kell oda menni, ahová az embert nem hívták. Ha meg hívták, meg kell gondolni, hogy megbízhat-e az illetőben.

Előzmény: bergnegoc (2)
plafac Creative Commons License 2007.05.09 0 0 3

Csak az a baj, hogy az általad emlegetett fegyver nagyobb része a bűnözőknél van mindenféle ellenőrzés nélkül, és miattuk a tisztességes polgárokat szívatják.

Előzmény: Törölt nick (1)
bergnegoc Creative Commons License 2007.05.09 0 0 2
És szerintetek az helytelen ,ha egy betöröt a saját lakásában a tulaj tetten ér és az pedig a menekülés érdekében fegyvert ragad a tulajra,és a tulaj elökapja jogosan kiváltott önvédelmi löfegyverét és lelövi a betolakodót?
AAAaaa Creative Commons License 2007.05.09 0 0 0
g0ly0t kap
Előzmény: bergnegoc (-)
bergnegoc Creative Commons License 2007.05.09 0 0 topiknyitó
A kormány felül akarja vizsgálni a 2004 évi módositott fegyvertörvényt.Szerintetek szigorubb lesz vagy engedékenyebb ,és igazodik a jelelegi bünözési hullámhoz?.Mert Szlovákiában liberálisabb fegyvertörvény létezik már 2005.-töl.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!