Keresés

Részletes keresés

cufy2 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 645
....kicsit belekavarodtam a szövegbe - legkésőbb jövőhéten - .... :-)
Előzmény: cufy2 (644)
cufy2 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 644

 

Nemrég érdeklődtem a gondnok hölgynél és azt mondta,h a héten, de legkésőbb meglesznek a kulcsok is a számlák is,h kinek mennyit kell fűtésre fizetnie. Azt mondta semmi gond ha most pár nappal később adjuk fel a csekket és nem 10-én.

kismokus22 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 643

Sziasztok,

én sem kaptam fűtéselszámolást... miért játszadoznak velünk és a pénzükkel? Tudtok valamit az új kulcsokról, vagy észbekaptak, hogy ezt senki nem szavazta meg, és lemondták? Itt jegyezném meg, pár napja nem záródik rendesen az ajtónk... (akkor minek kulcs? ;-) )

 

Szóljatok, ha tudtok valamit.

Előzmény: Törölt nick (642)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.03 0 0 642
Sziasztok,

A fűtés-elszámolást még mindig nem kaptuk meg, vagy csak én nem kaptam?

A júniusi díj is esedékes lassan, de nem tudjuk mennyit kell fizetni... (a közös költség részét tudjuk, a fűtést nem).

Gondolom nem csak én várom már ennyire a az elszámolást. Jó lenne ha vége lenne már ennek a vakrepülésnek és kiderülne mi az egyenlegünk.

A közgyűlésen azt mondták a Főgáz utolsó számlájára várnak, de a postai kézbesítés előtt megkapják már faxon. Ennek kb. 2 hete...

Hívtam a Feroxot, de szerintem kicsit későn mert nem vették már fel.
Iza104 Creative Commons License 2009.05.28 0 0 641
Helló!
Van valakinek híre a múltkori gyűlésről? Mert hogy összefoglalót nem kaptunk, bár ezen nem vagyok mglepődve?
Tudja valaki, hogy akkor most mennyi közös költséget kell fizetni?
kismokus22 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 640

jrk1, úgy hallottam, hogy a garázsajtót zárhatóvá akarják tenni, mert sokszor rossz a garázskapu (megjegyezném, ezt is 1szer kellene jól megcsináltatni) és ilyenkor bárki bejuthat a th-ba. Mi ez, ha nem közérdek????? Nem csak a garázs/tárolótulajokra vigyázna ez a zár.

 

Az én postaládám is mindig tele van minden szeméttel. Minek ez a zárcsere? Várjunk jövőhétig? Leadjátok az igényeket? Egyébként igen. Vegyék elő az előző gondnokot!

 

Költségvetést olvastátok? Elég érdekes tételek vannak benne (posta, bankktg, szőnyeg)...

 

Tényleg el kellene menni a közgyűlésre.

Előzmény: jrk1 (639)
jrk1 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 639
Helyesbítek: nem a garázszár ügyében nem vagyok érintett, hanem se garázsom, se tárolóm. Ettől még a garázszár ügyében érintett vagyok :)
Előzmény: jrk1 (638)
jrk1 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 638
A garázszár ügyében nem vagyok érintett, de érdekelne, hogy azt miért is kell kicserélni? azért, amiért a bejárati ajtót?
Előzmény: jrk1 (637)
jrk1 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 637
Szerintem ez az egész zárcsere nevetséges. Ebbe a házba csak az nem jön be, aki nem akar. Amikor minden nap tele van a postaláda minden szemét szórólappal, mert valaki mindig beengedi a terjesztőket (vagy bejönnek, amikor éppen megy ki valaki) addig minek akarunk zárat cserélni? Én napközben itthon vagyok és nem egyszer csengetnek be hozzám valami kamu adománygyűjtők, és amikor megkérdezem, hogy mégis hogyan jutott be a kapun (mert nem csengettek fel hozzám - be sem engedném), mindig az a válasz, hogy valaki az x. emeletről engedte be. (és amikor az új kapukódot csak úgy bemondásra telefonon megkaptuk... akkor nem volt para, h bárki elkérhetett egy kódot? )
De ha már mindenképp zárat akarnak cserélni, illene megvárni a közgyűlést... Ráadásul mi az, hogy az előző gondnok nem számolt el a kulcsokkal??? miért nem számoltatták el, amikor felmondtak neki?? ha meg akkor nem adta vissza, hát felhívni, felkeresni stb. nem lehetett? ha jól emlékszem, lassan fél éve új gondnokunk van.
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.14 0 0 636
Sziasztok,

Teljesen egyetértek!

Jövő héten lesz a közgyűlés, ott kellene szavazni a bejárati ajtó zárcseréjéről is. Engem is felháborít a pénteki határidő és a kulcsok magas ára, de azt se felejtsük el, hogy bár "1 db kulcs ingyen van" nyilván ez is a zárcsere díjának része amit szintén a mi pénzünkből fizet a ház. Ki döntött erről? Hol lett megszavazva?

Ami a garázszárakat illeti, szintén egyetértek Veletek! Vagy mindenki fizessen bele, vagy nem fogom megszavazni. Nyilván nagyon könnyen rábólint erre az, akinek se garázsa se tárolója így nem kerülne neki semmibe, akinek viszont fizetnie kell, azt 8-15 ezer forintokra megvágnak kötelező jelleggel. Ez nonszensz.

Jó lenne, ha minél több garázs/tároló tulaj eljönne a közgyűlésre, különben fizethetünk mint a katonatiszt. Pont ez az extra kiadás hiányzik a duplájára nőtt lakáshitelek mellé...
Iza104 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 635
Szerintem teljesen igazad van! Engem is felháborít, hogy azért, mert ők egy alkesz, megbízhatatlan gondnokot bíztak meg, nekem kell költségekbe vernem magam, hogy új kulcsokat másoltassak. Szerintem ezt a plusz költséget be kellene nyelniük.
Előzmény: kismokus22 (634)
kismokus22 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 634

Sziasztok,

 

látom, behalt a fórum, de azért megpróbálkozom...

 

Ugye mindenki kapott levelet tegnap a közgyűlésről és a kulcsmásolásról? No ez utóbbi mélységesen felháborít!!!! Mi az, hogy rendeljek kulcsot péntekig? Nem kellene ezzel megvárni a közgyűlést? Főleg úgy, hogy szerepel a napirendi pontok között is! Nem kellene hozzájárulnunk a zárcseréhez? Mire jó ez? Kódot bárkinek meg lehet adni. Ha valaki majd elköltözik a házból, és az új tulajnak nem ad át minden kulcsot, és nem törlik ki az agyából a kódokat, akkor mindig kezdődik majd minden előről?!

A kódot meg tudták adni az újságkihordónak, a kukásoknak, de mi csak 3.200 Ft-ért másolhatunk saját részünkre (!!!!) kulcsot? Hát ez szerintem teljesen abszurd! nincs más helye ennek a pénznek?

 

A másik, amit nem értek a garázs felől az ajtó... Ez az egész th érdeke, hogy ki legyen cserélve, és mindannyiunk biztonságát szolgálja. Miért csak a garázs és tárolótulajok fizetik ki? Ha valaki később vesz bármit a pincében, akkor utólag beszáll, ha valaki eladja, akkor visszakapja a pénzt? Ez is az EGÉSZ társasházra vonatkozik, az EGÉSZ th értékét emeli. A tetőjavítást csak a 4. emeleten lakók fizetik ki ezek után? A liftet aki igazoltan nem használja, nem kell fizetnie a fenntartását, javítását? A lépcsőház takarítást pedig mindenki a saját szintjéig és sorolhatnám?????

 

Szerintetek????? 

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.22 0 0 633
Sziasztok,

egyetértek vele, hogy akár a faliújságra is ki lehetne tenni egy tájékoztatót, vagy bedobhatnának valamit, de azért arra én is emlékszem, hogy az első közgyűlésen elmondták nagyjából hogy néz ki a rendszer és az SZMSZ-ben is rögzítésre került.

Ráadásul, azért, ha őszinték akarunk lenni, az indexes fórumon történő elégedetlenkedés helyett, kb. ugyan ennyi energiával lehet írni egy e-mailt az üzemeltetőnek, vagy posztolni a Ferox fórumán. Ide már csak azért is megéri regelni, mert nyomon lehet követni a befizetéseinket.

Na de nem akarok kioktató lenni, csak pl. bennem is felmerült ez a kérdés márciusban és én akkor írtam az ő fórumukra. Ezt a választ kaptam:

"hozzászólás idöpontja
2009-03-19 12:55:00

Igen ezt már sokan megkérdezték.

Tehát a menete a következő képpen zajlik:

-Fűtés szezon végén, ill SZMSZ szerint május hónapban leolvassuk az összes hőmennyiség, hidegvíz melegvíz órát. Ez alapján megállapítjuk hogy adott lakás fogyasztása hanyad része az egésznek. (pl TóthOttó fűtött 2000 kwh-t, az összes tulajdonos összege 50.000 kwh, azaz Ottó barátunk 4%-os fogyasztásban részesül)
-Összeadjuk az érintett időszak összes gázszámláját (100e + 200e + 700e = 1millió Ft), és beszorozzuk az adott tulajdonos arányszámával (Ottó esetében 1.000.000 Ft * 4% = 40.000 Ft, tehát ebben az idószakban Ottó 40ezer forintban ahsználta ki a fűtésre használt gázköltséget.)
-Most összeadom az érintett időszak fűtés előlegét, és levonom a teljes fogyasztásból (Ottó nagy lakású de csak márciusban vette a lakását: azaz 3 hó * 12ezer forint= 36ezer forint előleget kellett fizetnie. Ebből kiderül, hogy 4000 Ft-tal túl fűtötte magát, amit egy összegben be kell fizetnie <40ezer - 36ezer>.
-Mivel évente csak egyszer van elszámolás, most kell fogyasztás alapján megállapítunk egy éves általányt amibe beleszámolunk 10%-os gázáremelkedést. (40ezer * 110% / kb.6 = 7333 Ft fűtésre, de ezt nyáron is kell fizetni. )

Hasonlóan számolunk el a melegvíz felmelegítési díjával.

Melegvíz és Fűtés kettéválasztása elég egyszerű, A fűtést kwh-ban mérjük, de melegvizet meg m3-ben. De egy m3 melegvíz felmelegítése általában 41,86 kwh. Itt már csak arányosítani kell, és kijön, hogy a gázból hány százalék ment fűtésre, és hány százalék melegvíz felmelegítésre. Általában a fűtés/melegvíz arány: 65%/35% 12 hónappal számolva."


Előzmény: Iza104 (632)
Iza104 Creative Commons License 2009.04.22 0 0 632
Hát akkor tájékoztassanak róla pontosan, és akkor fizetek. Nevetséges, hogy senki nem tud semmit. Nem nagyon működik ebben a házban a kommunikáció! Elvárnám, hogy néha dobjanak be egy levelet a postaládámba, hogy ez vagy az a helyzet, mikor lesz az elszámolás, addig is mennyit kell fizetni. Sajnálom, de nem fizetek be találomra sokezer forintot. Elhiszem, hogy nekik jól jön a pénz, amivel majd egyszer talán elszámolnak (bár erről még nem tudok semmi konkrétat). Addig is ne haszálják már az én pénzemet tök ingyen!
Előzmény: cufy2 (631)
cufy2 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 631

 

Az nemjó ha mind a 12 ezret nem adtad fel mert v.mennyi fűtés számla marad a melegvíz miatt, legalábbis nekem ezt mondta a gondnok néni!

Iza104 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 630
Én úgy tudom, hogy májusban lesz az elszámolás. Kell, nem kell, én áprilisra már nem fizettem be a 12 ezret, tekintve, hogy március eleje óta nem volt nálam bekapcsolva a fűtés.
Előzmény: cufy2 (629)
cufy2 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 629

 

Nekem kb. 1 hónapja azt mondta a Gondok hölgy,h még ő se tud semmit, de hamarosan lesz lakógyűlés és ott elvileg kiderül!

Mi már kb február vége óta nem fűtűnk...szerencsére :) !!

moli40 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 628

Sziasztok,

 

Nem tudjátok, hogy még pontosan meddig fizetünk fűtést is a havi közös költség mellett? (főleg, hogy eddig áprilisban egy másodpercet sem kellett fűteni, ami szuper jó hír..)  Tavaly még arról volt szó, hogy március végéig, de most nincs róla egy szó sem...elszámolás vajon mikor várható? Köszönöm, ha tájékoztattok!

Fiona06 Creative Commons License 2009.04.18 0 0 627

sziasztok,

 

lehet tudni valamit a garázs kitakarításáról?

ez benne van a takarításban vagy csináld magad mozgalom keretében kell megoldanunk?

Oli123 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 626
Nagyon jó lenne, ha azok a lakótársak, akik kiadják a garázsukat, jeleznék a gondnoknőnél és leadnák a bérlő rendszámát is. Ha ezt nem csinálják meg, akkor áttekinthetetlen lesz az egész és lesznek olyanok is  akik egy fillér fizetség nélkül használják a többség által megfizetett ingatlanrészt, havi költségeket. 
kiszmatka Creative Commons License 2009.03.25 0 0 625
Hétfőn voltunk a Vásárhelyi Pál utcai postán panaszt tenni. Miután elmondtuk, hogy a házban több lakónak is panasza van a postásra, megigérték, hogy utánanéznek a dolgoknak és fokozottan ellenőrizni fogják a levelek kézbesítését. Ez volt délelőtt.
Délután 2-kor két levelet találtam a postaládában, este 6-kor pedig kilencet amiken 10-12 naposak voltak a pecsétek.
No comment.
TopicTomi Creative Commons License 2009.03.25 0 0 624
Sziasztok! A közösen aláírt panaszlevél nem hozhat megoldást? Ma kaptam egyszerre vagy 10 levelet, ebből vagy 4 számla, amiből 2-nek lejárt a fizetési határideje. Ráadásul egy novemberi magazin előfizetésem sem érkezett meg azóta sem, bár ezt egyelőre csak a kiadónak jeleztem. Elképesztő, hogy a postás miatt kell, hogy fájjon a fejünk! Valami megoldás viszont kell, mert ez így nem igazán állapot. A gondnokot  nem lehetne megbízni, hogy gyűjtse össze az aláírásokat, vagy adjon be egy hivatalos panaszlevelet a társasház nevében?
Előzmény: cufy2 (623)
cufy2 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 623

 

Szerintem ha egyesével jelennek meg emberek a postán azzal nem érünk el semmit! Talán ha egyszercsak odaállítanánk annyian akiknek eltűnt vagy nem jött meg levelük...stb, nagyobb hatást érne el! Aztán kitudja!

jrk1 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 622
látom nem csak nekem van gondom a postással... pár hete jöttem haza és kb. 10 (!) levél volt a ládák tetején. Átnéztem őket, mert nem egyszer tette már fel az enyémet is oda, pedig a címzés is jó volt és a nevem is ki van írva. Szóval az tűnt fel, hogy mindegyik levélen jó volt a címzés és a nevek is kint voltak a postaládán. Vettem a fáradtságot és bedobáltam mindegyiket a helyére - először és utoljára. Az utóbbi időben pedig nem kapok meg számlákat, aztán köv. hónapban meg jön a felszólítás a szolgáltatótól. De ahogy olvasom, a bejelentés sem hozott változást. Talán nekem is be kéne jelentenem a postást, hátha feltűnik nekik, hogy több a panasz...
cufy2 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 621

 

Elképzelhető,h kiadták,mert nagyon sok hírdetéssel találkoztam!

kiszmatka Creative Commons License 2009.03.24 0 0 620
Szerintem csak egyes lakók vagy bérlők rokoni vagy haveri alapon beengedik őket - álljatok nyugodtan be a garázsba - úgysem szól senki semmiért.
Előzmény: 901 (618)
Iza104 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 619
Még arra sem képes, hogy megnézze, hogy melyik lépcsőházba van címezve a levél. Tegnap kaptam pont egy olyan borítékot, amire rá volt írva kézzel egy szívhezszóló üzenet a postásnak, hogy ugyan hozza már át az A-ba a levelemet, mert a B-ben dobta be ugyanannak a lakásnak a postaládájába. (A nevet meg sem nézni?!)
Előzmény: 901 (618)
901 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 618

Felesgém pont ma mondta, hogy Őt is hívták valahonnan, mivel visszament a levél, hogy "a cím nem létezik", pedig jól volt megadva :(

 

Más:

 

Miért van az, hogy a garázsban egyre több autó parkol? Ezeket a garázsokat eladták, vagy csak ki lettek adva?

Oli123 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 617
Én már pár hónappal ezelőtt bejelentettem a postásunkat, mert tértivevényes, pontosan megcímzett levelemre ráírta, hogy a címzés nem elégséges, és visszaküldte a feladónak.Ennek eredményeként a következő ajánlott levelemről csak az értesítést dobta be, pedig egész nap itthon voltam. Ez volt a selejt bosszúja.
kiszmatka Creative Commons License 2009.03.19 0 0 616
A postás kb. három hete hozott egyszerre vagy tíz levelet, azóta semmi. Pedig nekem 2-3 naponta kellene hivatalos leveleket bedobnia. Volt olyan, hogy a másik lépcsőház levelesládáinak a tetejére volt rakva a levelem, pedig a nevem ki van írva a ládámra. Azon gondolkodom, hogy panaszt teszek a Fehérvári úti postán.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!