Adott egy Mtz, felező új fogaskerekekkel, csapágyakkal lett összerakva! Miért hallom hogy csörömpölnek a fogaskerekek, de csak alapjáraton benyomom a kuplungpedált elhallgat, nagyobb fordulaton sem hallani! Felező felől hallani!! Esetleg hátha találkozott valaki, ilyesmivel!!
Sziasztok barátaim! Van valakinek MTZ 2 alkatrész katalógusa? És el tudnád küldeni SZ-nek, vagy feltölteni? Egy kép a hengerfejről katalógusszámokkal, ahogy itt az MTZ 5l-en látható. Vagy ha valakinek megvan otthon, akkor egy kép mindkét oldaláról. Köszönöm.
Ahoj, tak to jetě neví. Jedná se o motor D-48 L, který je novějí. Je z roku 1978, takje to prozrazuje cejle rok výskus. Take ten můj bude mít asi nějaký chybový kód.
A barna keretben lévő szám, hasonlít a későbbi fiatalabb gyártású traktorok (Mtz 50, 80, 82) gyártási idejének jelöléséhez. De kettő karakterrel kevesebb, ha jól látom.
Pontosan én nem tudom megmondani neked, fiatalabb Mtz-im vannak.
Ezeken nap/hónap/év utolsó két karaktere. Tehát hat darab szám: pl. 110578 = 11.nap/május/1978
Odborníci na značení hlavy motoru MTZ 5, ví někdo přesně, jak a kde se na hlavě vyznačuje datum výroby? Myslel jsem, e takto je to vyznačeno na hnědém rámečku na pravé straně mezi vstřikovači na mé hlavě. Ale můu se mýlit. Pokud je to někde v nějaké odborné literatuře zmíněno, bohuel jsem to nenael. Například na hlavě D-48 je to jasně viditelné.
MTZ 5 motorfej jelölésének szakértői, tudja valaki pontosan, hogy hogyan és hol van jelölve a fejen a gyártási dátum? Azt hittem, hogy nekem is így van jelölve a barna keret jobb oldalon a befecskendezők között a fejemen.
De lehet, hogy tévedek. Ha valahol említik is valamilyen szakirodalomban, sajnos nem találtam meg. Például a D-48 fején egyértelműen látszik.
MTZ820-as trakrorban nem villágít az index. Megnéztem az izzókat és a biztosítékokat, az jó volt. Mivel nem volt kattogás, amikor indexeltem, ezért kicsréltem az index relét. Ez sem oldotta meg a hibát. Kiszedtem az indexkart (egyben van a refivel, dudával), hátha. Amikor rámértem a lábakra, akkor egyik irányba nem volt jó, de ettől függetlenül a másik irányba kellett volna mennie. Vészvillogó lehet baj? Mit ellenőrizzek át? Volt valakinek ilyen hibája?
Üdvözlet minden MTZ5 traktor rajongónak. Kérlek, akinek MTZ 5l (vagy M) traktora van D-40 motorral, írjon nekem a cerpadlozetor@gmail.com címre, vagy írjon WhatsApp-on, Messengeren a 0420723062752 számra. Szeretnék kérdezni valamit. Köszönöm.
Sziasztok MTZ barátok, a kérdésem az lenne, hogy van-e nektek MTZ 5l-ig terjedő traktorotok és ilyen ritka fej? Kérlek, tudja valaki, hogy hol van a gyártási dátum ezen a fejen? A traktorokat 1957-ben kezdték gyártani, alkatrészek kicsit korábban. Írjatok egy kommentet, talán ti is tudtok valami érdekeset. Köszönöm.
Ahoj přátelé MTZ, můj dotaz by zněl, máte nějaké traktory MTZ do 5l a takovou vzácnou hlavu? Prosím, neví někdo, kde je na této hlavě datum výroby? Traktory se začaly vyrábět v roce 1957, díly o něco dříve. Napite komentář, třeba víte něco zajímavého. Děkuji.
Működik igen! Sikerült bekötni, igaz a vezeték kötegben nem jól fut a vezeték valahol el van kötve..., másik szál vezetéket húztam be az órához azzal már működik.