A babasírással kapcsolatban van egy nagyon jó oldal. Még az is megtalálható itt, mikor hogyan sír és az mit jelent. Ajánlom figyelmébe minden anyukának, akinek gyakran sír a babája!!! Miért sír a baba?
Talán ez a bejegyzésem sok szülő számára hasznos lehet a közeljövőben.
Munkámból kifolyólag naponta találkozok családos emberekkel, akik gyerekeik számára szeretnének segíteni az életkezdésben. Természetesen rengeteg megtakarítási forma létezik erre a célra, azonban sokak számára kétségeket és kérdéseket vet fel e témakör.
Ez a bejegyzés azoknak szól, akik:
- Cseperedő gyerekeik életkezdésének a biztonságát szülőként az egyik fő feladatuknak tartják. - A gyerek egyetemi, főiskolai tanulmányait nem hitelből, illetve saját zsebből kívánják finanszírozni. - A gyerek első lakásának önrészét össze szeretnék gyűjteni (Lakástakarékpénztár vissza nem térítendő állami támogatással) - Csekély havi összeggel, szinte észrevétlenül szeretnének felhalmozni több milliós összeget. - Olyan terméket akarnak, ami állami támogatásokat és bónuszokat tartalmaz. - Következő gyermekvállalás esetén akár több százezer forintos szülési támogatást biztosít. - Saját anyagi és élethelyzetre formált megtakarítás, ami vésztartalékként is funkcionálhat.
Alapvetően nem középszerű megoldásokkal foglalkozom, így Korrekt, precíz és pontos válaszokkal tudok szolgálni. Szívesen segítek kis-és nagycsaládosok számára egyaránt okos-optimális megtakarítási megoldásokkal. Fontosnak tartom, hogy igényesen meg tudjak felelni az emberek elvárásainak és a legjobb szolgáltatásban részesülhessenek általam.
Kapcsolatfelvétel vagy érdeklődés esetén: zsombor.poor@gmail.com (24 órán belül válaszolok) Phone: 30/466-1199
Kaptam e-mailben egy nagyon kedves játékot, amit muszáj megosztanom veletek. A címe "Kire hasonlít a gyerek?", amely során fel kell tölteni a gyermek, az apa és az anya fényképét, majd lehet szavazni arra, hogy vajon melyik szülőre hasonlít jobban a gyermek. Nagyon tetszik ez a játék, úgyhogy gondoltam megosztom veletek. Itt a link, amit én is kaptam: http://bit.ly/vajon_kire_hasonlit_a_gyerek
Most épp minden nap Londoni helyszíni beszámoló van a trónörökös születéséről, de alap estben hétköznapi kérdések vannak a terítéken, változatosan, de szigorúan babákhoz, gyerekekhez kapcsolódóan.
Érdemes szerintem kb. 8-9 hónapos kortól már egész almát is adni a gyereknek és nem lereszelni. A mi LnaBabánk örömmel eszi.
Néhány tipp:
Az almát természetesen hámozzuk meg. Aztán a két végén enyhe kupszerűen szeljünk le belőle, aminek hatására gyűrű, vagy inkább kerek fánkszerű lesz, amit meg tud fél kézzel is fogni a pici és nem csúszik ki a keze közül.
Bizony előfordul, hogy az első időkben elalszik a cicin. Elképzelhető, hogy nagyon "megdolgozik" azért a tejcsiért, s elfárad, kényelmes a testhelyzet, s elszunnyad. Dani babám több hónaposan is csinált még néha-néha ilyet, de ahogy teltek a hetek, hónapok egyre kevesebbet. Szóval, kitartás.
A mennyiséget illetően sem csodálkozom, ha éhes, akkor adjatok neki. Végülis nem annyira sok ez az adag, hisz súlya is van hozzá. Átlag táplálási mérce: 4,1*1,5=615 ml/nap, ha mondjuk 8-szor eszik egy nap, akkor simán jó egy adagnak.
Elképzelhető, hogy mégsem lakik ám jól, s ahogy megmozdítja, az anyukája egyből felébred, persze az is elképzelhető, hogy hiányzik anya közelsége. Ne felejtsd el, hogy 9 hónapig védett helyen volt, most meg itt a nagyvilágban, egyedül egy kiságyban. :) És nem lehet ilyen hamar hozzászokni a karban levéshez. Egyéves fiamat mai napig felveszem, ha sír és nem tapasztalom rajta, hogy sportot űzne belőle. Szerintem csak anya hiányzik neki. Ha megszokja a kinti életet, akkor jobban megmarad a kiságyba, s alszik szépen.
Eléggé leszólóan írtam róla, tehát nem vagyok feltétlen oda a dologért. A gyerek legyen gyerek, mert az a dolga.
Egyébként a topikindító körüli cikkemet kiemelten "megvásárolta" a virtus.hu, ami nálam nem jár feltétlenül pénzzel is, csak inkább egy minőségi jelző.
A nyáron volttunk LinaBabával 2hét tengerparti nyaraláson (Horvátország + Olaszország) . Lehet, hogy az ottani tapasztalataimat is le kellene írni, mert sokan amiatt is lehülyéztek bennünket.
Ez a kislány is másodikos, de valszeg nem az ismerősöd, mert ő inkább az anyukája arcvonásait örökölte, de az apuka szineit:-), meg az apuka Fr.o-beli.
Nálunk az oviban volt egy kislány, apja francia,anyja magyar, az apja csak franciául beszélt hozzá, az anyuka csak magyarul, a kislány már 2 évesen mindkét nyelven értett, 3 évesen az apjával franciául beszélt.Most már iskolás, perfekt mindkét nyelvből.
Ez mekkora előny, és micsoda különbség ahhoz képest, hogy az okosbabásoknál valamelyik nagyokos anyuka feltette a nagykérdést,hogy akkor a német főnevek elé odaírja-e a névelőt a kis táblácskára, vagy ne.
Én is így gondoltam. Van is példa a baráti körben, ahol az anyuka anyanyelve orosz, a nagylánynak már 15 éves korában felsőfokú nyelvvizsgája volt belőle, mert az anyatejjel szívta. ( És ijavította az órán a tanárt. :-) )
van jópár nyelvtanár ismerősöm és végül soha egyik se kezdte el tanítani a gyerekét. Szerintem mindegyik rájött hamar a dolog abszurditására. Sőt több olyan angoltanárt ismerek, akik németes oviba/suliba vitték a gyereket és nem tudnak angolul. Az egyik csak akkor kezdte el az angolt a gyerekeknek, mikor ő maga is elkezdett ebben a gyereknyelviskolában tanitani, de akor se a saját csoportjába osztotta a gyerekeket, továbbra se ő tanítja őket.
Én is különböző anyanyelvű szülőknél gondolom ezt így. A múltkoriban a TV-ben is mutogattak nyelvet tanuló babákokat, különböző képeket mutattak nekik, fel kellet ismerni, hogy mi van rajta. Hát nekem furi volt az egész szitu!
Kicsit régebbi téma: sajnos nekem sem váltak be a digitális ketyerék. A mérleg 5 egymást követő mérés alkalmával 5 különböző eredményt mutatott, a fülhőmérő szintén, ráadásul az elég nagy eltéréssel. Most vettünk egy digitális lázmérőt, én attól sem vagyok elszállva. Bizti én vagyok a béna, de egyszerűen nem megy.
Szerintem inkább arra gondolt, hogy mindenki csinálja a saját dolgát, a gyerekek meg játszanak magukban.
Ez nálunk is így van, mondjuk itt 9 éves a nagy, 17 hós a kicsi és ők már nagyon régóta tudnak együtt játszani.Ha meg suli van, akkor a kicsi is egész jól elfoglalja magát, bár legtöbbször körülöttem van, és pakol,és pakol...
Vicces, ha előveszek egy könyvet, hogy nézegessük, max.pár percig érdekli, megy tovább kutakodni,pakolni, .:-)))
Mi heti egy 1* 1 órát vagyunk/leszünk a Mazsolán, mi is most kezdjük, főleg a kiváncsiság vezérelt, hogy mit kezd a gyerektársaságban.Nálunk turnusonként van, 10 alkalmas a bérlet , és a végén bemutató a családnak.Na az lesz jó móka, már előre röhögök:D