Gondolom annak is megvan az oka, hogy Te külföldön dolgozol!
Remélem nem a pénzért teszed!
Nem lenne szép. hogy hinted az igét az igazi magyarságról, miközben Te külföldön dolgozol, külföldön adózol és nem vállalod a sorsközösséget a magyar munkanálkülivel!
Persze úgy könnyű Ferkót éltetni, hogy Te degeszre keresed magad, oszt hazajössz nyáron elkölteni a pénzt.
Föl kell vállalni nem csak a dumát, hanem azt is, hogy itthon tengeted az életed minimálbérért!
Ezt mondom en is, hogy nem konkretan rola szol. Mar leirtam 143-ban hogy konkretan mi a bajom, es azt tobbszor is hogy Simonyit magat meg megertem (noha nem tetszik teljesen) azt nem amit a politika es media csinalt belole, azt nem.
A topik nem szuletett volna meg ha Solyom nem rohan kituntetni azzal a nyalas szoveggel, Habsburg nem rohan legnagyobb magyarozni (ez tole kulonosen pikans, ugye Szechenyi) es sajnos Gyurcsany is rohant egy Radnoti kotettel.
"Aki az urben Radnoti verseket kezd el szavalni az bizony veri magat." Faszsag..
Ez alapjan sem tunik ugy, mintha verne magat: "Nem tervezi, hogy visszaköltözik Magyarországra? Nem, a gyökereim Seattle-ben vannak, de sok időt töltök Magyarországon, mivel az Intentional Software egy része itt van Budapesten."
Vagy megnezhted a weboldalat: "..american flag because I'm american.. hungarian flag because I was born in Hungary.." Ennel szerenyebben mar nem adhatna elo magyarsagat. A kreten idiotak kitunteteseirol meg nem tehet, szerinted mit kellett volna csinalnia?
Ez pedig a masik hogy milyen fantasztikusan fontos, UJ KUTATAST vegzett Simonyi.... Tessek mar 4 evvel ezelott HIR volt!
na ennyit az ervetekrol, hogy milyen nagy uj, fontos kutatast vegzett!
Magyar cégeket vár az Űrkutatási Iroda Napi Gazdaság 2003. 02. 04., 10:02 | Frissítve: 2003. február 04., kedd 10:15
Magyarország az Európai Űrügynökségbe tart, s bár hazai kutatásokban alvállalkozóként már részt vesznek magyar cégek, de - részben a közelgő csatlakozás miatt - továbbiak jelentkezését várja az Űrkutatási Iroda.
A magyar vállalkozások a MŰI-n keresztül teremthetnek kapcsolatot az ESA-val, a jelentkezők csakis csúcstechnológiával dolgozó cégek lehetnek. A folyamatban lévő kutatás-fejlesztési programokban már most is megtalálhatók magyar beszállítók. Az SGF Kft. a KFKI egyes programjaiban mint alvállalkozó vesz részt, a BL Electronics Kft. pedig - ugyancsak KFKI-beszállító - kutatóintézetek részére végez elektronikai műszerépítést, így geofizikai mérőeszközt gyárt orosz műholdakhoz.
A nemzetközi űregyüttműködésben való részvétel egyik ismert példája a KFKI Atomenergiakutató Intézete által kifejlesztett Pille dózismérő. Ennek legutóbbi változatát már a Nemzetközi Űrállomáson is használták. Az eszköz fejlesztése folyamatos, ez eddig néhány tízmillió forintba került. Jelenleg konstruálják a műszer földi változatát, ami jó példa az űrkutatási eredmények gazdasági adaptációjára.
A Miskolci Egyetem által kifejlesztett űrkemencéből egyet a NASA is vásárolt, amelyet már az űrben is tesztelt. A fejlesztési költség mintegy 100 millió forint volt. Célja jobb minőségű anyagok kutatása. A KFKI Részecske és Magfizikai Kutató Intézet fejleszti a NASA Cassini űrszonda programjának földi ellenőrző egységét, illetve részt vesznek a szintén amerikai Stereo napfizikai szondaprojektben. A néhány tízmilliós programok ugyancsak állami forrásból valósulnak meg.
Én nem a nyugatról írtam hanem arról ami itthon van! Akikről írtam pont a fordítottja annak amit írtál! Itthon a kutya sem hallott róluk míg a világban utcákat neveztek el róluk!
Aki az urben Radnoti verseket kezd el szavalni az bizony veri magat.
Mert ha ezt mondjuk Eperjes teszi (ha valami okbol o tudott volna felmenni) akkor azt mondom, ez teljesen termesztes tole, sot meg frappans is hiszen nagy szinesz.
De hogy egy uzletember, akirol eddig Solyom se tudott rola HISZENEM NEM TUNTETTE KI...., mert az ugye fel sem merulhet, hogySolyom NEM akart egy ilyen nagy nemzetkozileg mindenutt ISMERT illetot kituntetni ugye?
(bar masutt mar azzal vedik ot, hogy most sem akarta, csak GYF keresere tuntette ki, o csak a nagy patetikus szoveget tette hozza :-000
De addig is itt egy masik cikk. Ezek se ertik, ugye?
....Mielőtt szememre vetnék, nem felejtettem el nagyszerű zenészeinket, fotó-, film- és képzőművészeinket, íróinkat, fizikusainkat, vegyészeinket, matematikusainkat, akikről nemcsak mi, a XX. századi nagyvilág is tudta, mekkora tehetségek és magyarok. Persze, azt sem felejthetem, hogy lengyel, örmény, orosz, osztrák, román, cseh és hányféle más, világba szakadt kiváló zenész, szobrász, festő, fizikus, matematikus is jócskán akadt. Sajnos azt még nehezebb elfelednem, hogy szóban forgó honfitársaink kiemelkedő teljesítményüket jobbára nem magyar állampolgárként és nem az itteni feltételek között érték el. (Így az sem, akit a prezentálók - látom, amint veregetik egymás vállát a zseniális ötletért - rávettek, hogy az űrből szó szerint leszóljon az érdekünkben.) Lévén, számosan korán kivándorlásra-menekülésre kényszerültek, és nem csak a hazánkat megszálló hatalmak tevékenysége miatt. Ráadásul jó néhányan nem törzsökös magyarok. Népünk lelki higiéniájának nem tesz jót, ha egyfelől ilyenkor beszámítva őket lesz se szeri, se száma Nobel-, Wolf- és más nemzetközi nagydíjasunk, másfelől "idegenszerű", "idegenszívű" szalonképesnek vélt sunyi kifejezésekkel, még magyar nevüket is kétségbe vonva jelezzük, általában véve azért mi tudjuk, ki az igazi magyar. Egyébként a megidézett és nemrég túltemetett csodálatos labdarúgónkat, eredetileg Purczeld Ferencnek hívták.
Szerintem te sem érted... merthogy hülyeséget beszélsz.
Mind Simonyiról mind Sárközyről olyan kontextusban ír a világsajtó, hogy magyar származású szakember/politikus.
Csak neked olyna nagy téma ez... a világon sehol, senki nem lepődik meg azon, hogy egy orosz zeneszerző Londoban éri el a sikereit vagy egy Amerikai mérnök Japánban gazdagszik meg. Mobilis világban élünk és meglehetpsen turbolens volt az elmúlt 100 év történelme...
Simonyi nem veri magát arra, hogy magyar lenne, pedig te ezt állítottad és amióüta erre idézetet vagy forrást kértem atzóta sunnyogsz ezerrel.. Sárközy meg nem foglalkozik a magyarságával, mert számára ez nem jelent semmit. Minden értelmes magyar pontosan a helyén tudja kezelni mindkettőjüket.
Ket valoban magyarszarmazasu ember szerepel a hirekben. EGYIKNEK sincs esze agaban hogy Magyarorszagon eljen, mindketto gazdag, hires. Aztan az egyiknel mindenaron azt akarja mindenki itt bizonygatni, hogy magyar, a masiknal meg mindenaron azt hogy o francia es kesz.
MIERT nem tuntette ki Solyom Laszlo elebb? AZERT mert semmi masert CSAKIS azert kapta mert felment az urbe.
Tehat ha nem az lett volna nyaralasi vagya, hanem az hogy vegyen magank egy szigetet (mint Mel Gibson Fijin) akkor a kutya sem hallott volna most magyarhonban es Solyomse tuntette volna ki.
Azért azt öröm látni, hogy ebben a topikban azok keverik következetesen a Himnuszt, a Szózatot és a Nemzeti dalt, akik a legnagyobb magyaroknak vallják magukat.
Egyrészt soha, sehol nem _szidtam_ a mikroszoftot, hanem szakmailag megindokoltan kritizáltam... szerintem te is tudod mi a különbség a kettő között. Másrészt mindazzal együtt, hogy egy cég politikájával és céljaival messze nem tudok azonosulni a cég alkalmazottai lehetnek nagyszerű személyek és kiválló szakemberek. Van néhány kimondottan jó cimborám akik a Microsoftnál dolgoznak.. pontosan tudják a véleményemet a vállalat működéséről és a IT iparágra gyakorolt hatásáról, de ez nem befolyásolja azt, hogy egymáshoz emberileg hogyan viszonyulunk. Értelmes ember el tudja választani a szakmai dolgokat a személyesektől.
Egyébiránt az, hogy a Microsoft működését és termékeit én nem tartom jónak azzal együtt a wyswyg szövegszerkesztők elterjesztése vagy akár az imént említett hungarian notation rendszeresítése olyan dolgok amikért elismerés jár a Microsoftnak...Szerintem képesnek kell nemcsak fekete-fehérben látni a világot... van még megannyi szürke árnyalat. Egy akkora cég mint a Microsoft csinál sok hasznos és jó dolgot is amikért megérdemli az elismerést.
Szerintem az lenne a fafejűség ha csont nélkül fikáznám Simonyit csak azért mert a Microsoftnél dolgozott.
Tájékozott ember nem most hallott előszőr Charles Simonyiról... szakma körökben pedig világszerte közismert a szerepe például a Hungarian notation végett.
"Simonyi meg nem nyaralni ment, hanem rész vett kutatásokban, illetve az űrállomás programjait elemezte, emellett nyilván kemény kiképzés után megvalósította azt, amiről mi csak álmodunk. Én örülök a sikerének, és örülök, hogy egy magyar is tagja az eddigi 5 űrturistának."
Arrol nem is beszelve , hogy leszallasa utan az elso nyilatkozata magyar nyelvu volt , meg ott , az urhajosfotelban ulve , igy aztan orszag-vilag hallhatta hogy magyar!
Teljesen mindegy mit szeretnel, mikent magyarazod (be magadnak): Vagy valoban fontosnak tartod es helyesen irsz vagy nem. De az hogy itt beszolsz masoknak amiko0r UGYANABBAN a mondatban te is szepen letojod a magyar helyesirasi szabalyzatot....hat erdekes. En nem tamadok senkit se hogy juj hogy ir. Azokat a kepmutatokat tamadom akik viszont megteszik es kozben maguk esnek pofara vele.
De nem kell megremulni, itt az indezen olyan illusztris tarsasagba kerulsz ezzel mint Kovacs Bela Sandor, Luby, Wic stb. Mind-mind eljatszotta ezt es mit ad isten mind ugyanigy pofara esett, hogy abban a mondataban vetett hibat amiben masokat tamadott erte.
De ha igy sem ertened mi az en nagy gondom, kerlek ott egy link alabb Ciporol. Olvasd csak el es gondolkodj el rajta.