Az isten bassza meg ezt a kibaszott országot, hogy olyan közszolgálati híradója lehetséges, ahol a világon egyetlenként nem mondják be, hogy Tallinban orosz csőcselék randalíroz!
Kétszer bírtAk pusztán annyit mondani, hogy "fiatalok"!
Ezt úgy kell értenünk az oroszbérenc és kommunista Rudi és tsai, szerint, hogy észt fiatalok tüntettek a szovjet hősi emlékmű áthelyezése miatt!???
Rudi, sok mocskosságot műveltél már eddig is, (csak azt), de most már elég, TAKARODJ!
Tegnap hallottam valamelyik rádióban, hogy még mindig az MTV-től kap fizetést. Ez nem lehet igaz! Hogy ez a rohadék komcsi is jó valamiért a Fidesznek, csak azét, mert nyilván az utolsó pillanatban tett valami szolgálatot nekik.
Az említett eset annyira fontos, annyira szimptomatikus, annyira nemzetközi kommentárért kiáltott, és annyira kiborított, hogy Álomvédelmi twist-ként így tértem rá vissza egy Rudi-s topicban, 2006.08.30 14:31:50 (12): Rudi Zoltán olyan nagy ember, (szvsz gyurcsányié), hogy még a Népszabadság újságíróit is nyilvánosan, a blogjában megfenyegethette következmények és nemzetközi visszhang nélkül, amiért megszellőztették kétes pénzügyi műveleteit.
Szvsz ő jelenleg a magyar média legnagyobb patkánya.
Másutt is feltettem a kérdést: ugyan miféle (média)demokrácia lehet ott, ahol egy média vezére (az ország miniszterelnökének támogatását bírva) a sajátjaival így bánhat, akkor hogyan bánhat az ellenfeleivel?
Egyetértek. Sajnos nem tudom prezentálni emiatti örjöngéseimet a Zsarolás. Közszolgálat by baloldal topicban, mert egyik régi nickem igazságtalan törlésekor számos más, akkori beírásomat is barbár módon törölték, még csak nem is büntetésből, hanem technikai analfabetizumusból, vagy a vacak szoftver miatt.
Egyebkent sem ertem. Ahhoz kepest, hogy Rudi kez alatt szerzett egy munkasszallot egy szekhazepitesben erdekelt vallalkozon keresztul, majd az ezt leleplezo Nepszabadsagot fenyegette azzal, hogy a Hirado fog a vezetok vagyona korul szimatolni, miert pont ezert takarodjon???
De attol meg elveboncolasok, foglyokon elvegzett kiserletek helyenkent ketsegbevonhatatlan eredmenyeit megis csak gyomorforgato dolog felhasznalni. Nem tudom, erted-e az osszefuggest.
By Thursday evening, around 1,000 demonstrators had gathered as police sealed off the site ahead of the removal.
There were reports of looting and vandalism, and police used tear gas and a water cannon when a group tried to break through a cordon around the monument. Several police were among the injured, reports said.
More than 300 of the mostly ethnic Russian demonstrators were arrestedduring the overnight clashes.
"The aim of the government move was to prevent further similar gross violations of public order, which pose a real threat to citizens' health and property," an Estonian government statement said.
Ethnic Russians, who make up more than a quarter of Estonia's 1.3 million population, say that the statue commemorates Red Army soldiers who died fighting Nazi Germany.
A tense calm is reported in Estonia's capital, Tallinn, after two nights of clashes between ethnic Russians and police over a Soviet war monument.
One man was killed, 153 people were injured and some 800 arrests were made as the Russians resisted the removal of the bronze statue of a soldier. (...)
Correspondents said a crowd of more than 1,000 demonstrators gathered on Friday evening where the monument used to stand.
Some of the protesters threw petrol bombs, while others waved Russian flags and chanted "Russia, Russia, Russia".
Department stores and other shops in the city centre were looted.
There were also reports of rioting and looting in the towns of Johvi and Kohtla-Jarve, in a mainly ethnic Russian region east of Tallinn.
AFP news agency said that in Johvi looters set fire to a statue of an Estonian general who fought the Russians during the country's 1918 war of independence. (...)
And for local ethnic Russians it is one insult too many, the BBC's Richard Galpin says, after what they feel has been years of discrimination against them by the majority Estonian population.
"But Estonia's ethnic Russians -- roughly one-third of the country's 1.3 million population -- see the statue as a tribute to Red Army soldiers who died fighting Nazi Germany and had vowed to protect it."
A bus shelter was set on fire and several businesses in the area were vandalized and looted. An Associated Press reporter at the scene saw people climb through the shattered window of a liquor store to grab bottles of liquor and beer.(...)
One person was killed and 44 protesters were injured, Jasko said. He said one policeman was hospitalized and 12 others suffered minor injuries. Some 300 protesters were detained. By midnight, the situation was under control and most protesters had gone home.
The violence broke out late after about 1,000 demonstrators staged peaceful rallies throughout the day to protest the plan to remove the statue and the remains.
The dispute over the monument has aggravated tensions between Estonia and Russia." CNN 7.4.27.
"The 2-meter (6 1/2 ft) high bronze statue of a World War Two Red Army soldier was moved overnight after the worst violence in years in Estonia, including vandalism and looting by mainly Russian-speaking protesters.
Removing the statue angered some Russian-speakers, who number about 300,000 in a country of 1.3 million. Estonians tend to view it as a reminder of 50 years of Soviet occupation.
Estonia said one man died in the disturbances, which began after more than 1,000 people gathered to protest against the plan to remove the statue on Thursday. He was stabbed."
Police arrested 300, while 44 protesters and 13 police were hurt. Looters broke windows, set fires and damaged cars." CNN 7.4.27.
"Many Russian-speakers, about 300,000 out of 1.3 million people, view the statue with fondness, while ethnic Estonians see it as a reminder of 50 years of Soviet rule.
Around 1,000 people were detained in the violence, mainly by Russian-speaking youths, though only 46 remain in custody.
No protests over the removal of the monument came on Saturday in the capital, Tallinn, though some clashes occurred in mainly Russian-speaking northeast Estonia. (...)
Estonia said the riots had nothing to do with honoring World War Two soldiers, but was drunken hooliganism.
Tudtam, hogy valaki ezzel kezdi dezavuálni őket. Nekik és neked, lehet hogy ez a hír, nekem meg az, hogy mások is észrevették. Attól, hogy valaki náci, vagy sztalinista, egy tényben még lehet igaza.
Javaslatom lenne a topic kibővítésére, ezekkel: CNN hírigazgató takarodj, BBC hírigazgató takarodj, Le Figaro főszerkesztő takarodj, észt hírügynökség igazgatója takarodj, Coriera della sera főszerkesztő takarodj, Kurir főszerkesztő takarodj, MTI igazagató takarodj, HírTv hírigazgató takardoj, Duna Tv hírigazgató takarodj, és így tovább. Tudnilik sehol sem volt hangsúlyos vagy nem is említették, hogy oroszok randalíroztak. És miért? Gyanítom azért, mert bár az oroszokkezdték, de az észtek is törtek zúztak válaszképpen.
Nem tudom mennyire hiteles a kuruc.info-nak ez a híre, valaki idézte, és ebből az derül ki, hogy több médiában "fiataloznak" a lá Rudi, azaz hallgatnak arról, hogy a tüntetők és a csőcselék orosz!
A kurucinfó szövege szerint: 'A cionista sajtó több helyen "fiataloknak" nevezi a megszálló telepeseket és a BBC által megörökített fosztogatásaikról, autó és épületgyújtogatásaikról is hallgat, vagy elképesztő módon észteket vádol meg vele.'
"Ami a két jelző közti különbséget illeti: talán az is van,..."
Van a ket jelzo kozt kulonbseg: a tied alparibb. Ambar en ezt sem talalom sertonek, hulyeseg ilyesmin fennakadni.
Azt viszont alszentnek gondolnam, hogy neked szabad - nevtelenul - a me. meg zart korben sem mondhatja. Miert ne? Hatha indulatba jott? Beszed kozben lehet valakinek hirtelen es nagylottyos indulatja, irasban kevesbe.
Viszont akar vallasos vagy akar nem, akarki istenet karomkodaskent emlegetni - irasban! - nem vall jo izlesre.
"Ezért ha Orbán Viktornak van javaslata, akkor álljon az ország elé és mondja meg, honnan akar elvenni vagy netán milyen adókat akar emelni. Majd hozzátette: van egy harmadik lehetősége is Orbán Viktornak, hogy inkább fogja be a száját, ha a költségvetésről van szó."
Oké, ma szeretnék mindenkivel jóban lenni, ezért inkább mondok egy olyasmit, ami tele van demokráciával, amolyan modern, haladó, européer: "Orbán úr fogja be a száját, ha a költségvetésről van szó!"
Azért te is furcsa feltevésekkel élsz. A jobboldali csőcselék szerinted a baloldali kormány által felbérelt provokátorok gyülekezete, evvel szemben az orosz csőcseléket nem az észt, hanem az orosz kormány bérelte fel...
Nézd, az orosz kisebbséget felhasználják, de nem azért zavarognak, mert Putyin erre utasította őket, hanem mert tizenhat éves sérelmeik vannak, a Bronzkatona elszállítása meg az ezek miatti indulataikat korbácsolta fel.
Bocs, de ha megnézed hozzászólásaimat és topicjaimat, nemhogy védtem volna, de egyenesen gyűlöltem a magyar csőcseléket, sőt, - lehet, hogy nem értesz vele egyet - MSZP közeli erők által felbéreltnek, provokátoroknak tartottam őket.
Tehát a csőcselék szelektív használatának a vádja nem engem illet, hanem pl. Liberát és méregkeverőt, akik nem csőcselékezték le a garázda oroszokat, de - borítékolható - magyarokat, igen.
hmmm... orosz törő-zúzó gyujtogató tüntető=mocskos csőcselék magyar törő-zúzó, gyújtogató tüntető=hős hazafi, forradalmár ? Pedigf mindkettő csak saját nemzeti érdekeit védi. Hogy is van ez kérem szépen?:) (tudom, nem teljesen ide tartozik, de nem lehetett kihagyni)