Keresés

Részletes keresés

OPi Creative Commons License 2009.12.12 0 0 164
köszi!
Előzmény: aszaly (124)
AZS Creative Commons License 2008.09.10 0 0 163
megrendüléssel vegyes mély fájdalommal tudatom az érdekeltekkel, hogy a fórum baloldalán megjelent átvágóreklám rövid szenvedés után örökre eltávozott a képernyőmről... emlékét megőrizzük a kétszer aláhúzott ződ takony, az idióta bannerek és villódzó flash-ek között...
AZS Creative Commons License 2008.08.14 0 0 162
sajnos egyik cég weboldalát sem tudom megnézni, véletlenül mindkettőnek a neve szerepel az url-filteremben, csillagok között ;-)))

(a válaszok közül meg hiányolom azt, amelyikben szerepel egy hosszabb kifejezésben a ravatal szó ;-)
Előzmény: Dumás Sanyi (161)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.08.14 0 0 161
Szeretettel meghívjuk új kutatásunkba!

Rövid felmérést végzünk, hogy jobban megismerjük a látogatóinkat. A gemius/Ipsos Audience felmérést a Szonda Ipsos [www.szondaipsos.hu] és a Gemius Hungary [www.gemius.hu] cégek vezetik, célja az internetes oldalak felhasználói profiljának, valamint a látogatások intenzitásának meghatározása.

Nagy segítséget jelentene, ha válaszolna egy rövid kérdőív kérdéseire, a kitöltés csak kb. 5 percet vesz igénybe. A válaszadás névtelen, garantáljuk Önnek, hogy bizalmasan kezeljük az adatokat - a válaszokat csak összesítve elemezzük, nem az egyes válaszadókra vonatkozóan. Véleményével Ön is hozzájárulhat a magyarországi internet fejlődéséhez, előre is köszönjük az együttműködését!
1 Önnek személy szerint hol van internet-hozzáférési lehetősége? Több választ is megjelölhet!

otthon
munkahelyen
nyilvános helyen (kávézó, könyvtár, eMagyarország pont)
iskolában
barátoknál/rokonoknál/ismerõsöknél
más helyen
[X] sehol

2 Összességében milyen gyakran szokta használni az internetet?

minden nap, majdnem minden nap
többször egy héten
hetente
havonta többször
havonta
ritkábban mint havonta
[X] soha
Pávek úr Creative Commons License 2008.01.04 0 0 159
Lásd pl. (144), de az egész topik erről szól.

FF & Adblock Plus rulez.
Előzmény: Törölt nick (158)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2007.12.09 0 0 157
Hoppácska:

http://hvg.hu/hvgfriss/2007.49/200749HVGFriss170.aspx

Mit hozhat még az Etarget az Indexnek?

2007. december 09. 12:18 | Utolsó módosítás:2007. december 09. 12:20




A reklámpiacon az idén csak az online média képes növelni bevételeit. Az egyik internetes szegmensben, a keresőmarketing-piacon például egyenesen 250 százalékos a bővülés.





Ádáz harcot folytattak a legutóbbi napokig a magyar internetpiac szereplői az Etarget a. s. nevű, pozsonyi székhelyű, online keresőmarketinggel foglalkozó cégért, amely Magyarországon az Etarget Kft.-vel képviselteti magát (lásd Klikkdíjak című írásunkat a 104. oldalon). Az erős nemzetközi versenyben végül az Index.hu Zrt. tulajdonosa, a Közép-európai Média és Kiadói Szolgáltató Zrt. (CEM) diadalmaskodott, ami nem meglepő fordulat, mivel az Index korábban is az Etarget közreműködésével szervezte tematikus hirdetéseit. Igaz, más magyarországi cégek éppen az együttműködésről tárgyaltak a szlovák társasággal, amikor értesültek az ügyletről. A versenyben lemaradt menedzserek egyike azzal vigasztalta magát, hogy az Etarget megvásárlásával úgyis megromlott volna a viszonyuk a keresőmarketing világpiacát meghatározó Google-lal.

Az Index körül egyébként is felgyorsultak az események, hiszen a CEM a múlt héten bejelentette, hogy jegyzett tőkéjét 100 millió forintról 1 milliárdra emelte. A társaságban Spéder Zoltán, az OTP Bank Nyrt. korábbi vezérigazgató-helyettese 10 százalékot szerzett, így az eddigi kizárólagos tulajdonos, Nobilis Kristóf részaránya 90 százalékra módosult. A CEM-csoporthoz az Indexen kívül a Velvet és a Totalcar internetes portálok, valamint az e-kereskedelemmel foglalkozó Bookline.hu Nyrt. 75 százaléka, illetve a Napi Gazdaság kiadójának 50 százaléka tartozik.

Az Etarget megvásárlásával Nobilisék fő motivációja az lehet, hogy az idén a keresőmarketing piaca Magyarországon 1 milliárd forintosra bővült, ami 250 százalékos ugrást jelent egyetlen év alatt. Bár ez így is csupán a töredéke az online hirdetési piacnak, sajátosságaiból adódóan a keresőmarketing további gyors felfutására lehet számítani. "A legjobban célzott hirdetéseket képes eljuttatni a közönséghez, minthogy a reklámok kulcsszavakhoz vagy témakörökhöz kötve jelennek meg" - jellemezte a keresőmarketinget a HVG-nek Fazakas László, az egyik specialista, az Arcus Interactive Group Zrt.-hez tartozó Arcus Search ügyvezetője.

"Az Etargetet két szlovák üzletember, Peter Vidovic és Robert Veres hozta létre, akik a CEM beszállása után is résztulajdonosai maradnak a társaságnak" - mondta a HVG-nek Kálmán Tamás, az Etarget magyarországi vezetője. Szlovákián kívül a cég a legerősebb piaci pozíciókat Magyarországon és Csehországban vívta ki magának; Romániában idén tavasszal, Bulgáriában, Szerbiában és Horvátországban ősszel jelent meg.

Mivel az Etargetnek nincs saját keresője, mint a Google-nak, ezért a médiumok oldalain köt le helyeket, és azokon helyez el témakörök szerint válogatott hirdetéseket. "Az Etarget a nagy portálokkal több megállapodást kötött a magyar piacon, mint a Google. Nehéz megítélni, melyikünk erősebb, mivel kissé más területeken dolgozunk" - magyarázta Kálmán. A Google AdWords nevű üzletága a kereséskor beütött szavak mellé szponzorált linkeket helyez fel a saját weblapjára, AdSense üzletága viszont - itthon például az Etargettel versengve - célzott hirdetésekről állapodik meg az internetes tartalomszolgáltatókkal.

A keresőmarketing két további hazai szereplője a CT Network és az Origo Zrt. Az Origo keresőmegoldása (ok.hu) azonban ma már a "Google-motoron" alapszik, tehát az ágazati világelső és a hazai internetpiac legnagyobb szereplője összefogott. A felsoroltakon kívül ma már több specializált keresőmarketing-ügynök is működik: az Arcus Search és a - Netpincért üzemeltető Viala Kft. tulajdonában lévő - Klikkmánia mellett novemberben irodát nyitott Budapesten a Kirowski Zrt.-vel együttműködő amerikai iProspect is. Utóbbi 1996-os alapításakor a világ első keresőmarketing-ügynöksége volt.

Tavaly az online reklámpiac Magyarországon 10 milliárd forint körüli volt - mondta Novák Péter, a Magyar Reklámszövetség alelnöke a Németország budapesti nagykövetsége által szervezett internetes konferencián, az idei bevételeket 13-14 milliárd forintosra tippelve. A TNS Media Intelligence becslése szerint október végéig az internetes reklámköltés 9,8 milliárd forintra rúgott. Az online média részesedése a teljes nettó reklámtortából - ami az idén a HVG információi szerint körülbelül 180 milliárd forintot tesz ki - a tavalyi 5-6 százalékról csaknem 8 százalékra emelkedhet. A piac meglehetősen koncentrált, a három legnagyobb szereplő - az Origo, a Sanoma és az Index - összesített forgalma piaci becslések szerint 6-7 milliárd forint lehet. Az Index tavaly - Uj Péter főszerkesztő szerint - 1,2 milliárd forintot söpört be, az idén pedig 1,5 milliárd forintot vár.

"A megszorítások miatt a hirdetők visszafogták marketingkiadásaikat, de szerencsére ma már nem az online reklámok lefaragásával kezdik a költségcsökkentést" - mondta a HVG-nek Gazsó Gábor, az Origo médiaértékesítési igazgatóhelyettese, ám a cég bevételi terveit nem tárta fel. Az áttételesen a Magyar Telekom Nyrt. érdekeltségébe tartozó, legnagyobb árbevételű - az iwiw.hu közösségi oldalt is birtokló - médiavállalatnál azonban még így is a korábbi tempó enyhe lassulását érzékelik. "Egy-két évvel ezelőtt még az évi 50 százalék körüli bevételnövekedés volt a jellemző az online hirdetési piacon, az idén viszont már a 30-40 százalék is szép lesz" - véli Gazsó. Ennél szerényebb, mindössze 20-30 százalékos piacbővüléssel kalkulál Gerentsér Imre, a Sanoma Budapest Zrt. internetdivíziójának vezetője, aki viszont cége esetében szintén a piaci átlagot meghaladó növekedést vár. Csakúgy, mint Dely Tamás, a HVG Online Zrt. ügyvezető igazgatója, aki 2007-ben az előző évinél 45-50 százalékkal nagyobb árbevételre számít.
Célzott találatok

A HVG Online ugyanazt a szegmenst célozza meg az interneten is, amit a nyomtatott sajtóban a hetilap, vagyis a gazdaság iránt is érdeklődő, illetve a magasan képzett olvasóközönséget. Ezt szolgálják az egyebek között a befektetésekre, az ingatlanpiacra vagy az adózásra szakosodott portálok is. Kissé más irányt vett a Sanoma: a startlap.hu-ra épülő online-divízió azt akarja kihasználni, hogy az utóbbi időben egyre több nő látogatja az internetes portálokat. Az idén hét új szájttal bővültek, ebből három is e részpiacon működik. "Meglévő női portáljaink piacvezetők voltak, de azokra már nem tudtunk több hirdetést elhelyezni" - indokolta a váltást Gerentsér. Az Origónál szintén megfigyelhető az új márkák kiépítésére való törekvés. "A tematikus portálok a hirdetők számára fontos piaci szegmensekben működnek, de tartalmuk integrálódik a nagy portáléba is" - mondta Gazsó.

Ugyancsak az önálló, kisebb márkák felépítésére törekszik az Index.hu: a velvet.hu-t fokozatosan leválasztják a főoldalról. Még nagyobb súlyt helyeznek a web2.0-s megoldásokra, vagyis arra, hogy az olvasók maguk is írhassák az újságot - mondta a konferencián Bodoky Tamás, a lap főmunkatársa. A blogok becsatornázása az Index - vagy bármely más portál - főoldalára megváltoztatja a kommunikációt: az interaktivitás új közösségeket hoz létre, és többletinformációkkal látja el a nem blogoló, a bejegyzéseket csak figyelő vagy éppen kommentáló olvasókat is.

Az online világ tehát a hirdetői igényeknek egyre pontosabban, egyre árnyaltabban próbál megfelelni, ezért indulnak újabb és újabb tematikus szájtok; mindez a keresőmarketinggel együtt a reklámok hatékonyabb célba juttatását szolgálja. Ám az igazi üzlet a web2.0-ban rejlik: ha a portáltulajdonosoknak az informatikai háttér megteremtése után sikerül felhasználóikat rávenniük, hogy blogjaikkal, közösségi oldalaikkal, szabadon szerkesztett enciklopédiáikkal önmaguknak szolgáltassanak tartalmat, akkor nekik már csak a hirdetéseket kell felrakniuk, és vígan számolgathatják a bevételeket.

Szegő Iván Miklós
Pávek úr Creative Commons License 2007.09.12 0 0 156
Mk 2,27
Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.12 0 0 155
Vasárnap?!?
Előzmény: Pávek úr (154)
Pávek úr Creative Commons License 2007.09.11 0 0 154
Dolgozz!
Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.09 0 0 153
Van. Most instátam egy gépre Tűzes rókát, és még nincs fent az AdBlocker.
Előzmény: Pávek úr (151)
Spidermans Friend Creative Commons License 2007.07.09 0 0 152
"Lényeg, hogy a júzer fejébe verik, hogy itten műszakibigyó, ottan meg hitel kapható, és amikor majd tényleg vásárolni akar remélhetőleg emlékezni fog, hova menjen."

Vagy hova ne.
Előzmény: HPéter1978 (150)
Pávek úr Creative Commons License 2007.07.07 0 0 151
Ez van még?
HPéter1978 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 150
1. ki az a balfék, aki ezért fizet az indexnek? Eccerűen nem hiszem el, hogy ennyi lenyúlható lúzer hirdető létezik.

A reklám elég nagy biznisz, hirdető pedig akad dögivel.
Ennek a módszernek az az előnye, ami a hátránya, hogy elég keménye a júzer pofájába nyomja amit kell - amíg az meg nem unja és meg nem találja a szabadulás módját.

2. Ki az a nyomi aki szándékosan rákattint egy ilyen zöld trutyira? Sőt: ezek hatására jó bevásárol majd??

Az emberi kíváncsiság, (akárcsak a hülyeség) végtelen. Pölö. amíg vannak, akik megadják a PIN-kódjukat egy - látszólag - a Banktól érkezett e-mailre, addig nincs min csodálkozni. Másrészt egy újszülöttnek minden vicc új, elsőre én is ráklattyoltam, mert jéédejópofa. Aztán nekiálltam kiírtani.

Ami a bevásárlást illeti, a reklámpszichológia nem így műxik.
Példának okáért annak hatására sem fogunk rohanni a műszaki boltba, hogy egy csaj kijelenti a TV-ben, hogy "Hüje azért nem vagyok" és hitelt sem vesz fel senki, csak mert az ügyintéző bólogatós kutyát játszik, vagy aszongya, hogy "papapapapapapa".
Lényeg, hogy a júzer fejébe verik, hogy itten műszakibigyó, ottan meg hitel kapható, és amikor majd tényleg vásárolni akar remélhetőleg emlékezni fog, hova menjen.
Előzmény: Traubi (149)
Traubi Creative Commons License 2007.06.21 0 0 149

Két dolgot nem értek:

1. ki az a balfék, aki ezért fizet az indexnek? Eccerűen nem hiszem el, hogy ennyi lenyúlható lúzer hirdető létezik.

2. Ki az a nyomi aki szándékosan rákattint egy ilyen zöld trutyira? Sőt: ezek hatására jó bevásárol majd??

 

ha netán ezekre van válasz, hogy valakinek - zindexen kívül - jó, akkor az remek hír és erőt adhat bizonytalan jövőre nézve mindenkinek: minimális önköltséggel legyártott barna kakit kivlóan lehet értékesíteni!

Kilroy Creative Commons License 2007.06.04 0 0 148
124. sz. hozzászólás. A hosts-ba beírt dolgokat elvileg semmilyen böngésző nem jeleníti meg, mert azokig el sem jut...
Előzmény: Cesare Gonzago (146)
Pávek úr Creative Commons License 2007.06.03 0 0 147
Éppen kérdezni akartam, hogy le-e szoktak-e mán róla.

Firefox + Adblock Plus rulez.
Cesare Gonzago Creative Commons License 2007.06.03 0 0 146
Két nap maga volt az édenkert, de újfent visszatértek a zöld vonalak!

Hogyan lehet végleg eltüntetni ezt az idegesítő körülményt?
Spidermans Friend Creative Commons License 2007.05.15 0 0 145
Reggel próbáltam, nem ment. Most valamiért igen.
Kösz a tanácsokat!

Azért kíváncsi vagyok, mit válaszolnak:)
Előzmény: PrintScreen (144)
PrintScreen Creative Commons License 2007.05.15 0 0 144
Eszközök -> Haladó -> Letiltott tartalom -> Hozzáadás *.keymedia.*
örül :)
Előzmény: Spidermans Friend (141)
baloldali kisebbség Creative Commons License 2007.05.15 0 0 143
"Víros, egyéb kártevő nincs a gépemben, más oldalaknál nincs gond, van valakinek ötlete?"

Van. Válts rókára: http://download.mozilla.org/?product=firefox-2.0.0.3&os=win&lang=hu
Előzmény: Briko (138)
Spidermans Friend Creative Commons License 2007.05.15 0 0 142
Köcsög vagyok, írtam a keyMedia-nak egy udvarias levelet, hogy mondják már meg, hogy lehet letiltani:)

(Na, vajon a "köcsög"-re mit ad?)
Spidermans Friend Creative Commons License 2007.05.15 0 0 141
Helló!

Mit értesz az alábbi leírt módszer alatt? Én bemásoltam a hosts-ba azokat a sorokat, de így is megjelenik az aláhúzás. Mit lehet tenni ellene? (XP, Opera 9.20)
Megköszönném, ha valaki leírná itt, vagy e-mailben.
Előzmény: Briko (138)
AAAaaa Creative Commons License 2007.05.11 0 0 139
Nekem regen a explorerben volt ilyen problemam - ha megnezed a vissza listat (nem csak a vissza gombot nyomod meg, hanem az utolso 5-10 oldalt) akkor lathatod, hogy az utolso 3-4 oldal a nem megjelent reklamok helye. (Firefoxban nincs ilyen)
Előzmény: Briko (138)
Briko Creative Commons License 2007.05.10 0 0 138

Sziasztok!

 

A zöld csíkok megjelenésével nálam is betelt a virtuális reklám-pohár és az alább leírt módszer szerint én is letiltottam őket a böngészőmból (IE7). Úgy tűnik, hogy az Index nem adja fel a harcot, avagy a birodalom visszavág, mert amióta reklámmentes környezetben fórumozok, hihetetlenül lelassult a rendszer. A "vissza" gomb megnyomása után néha 50-60 másodpercet is kell várakozni, mire végrehajtódik az utasítás, kedvencekre kattintás után 20-30 másodperc után történik valami, stb...

 

Víros, egyéb kártevő nincs a gépemben, más oldalaknál nincs gond, van valakinek ötlete?

 

Brikó 

ZöPö Creative Commons License 2007.05.04 0 0 137
Nem. Minden lényeges működöképes marad, csak a reklámok tűnnek el. Nem csak a keymediás g*cik, hanem az összes.
Előzmény: Dumás Sanyi (136)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2007.05.04 0 0 136
Power off? :-)
Előzmény: ZöPö (135)
ZöPö Creative Commons License 2007.05.04 0 0 135
Van ennél jóval egyszerűbb, installálás- és költségmentes megoldás. Még rendszergazda jogok sem kellenek hozzá és 100% hatékony. :-))
Előzmény: Qqberci (134)
Qqberci Creative Commons License 2007.05.02 0 0 134
Ez a hejjes mekkfejtés :-)))
Előzmény: bölcsésznek látszó tárgy (132)
Zak Creative Commons License 2007.05.02 0 0 133
Sokadik ilyen topic... "Hatékonytalan" - ez meg milyen kifejezés már...? Egyébként csatlakozom az elôttem szólóhoz, le köll tiltani a browserben vagy ha routert használsz, akkor azon, oszt' jónapot.
bölcsésznek látszó tárgy Creative Commons License 2007.05.02 0 0 132
Mozilla Firefox + Adblock Plus = Keymedia nuku

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!