Keresés

Részletes keresés

Mandarin, a híres vagány Creative Commons License 2008.12.09 0 0 1929
De hogy ontopik is legyek, én találkoztam már ezzel a Toeplerrel, rájöttem utólag, mégpedig azért, mert sokat mozgok színházi körökben. Ahogy én látom, egy öncélú botrányhős, és a legkisebb, ami a rovásán van, a kismacska. Nagyobb baj, hogy szennyet gyárt. Színdarabja borzalmas.

Mondjuk az állatvédőket sem kell félteni, simán kivitelezték azt a bravúrt, hogy színvonalban még Toepler alá kerüljenek. Az ürülékkel való dobálózásra gondolok. Igen érdekes felállás egyébként, hogy szélsőséges, maszkos verőlegények nyilvános helyre betörve bántalmaznak embereket, ennek oka pedig egy kismacska halála. Furcsa kontraszt. Az ember azt hinné, hogy aki kismacskákat kedvel, az nem olyan maszkos-bézbólütős fajta.
Mandarin, a híres vagány Creative Commons License 2008.12.09 0 0 1928
Köszönöm. Nem szándékozom amúgy mélyebben belemenni semmilyen vitába, annak úgyis az a vége, hogy kitörlik az "érzéketlen állatkínzó" összes hozzászólását, és a topikot újból megtöltheti az teljes egyetértésben történő, ám oktalan gyűlölködés minden és mindenki iránt, aki állatot öl.
Előzmény: szega (1927)
szega Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1927
Teljesen korrekt, amit leírtál, csak épp feleslegesen dolgozol. Úgyis te leszel az érzéketlen állatkínzó. Észérvek, ehhh...
Előzmény: Mandarin, a híres vagány (1926)
Mandarin, a híres vagány Creative Commons License 2008.12.08 0 0 1926
Bocs, felveszem a régi fonalat, most látom, hogy itt megakadt egy beszélgetés.

Mit értesz semmittevés alatt? Ki él szerinted semmittevésben?

Nem lustaság. Hozzáértés. Az erdészet, vadgazdálkodás, természetvédelem mind egy-egy szakma. Próbáljátok elhinni a bennük dolgozó szakembereknek, hogy ha valami nehezen megoldható, az nehezen megoldható, még ha onnan a belvárosból nézve ez másként látszik is.

Kóbor, elvadult kutyákat élve befogni nem lehetetlen. Csak nehéz. Körülményes. Költséges. (Ez utóbbi is szempont.) És kérdés, megéri-e a fáradságot. Józanul szemlélve: mi szól mellette? Olyan homályos elvek, mint "minden élet védelme"? Ez nem életképes gondolkodás. Maga a Természet sem így gondolkodik.

Ha egy védett, eszmei értékkel bíró állatot, amiből egy területen van két-három darab, be kell fogni (mondjuk állományfelmérés, különféle vizsgálatok, esetleges beoltás, vagy áttelepítés stb.), akkor azt megoldják az ezért dolgozó emberek, mert van miért, van értelmes cél. Így is költséges a tevékenység, nehéz is, körülményes is, és a befogás ugyanúgy megzavarja mind az állatot, mind a környezetét. De megéri.

Kutya esetében nem éri meg. Nem éri meg totálisan felbolygatni az erdőt, hogy elfoghassák a benne garázdálkodó több százezer kutyát, melyek amúgy senkinek sem kellenek, hiszen a menhelyek így is dugig vannak. Nem éri meg a pénzt sem. Az altatólövedék sokkal drágább, mint a puskagolyó, és az altatópuskát használó speciális szakemberért is külön kell fizetni, míg a sima puskás vadőrök hivatalból ott vannak a helyszínen.

A kutyák az erdőben elvadulva nem maradhatnak, ez nem vita tárgya. További kérdés viszont, ha a kilövésüket ellenzitek, akkor mégis hogyan legyenek befogva, kinek a pénzén, továbbá ha befogták őket, hová kerüljenek.
Előzmény: kutya. (1925)
kutya. Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1925
...Aki azt hiszi, hogy esély van akár az egy százalékukat is élve befogni és gazdát keresni nekik, az bolond...

Aki pedig ilyen ürügyek mögé bújva él semmittevésben ( áhh, mit számít egyetlen ember munkája? ) az pont hozzájárul, hogy a környezete-országa is sz@rabbul éljen/érezze magát.

Szégyenletes. A lustaság demagógiája.
Előzmény: Mandarin, a híres vagány (1922)
leptopelis Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1924

Halálról nem volt szó.

Érdekes fogalmad van az elhanyagolásról. Szerintem az, hogy egy állatnak baltával levágjuk minden végtagját, vagy felakasztjuk, nem elhanyagolás.

 

Előzmény: Mandarin, a híres vagány (1923)
Mandarin, a híres vagány Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1923
De igen, durva dolgokat írtál. Halállal vagy kínzással akarsz büntetni egy embert, csak mert elhanyagolta a kutyáját.

Ha valaki a valódi jelentőségén kezeli a dolgokat, és nem fújja fel, csak mert elvakult kutyamacska-kedvelő (mint ahogy nem az), az még nem cinikus.
Előzmény: leptopelis (1920)
Mandarin, a híres vagány Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1922
"Több magánszemély a saját költségén elkezdte a macskákat befogni, ivartalanittatni, gyógyíttatni, olttatni és gazdát keresni nekik."

Teljesen felesleges. Kinek kell ennyi macska? Ha találnak is nekik gazdát, azok nagy valószínűséggel olyan emberek lesznek, akik szintén "szabadtartásban" szeretnének macskát, ergo ugyanúgy az utcán fog csavarogni a macska.

Persze, hogy meghaladja az erejüket. És ez még csak 50 macska, az országszerte kóborló milliókkal mi a helyzet? Aki azt hiszi, hogy esély van akár az egy százalékukat is élve befogni és gazdát keresni nekik, az bolond.
Előzmény: Nyafkamacska (1919)
Mandarin, a híres vagány Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1921
"A lakók valóban nem etetik. Két házzal odébbról jár oda egy néni etetni."

Ne is etessék. Szerinted az a normális, hogy az elvadult macskákat még etetjük is? Hogy zavartalanul tovább szaporodhassanak? Galambot etetni például hivatalosan tilos, nem tudom, a macskákkal hogy van, de az lenne az abszolút logikus, ha a kóbor macskák etetését is hatóságilag tiltanák. A néni meg foglalkozzon a saját macskáival.

"Irtása bűncselekmény."

Nézd, ha az én udvaromban lenne ötven macska, és akinek dolga lenne (önkormányzat, gondnok vagy ki tudja), nem tenne a ritkításukra semmit, akkor biztos, hogy én venném a kezembe a dolgokat. Gyorsan és fájdalommentesen, így kínzásról szó sem lehetne.

"A kóbor macskák befogása tudtommal hivatalosan senkinek nem a feladata."

Akkor mindenki segít magán, ahogy tud.
Előzmény: Nyafkamacska (1919)
leptopelis Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1920

Ha választanom kellene, hogy cinikus legyek, vagy túl indulatos, az utóbbit választanám. Nem kell védeni az állatkínzókat. Ha rajtad múlna, kapna 1 hónap börtönt két hétre felfüggesztve, mert hát ő is ember, az áldozatok meg csak kutyák, macskák, és különben is lehet, hogy véletlen volt.

Egyébként nem fröcsögök habzó szájjal. Nem írtam durva dolgokat. A durva dolgok az ilyen hírek olvasása közben és utána jutnak eszembe, de csak akkor írok, amikor már lehiggadtam.

Előzmény: Mandarin, a híres vagány (1917)
Nyafkamacska Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1919
A hírnek van valóságalapja. Valóban rengeteg ott a macska évek óta. A lakók valóban nem etetik. Két házzal odébbról jár oda egy néni etetni. Ettől sokalltak be a lakók és felszólították, hogy hagyja abba, mert különben... A ribilliót javarészt a néni csinálta. A kóbor macskák befogása tudtommal hivatalosan senkinek nem a feladata. Irtása bűncselekmény. Több magánszemély a saját költségén elkezdte a macskákat befogni, ivartalanittatni, gyógyíttatni, olttatni és gazdát keresni nekik. De ennyi macska meghaladja az erejüket. Minden tekintetben. Ráadásul a macskák zöme vad.
Előzmény: Mandarin, a híres vagány (1916)
Mandarin, a híres vagány Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1918
Természetesen, ha te is bűnöző akarsz lenni, súlyosabb bűnt elkövetve, mint akiket gyűlölsz...
Előzmény: leptopelis (1912)
Mandarin, a híres vagány Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1917
"Aki ilyen esetek hallatán uralkodni tud az indulatain, az nem jobb, mint a csonkítók."

Attól, mert megfordítva elismétled, amit írtam, még nem lesz ésszerűbb.

Nekem kicsit nagyobb az önuralmam, és az indulataim sem korbácsolódnak olyan könnyen, hogy kutyák vagy macskák halála meg tudna rendíteni, annyira, hogy habzó szájjal fröcsögjek az állatkínzók kínzásáról.
Előzmény: leptopelis (1911)
Mandarin, a híres vagány Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1916
Nem logikus a hír, ésszerűség tekintetében több sebből vérzik.

Először is, ha évek óta nyírják ott a macskákat (mert nem csak kínozzák, hanem ölik is, ez kiderül), akkor hogyan lehet állandó a létszámuk ("kb. 50")?

Másodszor, egy háztömb lakói nem hagynák, hogy bárki is mészárszéket csináljon az udvarukból.

Harmadszor: "A lakók azt mondták, ha bárki etetni meri őket, azt is megverik." Ha senki nem eteti a macskákat, miért maradnak "évekig" ugyanannak a háznak az udvarában?

Szóval ez a hír óriási kamu.

A kóbor macskákat amúgy természetesen ritkítani kell, akár befogással, akár irtással, de ez nem a lakók dolga. Persze ha az, akinek a dolga lenne, nem tesz semmit, akkor meg tudom érteni.
Előzmény: magasvalag (1909)
Nyafkamacska Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1915
Mármint mihez van kinek jogköre? Kiirtani a cicákat vagy megakadályozni a kiirtásukat?

Budapesten van a 13. kerületben.
Előzmény: leptopelis (1913)
leptopelis Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1914
Egyébként ez melyik városban van?
Előzmény: magasvalag (1909)
leptopelis Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1913

Nem ismerem a körülményeket, de ha lehetséges észrevétlenül, akkor egy kamera, majd küldeni TV, feltenni y*utube.

Akinek van jogköre, az kivizsgálhatja a körülményeket, felszólíthat, fél év múlva újra ellenőrizhet, megint felszólíthat, majd pénzbírságot szabhat ki, esetleg támogatást adhat, és egyéb hatásos dolgokat művelhet. Szóval tökmindegy, kinek van jogköre.

Előzmény: magasvalag (1909)
leptopelis Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1912
Van egy harmadik mód is.
Előzmény: Mandarin, a híres vagány (1900)
leptopelis Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1911

Nem arról van szó, hogy csak írni merek ilyet, hanem arról, hogy a mi környékünkön nincs ilyen. Egyébként én nem hagynám. Hogy mit tudnék tenni az persze a körülményektől függene. Ha pedig mégis történne ilyesmi a környékünkön, és tennék valamit, azt sem írnám le, mert nem vagyok hülye.

 

"Ha nem tudsz rajtuk uralkodni, nem vagy jobb, mint a kutyacsonkoló. Ha pedig csak szóban (írásban) mered kiélni őket, akkor rosszabb is vagy. "

 

Aki ilyen esetek hallatán uralkodni tud az indulatain, az nem jobb, mint a csonkítók.

 

 

Előzmény: Mandarin, a híres vagány (1899)
Nyafkamacska Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1910
Részben igaz. De kinek van jogköre ez ügyben bármit is tenni?
Előzmény: magasvalag (1909)
magasvalag Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1909
Továbbítom:
"Üdvözlöm Önöket!
Sürgős segítségre lenne szükségünk, ugyanis a Gyöngyösi utca 2-4-6. számú háztömbben kb. 50 cica van. Ezeket a cicákat kínozzák, felakasztják, felgyújtják, széttépetik a kutyákkal évek óta, de csak két hete jártam arra és akkor tapasztaltam ezt a szörnyűséget. Két hete felakasztottak egy cicát. A lakók azt mondták, ha bárki etetni meri őket, azt is megverik. Szeretnénk a cicákat kimenekíteni, de nincs hozzá macskabefogónk, ugyanis már vadak még a kiscicák is. sok a beteg, elhanyagolt cica, van köztük vak is több is, kicsi cica és terhes cica is. Ha tudnak címet, nevet, hogy hová fordulhatnánk kérem azonnali segítségre lenne szükségünk. Telefonszámom: 06(1)320-6057 fax is, mobil: 06(20)492-3621. Jön a hideg, patkánymérget raknak ki a lakók a cicáknak - sajnos. Mindenképpen elteszik őket láb alól - azt mondták. Segítségüket előre is köszönöm: Szabó Erzsébet"

Ezt találtam az iwiw-en. lehet,hogy igaz, de akkor valakinek akinek erre jogköre van tennie kéne valamit..
Dogfüggő Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1908

Hát igen.

 

A baj az, hogy alig van veszélyesebb, mint egy így felnövő gyerek.

A következmény nélkül maradó állatkínzás szinte minden későbbi "emberkínzó" gyerekkorában ott van.

Előzmény: Mandarin, a híres vagány (1907)
Mandarin, a híres vagány Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1907
Valamit valamiért.
Előzmény: Dogfüggő (1905)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1906

Szóbeli agresszió és tettben megnyilvánuló agresszió között ég és föld a különbség.

Aki nem hajtja végre a tettet, csak dühében mondja/írja, azt nem a gyávaság tartja vissza.

Előzmény: Mandarin, a híres vagány (1903)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1905

Magában az, hogy itten ügy lehet, rendőrség, bíróság, mifene, az a zűrös családok (ez is az) nagy részének nem vonzó alternatíva.

Inkább adják az állatot.

(Ez alapján, sajnos, vagy nem sajnos, elég esélyesnek látom azt is, hogy ilyesmi "üzlet" köttetett - nem lesz ügy, ha rögtön vihetik a kutyákat.)

Előzmény: Mandarin, a híres vagány (1904)
Mandarin, a híres vagány Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1904
Na de azt csak eljárás után merülhet fel. Először az eljárásnak kell felmerülnie.
Előzmény: Dogfüggő (1902)
Mandarin, a híres vagány Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1903
Veszélyessége a világra kisebb, valóban. De lelkületileg rosszabb, mert ugyanolyan agresszív és beteg, mint a valódi csonkoló, csak még gyáva is.
Előzmény: Dogfüggő (1901)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1902

Esetleg az is elég lehet, ha felmerül a rendőrség kivonulásának lehetősége...

 

Előzmény: Mandarin, a híres vagány (1900)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1901
(Szerintem aki csak írásban csonkol, az sokkal jobb.. )
Előzmény: Mandarin, a híres vagány (1899)
Mandarin, a híres vagány Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1900
Hát, az "ilyenek" általában nem adnak oda semmit ingyen. Kétféleképp lehet tőlük elvenni: rendőrség útján, vagy fizetve érte. Gondolod, hogy szép szóra odaadják?
Előzmény: leptopelis (1898)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!