Olyan topicot szeretnék ezzel összehozni,ahol mindenféle régiség szóba jöhet.akár az őskortól a komunista rendszerig...Ha valakinek othonában olyan régiség hever amiről fogalma sincs,hogy mi lehet,akkor itt ha közli akkor mi beazonosithatnánk stb...De ha csak valaki dicsekedni szertne ereklyéivel az bátran itt megteheti..Az öskövületen át a numizmatikán keresztül minden szóba jöhet ami antiknak számit..
Eladók Hagyatékból származó Kerámiák,Porcelánok Herendi,Lomonosov,Hollóházi,Zsolnai és még sok más fajta! 1000ft-tól ! Képeket,árakat e-mailban tudok küldeni komoly érdeklődőknek !
Postázást csak előreutalással válalom! Képekkel igazolva a sérülésmentes állapotokat küldés elött! Jelentkezni: nono0101.np@gmail.com e-mail címen lehet! Az alábbi képen egy kiemelt gyűjtői darab ára 14.000ft
Ez egy gyereklámpa volt, akkoriban sem volt túl nagy. Két fém peremre emlékszem, amiről a gyöngyök lógtak, színes kis gyöngyök, amik valamit ábrázoltak.
Sűrű gyöngyök voltak, nem lehetett köztük átlátni.
Keresek egy régi lámpát. Sajnos fotóm nincs róla. Édesanyám még anno a "Lengyel piacon" vette, két karima mentén lógott le gyöngyfüzér, ami ábrát alkotott. Átlátszó (talán fehér) gyöngyök voltak és piros, zöld mintát alkottak, de nem emlékszem mit.
Elég kevés emlék maradt meg róla, de hátha valakinek van ilyesmiről infója.
Nem feltétlenűl csak díszítésnek, ahogy néztam komplett falakat/tetőket is csináltak ilyenekből. Ezt az oldalt találtam ami elég jól összeszedi a témát képekkel, leírásokkal: https://www.glassian.org/Falconnier/index.html
Sziasztok! Van egy ilyen üvegtéglám, annyit sierült kiderítenem róla, hogy Falconnier No. 10-es típus, a rajta lévő felirat alapján No 10c. Egy 1900-as katalógusban találtam róla infót, későbbiekben már nem. Valaki esetleg tudja, hogy meddig gyártották ezt a típust? Illetve hol készült?
Szia kedves közösség! Kérem, meséljen erről a nyomatról. Online fordító magyarról oroszra, ez a szöveg nyomtatásban nem fordítható. Kérem, mondja meg, mi van ráírva, kié lehetett ez a pecsét. Köszönöm szépen
Kérem a segítséget, hogy pontosan meghatározzuk, mi lehet ez a tárgy. Gyerekkoromban láttam a nagyapám dohányzóasztalán. Úgy emlékszem, azt mondták, hogy ez egy ágyúlövedék volt, amit hamutartóvá alakítottak. A dédapám az első világháborúban harcolt, zászlós volt, megsérült, és leszerelték. Ezért gondolom, hogy hozzá köthető. A tárgyon van jelölés: „BK 1/22” felirat (talán egy osztag?) és a „1914-16” dátum, ami valószínűleg a szolgálati időt jelöli. Ezek csak találgatások. Az alján mintha sorozatszám és néhány cirill betűs jelölés is lenne.