Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.21 0 0 13

kb. 100nöl. (400-as a telkem).

Tulképp nem kifejezetten kennel -ekkora kennel nem is létezik :-)-, hanem egy számukra elkerített saját kertrész. Ezen belül van egy rész, ahol a kutyaházak vannak, ez van megcsinálva padlózattal -erről írtam, hogy próbáltam többféleképpen-. A gond az, hogy mindíg erre a területre "csinálnak", és ez lesz büdös mert beszivárog a talajba. Innen kéne levezetni a cuccot a csatornába, de ahogy hallom, azt nem lehet. Már azon agyalok, hogy visszateszem a fapadlót, de most macskaalmot teszek alá. Így a pisi lefolyik a fa között -meg azt le is tudom slagolni-, és ha minden igaz, a macskaalom meg elszívja úgy, hogy nem fog bűzleni. Időnként persze cserélni kell majd. Most ezt találtam ki.

Előzmény: Pirimidin76 (11)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.21 0 0 12

A személyeskedés az ostobák fegyvere.

Előzmény: Megfontolom (10)
Pirimidin76 Creative Commons License 2007.04.21 0 0 11
mekkora az a kennel a három kutyának?
Előzmény: Törölt nick (9)
Megfontolom Creative Commons License 2007.04.21 0 0 10

Bocsáss meg, ha nem tudtam számodra használható ötletet mondani!

 

Viszont nyugodtan közlöm, sajnálom a kutyáidat! De nem csak Őket, mert az ember, ha állatot fogad be, még semmit sem tett értük, csak, ha gondoskodni is képes róluk. Tapasztalatom szerint, akinek kutyája van, a vele való bánásmódja megegyezik azzal, ahogyan embertársaival is bánik.

 

 

Minden jót a kutyáidnak! Ha lehet, nem Veled!

 

 

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.20 0 0 9

Az értelmetlen vitákra végképp nincs időm, se kedvem.

Akkor lapozzunk. 

Vkinek valami értelmes ötlete a problémára, esetleg?

Előzmény: Megfontolom (8)
Megfontolom Creative Commons License 2007.04.20 0 0 8

Tudod, az embernek arra van ideje, amire kell, hogy ideje legyen!

 

A mi családunkban is mindenkinek van dolga. Van aki reggel ,hajnalban nem ér rá, mert korán indul, de ha kell, hát még egy kicsit korábban kell, és viszont.

 

Ha az állatot szereted, akkor van elég idő!

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.20 0 0 7

Ezt én értem, csak a heti 3-4séta nem véletlenül van, hanem azért, mert nincs rá több időm a munkám miatt. Ezért van kennel, ami egyébként a kert 1/4-e, tehát elég nagy terület, ne egy kis lyukat képzelj el. A kakit itt is tudom szedni, azzal nincs gond. De a pisit nem tudom összeszedni, az csak szivárog be a földbe, és idővel bűzlik. Főleg nyáron, mikor nincs eső, és még a nap is süti. 

Egyébként a sétával végülis csak annyi történik, hogy akkor az utcát pisili össze, vagyis ott fog büdösödni idővel és nem a kertben.

Valami alom-szerűség kéne alájuk, vagy nem is tudom.

Előzmény: Megfontolom (3)
Pirimidin76 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 6
fordítva is:)
Előzmény: Pirimidin76 (5)
Pirimidin76 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 5
az esőcsatornába tilos szennyvizet belekötni!
Előzmény: Megfontolom (2)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.20 0 0 4

Onnan, hogy az esővizet tilos bevezetni a csatornába.

 

http://www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20070418egymillio.html

 

Namost ha kiépítenék egy csövet aminek az egyik vége be van kötve a csatornába, míg a másik vége szabadon van a kennel végén, akkor abba óhatatlanul belemegy némi felszíni víz is. 

Hiába nem lenne direkt rákötéssel közvetlenül belevezetve az ereszcsatorna, de a lefolyó  víz, -mivel a kennel mellett megy el-, részben bejutna a csatornába. Azt mondjuk nem tudom, hogy ez így bevezetésnek minősül-e, de egyesek szerint igen.

Pedig ez lenne a legjobb megoldás, mert így ki lehetne alakítani úgy a kennel lejtését, hogy a pisi alapból becsorogjon a csőbe, és akkor a kutya is tisztább környezetben van, és a cucc is oda kerül ahová való. Néha meg leslagolnám a maradékot szintén be a csőbe, és gond egy szál se.

Előzmény: Megfontolom (2)
Megfontolom Creative Commons License 2007.04.20 0 0 3

Az én kutyám "kerttiszta".

 

Igaz, künnyű neki, mert 2 laki. Télen lakásban, nyáron kertben él. "Családtag" . Jelzi, ha dolga van, olyankor sétálunk egyet, visszük a zacsit a sűrejéhez, azt felszedjük, a pisi meg a séta alatt ......

 

 

Persze ehhez az kell, hogy ne csak Ő figyeljen rád, hanem Te is Őrá.

 

Ja, és a rendszeresség, vagyis naponta legalább 3*szor séta....Nem hetente 2-szer-3-szor, naponta 3-szor!

Előzmény: Törölt nick (-)
Megfontolom Creative Commons License 2007.04.20 0 0 2

Honnan veszed azt, hogy megbüntetnének?

 

Ez hülyeség!

 

 

Előzmény: Törölt nick (-)
Pirimidin76 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1
én is szedegetem, seprem, stb. nem tudok jó megoldást.
az viszont, hogy a deszkapadló lenne a kutyusoknak a legkényelmesebb, az elég nagy marhaság.
fű, vagy a föld.
Előzmény: Törölt nick (-)
eMM Creative Commons License 2007.04.20 0 0 0
0 alakú kaki
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.20 0 0 topiknyitó

Mondom a saját problémámat: 3kutyám van. Javarészt egy méretes kennelben vannak a ház mellett, csak heti 2-3 alkalommal tudom őket sétálni vinni. Néha napközben vagy este is kiengedem őket a kertbe játszani.

A probléma a kennel körül van. Bármilyen serényen is szedem a kakit, a pisivel nem tudok mit kezdeni. Nyáron iszonyat büdös tud lenne a kennel körül, hiába slagozom le rendszeresen. Eleinte deszkapadló volt, mert az a legkényelmesebb a kutyáknak, alatta pedig föld. De a rendszeres pisilések miatt a fapadló alatt teljesen telítődött a föld, és mivel tisztíani nem lehetett, nagyon büdös volt. Ezért a fapadot leszedettem, a földet 20cm mélyen kidobattam, ment a helyére sóder. Ez a büdöset megszüntette egy időre, de a sóder ráragadt a kutyákra, ráadásul -mivel lejtős a telek-, idővel kimosták az esőzések és az allatta lévő kertrészre ömlött. Ezért ez a megoldás is kuka. Kövekeztek a betonlapok. Ezt jól lehet tisztítani, jól lehet róla szedni a kakit. A pisit viszont a slagozás megint csak a környező födterületre mosta, így szép lassan az is elkezdett büdösödni. Terveztem egy olyat, hogy a kennelből egy csővel bekötök a csatornába, így a dzsuva leslagozhatóvá válna a csatornába. De állítólag ezt meg nem lehet, mert megbüntetnek érte.

Én kifogytam az ötletekből. Ti hogyan oldjátok meg a kérdést?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!