Keresés

Részletes keresés

Bujazliz Creative Commons License 2020.09.11 0 0 13

Próbálj "sündisznó" formájú jétékot adni neki. Ezek poliuretánból készült (az ínyt fel nem sértő) gömb, gyűrű, vagy egyébb alakú játékok, amelyeken vastag, 5-7 mm átmérőjű "tüskék" vannak, melyeket az első fogaival nagyon nehezen tud "feldarabolni". Amikor a metszőfogai, vagy hátsó fogaival akarja szétharapni, a 15-25 mm magas "tüskék" felfekszenek a szájpadlásra, és egyre erősödő nyomást fejt ki, ami a szorítás csökkentésére serkenti a kutyust. A "tüskék" egyben kiváló fogtisztítók is, mert a lepedéket ledörzsölik a fogfelszínről.

Előzmény: peterzsigi (12)
peterzsigi Creative Commons License 2020.09.03 0 0 12

Sziasztok Fórumozók! Nagy dilemmában vagyok viszonylag kezdő gazdiként. Közepes testű keverék kutyám 1 éves és 3 hónapos, és szó szerint MINDEN játékot pillanatok alatt tönkretesz, tökmindegy mit adok neki. Olyan kutyajátékot keresek, ami legalább egy kis kihívást jelent neki, és legalább néhány napig elszórakozhat vele. Mindegy mi ez. Tudtok ilyet ajánlani? A másik dolog. Sok helyen olvastam, hogy problémát jelent a kutya etetése, és hogy a kutya nem fogadja el az ételt vagy allergiás is rá. Mi persze mindent kipipálhatunk ezek közül, és mindenféle prémium és mindenmentes tápot megvettem már, teljesen feleslegesen. Végülis egy magas hústartalmú kutyatáp mellett döntöttem, amit Ananász kutya szó szerint IMÁD, és sokkal kevesebb is kell belőle, mint a korábbiakból. Ibériai sertéseset választottam, de jó lenne kipróbálni a többi ízt is. Nem keverem se vízzel, se konzervvel, önmagában kapja. Ha másnál is volt hasonló gond írjatok nyugodtan, elmondom a mi tapasztalatainkat!

Replay Creative Commons License 2019.12.30 0 1 11

Nekem az ott vett drága plüssállatok mind szétestek hamar, varrogatni kellett, mert ez-az leszakadt róla. A legtartósabb az Ikeában vett plüsspatkány volt eddig, a farka még mindig a helyén. 

Előzmény: Hivadar (10)
Hivadar Creative Commons License 2019.12.30 0 0 10

Igen létezik. Áruházi állatboltba kell venni drága mínőségű játékot. Kínait gyártású játékot, nem szabad venni, mert gyorsan tönkre mennek.

mimi7575&Lara Creative Commons License 2009.04.26 0 0 9
Doktor Toka Creative Commons License 2007.04.23 0 0 8

Sajnos ilyen márkás labdát még nem láttam, de meg fogom nézni, kösz.

 

Napok, hetek, hónapok... :D Én a játékok élettartamát percekben és órákban mérem. Természetesen sokat játszom a kutyussal, de mivel még kölyök (10 hónapos) a rágási ingere kielégítését inkább játékban szeretnék látni, mint mondjuk cipőben. Ráadásul nem nagyon viseli el, ha egyedül van, ilyenkor rosszalkodik és jó lenne, ha találnánk neki megbízható játékot. Nem tudom, hogy az én kutyámban van-e a hiba, de azok a játékok, amiket bármelyik sarki állatos boltban lehet kapni, nem bírják sokáig.

 

Beletörődtem, hogy időnként új játékot kell venni. A kérdés, hogy mennyi az az idő. ;) Ezért keresek jó minőségű játékot.

Előzmény: g-krisz (7)
g-krisz Creative Commons License 2007.04.22 0 0 7
Hello!

Márkás zsinóros labdákkal próbálkoztál már, mint pl. Gappay? Igaz, hogy valamivel drgágbbak az átlagnál, de valóban tartósak. A zsinór persze gyenge pont.

Még valami, a legtöbb játékot nem arra tevrezték, hogy a kutya azt rágja napokon, heteken, hónapokon keresztül, így ezt várhatóan nem is fogják bírni. Az igazi, ha te játszol a kutyával, és a játék végeztével elteszed a játékot, majd legközelebb ismét veled játszhat a játék segítségével. Így azért a normális minőségűek elég sokáig ki kell, hogy bírják :)

Ha mégis szeretnéd hogy felesleges energiáit nélküled, rágcsálással vezesse le, akkor bele kell törődni, hogy egyik játék sem örökéletű, és időnként újat venni.
Előzmény: Doktor Toka (6)
Doktor Toka Creative Commons License 2007.04.20 0 0 6

:D Aranyos.

 

Hát igen, a Döginek is minden kell, amit nem kaphat meg. Minden érdekli, bármivel eljátszik. Csak tényleg kéne valami tartós cucc. Ha jutottam valamire, majd beírom.

Előzmény: Eavit (5)
Eavit Creative Commons License 2007.04.20 0 0 5
fúú ha lenyeli a szálakat azonnal elvenni tőle!!
lineáris idegentest a belekban...
váá! bele se merek gondolni.

régebben a tescoban vettem a labdákat, de láttam a nyugati aluljáróban is olyat amilyet szoktam venni.
illetve az állatorvosi egyetemen van egy alphavet állatpatika ott elég sokféle állatfelszerelés van...
ott is vettem már játékot.

mi a baj a marmonkannával? tudod mennyire szereti??itt flakonozik. nézd meg!
találékonynak kell lenni. :)
a kutya tök jól eljátszik bármivel, ha azt mondod neki. na nézd má gazdinak milyen fasza cucca van amit a kutya nem kaphat meg.
csak az enyém, te nem játszahatsz vele! beeee! azonnal kell neki és emgőrül érte...
én így vettem rá, hogy a rágósünivel foglalkozzon.
eleinte nem izgatta, de most már a kis ficak darabjaiért is megőrül, úgy imádja.
Előzmény: Doktor Toka (4)
Doktor Toka Creative Commons License 2007.04.20 0 0 4

Köszönöm az informatív hozzászólást. :)

 

Sajnos ezekkel a színes kötelekkel rossz a tapasztalatom. A kutya szépen szedi ki belőle a szálakat, majd amikor már elég összegyűlt a gyomrában, egyszerűen kihányja... Azt hiszem ez nem a rendeltetésszerű használat, úgyhogy olyat többet nem kap... Sajnos olyan lasztit nem láttam, ami csak nehezen összenyomható, csak ezeket a szörnyű kínai vackokat. Pláne 100-300 forintért, hol? De majd nézem akkor. Bőrcsontot szoktam venni, de azt annyira nem szereti Dögi. (Amúgy Georgia az igazi neve, de Döginek hívjuk általában.) Marmonkanna azért elég meredeknek tűnik... :D De Pet-palackkal Dögi is szokott néha játszani.

Előzmény: Eavit (3)
Eavit Creative Commons License 2007.04.19 0 0 3
szia. nekem egy másfél éves terrierem van. nincs, egész egyszerűen nincs olyan játék ami egy hétnél tovább bírná.
és ez nem feltétlen a minségük miatt van szerintem.
nyilván azzal szeretnek játszani ami rágható.
amit nem tudnak szétrágni azzal nem szeretnek játszani.

nekem azokkal a lasztikkal van a legjobb tapasztalatom, amik ugyan összenyomhatók de nehezen. olyat meg se vegyél, ami puha, könnyen összenyomható. egyrész halálra van ítélve, másrészt azokat könnyen lenyelheti.

ami még be szokott jönni, az a sokfonalból összetekert húzkodó.
azzal elszálazgat. mondjuk nem szeret vele annyira játszani mint a gumilabdákkal, így az még egészen ép.

meg amivel jól elszórakozik még, az a méreténél nagyobb nagy "bőrcsont" tudod az a rágcsálós. veszel neki egy bernáthegyinek való darabot és pár napig el van vele.

én még nem vettem de ismerősöm kutyái nagy fresnapfos marhacombcsontot vagy karcsontot szoktak kapni, azzal is elvannak jó ideig.

amúgy az én taktikám az, hogy veszek neki két hetente-havonta 100-300 ft-s keményebb gumilasztit. vagy gumisünit. szétrágja ugyan, de minden két héten újnak örül. nem nagy összeg.

egyébként ha szereti a teniszlabdát eljátszik vele nonstop. ne aggódj amiatt, hogy nem változatos.

a másik kutyám, egy 3 éves border collie, pl csak a régi megszokott játékaival szeret játszani. ritkán veszi birtokba az újat.
így ő csak a "nagy ünnepekre" karácsony, szülinap szokott 1-1 új labdát, vagy marmonkannát kapni. mert ő meg nagy műanyag kannákkal szeret játszani. azokat terelgeti, kergeti....
Előzmény: Doktor Toka (-)
Doktor Toka Creative Commons License 2007.04.19 0 1 2
Igen, a scrabblet már próbáltuk, de egyelőre csak 4-5 betűs szavakat tud kirakni... Egyéb?
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1
Scrabble-t próbáltad már? Kicsit többet kell majd foglalkozni vele az elején, mint a gumicsontnál, de megéri. De azt nem tudom, gumiból gyártja-e valaki, ha nem akkor kópirájt stipstop.
Előzmény: Doktor Toka (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.19 0 0 0
Jé, egy nullás!!!

0
Doktor Toka Creative Commons License 2007.04.19 0 0 topiknyitó

Spánielem van, 10 hónapos. Nem egy véreb, de az általában minden állatos boltban kapható kínai gumijátékok közül egy sem bírja 10 percnél tovább. Szétrágja őket pillanatok alatt. A plüssjátékok már 1-2 napot is kibírnak, de előbb-utóbb azok is megadják magukat. A teniszlabdával jók a tapasztalataink, heteken át bírják, dehát nem adhatunk neki csak teniszlabdát, nem igaz? A kérdésem az, hogy hol lehet Budapesten normális, kutyák számára készült gumijátékot venni, amik tényleg bírják a strapát és szeret is velük játszani az állatka. Nem tudom elhinni, hogy minden kutyajáték ilyen rossz minőségű...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!