Keresés

Részletes keresés

hiper fizikus Creative Commons License 2021.08.27 0 0 2381

A képregény csinálásról mi a véleményetek ?

gyorskeresés00 Creative Commons License 2021.06.15 0 0 2380

Könyvajánló topicot nem találtam, így itt ajánlanék egy könyvet, végül is, csak pár éve aktív a szerző, talán nem haragszik meg :)

 

Csontos László, különleges küldetés

Az 1849-es év véráztatta nyarán játszódik a történelmi kisregény. Az orosz támadás után a huszárok és a doni kozákok közti vetélkedés, a  hazaszeretet, a becsület áll a könyv középpontjában. Helyszíne Északkelet-Magyarország és az Alföld, amerre az orosz fősereg vonult... Fordulatos, izgalmas, ajánlom a kor, a téma iránt érdeklődők figyelmébe. Elektronikus formában is elérhető!

 

http://www.kazivilaga.com/blog/2021/03/04/4594/

amsztel Creative Commons License 2021.01.29 0 0 2379

Sziasztok! A tavalyi termés:

 

Megállni látszik: 2020-ban sokunknak lehetett olyan érzése a hosszú karanténidőszakok alatt, mintha megállt volna az idő. Így van ezzel a főszereplő is, csakhogy vele szó szerint ez történik: ott ragad a pillanatban egy dublini délelőttön. Ebben az őrjítő közegben megpróbál valahogy a felszínen maradni, luxushotelbe költözik, és a város elhagyását tervezgeti. Nem könnyű azonban úrrá lenni a csüggedésén és megfelelni az olyan erkölcsi próbatételeknek, mint például az egyik hotelszobában vetkőzni készülő Paula. 

 

 

Visszaveri a fényt: A rendszerváltás hajnalán két testvér hintázik egy lakótelepi játszótéren. Örömüket beárnyékolja egy család felbukkanása -  egyiküket egyszerűen kitessékelik a hintából. A 13 éves Tomi számára lassan kinyílik a világ, már tudja, hogy a felnőtteknek sincs joga megtenni mindent, és ennek hangot is ad. Az „apuka” azonban másként gondolja, és ezt meglehetősen durván adja a gyerek tudtára. Megtörtént eset alapján.

 

Momentán nyitva:  „A város egyetlen videokazetta-kölcsönzőjét üzemeltetem. A húszas években ehhez kell csak a mersz, nem igaz, Tony?”  E szavakat intézi képzeletben a történet főszereplője a Sebhelyesarcú legendás gengszteréhez, miközben egész nap alig csinál valamit. Az üzlet pang, időről időre azonban érdekes látogatók érkeznek. A novella tömör helyzetjelentés a húszas évek elejéről; a kölcsönzőbe betérő figurák tükröt tartanak a főhősnek, melybe az vonakodik belenézni, miközben odakint irtózatos vihar tombol, aminek nem látni a végét. 

 

Szívemszotty:  Biztos mindenkinek ismerős, ahogy az egyes stylistok, celebek, influenszerek az „sz” hangot ejtik. E szatíra hősnője is ezzel igyekszik magára vonni a felső tízezer figyelmét, miközben esküvőt szervez, és bántja, hogy nem vesznek róla tudomást. De nem adja fel, és hamarosan olyan pengeélesen sziszeg, ahogy a nagyágyúk sem: szinte már nem is hallatszik. Az elismerés azonban váratlan helyről jön, ráadásul Celeste azzal is kénytelen szembenézni, hogy még ez a szupertrendi „sz” is kimehet a divatból.

 

Fogadó a Lassú Hajnalhoz : A történetben egy nő és egy férfi találkozik hosszú idő után. Mindketten ugyanazt a határtalan megkönnyebbülést érzik; az egymástól távol töltött évek máris a feledés homályába vesznek. Kétségbeesetten kapaszkodnak egymásba, mert tudják, hogy nincs sok idejük: Mire a hajnal első fényei feltűnnek az égen, ismét el kell válniuk. A helyszín egy szokványosnak tűnő, ám mégis különleges fogadó; de hogy pontosan hol is található, és hogy hová sietnek annyira a szerelmesek, azt az olvasó maga döntheti el.

 

Pattints rá! : Apa és lánya beszélgetnek egy jól sikerült szülinapi zsúr után. Az apa végtelenül büszke a lányára, amiért aznap először komoly és felelősségteljes viselkedést tanúsított: végre-valahára hajlandó volt pattintani. Az időrendben visszafelé haladó történetben feltárul egy diszfunkcionális család története, és arra is fény derül, mit is kívánnak voltaképpen a szülők a kétségbeesetten lázadó csemetéjüktől.

 

Az élet vize: A Egy házaspár Olaszországba indul, miután a tudósok is megerősítették, hogy az örök élet vize tört felszínre Riminitől pár kilométerre.  Lelkesedésüknek csupán a hatalmas tömeg szab gátat. Egy felettébb kényelmetlen repülőúttal Triesztig jutnak, onnan aztán az eposzi méreteket öltött emberáradatban kalandosabbra fordul az utazás. 

 

Mindenestül: Főszereplője mázsás súlyt cipel - szó szerint. Mégis találkozik álmai asszonyával, aki elfogadja olyannak, amilyen, aki tejben-vajban füröszti, istennő ágyban és konyhában egyaránt. Ezt az idilli állapotot is ki lehet azonban hízni, hősünk diétán, kocogáson töri a fejét, ám ez váratlan bonyodalmakat okoz a kapcsolatukban, egyre inkább úgy tűnik, ebből a kulináris mennyországból nincs út visszafelé.  

 

A feladat: A történetben egy kislány próbálja megoldani a kiszabott iskolai feladatot: gyurmából kell megmintáznia saját magát. A művelet nehezen indul, de ahogy telik az idő, egyre szebb és kifejezőbb lesz a mű a keze alatt. Amikor azonban a padtársai munkájára néz, azzal szembesül, hogy valamit nagyon rosszul csinál. Történet az önkifejezés, önmagunk megismerése valamint a szabályokhoz való alkalmazkodás között feszülő ellentétről. https://taleteller.blog.hu/2020/01/24/a_feladat_673

ronor Creative Commons License 2020.03.13 0 0 2378

                   Sziasztok!

 

Azt szokták mondani, hogy puding próbája az evés. Ennek szellemében szeretném ajánlani az egyik történetem! Általában nem volt rossz fogadtatása azok között, akik olvasták, remélem nektek is tetszik majd!

 

https://www.facebook.com/notes/imre-cs%C3%A1ky/a-mag%C3%A1ny-szobrocsk%C3%A1i-1r%C3%A9sz/709206049148722/

 

 Üdv:

         ronor

amsztel Creative Commons License 2020.01.13 0 0 2377

Sziasztok! Megújult bloggal és vadonatúj írásokkal várom a Kedves Olvasókat!

Kis ízelítő:

 

Csendben eszünk:  Egy lecsúszott raktári munkásra rátör egy a gyermekkorából ismerős fojtogató érzés, amit csak úgy hív: A csend. Hamarosan az is kiderül, hogy mi, vagy inkább ki lakik e csend mélyén. A pokolba vezető utat felgyorsítja az alkohol és az álmatlanság, amit a szomszédos szobában lakó nő éjféli telefonbeszélgetései okoznak. Csak erős idegzetűeknek javaslom! 

 

Ördögszekér:   A Határátkelő blogon szép olvasottságot elért “Kacsint a virsli” nagytestvére.  A történet szintén egy étteremben játszódik, ám ezúttal a mai Magyarországon. Egy szociológia professzor és két tanítványa a vendéglátói munka előnyeiről és hátulütőiről beszélgetnek, miután már félórája várnak arra, hogy a felvegyék rendelésüket. Amikor kérdőre vonják a pincért, a válasz még a sokat látott professzort is megdöbbenti és ráébreszti arra, hogy rossz helyen keresték a válaszokat arra, ami körülöttük történik.

 

Hajrá cica!  Ez a rövidke, szatirikus írás egy olyasfajta párkapcsolat-kezdeményről szól, amilyenekről leginkább a Pasik és Csajok blogon lehet olvasni. Távolról sem szeretnék általánosítani a női nemmel kapcsolatban, de a másikat el nem fogadó, megváltoztatni akaró hölgy talán senki számára nem ismeretlen jelenség. Jelige: Tisztellek, szeretlek, becsüllek, de.

 

Megint nem:  Gábor az éjszakai országúton hazafelé tartva számot vet korábbi kapcsolatáról és a szakítás utáni érzelmeiről. Úgy tűnik, megleli a jó válaszokat, és sikerül felülemelkednie önmagán, ám otthonába érve új kihívásokkal szembesül, melynek során szembesülhet saját érzelmei mélységével.

 

A réten:  Ez egy tőlem talán szokatlan mese-fantasy-scifi történet.
Egy kisgyerek éldegél gondtalan boldogságban egy ezüstösen fénylő réten, a csillagok alatt. Nyugalmát furcsa szellő, és a távolból látszó titokzatos kerítés zavarja csak, amely mögött egy hatalmas, szelíd entitás hívja magához. Nem tudja, hogy a kerítés felé induljon-e, vagy a rét másik szélén álló romos házikóhoz, ahonnan a borzongató szél érkezik. Útja során különös, mégis ismerősnek tűnő szavakra kezd emlékezni, amelyek végül segítenek a döntésében.

 

Jó olvasgatást! :)

bombahoppa Creative Commons License 2019.12.30 0 0 2376
Előzmény: bombahoppa (2374)
CallieTS Creative Commons License 2019.12.27 0 0 2375
bombahoppa Creative Commons License 2019.11.20 0 0 2374
amsztel Creative Commons License 2019.08.27 0 0 2373

https://taleteller.blog.hu/

 

Inkább így, akkor nem kell bemásolgatni a linket. :)

amsztel Creative Commons License 2019.08.27 0 0 2372

Úgy látom, elég kevesen írtok ide mostanában. Mindenesetre, ha még belefér, hadd ajánljam figyelmetekbe a legutóbbi jelentkezésem óta írt novelláimat, amit itt találtok: taleteller.blog.hu

 

Vikinek igényei vannak

 

Képzeld el, hogy végre álmaid városába költözöl, munka is akad, szívedet sarkig tárja a remény. Egyedül a főbérlővel nem jössz ki. Nem véletlen, hogy nem találod vele a közös hangot, olyan ugyanis csak egy van: a síri csend. Főleg este nyolc után. De akkor aztán egy pisszenést se! A kérdés már csak az, meddig bírod cérnával.

 

Bimbó

 

Ebben az írásban arra keresem a választ, hogy milyen hatással van az egyszeri utazóközönségre, ha valaki teljes hangerővel pornót néz a HÉV-en. Teszem ezt egy idősödő, potencia-gondokkal küszködő online szerkesztő szemszögéből.  (A "Legyen" című írásom folytatása.)

 

A szerelem nyara

 

A novella a hatvanas évekbe kalauzol, az enyhülés és reformok idejébe, ahol a szabadság nem mindenkinek ugyanaz, és egy szimpla fagyievésbe is bele-beleszól a múlt. Avagy: Ez történt Lellén, 1967-ben.

 

Coda

 

Egykori zongoratanárnőmmel való találkozásomról mesélek, a gyermekkor végéről, az öregedésről, a mókuskerékről. Régen volt mágikus zenedoboz utáni kutatás ez az írás - és néhányotoknak biztosan ismerős lesz egy-két dolog a rendszerváltás környékéről. (Megjelent a Lidércfény Irodalmi portálon)

 

 

Kacsint a virsli:   

 

Az életben mindenhonnan jelek érkeznek felénk. Egyesek megfejthetetlenül bonyolultak. Mások annál egyszerűbbek. Mint például egy londoni étteremben felszolgált virsli, két tojással, mely ételek megfelelő alakzatban elhelyezve igen egyértelmű jelzésértékkel bírnak. Bonyolítja a helyzetet, hogy az obszcén „műremek” csupán a véletlen műve. Kacsintó virsli és tornateremszag - avagy egy magyar pincér srác találkozása az angol PC-kultúrával és az itthoni „ellenreakcióval”. (Megjelent a Határátkelő oldalán.)

 

Jó olvasgatást! :)

sunday76 Creative Commons License 2019.05.19 0 0 2371

Sziasztok, en elkezdtem egy fantasy regenyt irni. Sajnos tul rövid, inkabb novellanak illik be, de szeretnem, ha egy igazi könyv lenne belöle. Egyebkent irtam mar novellakat is par evvel ezelött. Tudtok tanacsot adni, hogy mivel lehetne nyujtani a törtenetet? 

amsztel Creative Commons License 2019.04.29 0 0 2370

Sziasztok!

Új novellákkal várlak Benneteket a blogomon!

https://taleteller.blog.hu/

 

Rövid leírás következik:

 

Földet érés: Ez egy két évvel ezelőtti írásom, személyes jellege miatt hezitáltam, hogy feltegyem-e, végül úgy döntöttem, adok a sztorinak egy esélyt. Egy igazi időutazás (szó szerint) a békebeli nyolcvanas évekbe - aki akkor volt gyerek (különösen, ha lakótelepen nőtt fel, netán Debrecenben) annak néhány dolog talán ismerős lesz.

 

Gazdatest: Egy bizarr románc(?),fiú és lány, akik a beszéd képessége híján a falra írva kommunikálnak - ez valami olyasmi, mintha David Cronenberg két biohorror között lefirkantott volna egy szerelmi történetet a Twin Peaks vörös függönye mögött. :D

 

A harkály: Rövid, kissé (na jó, eléggé) morbid történet arról, mi mindent meg kell tennünk az álmainkért. Különösen, ha az az álmunk, hogy harkályok legyünk. (Csak a bátrabbaknak javaslom. :D )

Törölt nick Creative Commons License 2019.01.25 0 0 2369

első jelentkezés! ÜDv mindenkinek! Próba!

amsztel Creative Commons License 2019.01.17 0 0 2368

Hú, köszönöm. :) Láttam, hogy olvasták páran. Kár, hogy nincs itthon pezsgő. :D

Előzmény: Torlonia (2367)
Torlonia Creative Commons License 2019.01.17 0 0 2367

Nem érdektelen.

Előzmény: amsztel (2365)
Torlonia Creative Commons License 2019.01.17 0 0 2366

litera.hu

Előzmény: Johnny_von_Traktor (2363)
amsztel Creative Commons License 2019.01.17 0 0 2365

Sziasztok!
Gergő vagyok, új a fórumon. Három éve hirtelen felindulásból elkezdtem novellákat írni. Tíz éve külföldön élek, jelenleg épp Dublinban, ahol egy nemzetközi színtársulatnak is tagja vagyok. Ha nem bánjátok, megosztom veletek a blogom linkjét, akinek kedve, ideje van, olvasson bele az írásaimba.
taleteller.blog.hu

A legutóbbi frissítéshez ezt a szinopszist írtam:
"Egy önjelölt szabadságharcos egyedül száll szembe a megszállókkal és a nyilasokkal is Budapest ostromakor, ám a szomszédasszony úgy kezeli mint egy holdkórost. A kávézóba betoppanó doktornő olyan hatással van a baristára, amit az sehogy sem tud feldolgozni. Egy újságíró az élőbeszédet gyakorolja randi előtt, hogy ne akadjon össze a nyelve, de nem tudja eldönteni, mit válasszon a gyakorláshoz. Egy főiskolás összebalhézik a tanárával a férfi vécében, és a részegsége meglepő őszinteséget eredményez. Egy vécés néni az állásinterjún szembesül azzal, hogy elment mellette a világ. "

Szép napot!

Törölt nick Creative Commons License 2018.08.16 0 0 2364
Előzmény: Johnny_von_Traktor (2363)
Johnny_von_Traktor Creative Commons License 2018.08.16 0 0 2363

Sziasztok!

Buzog bennem az írási vágy, már bele is kezdtem egy novellába, de mikor továbbgondoltam a lépéseket és célokat, hirtelen megtorpantam: fogalmam sincs hogyan lesz egy írásból kiadásra kész mű.

 

Kérdésem tehát, hogy tudnátok-e ajánlani olyan személyt, fórumot, közösségi oldalt, ahol véleményezés céljából közzétehetném fokozatosan az elkészült részeket? Vagy írjam meg előbb egy "kerek egészre" (az idézőjel azért kell, mert hozzáértők olvasása után bizonyára egy csomó mindent át kell írni benne) és azzal próbálkozzak Wattpad meg hasonló oldalakon a megosztással?

 

Végső cél nyilván a nyomdai megjelentetés lenne, de igyekszem reálisan látni a dolgot, így az szerintem még évekre van a mától.

 

Üdv,

egy amatőr

Keneth Creative Commons License 2018.07.12 0 0 2362

Üdv nektek! :)

Szeretném megmutatni az hivatalos történetemet, ami sorozatnak készül, a MotDR-Sand Motelt. Műfaját tekintve Akció-Thriller és egy 16-os karika azért jár rá. Linkeltem az első fejezetet, illetve az oldalt is ,ahonnan a többi is elérhető, frissülések várhatóak. Jó szórakozást mindenkinek, aki odakattint 
"A Tucson városában élő tizenhárom éves Barbara egy teljesen átlagos napra ébredt. Azonban a nap végére szembesülnie kell vele, hogy az általa ismert világ teljesen kifordult önmagából és már fogalma sincs, mi az, ami valóság és mi az, ami valami egészen más, mint amit addig ismert... Teljesen egyedül kell rájönnie, mi áll az egész hátterében, vagy megbízható társakra lel?" 
https://sandmotel.blogspot.com/2018/07/1fejezet-end.html
https://www.facebook.com/sandmotel/

CReya Creative Commons License 2018.06.07 0 0 2361

Sziasztok! Mivel nem találtam olyan zárt és aktív írói közösségeket, ahol amatőr és tapasztaltabb írók ismerkedhetnek és kölcsönösen segíthetik egymást, valamint hasznos információkat, tanácsokat kaphatnak a piac többi szereplőjétől, így létrehoztam egy zárt FB csoportot. Bármilyen fázisban is tartasz jelenleg írói pályádon, szívesen látunk! Csatlakozzatok, és alakítsunk ki egy remek, egymást támogató közösséget: https://www.facebook.com/groups/231680354272614/

Fantamacska Creative Commons License 2018.05.13 0 0 2360

Az enyémet itt lehet megnézni és megrendelni:

http://egyskizofrenev.blog.hu/

 

Elkészült a következő, az még tárgyalás alatt...

[fidelio] kagy Creative Commons License 2018.04.23 0 0 2359

Sziasztok!

 

 

Írtam egy zenés drámát. A szövegkönyvet videó formájában összeszerkesztettem a zenékkel.

(A zenéket nem én írtam. A hetvenes, nyolcvanas évek mainstream előadóinak dalaiból válogattam.)

 

Érdekelne  a véleményetek.

 

I. felvonás

https://www.youtube.com/watch?v=Dn54EHV9S20&t=155s

 

II. felvonás

https://www.youtube.com/watch?v=ObNKGBosVlM&t=233s

 

 

 

Tiborcsik Creative Commons License 2018.01.19 0 0 2358

Addig ne is gondolkozzál kiadásban, míg meg nem tanulod az ikes igék ragozását. :)

Előzmény: Ronin123456 (2348)
Kzella Creative Commons License 2018.01.17 0 0 2357

Holnap magazin

Előzmény: riverdying (2356)
riverdying Creative Commons License 2018.01.16 0 0 2356

Sziasztok!

Már régebb óta írok főleg novellákat...szeretnék érdeklődni vajon mik azok a forumok lehetőségek ahova elolvasásra feltehetném betehetném...Köszönöm a válaszokat!

onsai Creative Commons License 2018.01.14 0 0 2355

Nem tudom, hogy ismeritek-e a lehetőséget, de nagy kiadóhoz s be lehet jutni.

2018. január 15. a beküldési határidő a 7. Aranymosás Irodalmi Válogatónak, mesekönyveket és regényeket lehet küldeni.

A Könyvmolyképző hagyományos kiadó, azaz a jó írásokért szerzői díjat kap az író, és a könyv megjelenik országos terjesztésben (és nem, az író nem ad bele semmilyen összeget).

http://aranymosas.konyvmolykepzo.hu/vii-aranymosas-irodalmi-valogato-9673.html

Minden évben van pályázat.

Zoltan Szeman Creative Commons License 2017.10.13 0 0 2354

Ez pont egy olyan téma, amiről könyveket lehet irni... Mint, ahogy már irtak is jópárat. Ha elolvasol pár cikket ezzel kapcsolatban, akkor valószinűleg szivinfarktust kapsz, annyi információt döntenek majd rád.
Amit én tudok javasolni: Ird le először saját magadnak, a leendő történedet pár mondatban. Tedd félre pár napra, ne foglalkozz vele, majd vedd elő és olvasd el amit irtál. Ha még mindig érdekesnek találod, akkor add oda egy pár barátnak, ismerősnek és kérdezd meg az ő véleményüket is. Minél többen olvassák el azt a pár mondatot, annál jobb. Ha a többségi visszhang pozitiv, akkor ülj le és kezdj irni... de javaslom, hogy olvass először utána a neten, hogy a gyakorlatban minek is kell majd az irás előtt, közben és a végére megvalósulni. Tudom, nem nagy segitség, de talán elég lesz, hogy elindulj rajta...

Előzmény: Bala csa (2353)
Bala csa Creative Commons License 2017.01.16 0 0 2353

Sziasztok én iro szeretnék lenni de nem tudom hol kezdjem tudnátok tanácsot adni

?

Bala csa Creative Commons License 2017.01.16 0 0 2352

életével írja

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!