Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.21 0 0 128
Hát tőlem kérhetjük, de gyanítom, csak így kérésre nem adják.
Előzmény: Boróka Mihály (-)
sensei47 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 127
Felhozom.
Derek Creative Commons License 2007.04.18 0 0 125
Bizonyara ,mert nem estek hasra a nagy europai felsobbrenduseged elott. ez bizony sokszor frusztralja az ide jovoket:-) na meg bizonyara dolgozni kellett.
Előzmény: faragatlan (124)
faragatlan Creative Commons License 2007.04.18 0 0 124

Tévedsz, éltem kint és onnan sem tetszett.

A filmjeiket meg sem nézem, de az irodalmukat olvasom, az elég hiteles a kinti tapasztalataimmal együtt.

Nem vagyunk egyformák, hála Istennek Te kinn élsz. Mi pedig itt, és ez így van rendjén. Nem is akarom megszeretni, de elviselni sem Amerikát. Akkor jó, ha távol van.

Előzmény: Derek (105)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.16 0 0 122
Nem szeretem a rock zenét, te idióta! Olvasni se tudsz? Nyelvi problémáid vannak? :-(
Előzmény: Törölt nick (117)
AlucarDraculA Creative Commons License 2007.04.15 0 0 121
Egy iraki is ezt mondaná?
Előzmény: Derek (102)
hns Creative Commons License 2007.04.13 0 0 115
oke Rambo papa
Előzmény: Derek (110)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 114

Hát nem erröl beszélek?Ugyanazok laktak ott akkor is.Mikor "jól ment a szekér" a "yugó" magyaroknak,akkor nem politizáltak ennyit.

Most jobb a fogalmazás?

Előzmény: Törölt nick (41)
Derek Creative Commons License 2007.04.13 0 0 112
ja ,ugy hogy a sajatjaikbol kb 10szer annyit olnek meg. Nem valo ez neked mit erolteted.
Előzmény: Törölt nick (111)
Derek Creative Commons License 2007.04.13 0 0 110

"nem ertem teged miert zavar az ha vkinek fontos a hazaja,"

Engem nem zavar,masokat zavar az ,hogy engem ez kulonosebben nem erdekel,.vagy nem ugy mint ahogy ok ezt elvarnak.

" bar ~60eve nemvolt errefele haboru ez nemjelenti azt h soha tobbe nem is lesz, es akkor vagy elmenekulsz elole vagy megved a hazad :) persze csak akkor ha van
"

Ocsi, en kiszolgaltam a katonaidomet ,tenylegesen es tartalekoskent is, ki is lettem erre ugy ahogy kepezve,ha a szukseg ugy adta volna nem dezertaltam volna.Engem a hazam nem tud megvedeni, en tudom megvedeni.

Előzmény: hns (108)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2007.04.13 0 0 109

kisgyerek! ha túltengenek benned a hormonok az nem baj. ha úgy érzed, hogy hőssé válnál assem. a gond ott kezdődik ha már vannak katonaérett gyerekeid akiket nyugodt szívvel küldenél a frontra. azt még mérilú sem hiszem, hogy megtenné.

Előzmény: hns (108)
hns Creative Commons License 2007.04.13 0 0 108
nem ertem teged miert zavar az ha vkinek fontos a hazaja, bar ~60eve nemvolt errefele haboru ez nemjelenti azt h soha tobbe nem is lesz, es akkor vagy elmenekulsz elole vagy megved a hazad :) persze csak akkor ha van
Előzmény: Derek (78)
pinotnoir777 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 107
ok, részemről sem volt túl felemelő veled kommunikálni ebben a témában, mondjuk ennyire általánosságban nem is lehet.
Előzmény: Derek (105)
Derek Creative Commons License 2007.04.13 0 0 106
ez is marhasag.
Előzmény: pinotnoir777 (104)
Derek Creative Commons License 2007.04.13 0 0 105
Ez is marhasag.De reszemrol befejeztem ezt a temat ,mert unalmas olyanokkal megtargyalni akik egy percet nem eltek itt de azert velemenyuk az aztan van,kb a c kategorias szeriafilmek szintjen
Előzmény: pinotnoir777 (103)
pinotnoir777 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 104
ez egy konzumkulturális hadjárat, elsődlegesen anyagi haszonszerző célzattal. Természetesen megvannak nálunk is a gyarmatosítók helyi jobbkezei, akik a folyamatok haszonélvezői (politikusok, vállalatvezetők). Egy direkt lezüllesztett társadalom persze hogy örül a talmi csillogó bóvliknak.
Előzmény: Derek (102)
pinotnoir777 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 103

Egyaltalan nem eppen forditva az egesz vilag akarja sajat magat amerika kepire formalni.

Kettőn áll a vásár. Nagyon sok embernek, szervezetnek anyagi érdeke, hogy ez az "átformálódás" megtörténjen. A tömegmédia megjelenésével, a régi identitások, közösségek lerombolása sokszor hazékonyebb lett. Először az agyakat kell kilúgozni, utána jöhet a puha gyarmatosítás. De konkrétan arról beszélek, hogy a megváltozó igények, szokások átalakulásának elsődleges haszonélvezői amerikai óriáscégek. pl. monsanto és tsai.

Amerikanak amerikai identitasa van. De miert lenyeges ez?

mert nincs ilyen, vagy ha van, akkor nagyon rossz következményei vannak. Azt példázza az amerikai társadalom, hogy a hagyományos identitások fölbomlása/fölbomlasztása látszólag bizonyos ellentéteket felold, de rengeteg újat generál, miközben csökevényesednek a valódi értékek.

Előzmény: Derek (100)
Derek Creative Commons License 2007.04.13 0 0 102
Dehogy akarja exportalni,masok akarjak importalni.Ki kenyszerit teged arra,hogy barmi amerikait vegyel,de ugye a legtobb magyar Levi's-ben jar. Nem amerika nyitja MO-on a Burger King-et se a mekdoncit,hanem magyar vallalkozok veszik meg a franchiset ,ki kenyszeriti ra oket? Senki.
Előzmény: faragatlan (101)
faragatlan Creative Commons License 2007.04.13 0 0 101
Addig nincs is baj az identitásával, ameddig nem akarja exportálni a sajátos agresszív módján.
Előzmény: Derek (100)
Derek Creative Commons License 2007.04.13 0 0 100

Egyaltalan nem eppen forditva az egesz vilag akarja sajat magat amerika kepire formalni.

Amerikanak amerikai identitasa van. De miert lenyeges ez?

Előzmény: pinotnoir777 (99)
pinotnoir777 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 99
Ok, bocs, nem is a személyes megbántás a cél, csak azt érzékelem hogy Amerika az egész világot saját képére akarja átformálni és ez nem feltétlenül szimpatikus. Szinte a legutolsó ország lenne ahová költöznék, az biztos. de ez off it tényleg. Annyiban viszont idevágó példa, hogy mi lesz egy identitásvesztett országból. Szerintem nem egyértelműen pozitív a kimenetel.
Előzmény: Derek (98)
Derek Creative Commons License 2007.04.13 0 0 98
Kicsit unalmas mar az amerikabashingelok hulyesegeire valaszolgatni.Ezert csak ilyen egyszavasokban reagalok ma mar csak aza ilyesmikre,meg aztan nem is erdekel,hogy MO-on kinek mi a velemenye rola, en jol erzem magamat benne.
Előzmény: pinotnoir777 (96)
weress Creative Commons License 2007.04.13 0 0 97
Mondja ezt egy szlovák érzelmű ember. Erre csak azt lehet mondani, Trianon.
Előzmény: Törölt nick (55)
pinotnoir777 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 96
ez alapos volt. Nem győztél meg hogy USA-fan legyek
Előzmény: Derek (95)
Derek Creative Commons License 2007.04.13 0 0 95
Marhasag
Előzmény: pinotnoir777 (94)
pinotnoir777 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 94

Nem éltem ott semennyit, de néhány jóbarátom, rokonom igen, és az ő ottani életüket megismerve egyáltalán nem is vágyom oda, még turistaként sem, pláne amióta ez a terrorizmus-őrület van.

Röviden: tönkreteszik a világot, a globális monopolgazdaság kíméletlen kiterjesztésével, a környezet rombolásával, kultúrák fölszámolásával, országok meghódításával, és közben a demokrácia bajnokainak hirdetik magukat.

Vagy ott van ez a pc-őrület: borzalmas ez az új világ amit építenek, azt hiszik, hogy a hagyományos identitás-hiearachiák erőszakos lebontásával valóban egy szép új világot építhetnek, pedig csak rombolnak vakon.

Az egyik ismerősöm pl fél évig élt USA-ban, pár napig teteszett neki, aztán rájött hogy tengernyi a felszínes kapcsolat, utána elment Argentinába ahol sokkal jobban érezte magát, ott volt valódi szolidaritás.

Előzmény: Derek (93)
Derek Creative Commons License 2007.04.13 0 0 93

Oszt te mennyit eltel az USA-ban hogy ilyen szakembernek hiszed magadat?

Azt meg hogy mennyire  nem szolidaritasmentes azt en a katrina utan tapasztaltam amikor tenyleg baj volt.Marhasagokat beszelsz. Ha az amber nincs bajban akkor minek szolidarni vele.

Előzmény: pinotnoir777 (91)
Derek Creative Commons License 2007.04.13 0 0 92
Pedig hatasa oriasi,amerikaban a rock torte at a feher es fekete tarsadalom kozott az addig szinte athatolhatatlan falat.
Előzmény: Törölt nick (90)
pinotnoir777 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 91
nézd meg mi lett az USA-ból, ami elvileg ugye a nemzeti identitásokon való felülemelkedésből született? Egy szolidaritásmentes, ellentétekkel tagolt, elbutult de agresszív társadalom aki a világot is tönkreteszi. Mindeközben persze gazdaságilag rendkívül hatékony. Sok ellentétet is okoztak, de a  vallás és a nemzettudat, a jó értelemben vett provincialzmus az, ami jót is tett a világgal. Sajnos nekem nem tetszik a kilakuló új dekulturizált massza, nem hiszek benn, és azt is kétségbe vonom, hogy össz-szinten kevesebb lenne az erőszak. Ráadásul miközben a fejlett észak liberálisan fölszámolja saját identitását, a gazdaságilag nyomorban tartott fejltlen világ egyáltalán nem veszíti el identitását, új frontok nyílnak a világban.
Előzmény: Derek (89)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 90

:-) Már értem, hogy miért nem értünk egyet! Én nem nagyon szeretem a rock zenét! :-)

Bár meg van a szlovák himnusz rock változata, figyelemre méltó. :-)

Előzmény: Derek (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!