Keresés

Részletes keresés

flugi Creative Commons License 2007.05.27 0 0 15
az AP tényleg jó.
Előzmény: atp (12)
flugi Creative Commons License 2007.05.27 0 0 14
megj: a legerősebb nem elég. Az alapfrekvencia néha nem a legerősebb.
Előzmény: DJG (13)
DJG Creative Commons License 2007.05.26 0 0 13
A feladat megoldható, de elég messze van a pofonegyszerűtől. Ugyanis egy hangszer sosem egy frekvencián szól, hanem felharmonikusok egész garmadája szól egyszerre. Kell tehát egy spektrumanalizátor, amelyik ki tudja választani a domináns, legerősebb összetevőt.

De ha egyszerűen beírtad volna a Gugliba, már meg is lenne egy csomó, például: http://www.hitsquad.com/smm/programs/AP_Guitar_Tuner/

Üdv,
Gábor
Előzmény: atp (12)
atp Creative Commons License 2007.05.26 0 0 12

Talán picit hasonlít az én kérdésem a topic nyitójéhoz ezért nem nyitok új topicot...

 

Olyan programot keresek ami kiírná az éppen a mikrofonon érkező hang fevenciáját, illetve hogy milyen messze van X zenei hangtól. Tulajdon képpen pofon egyszerű feladat.

 

- Használnám gitár hangolásra

- Vagy hogy ellenőrizzem hogy tisztán fújom-e a hangot a furulyámon

 

Tudtok ilyenről?

SindbaD Creative Commons License 2007.04.12 0 0 11
Küldtem mailt!
Előzmény: flugi (6)
flugi Creative Commons License 2007.04.11 0 0 10
az nem menne, a rengeteg féle formátum miatt. Azt jóval egyszerűbben is meg lehet oldani néhány kulcs mp3 fájl néhány szakaszával, mert a fájlcserélőknél az a tapasztalat, hogy a letöltők nem kódolják/vágják újra a felvételt. Már-már elég lenne az mp3 tag-ek vizsgálata is, mert annyira nem foglalkozik vele senki.
Előzmény: locsemege (7)
SindbaD Creative Commons License 2007.04.11 0 0 9
Köszi, hamarosan írok mailt.
Előzmény: flugi (6)
SindbaD Creative Commons License 2007.04.11 0 0 8
Rosszul sejted.
Előzmény: locsemege (7)
locsemege Creative Commons License 2007.04.11 0 0 7
Ha jól sejtem, filemegosztó szerverek a célpont, esetleg magánszemélyek gépeire juttatott vírusok által magángyűjtemények a cél, hogy fel lehessen dobni az illetőt a rendőrségen.
Előzmény: flugi (6)
flugi Creative Commons License 2007.04.11 0 0 6
amit keresel, az még félig-meddig kutatási terület, de az engedményeid miatt könnyen és jól megoldható, bár sajnos polcról levehető megoldást nem ismerek, és nem is találok sehol. (talán mert nem gyakori igény)

Például itt egy real-time rendszerről büszkélkednek, hogy 91% pontossággal felismer:

http://mtg.upf.edu/publicacions.php?lng=eng&aul=3&did=139

Azért az még minden tizedik alkalommal elrontja :)

Egyébként pedig ha .wav fájlokban keresel más (kis) .wav fájlokat, akkor tudok (tudunk) csinálni olyan programot, ami megadja az N legvalószínűbb időintervallumot, ahol ez szól. Keress meg magánban, ha érdekel.
Előzmény: SindbaD (5)
SindbaD Creative Commons License 2007.04.11 0 0 5

Nos akkor pontosítok:

 

Stream alatt egy hatalmas, eltárolt audió állományt értettem, tehát nem kell real-time rendszer, rosszul fogalmaztam. Ebben kellene keresni.

 

Inkább mondok egy példát, mert láthatóan te nagyon otthon vagy ebben és olyan fogalmakkal operálsz, amelyek nekem idegenek, nekem igazából csak megoldási alternatívákat kellene felmutatnom, ha vannak ilyenek:

 

Adott mondjuk egy zenerészlet (kb. 1 perc) ez a minta. Ennek a mintának az előfordulásait kellene megkeresni a hatalmas audió állományban. Amiben lehet beszéd, zene, mindenféle. Rendezett állomány olyan szempontból, hogy bármi is van benne, azok egymás után jönnek szekvenciálisan és nem hangzanak egyszerre (ahogy említetted a példádban az egyszerre csengő telefonoknál). Sajnos csak ilyen pongyolán tudom megfogalmazni.

Az adott zenerészletet kellene megtalálni viszonylag nagy pontossággal.

Olyan "készterméket" keresek, ami a fejlesztő, vagy eladó segítségével testreszabható, azaz nem kell új fejlesztésbe fogni emiatt.

 

Ha ilyet tudsz, vagy olyan szoftvereket, amelyek nagyjából hasonló funkciót töltenek be, az nagyon hasznos infó volna.

 

Köszi.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: flugi (4)
flugi Creative Commons License 2007.04.11 0 0 4
Még vannak nyitott kérdések.
stream alatt folyamatos inputot értesz? Ez feltételezi, hogy real-time rendszerre van szükséged, pl rádióadások elemzéséhez.

Ha jól értem, akkor többféle hangjelenséget keresel párhuzamosan. Olyasmire gondolsz, mint egy inverz sampler, ami adott hangmintának bármilyen hangmagasságát vagy kitartási hosszát észreveszi? Ilyen esetekben pillanatonként jelenlevő spektrális tartalom alapján lehetséges a dolog, de igen nehéz, rossz pontosságú megoldások adhatóak. Ha a keresett hangminták pöccre egyformák, akkor hosszabb időintervallumokra is lehet támaszkodni, és akkor adható pontos megoldás is. Ehhez tehát az kell, hogy időben ismert legyen a hang tartalma. Erre volt példa az egy bizonyos mobiltelefoncsörgés, ennek van hossza, és az elejétől számított adott pillanatban mindig ugyanaz a tartalma.

Fontos paraméter, hogy miben különbözik az elkapandó hang a háttértől. Ha ugyanabban a spektrális eloszlásban van, és nem emelkedik ki semmilyen szempontból (pl az én telefonom és a többiek ugyanolyan telefonjai, kicsit más dallammal, amik akár egyszerre is szólhatnak) akkor nem lehet pontos megoldást csinálni. Ha garantálva van, hogy egy adott szempontból (pl frekvenciasáv) megkülönböztethető a hang, például meg csak egyedül szólal meg mindig egy adott frekvenciatartományban, akkor lehetséges figyelni. A word spotting alkalmazások például abból indulnak ki, hogy csak két beszélő van, és nem is akarnak akkor felismerni, amikor mindkettő beszél, tehát csak akkor működik jól, ha nem kell szűrni hátteret.

Most már talán érthető, hogy miért nincsenek ilyen alkalmazások a polcon :) nagyon szerteágazó terület.
Előzmény: SindbaD (3)
SindbaD Creative Commons License 2007.04.11 0 0 3

Nem kell, hogy freeware legyen, sőt feltételezem, hogy ha van késztermék, az nem is olcsó, de nem baj. Fontos, hogy azért valahogy ki lehessen próbálni vásárlás előtt.

 

Nem beszédhez kell. Adott zenei hangmintákat kellene felismerni egy hosszú streamben. A minta sajnos bármilyen méretű lehet.

Persze, ha a fix méretű minta megkönnyíti a feladatot, annak nincs akadálya, hogy a felismerendő mintákból adott hosszúságú mintákat vágjunk ki és azt keressük.

 

Előzmény: flugi (1)
SindbaD Creative Commons License 2007.04.11 0 0 2

Bővebben? :)

 

Előzmény: flugi (0)
flugi Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1
a feladat szaknyelven "word spotting", és telefonlehallgatásokhoz szokás használni. Nemigen van ebből freeware alkalmazás, amennyire tudom. Neked beszédhez kell, vagy egyszerűbb a feladat, fix hosszúságú és azonos tartalmú szakaszokat keresel? (teszemazt egy bizonyos mobiltelefoncsörgést). A feladat nehézsége beszédnél az, hogy mindenki más-más ritmusban és hangszínen beszél.
flugi Creative Commons License 2007.04.11 0 0 0
echel0n :)
SindbaD Creative Commons License 2007.04.11 0 0 topiknyitó

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!