Keresés

Részletes keresés

wachaz Creative Commons License 2007.04.17 0 0 128
Vajon a jobboldaliaknak erről mi a véleménye? Lehetséges-e, hogy ez egy olyan kérdés, amiben végre egyetért a mindkét oldal, vagy erre is csak kontra lenne a válasz: "nem, nem igaz, akkor sem győztünk volna"...

Az elvakultság és elfogultság engem annyira bosszant (nehogy azzá váljak), hogy rendszeresen próbálok valami pozitívat keresni jobboldali nyilatkozatokban, riportokban, véleményekben (mind a polgári, mint a politikusi szinten), erre csak a tegnapi termés:

---- Szijjártó a gondolkodást a kompromisszumról is elveti (Egyenes Beszéd, ATV),
---- Hódmezővásárhely polgármestere egyértelműen tagad le dolgokat: "nem kapott utasítást az orvosnő a beteg elutasítására, és nem is állított ilyet" (Friderikusz Most, ATV),
---- "Kanadában ha egy miniszter kurva országnak nevezi a hazáját akkor már nem lenne miniszter", "az 56-osoknak nem engedték megünnepelni 56-ot" (Petőfi vagy Kossuth rádió, már nem emlékszem)
---- "a reform első áldozata a férjem volt" - mondja a betelefonáló (Fórum, ATV)
"mikor hunyt el?" - szerkesztő
"3 hónapja"
"de a reform csak áprilisban kezdődött"
"öööö..."

Én ezt nem értem, így hogy akarnak nyerni? Nem tartom magam brutál értelmiséginek, de ezek már átlátszó próbálkozások még nekem is, legyünk bármelyik oldalán is a szent koronának.
Előzmény: Fáradt Vándor (127)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2007.04.17 0 0 127

csont nélkül többséget szereztek volna, ha csendben maradnak.

Engem sem lehet igazán jobb oldali elfogultsággal vádolni, sőt... :) De ezzel én is egyet kell értsek...

Előzmény: wachaz (125)
Póli Creative Commons License 2007.04.17 0 0 126

"csont nélkül többséget szereztek volna, ha csendben maradnak"

 

Abszolút egyetértek. Már az indításuk, az alapvetésük ("Rosszabbul élünk, mint 4 éve") egy gigantikus hiba volt. Mert még ha igaz is lett volna (márpedig így generálisan egy nyilvánvaló hazugság volt), az ermberek jókora része érzékeny arra, ha implicite lelúzerezik őket !

 

"akinek a fejében meg is fordulna a "váltás" egyből elveti az ötletét is jó néhány hónapra, évekre, vagy örökre"

 

Szerintem az a bajuk (és a szocik mázlija), hogy végletekig bíznak a közvéleménykutatások eredményeiben, ill. azok alapján abban a téves hitben vannak, hogy csakis jó lehet az a stílus és politika, amely abszolút többséget eredményezne egy most tartandó választásokon !

Csak arról feledkeznek el, hogy ez a többség nem az óvodás dacpolitikájuk által meggyőzött új hívekből áll, hanem annak következménye, hogy a ballib szavazótábor jókora része (jelenleg) passzivitásba vonult, láthatatlan a közvéleménykutatók előtt...

Előzmény: wachaz (125)
wachaz Creative Commons License 2007.04.16 0 0 125
Az a legszebb, hogy bármikor röhögve tudnának nyerni. Ha felismernék, hogy a radikális megoldásokat kerülő (attól félő) baloldali (igazi) többség egy konzervatív, csak kicsit kommunista megoldásra mennyire vevő lenne, még ők is meglepődnének. A választások után néhány baloldali(!) barátommal pont azt beszéltük, hogy csont nélkül többséget szereztek volna, ha csendben maradnak.

Nyitott vagyok a jó ötletekre, de a választások óta nem láttam és nem olvastam egyetlen jobboldali törvényjavaslatot, ami nem valami ellen, hanem valamiért lenne. Ha folyamatosan nyomnák a jó ötleteket, megoldásokat, akkor később még hivatkozhatnának is ezekre ("a baloldal gátolja az ország fejlődését, elutasította ezt és ezt, pedig."). Erre csapják itt a hisztit, a kivonulást, megy a dac, a kontrázás, a konstruktivitás minden nyomát nélkülöző ellenzéki politika, csakhogy a "monnyon le"-brigád nehogy másra szavazzon. (Mégis ki másra szavaznának? Csurkára, Ibolyára? Nincs az a pénz.) Jönnek a szent koronával, az "igazi" magyarokkal, a székely himnusszal, a romániai magyarokkal, a kokárdával meg a fehér szalaggal, és mondanak akkora marhaságokat (önkormányzati választás = kormányváltó népszavazás), hogy akinek a fejében meg is fordulna a "váltás" egyből elveti az ötletét is jó néhány hónapra, évekre, vagy örökre.

Vajon mennyi ész kell ahhoz, hogy rájöjjenek: nem a nem szavazó többséget kell különböző érzelmi szálakon "mozgósítani" (hergelni), hanem a politikailag aktív, jelenleg inkább baloldali értelmiséget kell meggyőzni arról, hogy igenis, ők jobban tudják ezt csinálni, méltók az ország vezetésére.
Előzmény: Póli (121)
nemhívő Creative Commons License 2007.04.13 0 0 124
Annak kijelentése, hogy a Fidesznek egy programra van szüksége azt jelenti, hogy most nincs neki. Illetve amit eddig annak neveztek, neveznek nem éppen alkalmas arra amire szánták. Ha ezt a szöveget összehasonlítod pl. Szijjártó mester blődlijeivel, Orbán lassan értelmezhetetlen lózungjaival, az új plebejus ököl Lázár helytartó úr véres látomásairól nem is szólva, elég elfogadható és korrekt. Persze egy dolog minősítése attól függ mihez viszonyítjuk.
Szerintem Pokorni ezzel megint kapott egy strigulát a neve mellé Orbántól.
Előzmény: Póli (121)
Újlaki Creative Commons License 2007.04.13 0 0 123
Eeegen, nem lett semmi Kaya Ibrahim és Josip Tot ügyéből, nem lett semmi az Ezüsthajóból, a Happy Endből, nem lett semmi a "ne mi nyerjük a legtöbbet" ügyből, és még ki tudja, mekkora a jéghegy a víz alatt.
Előzmény: sajtházi (11)
Póli Creative Commons License 2007.04.13 0 0 122

"Luxusra van pénz - Nyugatiból szórakoztatóközpont

 

A Fidesz továbbra sem tudja elfogadni a kormányzati negyed kialakításával kapcsolatos kormányzati elképzeléseket."

 

Az még kifelejtődött, hogy tuti, a Fidesz kormányzat sose fog oda beköltözni !

Naná, hogy az újarisztokrata komcsik által megálmodott/megépített luxust visszautasítja a plebejus lelkületű árpádsávos polgárember !

Inkább majd eladják az épületeket (pénzügyileg óriási bukovári, de nem gond, a szokásos "eztisakomcsikk*rtákel"-jellegű  lekommunikálással semlegesítik majd),

és maradnak a minisztériumok a Belvárosban.

(Így Rogi polgármester is abbahagyja az aggódást, hogy kiürül a fatornyos kis faluja...)

Póli Creative Commons License 2007.04.13 0 0 121

Hát ez a "hang" még  mindig sok baromságot mond és változatlanul fölényeskedik.

Idézet a cikkből: "a kormány PR-gépezete által sulykolt torz Orbán-kép manipuláció"

 

Nos, az a helyzet, hogy a "kormány PR-gépezeténak" kisujját se kell mozdítania, elegendő, ha az ember meghallgat egy Orbán-beszédet. Egy a hatalomért betegesen sóvárgó, a nevetségesség határán egyensúlyozó ember képe bontakozik ki belőle. Ennek részletes elemzését ez a topic adja ---> http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9075117

 

Előzmény: nemhívő (120)
nemhívő Creative Commons License 2007.04.13 0 0 120
Hogy mit fognak csinálni? Sajnos még ők sem tudják. http://www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15519
De ha ez a hang lesz jellemző a Fideszre és ez a mentalitás, hozzáállás, akkor meg lesz hozzá a társadalmi támogatottságuk is.
wachaz Creative Commons License 2007.04.13 0 0 119
Ez elkerülhetetlen lesz. Kiváncsi vagyok a ciklus hanyad részéig fogjuk azt hallgatni, hogy ezt-azt nem lehet, mert az előző kormány így meg úgy ("kétszer annyi ideig kormányoztak, kétszer nagyobb kárt okoztak" stb.). Politikailag ezért (volt) szép a baloldal dupla ciklusa: nem lehetett hova/át mutogatni, csak magukra ("elkúrtuk"). Ez egy üde színfolt volt a keresztbemutogatások négyévente ismétlődő sorozatában.

Most megnéznék egy újabb baloldali győzelmet, hogy lenne-e megszorítások utáni jobb élet. Persze ez azért lesz csalóka, mert ha tényleg meg lesz a "nem fog fájni" hatása az egész országra, akkor a kimosott, kiöblített kádban megtévesztően boldogan fog tudni pancsolni a jobboldal - persze miután leengedte a vörösbort és feltöltötte narancslével (ha fokozhatom tovább ezt szépséges "színes" analógiát).
Előzmény: Törölt nick (117)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 118
Vagyis (vér)bosszút azért ,mert éveken át kormányon voltak, és nem úgy irányították a dolgokat ahogyan te szeretted volna.

Előzmény: Törölt nick (117)
nemhívő Creative Commons License 2007.04.12 0 0 116
Ok. Kirúgják, elküldik őket, de kit tennél a helyükre? A másik oldal embereit? És ettől lesz majd független, tisztességes és korrekt a magyar média?
Na ezért nem ér többet a Bayer Zsolti gyerek és csapata, mert ugyan olyan, csak pepitába! Sőt!
Előzmény: Col. Kurtz (114)
Póli Creative Commons License 2007.04.12 0 0 115

Ebbe semmi különös nincs, ez demokratikus mqagyar hagyomány, hiszen kell a konc a csókos haveroknak, a régi osztálytársaknak, a pénzes támogatóknak, elvégre 8 éve el voltak zavarva a központi konctól, baromira ki vannak éhezve a derék becsületes konzervatív pógáremberek,

akik bizony semmiben sem különbek, mint a mocskos rohadt momenisták.

Előzmény: Col. Kurtz (114)
Col. Kurtz Creative Commons License 2007.04.12 0 0 114

Akkor tippelek a Te kedvedért: a közszférában és a közszolgálati médiában tisztogatás lesz. Kirúgnak egy csomó liberálbolsi csatlóst, strómant és pártkatonát. A napkelte, például "repülmi fog az ATV-re, ahová való." stb, stb.

 

Minél több komenistát szórnak ki, annál boldogabb leszek.

Előzmény: Póli (113)
Póli Creative Commons License 2007.04.12 0 0 113

Figyusz ! Itt nem kívánságokat kell előadni, hogy mit tegyenek,

hanem tippelj, hogy mit fognak tenni !   :)

Előzmény: Col. Kurtz (105)
lujo2 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 112
Amit írsz, ez fog történni. Amint hatalomba kerülnek, rájönnek, sokkal könnyebb kívülről bekiabálni, mint a hatalomban vmit is tenni. :-)
Előzmény: TopMan (12)
Neocortex Creative Commons License 2007.04.12 0 0 111

Remélem a 2010-es bukta utána végre elzavarják 0rbánt.

Póli Creative Commons License 2007.04.12 0 0 110

"hiszen aki a néhány év alatt "megtanulta a leckét", hogy ne szaladjon mindennel azonnal dokihoz"

 

Szerintem túlságosan bízol az emberi tudat gyors és maradandó átformálhatóságában,

régi, évtizedes berögződések pár év alatti "felülírhatóságában"...

 

Amúgy a többivel egyetértek.

Előzmény: wachaz (104)
nemhívő Creative Commons License 2007.04.12 0 0 109
A fórumozás - ahogy látom - erről szól. Itt nem a véleményüket akarják elmondani, hanem meggyőzni a másikat, legyőzni minden áron és minden témában. Ahogy a "nagyok". Még a létjogosultságot is megvonják a másiktól.
Előzmény: wachaz (108)
wachaz Creative Commons License 2007.04.12 0 0 108
Nem hiszem, hogy pár ezer ember, sokkal több.

Legyen igazad. Én nagyon-nagyon kevés olyan emberrel beszéltem, olvastam az írását, hallottam a véleményét, akit ne valamilyen "igazmagyar" vagy "mélyszocialista" meggyőződés irányított volna. Az általános "kire szavazna most" közvéleménykutatás mellett szívesen megnézném egy "mi történt valójában április 4-én", "mi lehet a hátránya a kettős állampolgárságnak", vagy "mi az előnye egy nagyteljesítményű NATO radarnak" teszt eredményét. Vizióim egyike, hogy a népszavazáshoz is kelljen egy beugró kérdéssort kitölteni, vagy legyen feltétele egy "napjaink történelme érettségi", hogy ki lehessen szűrni mind a valótlan ígéreteket, mind a hamis vádakat, vagy legalábbis azokat, akik ezeknek bedőlnek.
Előzmény: nemhívő (107)
nemhívő Creative Commons License 2007.04.12 0 0 107
Nem hiszem, hogy pár ezer ember, sokkal több. De ők nem azok a tüntetésre járók, útlezárók, kukagyújtogatók.
Azért eléggé feltűnő, hogy a magyar értelmiség szinte teljesen eltűnt mindkét nagy párt mellől! Gyurcsány mellől az öszödi beszéd miatt léptek pár lépéssel hátrébb, míg Orbán akkora sületlenségeket mond, hogy teljesen védhetetlenek egy értelmes társaságban. Persze nem is az ilyeneknek szánja a mondandóját.
Előzmény: wachaz (106)
wachaz Creative Commons License 2007.04.12 0 0 106
Az MSZP-nek is lehetne több esze, mert ő sem beszél világosan, igaz senki sem tette ezt meg 1990. óta. Most itt lenne erre a megfelelő alkalom, mégsem teszi. (...) Az érdek és a haszonelvűség dönt és paradox módon utódpárt ellenére ezért is tűnik modernebb, életrevalóbb alakulatnak, mint a Fidesz.

Az MSZP-nek sosem volt jó kifelé a kommunikációja: nem tud érzelmeket kelteni/szítani, mozgósítani, megértetni a hétköznapi emberekkel valamit. A párt kicsit Horn Gyulás volt sokáig - itt most jellemre gondolok: lassú, sznob, kényelmes, teszi a dolgát. Gyurcsány volt az, aki behozta a dinamikát a pártba: a harcot, a visszakérdezést, az érvelést, a példálózást, a lazaságot - és ez sokaknak tetszik is. Nem vagyok hülye gyerek, de sok dolgot csak akkor értettem meg igazán, mikor az ATV egyik műsorába volt Gyurcsánynak több részes riportja.

A kérdés az, hogy mi a jobb az országnak: egy olyan párt, aki majdhogynem szarik a népszerűségbe, el van azzal, hogy ő jól végzi a dolgát, és csak néhány ezer magánember érti is, hogy mi miért történik. Vagy egy olyan párt, aki képes demagóg szintre leegyszerűsíteni összetett problémákat, és "amiről nem tud az nem fáj" elvet vallva maga mögé állítani büszke és elégedett emberek százezreit.
Előzmény: nemhívő (103)
Col. Kurtz Creative Commons License 2007.04.12 0 0 105
Gyurcsányt juttassák tömlöcbe.
wachaz Creative Commons License 2007.04.12 0 0 104
Igen, gyakorlatilag a ballib az egyetlen, aki valamennyire jogosan rákérdezhet a be nem tartott igéretekre, de annak is csak kis zaja lesz. Egyrészt a "hazugság" mint olyan, teljesen beépült a köztudatba, erre már senki sem kapja fel a fejét: a baloldaliak szerint "úgyis minden politikus hazudik", a jobboldal addigra pedig már rég megunja ezt a csontot rágni; másrészt úgyis mindent túlharsog majd a népszerű intézkedések visszhangja.

Abszolút igazad van a vizitdíj-napidíj terén. Talán a legnagyobb hatása az (lesz/lett), hogy kevesebben mennek orvoshoz. Ennek eltörlése éppen ezért szinte boritékolható egy Fidesz győzelem esetén, hiszen aki a néhány év alatt "megtanulta a leckét", hogy ne szaladjon mindennel azonnal dokihoz, azoknak többsége nem fog (megint?) orvoshoz rohangálni, csak mert baja van és csak mert ingyenes. Magyarán, ha megfázik, és a vizitdíj miatt inkább eszik hagymát és húslevest, és ez segített rajta, utána hiába törlik el a vizitdíjat, ha legközelebb megfázik úgyis húslevest fog enni, mert a múltkor is segített. Tehát a hosszútávú költségcsökkentő hatása addigra már kialakul a rendelkezésnek.

Ha kicsit továbbgondoljuk, bármennyire is eltörölhetné a következő ciklusban egy esetleges baloldali kormány a vizit- és napidíjat (mert már működik a hatása), mégse teheti meg, mert évekig ezen lovagolna a jobboldal. Ha úgy tetszik, bár jót csináltak (akarnak csinálni), de ebből rövid távon nehéz nem szarul kijönni.

Sajnos abban is igazad van, hogy ziccerhelyzeteket sikerült már a Fidesznek kihagynia - nem azért sajnos, mert valamilyen párti vagyok, hanem mert félő, hogy esetleges nyerésük esetén is belekavarnak valahogy az eurólevesünkbe. Az előző választást is vígan nyerhették volna, ha csendben maradnak ("rosszabbul élünk", szingli, techno, kettős-állampolgárság stb.).
Előzmény: Póli (102)
nemhívő Creative Commons License 2007.04.12 0 0 103
Megsemmisülést. Ha nyer azért, ha veszít azért. Az eeeemberek előbb utóbb megértik, a piacgazdaság magyarul kapitalizmust jelent. És az valóban olyan igazságtalan és brutális tud lenni, mint amit az átkosban tanítottak róla. De mit lehet tenni, ha csak ez működőképes? Alkalmazkodni a körülményekhez - EU, globalizáció - és folyamatosan kaparni, kaparni. A megoldás az öngondoskodás. Egy gazdag állam több évtizedes, évszázados előnnyel (hivatkoztok is Svájcra!) persze hogy tisztességesebb szociális hálót kínál és nyújt mint a magyar. Álmodozni lehet, csak nem célszerű.
Attól a világ még így működik, hogy nekem nem tetszik. A gondoskodó állam nekünk magyaroknak nem jelentheti azt, amit a svédeknek, osztrákoknak. Mégis ezt az illúziót keltik és inkább a Fidesz oldaláról. És ha nyer ebbe fog belebukni, mert számon fogják kérni tőle.
Az MSZP-nek is lehetne több esze, mert ő sem beszél világosan, igaz senki sem tette ezt meg 1990. óta. Most itt lenne erre a megfelelő alkalom, mégsem teszi. Talán Gyurcsány reménykedik, hogy megkímélik, pedig már leírták. Az MSZP-ben nincs kegyelem, méltányosság. Az érdek és a haszonelvűség dönt és paradox módon utódpárt ellenére ezért is tűnik modernebb, életrevalóbb alakulatnak, mint a Fidesz.
Póli Creative Commons License 2007.04.12 0 0 102

"A Fidesz vígan "merhet nagyot álmodni", és az sem baj, ha bebukja. Az MSZP-nek még nagyon sokáig ciki lenne előállni egy "hazudott" kampánnyal, és ezt a Fidesz is tudja ("Gyurcsány úr, ön mondja nekem, hogy hazudok?"). "

 

Nem kell annak a "kampánynak" direkt MSZP-snek lennie, elég, ha csak a ballib sajtó rákérdez, hogy "akkor kérem itt most hazugság történt ?!!", hiszen volt egy  "kontra" is :  a gyurcsányi önostorozó hazugságbevallásra a "mindigcsakisatisztaigazatmondó" orbáni önfényezés válaszolt, s ez is éppoly magas labda lehet a sajtónak, a politikai elemzőknek, mint amit te említettél. 

 

Amúgy a vizitdíj-napidíj(-tandíj) hármasnak költségvetésre gyakorolt hatását hosszabb távon hiba csak az ezekből számolt közvetlen bevétel összegére redukálni. Az emiatt lecsökkenő orvoslátogatás (felsőoktatási hallgatólétszám) ugyanis a kiadási oldalon is hatni fog az elkövetkező bő 3 évben, azaz egy 2010-es eltörlés negatív költségvetési hatása azért némileg összetettebb lehet...

 

"Az euró eljátszásához nagyon el kéni cseszni valamit, annyira pedig nem hülye a Fidesz."

 

Mást nem tehetünk, mint bízunk ebben a hipotézisben... (Bár azért muníció lehet az ebben kétkedőknek, hogy már két nyerő helyzetű* parlamenti választást is sikerült elcseszniük.)

 

*Mindkét választás előtt fél évvel biztos Fidesz előnyt mutattak ki a közvéleménykutatások.

Előzmény: wachaz (96)
lms Creative Commons License 2007.04.12 0 0 101
mér, most mi?
Előzmény: lakattt (99)
zsolti05 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 100
mi az a Fidesz?
lakattt Creative Commons License 2007.04.12 0 0 99
A Fides 2010-ben már csak egy kellemetlen emlék lesz.
Előzmény: TopMan (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.12 0 0 98
Én is pont így érzem.Nem tehetségtelen gárda a Fidesz azt el kell ismerni, de nem olyasmire használja a lehetőségeit és a tudását ami nekem szimpatikus lenne.

Pl a 3 gyerekesek adójóváírásának mértékét annyira reklámozták, közben pedig nagyon kevés családban van egyszerre 3 iskolás gyeremk, ezért az nem volt igazán tétel.
Vagy a minimálbéremelés, sem érintett sokakat, mert míg OV közbe nem lépett nagyon kevesen voltak valóban minimálbéren. Utánna meg a fél ország belecsúszott. Leértékelte az embereket, és képes volt jótettként eladni.

Hányinger.
Előzmény: wachaz (96)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!