Keresés

Részletes keresés

jxw 340 Creative Commons License 2022.12.29 0 0 13

mi van mostanában előddel?

Segíts El Creative Commons License 2009.05.10 0 0 12

Kedves segítőkész, jóérzésű barátaim!!!

Tóásó Előd testvérem, aki Bolíviában sínylődik, megverve, megalázva és leterroristázva segítségre szorul. Élete minden perce veszélyben van.

MI felfogadtuk neki Bolívia legjobb ügyvédi irodáját, aminek a 2009-évre szóló költsége 15.000 USD, amit sürgősen át kell utalnunk az irodának.

Kérlek segíts nekünk, hogy összegyűljön ez a pénz , és az Élete ne ezen múljon!


Köszönöm
Isten Áldjon!
Tóásó Edit

EUR, USD, FORINT számlaszámok. A Máltai Lovagrend számlájára megy, kérlek tüntesd fel közleményben: Tóásó Előd

Fiókcím: MKB Bank 1051 Budapest, Szent István tér 11.
Központi cím: MKB Bank Zrt. 1056 Budapest, Váci u.38.

A kedvezményezett neve: KMFAP

Swift kód: MKKB HU HB

Euró számla 10300002-10319678-48820018
IBAN HU 67

Dollár számla 10300002-10319678-40120015

IBAN HU 98

Forint számla 10300002-10319678-49020015
IBAN HU 41

Lei szla RO42BRDE270SV37927522700
BRD Sovata RO
COD SWIFT : BRDE ROBU XXX

A befolyt pénz 100 %-ban az Előd javára kerül felhasználásra.Kételkedők nyugodtan érdeklődjenek Edit telefonszámán: 06-20-530-1597
toasoedit@toasoelod.com

www.toasoelod.com

powershotka Creative Commons License 2009.02.12 0 0 11
Szavazás Székelyföld autonómiájáért, közvéleménykutatás



Mutassuk meg a románoknak, hogy vagyunk!!!!




http://www.romanialibera.com/voxpopuli/voxpopuli.php?n=crt



Ha támogatod Székelyföld autonómiáját, akkor a "Da, e o cerere legitima" (igen, egy legitim kérés, igény) opciót kell bejelölnöd!!!


küld tovább
hasznosi27 Creative Commons License 2008.12.15 0 0 10

Szia

 

 CSak anyit szeretnek mondani,hogy minddenki sajat magabol indul ki,es ha volt egy rossz tapasztalatod akkor nem bizos,hogy minden erdelyi egyforma.

Előzmény: Snakeins (2)
Mumu Creative Commons License 2007.04.16 0 0 9
Sajnos mindenki kihasználja a másik kitettségét...
Előzmény: marosi.pal (8)
marosi.pal Creative Commons License 2007.04.07 0 0 8
Szerintem neked az éhbér a tisztességes ár.

"No, még egy olyan trehány, koszos, csaló, szélhámos népséget!"
Árad belőled a xenofóbia.
Előzmény: Snakeins (2)
Mumu Creative Commons License 2007.04.07 0 0 7

Orulok hoyg veded a mienket de azert jegyezem meg,fuggetlenul hogy es miert ,ha valaki akar kezfogasos egyezseget kott valkivel azt allnia kell. Me azaraboknal is.

Szeretnekm ha minden keseruseget kiadnak itt es masutt is hogy ertheto legyen: egyuve tartozunk. Csaladon beluli vszekedes.

Ha sikerul ket atborba osztani a nepet ,amelyet nagy sikerrel csinaljak a partok,akkor nem 15 millioan vagyunk hanem 5 millios ket halmaz.

Előzmény: branyiszko (6)
branyiszko Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6
Kedves Snakeins!

A felhozott negatív példákból én a következőket értem meg:

Ha Te erdélyi feketemunkásokkal dolgoztatsz, -azért hogy jól járj- adócsalást követsz el.
Ha e "nemes" csalás fordítva sül el, és a feketemunkás kárt okoz neked, akkor eszedbe sem jut magadra haragudni, hanem minden felelősséget rá hárítasz.
MI TÖBB: PRIMITÍV ÁLTALÁNOSÍTÁST TESZEL MINDEN ERDÉLYIRE VONATKOZÓAN.

Cizelláld még ezt a gondolatmenetet!

üdv

Előzmény: Snakeins (2)
Mumu Creative Commons License 2007.04.05 0 0 5

Csak most olvasom amit irtál miután alant válaszoltam társunk összinte véleményére. Ugy látszik más szavakkal ugyan,de hasonloan gondolkozol a dolgokrol mint én. Valoszinuleg szukseg lenne egy  Magyarorzsagon élö erdélyiek szovetsegére ahonnan iranyitani lehetne egy ket megismeresi akciot,de felterkepezni azzokat is akik rontanak a magyar patriota erdelyiek imázsán.

Tanacsokkal latnak el oket a benszulotoknel sokszor megnyilvanulo kizsakmanyolassal szemben is de uganakkor keszitheto lehetne egy fekete lista a notorius szelhamosokkal is. Esetleg  nagyiobb vallalatok kikerhetnek a velemnyuket egy egy felvetelkor.

Előzmény: Törölt nick (3)
Mumu Creative Commons License 2007.04.05 0 0 4

Igen.Vérzö szivvel be kell valanom ilyen hasonlo vélemények azzok amelyekt hallok én is. Miután 1974-ben mint egy kofferrel menekult érkeztem Bécsbe,magam már akkor egy semmi máshoz nem értö jogász voltam,közben persze elvégeztem es doktoráltam Bécsbe,de az elsö éveimben  én is probáltam minden munkát felvállalni ugy beosztani az erömet hogy ne egy munkahelyen fáradjak ki,16 orát dolgozva. Aztán ha valahol dolgoztam már s körülnéztem hol kaphatnák egy jobb helyet,hogy átszálljak egy másik ágra otthagyva az aktualisat... Azt hiszem ez a mindenkori bevándorló taktikája ha  sajat minositése szerint egy  képzetségénél alacsonyabb helyen kénytelen dolgozni. Amirröl természetesen a munkaadoja nem tehet.  A második aspektus: aki nem találta meg a helyét otthon az jön át dolgozni MO-ra.Legtobbszor.. Egy nagyon kis számban de vannak olyanok akik otthon is ugyanezt a kritikát kapnák meg.

Azért fáj ez mert igy nem simeritek meg a valodi székelyt, a valodi  Partiumon lako néptársatokat,igy elpárolog a szeretettük. A másik ellenkezö aspektus: az ottani magukat sokkalnehezebben magyranak megtarto réteg amely nehéz harcot viv az aszimilacio ellen,megröken mikor itt ellenszenves reagalassal talalkozik. Ö természetesen tartja magát magyarnak és egy kicsit határvégi védönek. Megint az ellenkezo aspektrustr is megemlitenem. A sok,nyolcvan eves máskép élés három genrácoban megváltoztat egy sor dolgok bennük. Az erdélyiek mindig egy multikultti környzetbe éltek és igy mindig az éppen  dominans ethnika hatasa,mentalitasa,ertekrendszere hat az egesz multikulti tarsasagbnak Erdelyen belul. Az pedig most nem kedvezo.

Előzmény: Snakeins (2)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.04 0 0 3
Az én kérómat is erdélyiek csinálták. Gyönyörü lett, a szivük lelkük benne volt.
De én is hallottam hasonló storykat.

Minden évben vagyok kint Erdélyben, nagyon szeretem az ottani embereket. Azonban való igaz, hogy a gazdasági helyzet rászoritja őket a "kirajzásra". És ennek talán egy következménye az hogy ügyeskednek-lopnak-csalnak, ki-ki vérmérséklete szerint. Nem szabad belemenni a szegény menekült játszmába.

Sok Erdélyi barátom is van. Egyik sem rosszabb mint bármelyik más magyar.

Kár lenne általánositani.

Előzmény: Snakeins (2)
Snakeins Creative Commons License 2007.04.04 0 0 2
Jónéhány éve ellepték a környékünket az erdélyi 'mindenhez értő' 'mester'emberek.
(Észak-Buda)
No, még egy olyan trehány, koszos, csaló, szélhámos népséget!

(előszőr valóban volt néhány olyan, aki szépen, és tisztességes áron dolgozott, de hamar elszállt velük a ló, és olyan árakat kértek, amely nemhogy túlzó, de kimondottan irreális volt)

Ha objektíven nézem, elképzelhetőnek tartom, hogy valóban csupán azokkal találkoztunk azon a vidéken, akik gyorsan, gátlástalanul, szélhámoskodásból kívántak megélni - megbíztunk bennük, szegény, elnyomott határontúliakban.
Felvett előleg után eltünés, kifosztott lakások, súlyosan bántalmazott megbízók, akik azt gondolták, hogy joggal tehetik szóvá, ha a kialkudott, és előre megfizetett munka el nem végzéséért szót emelnek.
Hát - keserű tapasztalat volt, én is, a családom is, és minden környékbeli ismerősöm itta a levét, hogy erdélyivel kezdett.

Sajnos ezek miatt a parazíták miatt olyan erős ellenszenv alakult ki az erdélyi magyarokkal szemben, hogy ezen a vidéken - ami nem kicsi! ez szitokszónak számít.
Előzmény: Mumu (-)
Mumu Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1
Örömmel veszem az olykori " kozmikus találkozásunkat ".. :)
Előzmény: rali (0)
rali Creative Commons License 2007.04.04 0 0 0
Hát ezt azért le kell nullázni - nemdebár?
Előzmény: Mumu (-)
Mumu Creative Commons License 2007.04.04 0 0 topiknyitó

Nem vagyok magyar állampolgár ,nem jártam magyar iskolában és nem irok magyarul helyesen. Magyarul gondolkodom,magyarul álmodom és értem a  magyar szóvicceket. Magyar-német korcs vagyok aki már  több mint 30 éve nem él Erdélybe. Sok erdélyivel talkozok MO-n akik panaszkodnak a benszüllöttek magatartásásra és találkozok olyan itteni magyarral aki lustának,parazitának,sunyinak és intrigánsnak tartja az erdélyieket.

Fáj nekem ez az egymás meg nem értése.

Elismerem,mint minden komolyabb elöitéletnek ezzeknek is  gazdasági oka van. Sok erdélyi témájú topic van a Forumon. Én egy olyat szeretnék itt alapitani ahol a vitatkozok minden szidalom nélkül ,a más vélemenyűt tisztelve mondják meg  ügyesbajos dolgaikat.

Talán sikerül ha fájdalmas is lesz olyan igazságokat mondani amire a másik fél ráismer és segit egymás jobb megértésének. :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!