Keresés

Részletes keresés

döncidöncike Creative Commons License 2013.05.19 0 0 60

Érdemes ide benéznetek !!

 

 

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9214330

robi131 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 59

Tisztelt vagyonőrök!
A lóláb kilóg, de csak az nem veszi észre, aki nem esik el benne...
"Pintér Sándor tavaly március végén vált meg a biztonsági piacon jelentős társaságnak számító Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) Zrt.-től. A milliárdos forgalmú céget a két hónappal korábban, ötmillió forint alaptőkével megalakított Prostasia Zrt. vette meg, amelynek tulajdonosa Kántor Tibor, az APEH volt elnökhelyettese. A tulajdonosváltás a cég ügymenetében nem okozott változást, sőt, a CBSZ szárnyalni kezdett a piacon, és egyre-másra szerezte meg az állami tulajdonú társaságok és közintézmények őrzés-védelmét és takarítását."
Bővebben itt olvasható, és sok igazság van benne.

http://hvg.hu/itthon/20110301_pinter_volt_cege_merhetetlen_nagysagu_pia#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_3_2

Aztán lehet elmélkedni, hogyan lesz a 6800 forintos óradíjból 300-600 Ft-os órabér annak, aki valóban dolgozik a pénzért...

Pintér eladta a céget, és 5 év múlva elévül a visszaélés, aki pedig megvette, az gondoskodik róla, hogy ott ne legyen ellenőrzés. 4 órában bejelentve őrzik a BKV telephelyeit, ez persze nem tűnik fel, az sem, hogy az al-al vállalkozások évente megszűnnek, és más néven tovább futnak. Ezeket azok látják, akik ott vannak, de nem szólhatnak. Mert egységesen nem lépnek fel, így marad minden, ahogy van. Tán még túl is vannak fizetve, mert a törvénytelenséget nem jelentik. Akkor miért siránkoznak egymás között? Azzal mit oldanak meg?

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.14 0 0 58

Üdv Vagyonorok !!

 

Legelsőbben is elnézést kell kérnem minden kollégától ,

akik érdeklődésükkel tiszteltek meg , s ezt a kellő időben honorálni nem tudtam.

Emlékeztetőül :  2008 februárjában ,én és kollégám jelentkeztünk felvételre az ország

,,legelismertebbek" közé tartozó cégéhez . A munkaviszonyunk négy hónap teltével megszünt a

megbízó új telephelyre költözése miatt. A munkavégzés folyamán már nyilvánvalóvá lett ,hogy bejelentésünkről

e neves cég eltekintett. Munkatársammal több felszólítást tettünk a vezetőség felé szóban ,de ajánlott levélben is .

Ezekre érdemi reagálás nem történt!!

Élve a gyanúperrel ,hogy helyzetünk csak súlyosbodni fog, minden lehetséges dokumentumot lefotóztam , de fotó készült az

őrzött objektumról ,sőt a rajtunk lévő egyenruháról, fényképes kitűzőröl. céges jelvényről is !

Számunkra teljesen egyértelmű bizonyítékok ellenére,  a bíróság  nem fogadta fenntartás nélkül ügyünket.

Röviden : ügyvédi tanácsra elfogadtuk alperes közös megegyezésre való ajánlatát ,aminek eredményeképp 300.000 ill

200.000 forintos kifizetést kaptunk. E kifizetés felét a mi ügyvédünk vitte!!

Hozzátenném ,hogy a peres eljárás alatt ,a minket alkalmazó cég a legaljasabb trükkök ,jogi csírcsavarok alkalmazásától sem riadt vissza! A legkisebb felelősségét sem volt hajlandó elismerni !

A per 2010 nyarán ért véget ezzel a felemásra sikeredett eredménnyel.

 

Mfalkner

 

 

 

Előzmény: vagyonorok (26)
tamivon Creative Commons License 2010.10.19 0 0 57
Vamosz oldal forum része újból le állt ,talán végleg!
bandi36 Creative Commons License 2010.10.13 0 0 56

Érdeklődni szeretnék,hogy miket és hova kell füzetni,amíg dolgozhatok őrként.Jövő héten kezdődik a tanfolyam ami 24000ft.

A fegyvervizsga hogyan zajlik?

glatzkrisztian1986 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 55
MEGHÍVÓ GYŰLÉSRE!
A Security Club (Vagyonőr Munkavállalók Aktív Mozgalma), gyűlést szervez a vagyonőrök, és az őket képviselő szakszervezetek között!
A gyűlés 2010. 05. 08.-án 10:00-kor kezdődik a Budapest IX. kerület Tompa utca 17/A szám alatti épületben (bejárat a sarkon a zöldes-kék ajtónál).

A tervezett témák, amelyekről szó lesz:
- Magánbiztonsági Ágazati Kollektív Szerződés bemutatása (hatályos kollektív szerződés, ami a vagyonőr munkavállalók jogairól szól)
- A KÖTELEZŐ KAMARAI TAGSÁG ELTÖRLÉSE UTÁNI KÁRTÉRÍTÉSI LEHETŐSÉGEK!!!
- Alvállalkozói kiszolgáltatottság elleni jogi megoldási lehetőségek
- A szakmában eluralkodott törvénytelen foglalkoztatás elleni fellépés lehetőségei
- A szakma megtisztítása érdekében megbeszéljük az összefogás lehetőségét és módját (pl. mi lesz 10-20 év múlva, ha nem teszünk semmit, és mi lehet, ha összefogással jobbá tesszük a jelenlegi rendszert)
- Együttműködés a Szakszervezetekkel, az Érdekvédelmi Egyesületekkel, Szövetségekkel, és a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottsággal

A gyűlés várható befejezésének ideje kb. 14 óra.

Akinek van elintézetlen ügye (munkaügyi/szakmai problémája) a korábbi, vagy jelenlegi munkáltatójával (pl. elmaradt munkabérek, jogtalan levonások a fizetésekből, bejelentésre és formaruhára levonások, szabadság és táppénz önkényes megvonása, feketén foglalkoztatás, fenyegetések, jogtalan elbocsátások, stb.), azok hozzák magukkal a dokumentumait, és segítséget fognak kapni, hogy a jogos követeléseiket megkapják.
Jogi segítséget mindenki kapni fog, aki kéri!
Lehetőség szerint szóljatok minél több vagyonőr Kollégának is, és gyertek el minél többen!
A kérdéseit mindenki felteheti, és az észrevételeit, véleményét mindenki elmondhatja!

Elérhetőségeink:
- E-MAIL/MSN:
securityklub@gmail.com
- SKYPE: security.club

totyajani Creative Commons License 2010.03.30 0 0 54

TISZTELT KOLLÉGÁK!

ÁPRILIS KÖZEPÉN CSALÁDI OKOK MIATT KÖLTÖZÖM VISSZA KELEBIÁRA.50%MUNKAKÉPESSÉG CSÖKKENT VAGYOK . TUDNA NEKEM SEGÍTENI ABBAN VALAKI HOGY ,A KÖRNYÉKEN MUNKÁT KAPJAK?NAGYON  KELLENE.KOCSIM NINCS.

NAGYON SZÉPEN MEG KÖSZÖNNÖNÉM A SEGÍTSÉGET.

TISZTELETTEL:TOTYAJANI

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.28 0 0 53

A Security Club -nak most már van SKYPE címe is: security.club azonosító néven!

E-mail és MSN címünk: securityklub@gmail.com

 

Vegyétek fel minél többen!

 

IWIW-en is fent vagyunk Security Club néven, jelöljétek be!

 

Honlapunk: www.vagyonor.netai.net

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.05 0 0 52
FONTOS FELHÍVÁS VAGYONŐR MUNKAVÁLLALÓKNAK!

2010. 02. 20.-án 10:00-kor megbeszélés lesz a vagyonőr dolgozók és a munkavállalói szakszervezetek között a Budapest IX. kerületben a Tompa utca 17/A szám alatt! (A Boráros tér közelében)

A megbeszélésen szó lesz:

 - a kötelező kamarai tagság eltörléséről,

- a többszörös alvállalkozói láncolat felszámolásáról,

- az alacsony órabérekről,

- a túlzott biztonsági őr képzésekről és a vagyonőr gyárakról (2009-ben kb. 10.000 munkanélküli vagyonőrrel lett több Magyarországon),

- a nagy mértékű feketén foglalkoztatásokról,

- a dolgozókat ért munkaügyi szabálytalanságokról és a kiszolgáltatottságról (munkabérek elsikkasztása, szabadságok és a táppénz önkényes megvonása az alkalmazottaktól, a formaruhára való (és egyéb) jogtalan levonásokról a munkabérből, fenyegetések, minősíthetetlen és embertelen munkakörülményekről, stb.) és az azok elleni védekezési lehetőségekről (pl. elmaradt fizetések jogi úton történő behajtásáról),

- a nőket ért hátrányos megkülönböztetésekről (diszkriminációról),

- és minden másról, amiről úgy érzitek, hogy meg beszélni és meg kell oldani.

 

A találkozón mindenki szót fog kapni, elmondhatja az egyéni, vagy az általános munkaügyi és szakmai problémáit, és azokra segítséget fog kapni.

Akinek gondjai akadtak a jelenlegi, vagy a korábbi alvállalkozójával (pl. mert nem fizette ki, levonogat a fizetésből, nem akarja bejelenteni, stb.) az hozza az összes üggyel kapcsolatos papírjait és a szakszervezetek segíteni fognak, hogy megkapják a munkabérüket a megkárosított Kollégák.

Nagyon FONTOS, hogy értesítsétek az összes vagyonőr munkatársaitokat, rokonaitokat, egyéb ismerőseiteket, hogy most lesz egy ilyen találkozó, ahol segítséget kaphatnak, ha a volt munkáltatójuk kihasználta őket.

A találkozóra hívjátok magatokkal a Kollégákat, és a Kolleginákat, akik hajlandóak összefogni az örökös kiszolgáltatottság ellen, mert csak együtt vagyunk erősek!

A találkozóra nők és férfiak egyaránt eljöhetnek, mert mindenkinek van mondanivalója, és megoldásra váró munkaügyi problémája. (Eddig a jelentkezetteknél a nők száma nagyobb, mint a férfiaké.)

Aki csak teheti, az jöjjön el és beszéljük meg hogyan tudunk kilábalni ezekből a rendkívül minősíthetetlen balkáni állapotokból!

A szakszervezetek érdekes ÚJ és fontos információkat fognak közölni, ami általában mindenkit érint (pl. a Kamarával kapcsolatban is)!

Továbbá KÉSZÜLÜNK EGY SAJTÓ NYILATKOZATTAL IS! De jó lenne még több Munkatársunk véleményét meghallgatni, mielőtt a médiához és a sajtóhoz fordulunk.

Aki eljönne, az legyen szíves jelezni nekünk e-mailben!

Security club (Magánbiztonsági Ágazat Dolgozói)

www.vagyonor.netai.net

securityklub@gmail.com

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.05 0 0 51

Kedves Munkatársaim!
Mivel az EU két hónapot adott a magyar kormánynak, hogy megszüntesse a kötelező kamarai tagságot, ezért szerintem érdemes lenne két hónapot várnunk, mielőtt fizetnénk.

Tudom, sokaknak az állásuk foroghat kockán, mint nekem is, de lehet kicsit halogatni különböző indokokkal (pl. még nem kaptátok meg a csekket, majd a következő fizetéskor lesz befizetve, befizettem de még nem küldték ki a matricát, stb.). Késedelmi kamatot nem lehet csak úgy rátenni a díjra, mivel mindenkinek egységesen áprilisban jár le az egy év (nektek is, nekem is).
[br]Egyébként már biztos, hogy a kormány nem akarja, hogy megszüntessék, mert valószínűsíthető, hogy kapnak abból a közel évi 10 milliárdos bevételből. Ezért nem sikerült négy alkalommal se az IRM-nek megszüntetni a kötelező tagságot, mert a feletteseik nem akarták. Most már csak az EU-ra és az Alkotmány Bíróságra számíthatunk, meg még talán az új kormányra. Idén már csak kétszer fognak ülésezni, és nem hinném, hogy a mi problémánk fogja érdekelni a fejeseket. Hacsak nem tesz gyorsan valamit végre az EU, vagy az AB.

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 50
Az EU két hónapot adott a magyar kormánynak, hogy megszüntesse a kötelező kamarai tagságot:
http://www.vilaggazdasag.hu/kozelet/jog/elmeszeltek-magyarorszagot-a-biztonsagi-cegek-miatt-304173
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 49
KEDVES KOLLEGINÁK, KEDVES KOLLÉGÁK!

A SZAKSZERVEZETEK ÉS A VAGYONŐRÖK ÚJ TALÁLKOZÓT SZERVEZNEK FEBRUÁR ELSŐ FELÉBEN!

(Mivel az előzőn sokan nem tudtak eljönni a BKV sztrájk és a munkájuk miatt.)

A helyszín, és a pontos ideje még nem tisztázott.

A megbeszélés főbb témái kapcsolódnak a legutóbbin elhangzottakhoz, ill., azok újabb fejleményeiről lesz tájékoztatás (pl. a kötelező kamrai tagsággal kapcsolatban is).

Még nem tudni pontosan, hogy mely szakszervezetek és érdekképviseletek tudnak jelen lenni, de később ez is fel lesz tüntetve.

Természetesen mindenki elmondhatja a véleményét, és akiknek vannak problémái a volt, vagy jelenlegi munkáltatóival (pl. mert nem fizették ki, nem jelentették be, nem adnak szabadnapot, se táppénzt, jogtalanul levonogatnak a fizetésből, stb.), azok is kapnak segítséget és tanácsot, hogy pontosan milyen módon érvényesítheti a jogait.

Lehetőség szerint hívjatok magatokkal vagyonőr munkavállaló ismerősöket, munkatársakat, rokonokat is. A szakszervezetek a hölgyek véleményeire is kíváncsiak (pl. a hátrányos megkülönböztetések miatt), ezért a hölgy vagyonőr munkavállalók is bátran jöjjenek el.

Akik biztosan eljönnek, azok jelezzék a securityklub@gmail.com e-mail címünkön, vagy iwiw-en (Security Club [Magánbiztonsági Ágazat Dolgozói]).

Értesítsétek majd a többi vagyonőr ismerőseiteket is, hamarosan ugyanitt lesz közzé téve a pontos helyszín és időpont.

További részletek itt: www.vagyonor.netai.net

itya Creative Commons License 2010.01.20 0 0 48

ez a vérszivó kamara nem semmi:

3éve szüneteltettem a tagsági viszonyomat(kamarának jeleztem,igazolványt leadtam rendörségen)

most küldött csekket,fizessek "különeljárási dijat"

merthogy a szüneteltetést meg kell hosszabbitani

+igazolást hogy leadtam annó a vagyonöri ig.-t

 

amikor örködtem akkor is szivták a véremet (tagdijért tették a semmit),de hogy még utána is,ez durva

...bár abszurdisztánban megszokott 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.13 0 0 47

F O N T O S  F E L H Í V Á S ! ! !
2010. 01. 16.-án délelőtt 10:00 -ra  a Budapest IX. kerület Tompa utca 17/A szám alatti épületbe (a Boráros tér közelében) találkozót szervezünk a VAGYONŐR MUNKAVÁLLALÓK és a munkavállalókat képviselő országos független szakszervezetekkel! (nem céges!)
Legfőképpen a kötelező kamarai tagság eltörlése lesz a téma, ill., hogy hogyan tudjuk ezt közös erővel megszüntetni! (ÖSSZEFOGÁS)
Továbbá minden egyes vagyonőr Kolléga lehetőséget kap arra, hogy a saját problémáit (munkabért nem kapta meg, nem akarják bejelenteni, jogtalanul levonogatnak a fizetéséből, embertelenek a munkahelyi körülmények, túl alacsony az órabére pl. nettó 410 Ft alatt, fenyegetik, megverték, stb.) megoszthassa és megpróbálunk segíteni egymásnak (segítség nyújtás, tippek-ötletek adása, stb.). Ugyanakkor az egyéni, de mégis általános problémákat is elmondhatja (lehetőleg kulturáltan).
Jelenleg 20 fő jelentkezett, köztük 3 nő is van.
Lehet hívni vagyonőr ismerősöket, rokonokat, munkatársakat, szomszédokat is, és bátran jöjjön el minél több hölgy Kollegína is! (Pl. mert a hátrányos megkülönböztetésekről is szó lesz.)
Gyertek el minél többen, beszéljük meg a problémákat, MINDENKI SZÓT FOG KAPNI!

További információ itt: www.vagyonor.netai.net vagy securityklub@gmail.com

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.06 0 0 46

Tisztelt Kollégák!

Az egyik szakszervezet találkozóra hívott minket, akik aktívan próbálnak tenni valami a saját érdekükben és a szakma megtisztításának érdekében!

A kérdés már csak az, hogy hányan jönnek el 100%-ig biztosan?

Lényegében az együttműködséről, a közös erőfeszítésről, az összefogásról, de legfőképpen a KÖTELEZŐ KAMARAI TAGSÁG MEGSZÜNTETÉSÉRŐL lenne szó.

Akik szeretnének végre összefogni, segíteni, azok küldjenek e-mail -t a securityklub@gmail.com címünkre, vagy itt privát üzenetben.

Fontos, hogy tudjam hányan jönnek el, és egy névre lenne szükségem.

A megbeszélés valószínűleg Budapesten lesz, időpont még nincsen.

Részleteket majd e-mail -ben vagy privátban fogok közölni, hogy a szeptemberi incidens ne ismétlődjön meg.

Romax Creative Commons License 2009.11.13 0 0 45
Láttátok már az internetes Vagyonőr Újságot a www.vagyonorujsag.hu oldalon?
Vannak vagyonőr, testőr álláshirdetések, meg tök jó cikkek, videók, viccek, stb. Mi a vélemény?
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.09 0 0 44
F I G Y E L E M !
A személyes találkozó a vagyonőrök, és a szakszervezetek között 2009. 09. 16.-án 10:00 -kor lesz a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Központjában, aminek címe: 1054 Budapest, Báthory utca 20. II .sz. tárgyaló.
Most lehetőség van arra, hogy mindenegyes apró dolgot megbeszéljenek a vagyonőr munkavállalók, és a szakszervezetek egymás között. Általános és egyedi problémák, javaslatok, ötletek, stb.
Akinek van elintézetlen ügye korábbi munkáltatókkal, és vannak papírjai velük kapcsolatban, az nyugodtan elhozhatja, talán még lesz rá megoldás.
F O N T O S, hogy minél több Kolléga eljöjjön és megossza a tapasztalatait, és elmondhassa véleményét!
Akit érdekel a saját sorsa és a szakma jövője az ne habozzon, és hozhattok vagyonőr Kollégákat is, akik HAJLANDÓAK nem ölbe tett kézzel ücsörögni, míg a jogi kiskapukat kihasználva kizsákmányolnak minket!
Garffi Creative Commons License 2009.08.23 0 0 43
Sziasztok!
Jelenleg van kiváltva vállalkozói igazolványom (műszaki elemzés, tesztelés). Vagyonőri állást hirdetnek az újságban de csak vállalkozói igazolvánnyal. Én bővíthetném a mostani váll.ig.-at, vagy új kell?
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.10 0 0 42
Köszi!Nyilván én se mennék pl. az inkál-hoz semmi pénzért,ki van zárva,itt is csak később tudtam meg a hátteret.Persze az is jellemző,hogy pont olyanok,azok a körök feküdtek rá a szakmára elsősorban,akiknek 90 után el kellett volna tűnniük.Úgyhogy nagyon sok választási lehetőség nincs.Inkább a nagyon és a kevésbé undorítók között.Neked is szebb jövőt!
Előzmény: ohceef (41)
ohceef Creative Commons License 2009.08.08 0 0 41
Szia, crao!
Sajnálom, hogy így kitoltak Veled! :(
Jómagam kőkemény radikális vagyok. Ma már kizárólag így keresek mindig állást!
Már csupán meggyőződésből SEM megyek olyan helyre (olyannak) dolgozni, aki nem vall velem egy nézetet. Inkább éhen döglök, de a gyomrom valahogy nem hagy, hogy ilyeneknek dolgozzak! Az őszinteség és a megbízhatóság számomra nagyon fontos, s ezt következetesen el várom visszafelé is, hogy így egyen. Soha nem is volt gond egyetlen munkahelyemen sem, mindig én mondtam föl.
Szebb Jövőt! ;)
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.03 0 0 40
köszönettel fogadok minden ötletet,észrevételt,javaslatot!
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.03 0 0 39
Sziasztok.Eléggé felháborító ez a sok eset,de azért leírom az enyémet is,ami,ahogy hallottam,szokványosabb,mint korábban gondoltam.
Egy viszonylag nyugodt recepción vagyok-voltam 24-48-ban.Fizetett és betegszabadság nuku,és persze minden más is,ami törvény szerint járna,minimálbéres bejelentés,amiből az első napot lecsalják,azzal,hogy "tanulónap",arra nem jár bér.De ezt ismeri mindenki,még szerencsésebb is voltam,mint mások.
Ma délben kimentem az utca túloldalán levő boltba-általában felkészülök,de másodikán 12 órás beugrószolgálatra hívtak,már nem tudtam este bevásárolni mára és holnapra,amikor kivételesen maradnom kellett volna egy ember kiesése miatt másnap estig,tehát a 12 órát egy 36 követte volna.A magas óraszám sosem zavart egy határig,de aznap még nem ettem semmit.Az órabéreink meg ugye nem olyanok,hogy mindennap pizzát rendelhetnénk : )A recepciós lány is mondta,hogy már igencsak éhezik,addig ő ott lesz,csak hozzak neki is valamit.
Visszaértem 4-5 perc múlva,ott volt az egyik ellenőr,többen szoktak kijárni.Bár pár alkalommal volt már,hogy valaki pont ilyenkor ugrott ki valahová,sose csináltak belőle ügyet.Egy picit mégis ijedt voltam,de mondta az ellenőr,hogy semmi gond,ne idegeskedjek.Még egy picit ott volt,aztán aláíratta velem a papírt.Mindig meg szoktam nézni,mit írok alá,hátha talál valamit,csak nem szól,itt az volt,hogy az őrszolgálatot rendben találta.Sejtettem,hogy ez lesz,de azért megkönnyebbültem persze.Aláírtam,elrakta,már ment volna,mikor fölemelte az őrnaplót,és alatta volt egy könyv,egy történész munkája,a hungarista mozgalom emigrációtörténete.Összecsukta,hogy megnézze a borítót,hát picit fura arcot vágott,és elköszönéskor se volt már olyan kedves.45 perc múlva hív a váltótársam,hogy most hívták,hogy váltson le,és mit tudom-e,hogy miért,neki annyit mondott a diszpécser:felsőbb utasítás.És várjam meg,mert csak este 6-ra tud jönni.Hívtam az ügyeletest,és szóltam,hogy vagy félórán belül mond valami indokot,vagy elmegyek most haza.Persze egyből nagyon kedves lett,két perc múlva visszahívott,hogy a biztonsági menedzser döntött,merthogy boltban voltam.Nem voltam épp vidám hangulatban,de ezen mosolyognom kellett.Hiszen ilyenkor ezt felírja az ellenőr,ha tényleg zavarná,eddig ilyen nem volt,és ha lenne,akkor is csak levonnának a fizuból,ahogy a váltótársamnál,mikor aludt.Ugyanis mindenért vonnak.Nem véletlen,hogy mindig fizu elött jönnek.Visszakérdeztem:-de ugye mindketten tudjuk,hogy nem ez a valódi ok?-Tudjuk,igen.De ugye megvárod a kollegát?Nem volt hozzá kedvem,de a lány elég kezdő volt,nem akartam otthagyni.A váltótársammal pedig kimondottan barátok vagyunk,el is megyünk eggyütt néha ide-oda,megígértem neki,hogy megvárom.Aztán beszélgettünk egy órát,és hazajöttem.
A vicc az,hogy a könyvet a debreceni egyetem adta ki,egy tudományos munka,ami számtalan helyen keményen kritizálja a hungaristákat.És Szakály Sándor írta az előszót,aki nem éppen egy radikális.Én pedig nem vagyok 100% árja származású,tehát nem lehetek egy veszedelmes neonáci ss-imádó ,viszont teljesen magyarnak érzem magam,de ez talán nem bűn még.És nem olvastam,az őrnapló alatt tartottam direkt letakarva,fejjel lefelé,az estére készülve,mert tudom,hogy van,akit érzékenyen érint a téma,és nem akarom megbántani.
A security tulajdonosa 49%-ban a wallis,így a kötődésük nyilvánvaló.A biztonsági menedzser szintén érzékeny lehet a témára,mivel ő sem éppen őskeresztény,sőt,ő picit sem az.
Történt ez a "rendszerváltás" után 20 évvel,a vélemény-és szólásszabadság korában,az EU-ban.Egyelőre még nem is tudom,mihez kezdjek,olyan hirtelen ért.Kiváncsi volnék,van-e itt más is,akivel történt hasonló,vagy hallott ilyenről.
Köszi a türelmet,remélem,nem volt unalmas.bedford79@freemail.hu

ohceef Creative Commons License 2009.07.26 0 0 38
Szerintem próbálkozz a kamaránál (végre lesz valami konkrét elfoglaltságuk én nem élősködnek). Úgyis először a kamarai tagdíjat kell rendezned, hogy a rendőrségnél kiválthasd az új (az előzőnél gagyibb) igazolványt. Ha meg nem tudták "bizonyítani", akkor az egészet nem értem: mi a francra fizettetek 70 ezret????

Üdv: ohceef
Előzmény: tomi szekus (36)
ohceef Creative Commons License 2009.07.23 0 0 37
Sziasztok!

Gödöllő, Pécel vonzáskörzetében, X, XVII, XVI kerületekben tud valaki 24/48-as bejelentett állást?

Köszi a segítséget!
tomi szekus Creative Commons License 2009.07.14 0 0 36
ki tudja meg nekem megmondani hogy a vagyonőri igazolványomat ha 2 éve nem cserélték ki , mikor tudom legközelebb ki cseréltetni ha rendőrségi ügy volt súlyos testi sértés ellen indult vád ellenem de ezt nem tudták bizonyitani igy minden résztvevőt pénzbírsággal büntettek 70 ezer ft-al. vagy tel. számot hogy hol tudok érdeklődni ez után köszönöm előre
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.08 0 0 35
Lenne egy kérdés:

Egy OTP-ben egy fegyveres biztonsági őr mennyit keres?(havi nettó jövedelem?)
gralla pokobra Creative Commons License 2009.06.14 0 0 34




A névtelen vagyonőr-menedzser szobrának terve
Előzmény: gralla pokobra (33)
gralla pokobra Creative Commons License 2009.06.14 0 0 33
A vagyonőr cégek tragédiája


Valamilyen ok (talán a nyerészkedési vággyal párosult önhittség és ostobaság) miatt nem tudnak normálisan működni. Így azonban - legalább elvileg - sérülékenyek.

Ugyanis azt a céget, amelyik háza táján nincs rendben a széna, bármikor - joggal és alappal - fel lehet jelenteni. Ha a feljelentés sikerrel (azaz kiszabott büntetéssel) jár, akkor az a vagyonőrző cégek számára kisebb-nagyobb tragédiát jelenthet.

Ez a rendetlen széna azt jelenti az esetükben, hogy a vagyonőrök jelentős részét a munkaügyi szabályok semmibe vételével alkalmazzák és páriasorban tartják. Például nem fizetik be utánuk a bérterheket, nem adnak nekik fizetett szabadságot. A vagyonőr cégek rendszerint alvállalkozókat alkalmaznak, azok meg al-alvállalkozókat s a sor végén álló cég foglalkoztatja a vagyonőrt (aki gyakran éhezik, kopott ruhában jár, nem tud venni a szívszerelmének szívet-lelket melengető ajándékot, nem tud lakást bérelni, vagy házat építeni magának és a családjának, és persze nem tudja kifizetni a villamosjegyet, meg a fűtést sem).

A tőle ellopott pénzből azonban telik a többnyire külföldi cégtulajdonosnak átutalt haszonra; valamint a menedzsment számára a Kanári-szigeteken eltöltött vakációra, Mercedesre, csinos feleségre (fiatal menedzser esetében esetleg szeretőre) és persze ehhez méltó villára, nyaralóra, műkincsekre és általános jólétre, meg pazarlásra is.

Márpedig Magyarország legalább formálisan jogállam lenne, ezért ebbe a hatalmas nyereséget hozó alkalmazási konstrukcióba elvileg bele lehetne, vagy bele kellene bukniuk. Azonban ezt mégsem teszik, minden buzgó fohászunk ellenére sem, a jogellenes és etikátlan konstrukció vidáman működik évek óta.

A lebukás lehetőségével nem nagyon szoktak törődni, mert bíznak

- egyrészt a jogászaik által kidolgozott szellemes konstrukcióban (az alvállalkozós szisztémában, ugyanis a bíróságok szerint a fővállalkozó nem felelős az alvállalkozó törvényszegéséért - aminek következtében eleve kevesebbet utalnak át az őrzésért az alvállalkozónak, mint amennyibe az ténylegesen kerülne a szabályok betartása esetén),

-másrészt a hatóságok részéről esetleg tapasztalható szemhunyásban (ezért ül most letartóztatásban az OMMF némelyik vezetője, s folyik ellenük eljárás, mert némelyik - vagyonőr? - cégnél tilos volt ellenőrízni) ,

- harmadrészt a rendszerváltás során kapott politikai-hatalmi garanciákban (ez a rendszerváltók által a multináciknak adott biztosítékot jelenti arra vonatkozóan, hogy Magyarországon azt tehetik, amit nem szégyellnek s hogy a magyar munkavállalót akár ki is pusztíthatják - ha lebuknak, akkor legfeljebb titkosítják az adatokat, a hadsereget meg eleve leszerelik, hogy ne legyen tényleges erő, amelyik megvédi tőlük az országot),

- végső soron az általuk irányított, esetenként talán verésre és gyilkosságra is kapható szolgahadban.

Persze ezek a vagyonőr cégek mindezek ellenére sem lehetnek biztosak abban, hogy a fölöttük lévő védőernyő mindig hatékonyan fog működni (hiszen a választások során véletlenül is kerülhet új vezető valamelyik hatóság élére, aki még nincs megvesztegetve, vagy akit másik érdekcsoport vesztegetett meg, vagy aki jóval nagyobb szeletet akar magának a tortából - s akinek az intézkedéseit ezért nem lehet előre borítékolni).

Így fordulhat elő, hogy a vagyonőr cégek néha milliós kártérítéseket fizetnek egyik-vagy másik vagyonőrnek, aki megfelelő bizonyítékokkal és perbéli koncepcióval beperli őket. Mert jórészt a vagyonőrök akaratán, értelmén, vagy bambaságán múlik a dolog. A gyanútlan és kiszolgáltatott munkavállaló tehetetlen báb lehet e bűnszervezetbe tömörült gonosz hatalmakkal szemben - ha nem használja az eszét és nem küzd minden lehetséges és lehetetlen fórumon a saját érdekében. mert akad példa a vagyonőr sikerére is, amikor a vagyonőrző cég, vagy az őrzött telephely tulajdonosa egy vesztes per után jelentős összeget kénytelen leszurkolni a vagyonőrnek.

Ez pedig maga a tragédia, különösen, ha elszaporodnak az effajta esetek.

Ha ez így lenne a közeljövőben, akkor nem fogunk túl sok könnyet ejteni, inkább hálaadó imát szervezünk, amelyre szeretettel meghívjuk a vagyonőröket is, meg az olvasókat is.
Tiszteletes úr Creative Commons License 2009.06.11 0 0 32
Előzmény: Tiszteletes úr (31)
Tiszteletes úr Creative Commons License 2009.06.11 0 0 31
A szárnyas Niké, a győzelem istennője megkoszorúzza a győztest


A kép nem Alföldy Tádé elnök urat ábrázolja és nem több puszta illusztrációnál; mindennemű hasonlóság kizárólag a véletlen műve; a kép jobb felső sarkában a szárnyas Niké, a győzelem istennője helyez babérkoszorút a győztes fejére a párthus uralkodók érmein is szokásos módon

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!