Keresés

Részletes keresés

fidelite Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45

szia,

hétfőn lesz egy hónapja, hogy a kuytámat ( 12és fél volt)  vitte el a rák. Megoperálták május 31-én lépdaganattal, ami sikeres volt, rá egy hónappal elekezdtem a kemót ( természetesen én is vaciláltam rendesen, hogy legyen ne legyen) végül belekezdtünk. Hát útólag, ha újrakezdhetném nem mennék bele, mert igazából amíg tartott a kezelés, ultrahangos vizsgálat szerint tünetmentes volt, de a 4 hónapos kúra után, egy hónapra rá áttétes máj daganata lett, ami el is vitte. Ennyit akár gyógyszeres kezelés nélkül is élhetett volna valószínűleg. Az imunrendszerét teljesen hazavágta, bár jól viselte a kezeléseket. Viszont az egészséges sejteket is lerombolja, így mikor vége a kezelésnek a rossz sejtek sokkal hamarabb legyőzik a legyengült szervezetet (legalábbis nálunk így volt). Viszont mindenféleképpen a helyedben kipróbálnék alternatívabb gyógymódokat. Pl az avemart mindenképpen ajánlom, jókat olvastam róla, mi is megvettük, bár már csak egy tasakot tudtunk elhasználni, mivel későn szereztük be. Szerintem olvasd el az avemar.hu-n leírtakat, hatásmechnaizmust, nagyon részletesen és érthetően van leírva a lényeg.amit mi kihagytunk,de te esetleg megpróbálhatod a deutérium megvonásával kapcsolatos kezeléseket, amit a XII.kerületi állatorvosi rendelőben végeznek a táltos utcánál. Ha van valami kérdésed szívesen segítek, bár döntened nem lesz egyszerű, mivel saját tapasztalatból tudom, hogy nekem is rettenetesen nehéz volt. 

Előzmény: lizadogy (44)
lizadogy Creative Commons License 2009.11.27 0 0 44
Sziasztok!

10 éves fehér boxer kutyusomat három héttel ezelött gyomorcsavarodással műtötték!
Eltávolították a lépét és 1/3 -ad gyomrát,mindössze 10% esély volt rá,hogy életben marad!Az én drága kiskutyám túlélte!!!!!Nagyon erős az élni akarás benne!Egy héttel a műtét után,gyanus volt,hogy nagyon sápadt,ezért úgy döntöttem,felviszem pestre és kivizsgáltatom!Egy hetet töltött ott,az állapota javult!A bőrén apró szemölcs szerű elváltozások(ezek régóta láthatóak voltak,de azt mondták rá nem kell velük foglalkozni,mert csak öregségi elváltozások) megfakadtak!
Ezekről kiderült,hogy hízósejt daganatok,amit el is távolítottak!(a gyomorcsavarodást is valószínű ezek okozták)Most kemoterápiát javasolnak,amitől nagyon félek!Még gondolkodási időt kértem!Nem vagyok biztos benne,hogy ezzel tennék jót neki!Sajnos ezek a gyógyszerek kőkeményen rombolják az immunrendszert,ami most különben sem a legerősebb!Azt hiszem döntésképtelen vagyok!Ha valaki tanácsot tudna nekem ezzel kapcsolatban adni,sokat segítene!Köszönöm!
fidelite Creative Commons License 2009.10.28 0 0 43
hát nehéz kérdés, az áttét biztos, vagy csak úgy vélik. megerősítette citologia, vagy ultrahang? összeségében milyen állapotban van a kutyus?
Előzmény: rczi (41)
bettyke87 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 42
Szia Fidelite!

Köszönöm szépen a segítséget, de valamitől jobban lett a kutyám, fogalmam sincs mitől, de már rendesen eszik, sőt 11 éves kora ellenére játszik az új kiskutyával :))
Előzmény: fidelite (40)
rczi Creative Commons License 2009.10.16 0 0 41
Sziasztok, szeretnék érdeklődni, hogy valakinek segített sugárkezelés a daganatos kutyusán? 9 éves labim nagyon beteg, az orvos szerint már áttétes, ilyenkor használhat valamit a kezelés, vagy fogadjam el a megváltoztathatatlant? Előre is köszönöm a válaszokat.
fidelite Creative Commons License 2009.10.14 0 0 40

a leírtak alapján feltétlenül fordulj szerintem orvoshoz, mert egyáltalán nem biztos, hogy amiatt gyenge. Ha nagyon nagy baj lenne szerintem a vízet se kivánná.  de érdemes egy ultranagra evinni, hogy megnézzék a szerveit.

Előzmény: bettyke87 (39)
bettyke87 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 39
hello mindenkinek!

Nekem van egy 11 éves alaszkai malamut kutyám. Gyermekkorom óta velem van, igazi családtag nálunk. Mostanában nem igazán eszik vagy inkább egyáltalán nem csak iszik. eléggé le van gyengülve és nem tudom mit adhatnék neki amitől esetleg jobban lenne. Van egy daganat az egyik lába fölött, már szinte a hátán. Lehet hogy az miatt van ez?? mert eddig semmi gondja nem volt az miatt, és kivetetni pedig nem lehet a nagysága miatt és a kutya kora miatt. Ha valaki találkozott hasonlóval vagy van valami jó ötlete kérem segítsen :(
Köszönöm!!
SpinyNorman Creative Commons License 2009.09.12 0 0 38
Szerintem a hűvös miatt fekszik ott. Viszont ha a kozmetikus kitapintott vlaamit, jobb lenne megmutatni állatorvosnak, vizsgálja meg. minél előbb elcsípik (ha van valami), annál jobb.
Előzmény: asz157 (37)
asz157 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 37
Hello

Van egy 1998 augusztus-ban született kutyám.
Sajnos amikor a kozmetikus vágta a szőrét, azt mondta hogy valami daganat van a mellkasán. Én eddig semmi különöset nem vettem észre a kutyán, ami ezt bizonyítani. Lehetséges az hogy zsírcsomó vagy valami más található ott.
Ja és a kutya általában bejön a szélfogóig és lefekszik a hideg parkettára.(az oldalán fekszik). Lehetséges azért mert fáj neki vagy csak egyszerűen melege lehet még?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat.
fidelite Creative Commons License 2009.08.26 0 0 36
rendben, szorítok!
Előzmény: SpinyNorman (35)
SpinyNorman Creative Commons License 2009.08.25 0 0 35
Köszönöm, egy másik topikban ajánlották Dr. Szűcs Zsuzsát. Ma voltunk nála, nagyon jól felszerelt rendelője, nagyon alaposan vizsgálta meg Fülit. A diagnózis szerint súlyos retinagyulladása van, plusz részleges retinaleválás. Most küzdünk a látásáért, 50-50 százalék az esély a doktornő szerint.
Előzmény: fidelite (34)
fidelite Creative Commons License 2009.08.25 0 0 34

szia,

én csak egy nagyon jó szemorvost tudok ajánlani, ha érdekel.

Előzmény: SpinyNorman (33)
SpinyNorman Creative Commons License 2009.08.22 0 0 33

Sziasztok!

 

Hátha van szkértő... Füles kutyámon (6 éves, szuka, németjuhász-keverék) pénteken azt vettem észre, hogy bizonytalanabbul megy. Előtte 3 nappal láttam utoljára (a szüleimnél van), akkor még semmi rendellenest nem vettem észre. Aztán rájöttem, hogy azért bizonytlan, mert alig lát. Mind  két szemének pupillája óriásira van tágulv, fényviszonyoktól függetlenül. Még tegnap gyorsan elvittem az állatorvoshoz - ő azt mondta, hogy be van gyulladva a belső szem(?), elég súlyos. Kérdezte, hogy volt-e permetezés, amikor foszorsav kerülhetett a szemébe? - Nem, nem volt. Szerinte lehet, hogy bakteriális fertőzés, vagy valami daganatos betegség melléktünete. Azt mondta, Füli megvakulhat. Szerinte az egyik szeme alatt - hirtelen - megjelent szőrhiány a látásproblémák miatti kisebb baleset mitt lehet, nem az okozta. Füles most kap  szemére Tiacilt (2-3-szor 1), utána Lacrimed gélt; emellett Xiclav (2-szer 1), Medrol (2-szer fél) van, meg lázcsillapytó (39,8 volt a láza tegnap), kétszer fél. Füli nem mehet erős napsütésre sem.

Füli egyébként jókedvű: eszik, játszik a labdájával (ha megtalálja - az orrával), de alig lát.

 

Ha van szakértő, nagyon szeretném, ha elmondaná, ő mire gondol... Előre is köszi.

 

 

 

 

 

fidelite Creative Commons License 2009.05.20 0 0 32
szia, szegeden nem tudok de a budapesten az állatorvosin van onkológiai szakrendelés. Telefonon mindenesetre érdemes felhívni Dr Vajdovich Pétert. Létezik gyógyszeres kezeelés, azt mondják kutyáknál nem olyan durva mint az embereknél.
Előzmény: Kyox (25)
nextdoor Creative Commons License 2009.05.17 0 0 31

Szia, idős kutyáknál nagyon gyakoriak az ehhez hasonló zsírdaganatok.

Ha nem okoz panaszt, levételét ilyen idős kutyánál nem javasolják, a műtéti altatásnak nagyobb a rizikója, mint ezeknek a daganatoknak a jelenléte.

Arra figyelni kell, hogy ne fekélyesedjen ki, ne sértse fel.

Az én 14 éves kutyámnak is vannak ilyenjei, figyeljük: nem fáj neki, nem gyulladt a környéke és nem is nő, nem kozkáztatjuk az altatást.

Mindenttől függetlenül mutasd meg orvosnak 

Előzmény: Robi34 (30)
Robi34 Creative Commons License 2009.05.16 0 0 30

Sziasztok!

 

A kutyám 16 éves,és már régóta van neki egy...hát zsírcsomónak aposztrofált dudor az oldalán.Felfedeztem egy kicsi,kemény dudort a mellkasán,ami úgy tűnik hogy nem nő.Most egyet a lábánál...Mi lehet ez?Az eszem azt súgja,hogy valami komoly...de a szivem nem akar ebbe belenyugodni.Hisz virgoncabb és förgébb mint valaha,mindene jól működik!Még 13 évesen méhműtéte volt,altatásos!A szive,mindene kitűnő állapotban van.Nem akarom elhinni,hogy valami baja lehet.

zsuzsu27 Creative Commons License 2009.04.14 0 0 29
Először meg kellene vizsgáltatni,hogy érdemes-e műteni.Ha nem,akkor addig nem altatnám el,amíg nincsenek fájdalmai.
Előzmény: Kálmán21 (27)
Kálmán21 Creative Commons License 2009.04.14 0 0 28
Kálmán21 Creative Commons License 2009.04.14 0 0 27

Beszéltem két állatorvossal, az egyik itthon végezné el a műtétet, a másikhoz pedig be kellene vinnünk a kutyát, ami egy kicsit problémás lenne, mivel még soha nem ült kocsiban.

Szerintetek műtét, vagy pedig eltassuk el?

Nagyon sajnálom szegény kutyát, soha nem gondoltam, hogy ilyen történik egyszer vele.

Előzmény: Kálmán21 (26)
Kálmán21 Creative Commons License 2009.04.14 0 0 26

Sziasztok!

 

11 éves nőstény Erdélyi Kopó kutyámról lenne szó.

Már 1 éve, hogy daganat alakult ki az emlőjén, állatorvos még nem látta.

Elhatároztuk, hogy megpróbáljuk a műtétet.

Nem kapott még semmilyen kezelést, és a daganat egyre csak növekszik.

Megállitható műtéttel a rák, vagy lehet hogy továbbterjed a belső szervekre is?

Ha már továbbterjedt, akkor érdemes próbálkozni műtéttel, vagy jobb ha elaltatjuk?

Másképp nincs rossz formában a kutya, eszik rendesen, tud járni.

Régebb jártam vele vadászni, de most már látszik rajta, hogy gyengébb és hamar fárad.

Megeshet, hogy a kölykeinél is kialakul a daganat?

Van egy 2 éves erdélyi kopó, német vizsla keverék.

Azt mondják a daganat kialakulási okát nem lehet pontosan meghatározni, de olvastam egy helyen, hogy a külömböző vegyszerektől is kialakulhat pl. Rovarírtó szerek, stb. Lehet hogy ez az oka, mivel apám egér-rovar írtással foglalkozik, így lehet, hogy más kutyáimnál is kialakul a daganat? Hogy lehetne ezt elkerülni?

Kyox Creative Commons License 2009.02.03 0 0 25

Sziasztok!

 

Egy kis segítségre lenne szükségem. Az állatorvos daganatot diagnosztizált a 9 éves bullmasztiffom hasüregében. A műtétet mára ígérte, de azt mondta, ha a daganat nem operálható, akkor nem tud mit csinálni. (Egyébként egy éve már volt egy petefészek eltávolítás daganat miatt, de akkor az jól körülhatárolt volt, így teljesen felépült a kutyus.)

 

A kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki ilyen esetben vélhetően hatásos gyógyászati készítményt ajánlani? A másik kérdésem, hogy Szegeden vagy környékén tudjuk-e valahová sugárkezelésre vinni?

 

Minden segítséget előre is köszönök!

 

 

zanki Creative Commons License 2009.01.16 0 0 24
Szia!
Össze tudnál hozni ezzel az ismerősöddel, aki a daganatos kutyáját macskakarommal etette? Nagyon fontos és sürgős lenne! Én is ezzel akartam etetni a vastagbélgyulladásos öreg kutyám, de a dobozban lévő gyógyszertájékoztató szerint véres székletű, idült bélgyulladás esetén nem alkalmazható.
Most Aloa Vera gélt nyomok bele kb 80 millilitert naponta, (ezt is tanácsolta valaki), nem tudom mire jutunk...
Nem tudom miért, de a macskakaromban jobban hinnék...
Előzmény: _Reku_ (22)
oncogito Creative Commons License 2007.10.30 0 0 23
Szia!
Én a helyedben elvinném egy másik állatorvoshoz.
Szövettant kellene venni, hogy megállapítsák, miről is van szó. Az "azt hitte" nem igazán orvosi kategoria.
Azon kívül lehet neki adni állatnak való béres cseppet is. Az mindenképpen növeli a kutya immunrendszerét.
Ha a kutya egyébként életerős, van étvágya, akkor érdemes és ugy vélem kell is kezelni.
Előzmény: Qraff (21)
_Reku_ Creative Commons License 2007.10.30 0 0 22
Hello!
Bocs, hogy csak így betörök ide, és nem is olvasok vissza, tehát lehet, hogy volt már szó arról, amit írni akarok.Most hallottam, hogy egy ismerősöm daganatos kutyájával a macskakarom nevű gyógynövényt etették, amitől a daganat teljesen visszahúzódott.Lehet, hogy érdemes kipróbálni, a növény amúgy általános immunerősítő is, emberek is fogyaszthatják, szóval ártani nem árthat.
Hátha hatásosabb, mint a műtétek.
Qraff Creative Commons License 2007.10.26 0 0 21
Hello.

Az egyik franci bulldogomna úgy néz ki hogy daganata van a bal hátsó lábán (a "csonkján"). Az állatorvos kezdetben azt hitte hogy csak folyadék gyült össze neki ezért megprobálta inekcios tüvel leszívni de nem járt sikerrel . Ha jött le valami folyadék azis csak minimális volt .

Mostanra olyan mértéküre nött hogy szerencsétlen állat már nem tud rendesen rálépni.
Az állatorvos egyre csak azt mondja nem lehet mütéttel megoldani mert elveszitheti szerencsétlen állat a lábát vagy béna maradna arra.
Nem tudom mit csináljak , leszivni nem lehet mert sok kis folyadék hólyagokbol áll ez (állatorvos szerint), én mütetni akarom mert látszik az állaton hogy szenved.

Nem tudom ha valaki itt találkozott hasonlóval elmondaná hogy oldotta meg,mi történt?

Valamint megkell említenem hogy ez a kutya nem a szokásos fekete fehér,fekete/csikos, bézs illetve bézsfoltos ha nem "szürke" francia bulldog. Ez valami hiba de szép igyis.
Ja hogy szó ne érje az állatorvost, nagyon rendes ,nagyon "olcsón" dolgozik, sok kutyánkat lelkiismeretesen kezelte már szóval le a kalappal csakhát ugye most...

Legközelebb képet is linkelek hátha úgy könnyeb segíteni.

KÖszi & Sziasztok
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 20
Most hétvégén altattuk el a kutyut. 6 hónap. Viszont elég egyértelmű volt, hogy mikor jött el az ideje. Egészen az utolsó hétig, bár egyre soványabb volt a teste, a hasa meg egyre nagyobb, meglepően jól volt. Aztán hirtelen rosszabodni kezdett és pénteken este vált egyértelművé, hogy másnap jöhet az orvos. Nagyon szomorú volt az egész. Ásni a gödröt is ahova temettük. Meg aztán hazamenni az üres lakásba, ahol mindig ott volt és jött ki csóválva ha valaki haza érkezett... De hát ez van. Mindenesetre azt hiszem sikerült jó döntéseket hozni az egész kezelgetése során és akkor elválni el amikor kellett.
Előzmény: Törölt nick (-)
Balázscochin Creative Commons License 2007.10.06 0 0 19

Sziasztok!

A német juhászommal szerintem baj van!:-(((

Egy csomót találtam a mellkasán és a szájában az egyik foga mellett is van egy nagy növés.Vajon daganatos?

Nagyon életvidám és 11 éves kora ellenére játékos mint kölyökkorában.

I.Blasius Creative Commons License 2007.03.24 0 0 17
"De méginkább azt, hogy aludjék el csöndesen, magától, amikor még épp nem éri el a komoly szenvedés."

A mi 10 éves Shih-tzu-nk 3 napja pont így tett.:( Az orvos szerint valószínűleg mellhártya vagy tüdődaganata lehetett (nem boncoltattuk fel). Kicsit fura volt, hogy egyik nap még semmi baja nem volt, másnap reggel köhögött és fuldoklott, és a szteroid injekció ellenére estére békésen el is aludt szegény.

Így belegondolva, lehet, hogy jol járt, hogy az utolsó előtti napjáig egészséges kutyaként élt és viselkedett. Ennek ellenére nagyon mélyen megrázott minket az eset, mert így nem tudtunk felkészülni rá lelkiekben.
Előzmény: Törölt nick (14)
arnys Creative Commons License 2007.03.24 0 0 16
azért jól tetted, hogy nem altattattad el a kutyát a fiad háta mögött
Előzmény: NagyonI (7)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.23 0 0 13
Itt a mi esetünkben, ha nem lesz igénybe véve a kemoterápia, akkor azért azt nem lehet majd egyértelműen kijelenteni, hogy mindent megtettünk... Ráadásúl mivel ez a döntés egy elég komoly anyagi kiadással is összekapcsolódik, nehéz azt végig gonolni, hogy vajon nem e hajlanék jobbna a kezelésre ha semmibe sem kerülne... Szóval nem egyszerű... Jó lenne legalább egy tapasztalatot olvasni ilyen előre haladott stádiumú kutyáról akik úgy döntöttek végül, hogy végig csinálják a kezelést (ja és ez négy hónapig tart, hetente kell vinni).
Előzmény: Arthurgazdi (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!