Keresés

Részletes keresés

absy Creative Commons License 2013.08.25 0 0 155

Kedves Csaba bá!Én úgy gondolom, hogy nem a lustaságon múlik, főzünk-e vagy sem a kutyusunknak, hanem az élelmiszerek minőségén. Gyermekkoromban még nem kellett vitamin komplexumokat szedni a zöldség és gyümölcsök mellé, ma viszont kell, mind amellett, hogy vegyszer ízük van akárhogy sikálja az ember. Vannak weboldalak ahol lehet tájékozódni a "mutáns" húsmarha tenyésztésről, hogy elletik -császárolják érzéstelenítés nélkül időpontra- a groteszk szerencsétlen állatokat, amiket antibiotikumon és egyéb növelő szereken nevelnek fel. Amerikában a hízó disznónak annyi hely jut, hogy lábra tudjon állni (életében 180 fokot nem fordult még a szerencsétlen), van ahol kalodákban nevelik amíg le nem tudják vágni. A macska azért is kergeti az egeret, mert édeskésebb lesz a húsa. Más íze van a szabadon tartott csirkének, mint a kényszer etetett teszkósnak. Ez is csak egy-egy példa, lehetne sorolni. Az ember is meg az állat is az amit megeszik, hisz a táplálékból építkezik a test. Egyre jobban terjed a génkezelt-génmódosított növény és állat az élelmiszeriparban, az hogy a kutyakaját (szárazat vagy konzervet) miből csinálják jobb hanem is tudja az ember. Egyre több a rákos megbetegedés és csak több lesz, úgyanúgy ahogy az allergiás megbetegedések is. Azt hiszem inkább az emberiség és a vezetőink trehánysága, no meg a piac/pénz. Ez van.

Előzmény: Csaba bá' (148)
absy Creative Commons License 2013.08.25 0 0 154

Kedves Devecser!

Az én 15 éves pulimat szájrákkal aug. 12-én műtötték Biatorbágyon, fekélyes, vérző és gennyes volt. Most már jól van a kutyus, persze a szájrák rosszindulatú, így csodát nem várunk. Életmentő műtét volt, csontot is faragtak neki, meg egy nyirokcsomót is kivettek, úgy néz ki akár még öt évet is nyertünk ezzel.

Egész buksija be volt kötözve csak a nózija látszott ki. Az is igaz, hogy a 15 éves kutya kb. 6-7nek néz ki, még 1 hét van hátra az antibiotikumból, étvágya kiváló. Aztán majd meglátjuk, addig is együtt telik az idő. Én a dokimat csak ajánlani tudom, kiváló sebész.

Előzmény: Devecser74 (137)
Sarah.3 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 153

Nincs túl sok információm a cv-247-ről, de egy ismerősöm próbálta és szerinte nem fejlődik tőle tovább a daganat. Utánanéztem a neten, és jók az információk, viszont hallottam negatív kritikát is.
De ha már tényleg nincs más esélyetek, próbáld ki szerintem...még mindig jobb, mint elaltatni egy kutytust,..hátha használ :)

Előzmény: burgonyafánk (147)
Sarah.3 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 152

Hello!

Tavaly nyáron emlődaganattal műtötték az akkor 5 éves beagle kutyusomat. A műtét jól sikerült, de ezen a nyáron újra meg kellett műteni, mivel az oldalán is keletlekett egy daganat. Az orvos azt mondta, legközelebb már nem érdemes megoperálni.Ez egy hónapja volt, azóta pedig mostanra újra egy diónyi nagyságú daganat nőtt az oldalára.
Egyébként továbbra is életvidám, jó étvágy van, ugrándozik, csak elkezdett köhögni, és nem tudom, ennek leeht-e köze az újabb daganathoz.

Mit tehetnék? Milyen gyógymóddal próbálkozzunk ? Ha bárki, bármit tud, ami esetleg használa, kérem írjon, nem szeretném elveszíteni őt.

Sleep81 Creative Commons License 2013.08.06 0 0 151

Hello!

 

 

Másfél hete daganattal műtötték a Berni pásztorunkat, a torkán volt. Azóta helyre jött az étvágya azonban nem áll lábra. Nagyon legyengült a műtét előtt, nem sokat evett. Nagy a para miért nem képes lábbra állni a lábait farkát mozgatni tudja. Valakinek ötlet?
köszönöm!

burgonyafánk Creative Commons License 2013.07.13 0 0 150

A kajakérdéshez még:

 

A száraztápokat sokan nem lustatágból etetik a kutyával, hanem mert éveken át ez volt az állatorvosok által javasolt, legjobbnak kikiáltott étrend. Nem vagyok szakértő, de mindig úgy gondoltam, a szélsőségektől mentes, "arany középút" talán nem okozhat sok kárt.  Sok hús, zöldségek, időnként egy-egy nyers falat, tojás, gyümölcs, és hozzá némi jó minőségű száraztáp. Mindig főztünk a kutyának, úgy vélem,gondosan etettük, mégis beteg lett.

Szerintem régen is lehetett rákos kutya, csak nem volt ilyen nagy becsben tartva, mint ma a városi embereknél, nem nagyon vizsgáltatták, mi baja lehet. Az adalékanyagokból biztos, hogy hozzánk hasonlóan, a  kutyáknak is több jut manapság, ez nehezen elkerülhető. Ha meg evolúcióról beszélünk, az ő szervezetük szerintem ugyanúgy változott,alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez, fölösleges hát évezredekre visszanyúlni, és hivatkozni arra, mi volt régen. Ha változtatunk az étrendjén, (pláne, ha már beteg) a fokozatosság szerintem itt is fontos szempont. A k9 Immunity(?) honlapján, vagy pl. a cv-247-et árusító webáruházban, etetési tanácsokat is adnak daganatos kutyáknak, de szerintem a legtöbb lelkiismeretes állatorvos is megteszi ezt.

burgonyafánk Creative Commons License 2013.07.13 0 0 149

Kedves Csaba bá!

Rákkeltő csirke far-hát??  Rendszeresen ezt főzzük a kutyának, mivel zsíros étrendet ajánlanak neki, és mi is esszük.

Gondolom a zöldségek szintén tele vannak vegyszermaradványokkal. Akkor mégis mit lehet adni a kutyának? Nem tudok csirkét nevelni, meg veteményeskertet ccsinálni Budapest szívében.

Van valami konkrét ötleted?

Előzmény: Csaba bá' (148)
Csaba bá' Creative Commons License 2013.07.10 0 0 148

Kedves Gazdik, ami kutyánk is holnap megy vagy altatásra vagy élethosszabbító műtétre... Mi nem etettünk vele tápot szinte soha, 12 éves német juhászról van szó, de sajnos kapott sok csirke far-hátat gerslivel, amiben a szója tápon nevelt csirke bizony rákkeltő lehet!Ezt mi is csak most tudtuk meg 1-2 éve.

De a lényeg: a sok kedves lusta gazda a legfelelősebb szeretett kedvence és barátja rákjáért, mert mindenki rákkeltő tápokkal és rákkeltő szójával eteti kedvencét, mert az olyan egyszerű!!

Mit gondolnak, miért nem voltak rákos állatok 100 évvel ezelőtt, ma meg szinte mind rákban hal meg?? Ébresztő emberek!! nem sírni kell, hanem rendesen főzni akutyának és persze nyers húst is adni neki, amit évezredeken keresztül evett a kutya, macsaka az evolúció során. Nem a sok szemét, élelmiszer maradékot adni nekik!

burgonyafánk Creative Commons License 2013.06.17 0 0 147

Sziasztok!

 

Van-e valakinek tapasztalata cv-247-el kapcsolatban, tudtok-e róla valamit, az interneten elérhető ismertetőkön kívül. Milyen típusú daganatoknál hatásos, milyen dózisban? (Én látok benne fantáziát, de laikus vagyok)

 

A mi kutyánkról az orvosok már lemondtak,(minden lehetséges kezelésen átesett, az egyik legjobb onkológus kezelte)  viszont jól van, vidám, élénk, energikus. A daganata azonban brutálisan nő vissza, várhatóan rövid időn belül (1-2 hónap!!!) egy kezelhetetlen, vérző, óriásdaganattá fejlődik . Akkor majd el kell rángatnom a klinikára, az amúgy jókedvű, élettel teli kiskutyát, félni fog, küzdeni, mint mindig,én meg (akiben bízik) beadatok neki egy halálos injekciót. A hideg is kiráz. Egyelőre ezt lehet elképzelni a közeli jövőnkről.

 

Tudom, sokaknak kisebb bajuk is nagyobb ennél, de kérem, ha valakinek van tapasztalata hasonló, gyógyíthatatlannak ítélt esetről, jelezze, nincs vesztenivalónk, most már jöhetnek a "csodaszerek". (A kutya esetéről korábban részletesen írtam.) J

oncogito Creative Commons License 2013.05.09 0 0 146

Szia!

Bocsi, hogy beleszólók, annak ellenére hogy a mi kutyinknak más baja van és tény, hogy minden daganat más természetű és másként reagálnak a kutyák.

A mi ebkénknek a medencecsonton van két daganat, ami nem műthető és a PetCT kimutatott áttétet is a tüdőben.

Nem fiatal kutya, de az orvos mégis javasolt kezelést.

Hat adag sugárkezelést kaptt a medencére és az áttét miatt kemoterápiát. Januárban kezdtük. Azt mondták, a tüdő áttét két hónap alatt végezne vele kezelés nélkül.

Most május van és a kezelések után a kutya remek állapotban van! Nem viselte meg a kemo sem, az étvágya kitűnő, a kedélye remek, imádja a sétákat és érdeklődő, eleven.

 

Én úgy vélem, ha az orvos javasolja a kezelést, a műtétet, meg kellene adni az esélyt, ha anyagilag bírjátok.

Sok szerencsét hozzá!

Előzmény: Pret2013 (145)
Pret2013 Creative Commons License 2013.05.08 0 0 145

Szia! 2 éves németjuhász kutyánknál tegnap szájüregi daganatot állapítottak meg. (A vizsgáló orvost meglepte, hogy ilyen fiatal korában jelentkezett ez a betegség.) A leírásod alapján esélyes, hogy ugyanaz/ugyanolyan problémájuk van. A mi esetünkben a bal oldalon van a kinövés a fogakat körül ölelve. Sajnos most már a fogát is elnyomta. A röntgen alapján megállapították, hogy a csontot is érinti. Nekünk azt mondták, hogy van egy olyan műtéti lehetőség, amely során kivágják/kiveszik az alsó állkapocs bal oldali beteg részét. Ez esztétikailag nem lesz valami szép, de állítólag ezek után is tudna teljes értékű életet élni, habár addig kicsit nehéz lesz neki, amíg rájön, hogy a jobb oldalon rágjon. A doki azt mondta, hogy élnek így más kutyák is. Én bízom benne, hogy az orvos megmondaná őszintén, ha nem lenne értelme a műtétnek. Minket eléggé bántana, ha meg sem próbálnánk. Szerda délutánra elő is jegyezték műtétre. Remélem, hogy minden rendben lesz vele majd utána.

Nektek nem ajánlottak semmilyen lehetőséget?

Előzmény: Devecser74 (132)
Endless_love Creative Commons License 2013.05.08 0 0 144

Sziasztok ! Kiskutyámat ma műtötték egy kis daganattal, ami a bűzmirigyéből alakult ki. Volt valakinél már hasonló probléma? Sajnos nagyon lassú a gyógyulás, emiatt picit aggódom. Válaszaitokat előre köszönöm! A.

redworm Creative Commons License 2013.04.24 0 0 143

Kedves Gazdik, van valakinek tapasztalata a Cushing-szindrómáról (agyalapi mirigy daganata)? Kezelés, lefolyása, kilátások ilyesmi érdekelne.

Kutyusunk szív- és veseproblémái miatt az egyetlen gyógyszer nem adható (Vetoryl)

Mi lesz így velünk???

oncogito Creative Commons License 2013.04.24 0 0 142

Gondolom, vénás altatást kap. Ha beszéljétek meg, másba ne menjentek bele!!!!!

 

Az előző kutyánknál (igaz, annak tíz éve) nagyon rossz volt, mert nem volt még ilyenben tapasztalatunk.

Az akkori állatorvosunk meg egy vadállat volt! Szívbe szúrta a méreginjekciót és az altatás ellenére is rengeteget szenvedett (hányt, vergődött, többször kellett szúrni) és sokáig. Külföldön betiltották ezt a módszert.

És még valamit beszéljetek meg. Mivel ahogy írtam, mi tapasztalatlanok voltuk. A doki este jött és mi előtte még jól bevacsoráztattuk, amolyan utolsó vacsora gyanánt.

De csak utána tudtuk meg, hogy az altatásnál, hasonlóan a műtéteknél, ezt éhgyomorra kell.

De beszéljétek meg mindenképpen előtte!

Ha nem vénás altatást akar végezni, inkább hívjatok másik orvost!

Sokat fogok rátok gondolni pénteken, mert tudom, milyen nehéz... ;-(

 

Előzmény: armadosa (141)
armadosa Creative Commons License 2013.04.23 0 0 141

Köszi szépen!

Most meg úgy néz ki, kitoljuk péntekre, csak így tudjuk összeegyeztetni, mert természetesen mindenki itthon akar lenni, és a doki sem mindig ér rá.

Pénteken délután lesz, ha minden igaz.

Addig is vele leszek, amennyit csak tudok, és megkap mindent, amit csak kér.

Parizel a kedvence a drágámnak:(

 

Előzmény: oncogito (140)
oncogito Creative Commons License 2013.04.23 0 0 140

Nagyon sajnálom. ;-(

Holnap gondolok rátok!

Előzmény: armadosa (139)
armadosa Creative Commons License 2013.04.23 0 0 139

Sziasztok!

Sajnos nálunk eljött az idő....:(:(:(

Szegénykémnek a kedve most már egyre rosszabb, és folyamatosan a lábát nyalogatja, úgy sajnálom.

Szerdán jön az állatorvos:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Nem tudok mit mondani, el kell engedni, de nagyon nehéz.

Simogatom, beszélek neki, és most látom már a szemén is, hogy szeretne Ő is elmenni.

Isten nyugosztalja, első kutyám, soha nem felejtem el!!!

 

Nektem pedig kitartást, a kutyusoknak meg jobbulást!

Chantal! Creative Commons License 2013.04.21 0 0 138
Én is azt remélem, hogy csendben elalszik. De hiszem, hogy látni fogom a szemében, ha eljött az idő és nem akar tovább szenvedni. Most a gyógyszerek hatására újra eszik végre. 45 kg-ról 32-re fogyott le pár nap alatt...
Előzmény: Devecser74 (137)
Devecser74 Creative Commons License 2013.04.20 0 0 137

Sziasztok!

 

Ez a legborzasztóbb, hogy eljön az idő, amikor el kell búcsúznunk TŐLÜK :( Az én vizslám is jól van még, és most hihetetlennek tűnik, hogy pár hónapja van csak hátra... :( Energikus, rohangál, jó az étvágya.. és "csak" annyi a tünet, hogy egy dudor látszik a jobb állkapcsán... Én sem szeretném ha szenvedne... de már most megszakad a szívem, és küzdök a könnyeimmel, ha elképzelem milyen lesz, amikor el kell altatni :( Hogy nézek a szemébe, miközben beaják neki az altatót................ :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Bár úgy történne, hogy itthon a karjaimban csak elaludna...... :((((((((((((((((

Előzmény: Chantal! (136)
Chantal! Creative Commons License 2013.04.19 0 0 136

Sziasztok!

 

Szomorúan én is csatlakozom hozzátok. 10,5 éves bullmasztiffunknál ma diagnosztizálták a csontrákot.

 

Armadosa, hasonló cipőben járunk!  Szintén idős már az enyém is, így a kemóval és amputációval nem kínoznám. A kedve jó, mindig várja az esti sétákat. Sajnos nem nagyon eszik, de kapott étvágygerjesztőt, talán attól megoldódik, illetve fájdalomcsillapítot fog ezentúl kapni.

Ha azt látom, hogy már kedve sincs, nem fogom tovább kínozni, de addig is próbálunk minél több időt tölteni vele, amíg lehet.

 

oncogito Creative Commons License 2013.04.19 0 0 135

Nálunk a kuttynak sajnos a medencesonton van daganat. Műteni nem lehet, sugarazták, most kemo megy.

Mi Pesten lakunk, onkológus állatorvos kezeli.

Szerintem nézessétek meg másik orvossal is. Ha fel tudtok jönni vele Pestre, megdnám az onkológus címét. Az emailcímem az adataimnál élő.

Előzmény: Devecser74 (134)
Devecser74 Creative Commons License 2013.04.19 0 0 134

Szia! Szentendrén diagnosztizálták a MESTERVET Állatklinikán... az orvos Mester György nagyon nagy tapasztalatokkal bír..meg sem röntgenezte.. a diagnózis egyértelmű.. szájüregi daganat:((((((((((( Rohamos leépülésre kell számítnunk a daganat folyamatos növekedésével:(((((((( Képtelenek vagyunk feldolgozni ezt :((((((((((

Nálatok mi a baj?:(

 

Előzmény: oncogito (133)
oncogito Creative Commons License 2013.04.18 0 0 133

Szia!

A mi kutyánknak ugyan más daganata van, de megkérdezhetem, hogy hol, ki a kezelőorvosa? Ha nem akarsz nevet, város is elég...

Előzmény: Devecser74 (132)
Devecser74 Creative Commons License 2013.04.18 0 0 132

Sziasztok! 9 éves magyar vizslánknál ma regisztráltak egy gyors lefolyású szájüregi daganatot. Az orvos nagyon tapasztalt.. pár hónapot jósolt neki :(((((((((((((( Teljesen kivagyunk :((((((((((((((((( Igazából semmit nem tehetünk... ezt meg is mondta... szeressük nagyon... a daganat növekedésének mértékétől függ a hátralévő idő, de max. pár hónap a tapasztalat szerint... Kérem, akinek a kutyája szintén ebben a daganatban szenved, jelentkezzen... hátha tudunk tapasztalatot cserélni..hátha van valami, ami segíthet!!! Köszönöm :(

oncogito Creative Commons License 2013.04.13 0 0 131

Köszönjük mi is Maci nevében:

 

Előzmény: armadosa (130)
armadosa Creative Commons License 2013.04.13 0 0 130

Köszi szépen tényleg mindent, sokat segítettél. 

Remélem, a te kutyád is sokáig veletek marad!

Erőt és kitartást!

 

Előzmény: oncogito (128)
oncogito Creative Commons License 2013.04.12 0 0 129

Még valami.

Azért az embernek való Béres csepp adagolását biztosabb, ha megbeszéled állatorvossal is, mert lehet,hogy neki több is kellene.

De ezt én nem tudom biztosan!

Előzmény: oncogito (128)
oncogito Creative Commons License 2013.04.12 0 0 128

Természetesen, az onkológus állatorvos írta ki, ő rendelte.

Igen, sok ember gyógyszer jó a kutyának. Gondolj bele, állatokon kísérletezik ki végülis a gyógyszereket!

Sőt, a Béres csepp is jobb, ha embernek valót veszel, a kutyusodnak kb 3-5 csepp kellene naponta kétszer, kockacukorra téve. C vitamin nem kell hozzá kutyának!

 

Amíg van étvágya, jó a kedélye és nincsenek láthatóan nagy fájdalmai, addig szerintem adj meg neki minden gyógyszert, ami módodban áll.

Kívánom, hogy még jó sok ideig legyen a családotok tagja!

Előzmény: armadosa (127)
armadosa Creative Commons License 2013.04.12 0 0 127

Ezt megpróbálom, talán kiírja, ez azért mégis barátibb, 30 db van bent, és 1300Ft. 

Neked amúgy ezt az állatorvos ajánlotta? Az ember gyógyszer ugyan olyan jó neki, úgy értem, van rá hatása?

Köszi szépen a segítséged:)

Előzmény: oncogito (125)
S.I Creative Commons License 2013.04.12 0 0 126

Kedves Látogatók!

 

Segítségemet szeretném fölajánlani kutya-macska biztosítás terén!

Lehetőség van több biztosítónál biztosítást kötni, hogy műtétek, kezelések, bármilyen nemű kiadást pótoljon egy jó háziállat biztosítás. Független alkuszként  mindenki akit érdekel, keressen a seprenyi65@gmail.com cimen és a részleteket megbeszéljük.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!