Keresés

Részletes keresés

HarcsaLidi Creative Commons License 2008.06.07 0 0 275
Jani visszavonul a nagyégés után?
eFigyelő Creative Commons License 2007.05.03 0 0 274
Kóka pert vesztett a Heti Válasszal szemben

2007. május 03. 16:34

 

A Fővárosi Bíróság csütörtökön elutasította Kóka János gazdasági miniszter keresetét, amelyben a tárca vezetője azt kérte a bíróságtól: kötelezze sajtó-helyreigazításra a Heti Válasz című hetilapot annak egyik februári cikke miatt.

A miniszter azért kérte a sajtó-helyreigazítást, mert véleménye szerint a lap azzal, hogy a 2007. február 22-ei számának első oldalán a "Magánmilliárdok állami segédlettel?" cím mellett a miniszter arcképét közölte, azt a hamis látszatot keltette, hogy Kóka János állami pénzek magáncélra felhasználásában segédkezett volna – mondta Szalai Péter ügyvéd, a Heti Válasz szerkesztőségének jogi képviselője.

A miniszter kérte a cikk helyreigazítását is, mert véleménye szerint az azt a hamis látszatot keltette, hogy közbenjárt volna azért, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által felügyelt szervek szerződést kössenek egy céggel. Az ügyvéd elmondta, hogy a Fővárosi Bíróság elutasította a miniszter keresetét, mert alaptalannak ítélte azt meg.

kerekerdö Creative Commons License 2007.03.31 0 0 273
Győzött a hazugság, a korrupció, a becstelenség. Dehát a szdsz-el kapcsolatban miért is lenne ez meglepő. :)))Mentek a levesbe! A tolvaj puma elintézi a sorsotokat.:)))
mos Creative Commons License 2007.03.30 0 0 272
hát igen, a mi színvonalunk is romlik, elnézve az utánad következő fideszes hozzászólót :( kb. ezen a színvonalon vannak Orbán seggnyalói körül is, így nem csoda, hogy ott tartunk, ahol.
Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.30 0 0 269
Hmm...lassan olyan hülyék leszünk, mint a szadisok, vagy már eleve ott tartunk:-)

Azért ne feledjük, a magyar szürkeállomány pártját a Gyula két üveg vodka között nyomta ki a partvonalon túlra, mikor éppen unatkozott.
Előzmény: mos (267)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.30 0 0 268
Nincs ilyen helyzetben az ellenzék, már miért diktálhatnánk nekik? És mit?
Ne tévedjünk, a hatalom szétverethet egy ellenzéki tüntetést. Itt tartunk.

Na jó, többször nem próbálta, mert nem lehet a határon billegni, ez túl rizikós, de ebből azért jól látszanak az erőviszonyok. Persze tudom, nem statikus állapotokról beszélünk, de akkor is abszurd felvetésed. Inkább csak olyan kifakadás, bele a levegőbe.
Előzmény: Törölt nick (264)
mos Creative Commons License 2007.03.30 0 0 267
Sajnos ezek a vádak túl megalapozottak. Nekem van ismerősöm a jobbos sajtóban + a fideszben is, könyörögtem is nekik, hogy szervezzenek már valamit, ami könnyen cáfolható és az SZDSZes közönség számára nagyon visszatetsző. De ez nem az, ez egy tipikus "kivégző" cikk.
Előzmény: Törölt nick (266)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.30 0 0 266
Nekem is gyanus, hisz kis túlzással 98-ban azért nyert a Fidesz, mert nemcsak néhány hétre, hanem akár évekre is előre tudott gondolkodni. Most ez nem látszik, még nyomokban sem. Egy negyedév tervezése már vágyálom?

ps. nem látom Fodor miért volna számunkra nyerő, érthetetlen miért erősítik. Az ellenségem ellensége a barátom közhelyet meg sem említem, vagy tényleg a Piszkos Fred effektusra játszanak. Abban lenne némi ráció.
Előzmény: mos (263)
mos Creative Commons License 2007.03.30 0 0 263
Jó tegyük fel, bár nagyon-nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik elnökjelölt lenne a rosszabb az SZDSZ-nek. :) Akkor meg az aggaszt, hogy a Fidesz vezetői ennyire hülyék. Mert ezek - az agyatlan Magyar Nemzettel az élen - így lazán elkúrják 2010-et, ha annyit nem látnak, mint amit itt bármelyik nick két perc alatt összrakott.
Előzmény: Törölt nick (261)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.30 0 0 261
De mostanra már senki sem maradt ott, a szavazótáborban. Csak ez a kör. Na most, Kóka a régi szavazókat nem tudná visszaszerezni, a megmaradt szavazók egy tekintélyes részét pedig taszítaná. Valamint érdekeket sértene. Ideális nekünk szvsz.

hajrá Kóka!!!
Előzmény: mos (250)
nitwit Creative Commons License 2007.03.30 0 0 259

'Kóka János garázda és fennhéjázó kijelentése, hangzásában és tartalmában is a feudalista nagyurak dölyfös magatartását idézi. '

 

No-no, ne keverjük az Esterházyakat a szarháziakkal.

Előzmény: Törölt nick (257)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.30 0 0 258
Egyet gondolunk, én is pont ettől tartok.

Hajrá Kóka!!!
Előzmény: nitwit (249)
takacsi Creative Commons License 2007.03.30 0 0 253
Kóka minősíthetetlen.
Ez a Dunapentelei rablás, ismét egy milliárd....
Havonta egy milliárd?
Kóka!
Nem sok ez?
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.03.30 0 0 252
Demcsák és Kóka

Gavra Gábor 2007. március 30. 11:12

Sem Fodor Gábor, sem Kóka János nem garancia arra, hogy a magyar liberális pártból ismét a magyar politikai élet megkerülhetetlen és izgalmas szereplője legyen. Ahhoz azonban, hogy az SZDSZ ne váljon maga is a gazdaságpolitikai racionalitást és a demokratikus politika komolyságát fenyegető rizikófaktorrá, Kóka Jánosnak buknia kell a hétvégén.


Kóka János vitathatatlanul az SZDSZ egyetlen valamirevaló személyi innovációja Fodor Gábor és társai Fideszből történt 1994 elei érkezése óta, azaz lassan másfél évtizede. Ez a tény önmagában is sokat elárul a liberális párt elmúlt egy-másfél évtizedéről; az pedig pláne, hogy Kókát is Gyurcsány Ferencnek köszönhetik a szabaddemokraták. A miniszterelnök ebbéli szerepét (ahogy sok minden mást is) volt szíves kifecsegni Debreczeni József róla szóló életrajzi könyvében; hiteltelenítve Kóka és az SZDSZ-vezetés minden, ezzel ellentétes állítását.



Kóka SZDSZ-es karrierje ennek ellenére ígéretesen indult. A kétségtelenül ambiciózus, de a legnagyobb jóindulattal is ellentmondásosnak nevezhető oktatási reformot elindító, pártjának is inkább a közelmúltjához, mint jelenéhez tartozó Magyar Bálint mellett ő volt az előző ciklus szociálliberális kormányainak egyetlen megjegyezhető SZDSZ-es arca – bár a kirobbanó sikerről és hasonló dolgokról szóló kormánypropaganda nevére vételével túlságosan is hozzáégett az első Gyurcsány-kormány kínos, és utólag a kormányfő által is nonstop hazudozásnak minősített önfényező hadműveletéhez.



Amit azonban a gazdasági miniszter az SZDSZ elnökválasztási kampányában mutatott, az több mint lehangoló: az elmúlt hónapokban Kókát súlytalan, az önérdek vezérelte racionális gondolkodásra képtelen politikusként ismerhettük meg, aki ráadásul a kampányhajrában bebizonyította: bármikor képes vélt politikai előnyökért feláldozni az egykor pártja önképének központi elemét jelentő gazdaságpolitikai racionalitást; valamint a még ma is az SZDSZ identitásának középpontjában álló liberális egyházpolitikát.



*



Kókát Gyurcsány oktrojálta a kisebbik koalíciós partnerre; ezzel együtt érkezése nem tett rosszat az 1992 óta (Demszky Gábor szomorú emlékű féléves pártelnöki epizódját leszámítva) felváltva három ember, Pető Iván, Magyar Bálint és Kuncze Gábor által vezetett szabaddemokratáknak. A kiöregedő pártvezetés hamar meg is barátkozott a készen kapott miniszter rapid pártkarrierjének gondolatával.



Talán túlságosan is hamar: józan ésszel nehéz felfogni, hogy Kóka Jánosnak pontosan miért érte meg alig kétéves SZDSZ-tagsággal a háta mögött, a pártba és annak a néhai MDF-tagsággal vetekedően borzalmas értelmiségi holdudvarába történő integrálódása kellős közepén nekivágnia az idei tisztújításnak.



Kókának (saját jövője szempontjából) a lehető legrosszabbkor jött saját mostani indulása: győzelme esetén egy nehéz örökséggel terhelt, vidéken októberben konkrétan tönkrevert pártot venne át a nyugdíjba vonuló Kuncze Gábortól, látványosan megerősödött belső ellenzékkel (hiszen azt aligha gondolhatja bárki, hogy a soha nem látott formáját hozó és első ízben profi kampánycsapattal ringbe szálló Fodor Gábor támogatottsága és hívei ügyvivői testületbeli jelenléte ne múlná felül a két évvel ezelőtti szintet).



Egy mostani vereség pedig hosszú időre megakaszthatja Kóka SZDSZ-es pártkarrierjét – a lúzer yuppie figurája még egy olyan, liberális identitásával együtt is irritálóan PC és szociálisan érzékeny pártban is furcsán veszi ki magát, mint amilyenné az SZDSZ vált mára.



*



Játsszunk el a gondolattal, mi történne, ha Kóka az idei tisztújításon csupán ügyvivőjelöltként képviselné (egyébként sem saját életútja, sem gazdasági miniszteri tevékenysége által nem hitelesített) neoliberális gazdaság- és társadalompolitikai elveit. A Kuncze-korszak csődtömege így egyetlen szóba jöhető riválisa nyakába szakadna, ő maga pedig, előnyt kovácsolva újonnan érkezett mivoltából, de leküzdve az SZDSZ-en belül outsiderségének szóló előítéletek jó részét, a liberálisok potenciális megmentőjeként nyújthatott volna alternatívát Fodorral szemben 2008-2009-ben.



Kóka indulásával kapcsolatban az egyetlen racionális magyarázat, hogy nem a miniszter saját döntésével, hanem a leköszönő és a következő ügyvivői testületben minden bizonnyal csak Magyar Bálint által képviselt pártvezetés túlélési manőverével állunk szemben, amelynek csupán eszköze a gazdasági miniszter.



Ha viszont Kóka saját érdekeivel ellentétes döntést hozott, amikor a Fodor Gábor érkezésétől rettegő pártvezetés unszolására nekivágott az elnökválasztásnak, nem mérlegelve sem esetleges győzelme, sem veresége várható következményeit, akkor különösebb kockázat nélkül kijelenthető, hogy a miniszter-elnökjelölt politikai érzéke nagyjából Demcsák Zsuzsáéval vetekszik; hiszen körülbelül annyira mérte fel mostani ringbe szállásának kockázatait, mint a Gyurcsány-kormány hányatott sorsú majdnem-szóvivője.



*



Azzal a különbséggel, hogy Demcsák szóvivői posztjáért nem tette kockára egy óvatlan pillanatban a költségvetés 60 milliárd forintos bevételét, mint Kóka tette a héten az elvárt adóval kapcsolatos ámokfutása során, nyilván a liberális párt által a 2002-2006-os ciklusban amúgy is számtalanszor sárba tiport gazdasági racionalitás és felelős költségvetési politika jegyében.



Kókát politikai pályájának elindítója, Gyurcsány Ferenc ezúttal megmentette a teljes felsüléstől; ám ahhoz már a miniszterelnök is kevés lett volna, hogy elcsitítsa az SZDSZ-ben az elnökjelölt katolikus egyházhoz közelíteni szándékozó nyilatkozatával okozott vihart.



Bár Kóka János lapunk által feldolgozott hétvégi nyilatkozatából elsősorban az Erdő Péterrel folytatott állítólagos megbeszélései, pontosabban Kóka ezzel kapcsolatos füllentése miatt lett botrány, az SZDSZ szempontjából ennél is tanulságosabb, hogy egy héttel az elnökválasztás előtt a párt egyik elnökjelöltje hajlandónak mutatkozik a szabaddemokraták identitásának máig központi elemét jelentő liberális egyházpolitikát odadobni némi médiabeli jelenlétért, meg ki tudja, honnan remélt szavazattöbbletért cserébe.



*



Az SZDSZ küldöttgyűlése vitathatatlanul nehéz helyzetben választja meg Kuncze Gábor utódját. Természetesen sem az elmúlt közel két évtizedben számtalan megmérettetésen alulmaradt Fodor Gábor, sem az elmúlt két és fél éves politikai múltja alapján önmagát egyszerre az elmúlt tizenegynéhány év szabaddemokrata politikájának folytatójaként és a közelebbről meg nem határozott megújulás letéteményeseként láttatni kívánó Kóka János nem garancia arra, hogy a magyar liberális párt ismét a magyar politikai élet megkerülhetetlen és izgalmas szereplőjévé váljon.



Ahhoz azonban, hogy az SZDSZ ne legyen végleg felelőtlen kampányguruk ürességükben is kockázatos üzeneteinek puszta közvetítője és ne váljon maga is a hosszú idő után éledező gazdaságpolitikai racionalitást és a demokratikus politika komolyságát fenyegető rizikófaktorrá, a kampányban bemutatkozó Kóka Jánosnak buknia kell a hétvégén.
mos Creative Commons License 2007.03.30 0 0 251
Ha a Fidesz vezetői is úgy gondolják, akkor nagy hülyék, mert nekik köszönheti majd Fodor a győzelmét.
Előzmény: nitwit (249)
mos Creative Commons License 2007.03.30 0 0 250
Én úgy gondolom, hogy pont ez a szélbalos vonal nyírta ki őket. Demszkynek volt egy jó mondása: ha az SZDSZ holdudvara az MSZP-t támogatná, akkor az MSZP lenne küszöb alatt. Ha ezek legdurvább részétől Kóka bejövetelével megszabadulnának, akkor lenne lehetőségük a bővülésre. Pénz és sajtó van körülöttük dögivel, ha netán értelmes témákkal állnának elő, és nem a drogosokkal, melegekkel meg a keresztény egyházak baszogatásával.
Előzmény: Törölt nick (246)
nitwit Creative Commons License 2007.03.30 0 0 249
Én is asszem, hogy Fodorra elmegy 5% szavazni, akármi történik is 2010-ig.
Előzmény: Törölt nick (246)
Priluki Creative Commons License 2007.03.30 0 0 248
Hej Kóka!!
A Siemens-ügy még nem lett felgöngyölítve teljesen. Ki tudja? Talán begyűrűzik ide is.

Hajrá Kóka!!!!
Előzmény: mos (245)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.03.30 0 0 247
Feljelentést tett hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen Dorkota Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője, mivel álláspontja szerint jóval értéke alatt jutott hozzá a négy magánszemély tulajdonolta Pentele Kft. azokhoz a földterületekhez, amelyen a Hankook gumigyár épül Dunaújvárosban. Ezt a politikus pénteken Budapesten sajtótájékoztatón jelentette be.

"Néhány kormányközi üzletember" milliárdos haszonra tett szert, miközben a város önkormányzatát kisemmizték - vélekedett az ellenzéki képviselő.

Dorkota Lajos elmondta: a földterületek magánszemélyeknek történt eladásakor a Hankook mint vevő már jelen volt, és 300 millió forinttal rövidítették meg az önkormányzatot. A vételár fedezete a Kóka János gazdasági miniszter által biztosított állami támogatás volt - fűzte hozzá.

(MTI)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.30 0 0 246
Nem tom hova pozicionálod őket, ha az 5%-ot elérő jövőt lehetségesnek tartod Kókával. Én magam ezt csak Fodorral tudom elképzelni, hisz ő már bedolgozta magát oda, a szélbalra.
Egy milliárdost persze el lehet fogadtatni vérbalosnak nálunk mint azt tudjuk:-) de mindezt a radikális szadiban?
Nem elég füves, nem elég buzi, nem eléggé magyarfóbiás. Nem oda való.
na jó nácizni jól tud, néha a cigányokaért is vérzik a szive, de valszeg még a szadisoknak sem túl meggyőző.
Egyetlen erénye szavz, hogy a nem állami csecsen lógó középosztályt minden további nélkül betámadná. Ezt kinézzük belőle, de ez kevés, több kéne. Nem igazi szadis. Gondolj bele, eddig a keresztényekkel sem volt baja, sőt, azokra hivatkozik. Komoly szereptévesztés ez szvsz.
Előzmény: mos (245)
mos Creative Commons License 2007.03.30 0 0 245
Csakhogy itt van ám a nagy félreértésed, az a bizonyos maradék 5% nem az a hardcore balos vonal, akivel mi itt találkozunk az indexen. Valszeg megszökik egy részük akkor is, ha Fodor lesz, szerintem a többségük. Kókában még inkább látok esélyt valami fordulatra. Persze az valószínű, hogy Vásárhelyi Máriának nem lesz helye Kóka pártjában... DE most tényleg, most már a napnál világosabb, hogy a Fidesz bármi áron meg akarja fúrni Kókát. Vagy tudnak valamit, amit mi nem, vagy irtózatosan hülyék. Nem tudom, hogy mi a fene van itt.
Előzmény: Törölt nick (244)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.30 0 0 244
Én most ott tartok, hogy vagy tényleg okos és megtervezett a Fideszes nyomulás e témában, vagy reménytelenül hülye a Fidesz.

Fodor megtartaná az eddig ottmaradt, hardcore jogvédős fullbalos vonalt, amire Kókával nincs esély. Eddig ők adták az 5%-ot, hisz a többi liberó már otthagyta őket. A szadinak mostmár reménytelen középre, vagy pláne jobbra húzni. Hiteltelen e körökben, nem tudja visszaszerezni őket. Ha nem radikálisan balos, akkor vége szvsz.

Ezért drukkolok Kókának, ő nem a radilábal körökből való, nem is tud beszélni a nyelvükön. Persze egy-két hívószót eltanult, de ez kevés. Nagyon kevés.
Előzmény: mos (240)
Priluki Creative Commons License 2007.03.30 0 0 243
Engedd meg kérlek, hogy kijavítsalak."Orbán" = orbán, orbánc, zorbánc, orbibaba, xyútitörpe, stb.
A liberalizmus alapelve a másik tisztelete. Ugyanazon dolgot többféle módon becézget.

Hajrá és Hej Kóka!!!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (242)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.30 0 0 242
Majdnem jó.
De ha igazán modern lennél, akkor a PC-be vennél egy TV kártyát, és azon néznéd az ATV-t.

Ahogy most teszed, úgy Orbán is tudja. Liberálisabb hozzáállást kérek.
Előzmény: Priluki (239)
Priluki Creative Commons License 2007.03.30 0 0 241
:-)))))) Ez a liberalizmus igazi jótéteménye! Önirónia, fejlődés, magasabbrendűség. Felülről minden picinek látszik.

Piszkos Fred sokáig dícsérte Fülig Jimmyt. Nem tett jót neki.

Nem úgy, mint Kóka!!!!! miniszter Úrnak!
Előzmény: nitwit (237)
mos Creative Commons License 2007.03.30 0 0 240
Korábban én is meg voltam róla győződve, hogy a Fidesznek főnyeremény lenne Kóka. De ezek a vádak túl konkrétak, túlságosan is alkalmasak arra, hogy megfúrják Kóka esélyeit. Piszkos Fred nem így csinálná ... Vagy a Fidesz hülye, vagy totál biztosak abban, hogy Fodor még inkább lezúzza a pártot + a koalíciót. Amire azért meg is van az esélye. A fene tudja.
Előzmény: Törölt nick (238)
Priluki Creative Commons License 2007.03.30 0 0 239
Hej Kóka!!!!! Hajrá Kóka!!!!!
Én sokkal fontosabb dolgokat csinálok. Most átkapcsolok az ATV-re, mert a közszolgálati HírTv-től elfog az undor!
"Mekkora az egérizmod? Mennyit tucc egy másodperc alatt kattintani?"Elég izmos, hogy online lehet pártelnököt csinálni Kóka!!! miniszter Úrból a virtuális világban!

"Sumákban halgacc e zenét, olvasol könyvet?"Igen!Igen!Igen! Valamint,az SZDSZ-es újságot bedobálják a postaládámba.
"Eltékozlod az idődet ilyen archaikus dolgokra, vagy tényleg igazi liberális vagy?" Borotválom a hónom alját, és Combinoval is szoktam járni. Szeretem az SZDSZ-t!
Különös tekintettel Kóka!!!!! miniszter Úrra!

"És a kamerásmobilt még nem is említettem! G3 van már rajta? MMS-t tudsz küldeni? Mikor WAP-oltál utoljára? MMS-t mikor küldtél? Hát ugye! Van mit pótolnod."

Van!:-))) De igyekszem, hogy sikeres legyek, mint Kóka!!! miniszter Úr! Például, kakaóbiztos a számítógépem! Az eléggé liberális?

Hej Kóka!!!!!! Hajrá Kóka!!!!
Előzmény: Törölt nick (232)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.30 0 0 238
Rejtőt is olvasni kéne, márcsak azért is, mert ritka kellemes:-)

Tőle tudjuk, akit Fredi bátyó dicsér, az eleve gyanus. Pont fordított a hatása.
Előzmény: nitwit (237)
nitwit Creative Commons License 2007.03.30 0 0 237

Esetleg csinálhatnák együtt. Rómában is két consul volt. Fodor+Kóka=Fóka.

 

HAAAAAAAAAAAJRÁ, FÓÓÓÓÓÓÓKA!

 

Piszkos Fred effektus "

 

Mijaz? Műveltségem hiányos.

Előzmény: Törölt nick (234)
kerekerdö Creative Commons License 2007.03.30 0 0 236

Itt is bizonyítja emberszeretetét. Hósiesen megmenti a vonaton utazók életét. Helyreállítja a fidesznácik által felszedett síneket. Ó! Ő a bátor, a hős!Imádni kell!

Térdre, imához! :)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!