megvan vagy 8 éve legalább. nekem is beszokott száradni a tinta, de megoldtható.
Amikor vettem akkor még 12.000 ft volt gyári patronokkal, de amikor ki ürült kicsit sokaltam érte az új patrononként a 2500ft.Elöször töltögettem egy utántöltő cégnél patrononként 1500ft.
Hát es se volt olcsó, ráadásul ott is ki csipeléssel töltenek ,és a gyári patronba amúgy is nagyon kevés tinta megy bele utántöltéskor, ezért így ez nagy lehúzás-
Ezért vettem utántöltő készüléket már az első évben.
Kellett hozzá:
1 csipelő 3000ft.
új patronok 4drb amik már belül üresek nem cellásak és nem 5-10 ml tinta fér bele hanem sokkal több,így nem kell sokat töltögetni.
a régi gyárit becserélik így drb 1500 ft volt
és egy készlet tinta 50 ml mindenből.. plusz 6500ft ért..
illetve elmagyárázták miként kell csinálni.
nagyon egyszerű.
Később a négy szín készlet tinta mennyiségét megváltoztatam és Győrből rendeltem hozzá tintát 9.000 ft volt a négy szinből 300 ml. /színenként .
Ez bazi sok és évekig elég... de ha belegondolsz a negyedik utántöltés után bejön mindenek az ára..me, kell futkorásznod otthon a tinta és sokáig jó a nyomtatód ha havonta egyszer nyomtasz vele ..
Akkor érdemes költened rá ha nyomtatsz otthon annyi fényképet/ dokumentumot hogy havonta legalább kétszer használod 20-40 papírra..
A töltés és tísztitás:
Töltés:
program elindít/ nyomtató fej helyére áll, /kinyit a fedél/
4 patron kivesz.
Újságpapí megterít, gumi kesztyű a kezeden, és papírszalvéta tekercs..kis csilagcsavarhúzó olló/ szigetelőszalag/ 2-es fúrószár. csipelő eszköz/ 4 drb kis csavar/ inekciós tű 4drb tűvel.
Előveszed az új utángyártott patront.
Alját leragasztott szigetelőszalaggal hogy töltéskor a tinta ki ne jöjjön.
Tetején egy kis lukat fúrsz a 2- es fúróval, itt megy be a tinta az inekciós tűvel amit szépen felszívsz vele a utántöltő színből. majd lassan bele nyomod a tintát a patronba.
Ha teli van, ezt látni fogod ha felül jön ki a levegővel már a tinta is.. akkor csavar bele, és leragaszt egy szigetelő szallaggal.
Ki csipelled, majd mind a négyel ezt megcsinálod.
Ha készen van akkor mehet mind a helyére.
Ellőtte az áljáról távolítsd el a másik szigetelő szalagot ,hisz akkor a tinta nem fog majd alul ki folyni.
Chipellést ne felejtsd el ez fontos.
Ha bennt van a helyén a megfelelő helyén , akkor fedél lecsuk, és a program a többit elvégzi.
Simán felismeri és müködik tovább az egész a következő tinta utántöltésig.
Rengeteg pénz megspórolsz , ha van egy kis időd.
Ezek a régebbi típus nyomtatók még sokkal megbízhatóbbak, tölthetők saját kezüleg minek bele drága patron...
Ha sok pénzed van és ha belegondolsz--- 14.000ft már van új nyomtató multifunkc. akkor vegyél egyet mindíg 4 havonta , olcsóbban kijösz mind ha töltögetnél.... attól függ mennyit nyomtatsz otthon, és nem felejted el havonta kétszer használni a beszáradás végett...
Tisztítás:
Ha ritkán használod valóban beszárad, és ha lusta vagy havonta nyomtatni kettő hármat, vagy feltölteni az üres patronokat akkor meg van a baj.
Elinditott a windowson a nyomtató progit patroncseréhez.
Fedél kinyit/ patronok ki.
álltalábban az utántültő tintákhoz adnak tisztító folyadékot.
Ha nem kaptál akkor veszel külön.
Kell egy új inekciós tű , csak a fecskendő része amire ,veszel még egy bicigli szelepház belsőt.
Tudod a bicigliknél van a normál szelepben egy belső fém azon van egy vékony gumi cső 3mm* 1.5 cm.
Ez kell neked. A kis csővet leszeded majd felhúzod a fecskendőre. 3mm le fog róla lógni ezt ne vágd le , mert evvel csinálsz vákumot és fogod be fújni a tisztító folyadékot a kis tűszelep nyílásán 4 drb a nyomtatóba.
Tehát fecskendőn a szelepgumi.
Majd felszívod a tisztitó folyadékot egy kis dezodor vagy bármi kis kupakból , a felesleges levegőt kinyomod belőle felfelé ovatóssan majd, oda mész az epson nyomtatódhoz.
Mivel a patronok ki vannak már szedve és töltésre várnak , célszerű a tisztítás először elvégezni ha bevan száradva a fúvokák , így az esetleges patronok nem folynak ki a kivételnél.
Tehát a fecskendőt oda viszed a kinyilló nyomtató fedélhez. Bevilágitasz egy lámpával hogy láss is, majd a fecskendő végén lévő szelepgumit ami lelóg a fecskendőről rá húzod egyeként a négy nyomtató tűre,( ez az a tüske ami a patronokat ki lukasza illetve beléjük megy mikor a patront vissza helyzed)
Ezeket a tüskéket ,és az apró lukakat kell megtísztitani és átmossni, oldószerrel.
Ehez kell a fecskendő és a kis gumiszelep amivel vákumot csinálsz és átpréseled a kis tűhegyni lyukakon a tisztító folyadékot.
Ha nem megy a préselés / vákum akkor áztassd be északára mind a négy fejet tisztító szerrel ami vattába áztatott kis gombóc és szépen ráhúzod egyenként a négy tű fejekre és rajta hagyod.
Reggel megint elő a fecskendő gumi véggel rá húzod a nyomtató tűskékre a gummit ami a fecskendőn a másik fele így a myomtató túskén van.
és a fecskendőt elkezded nyomni lefele kis erővel majd tolod bele a tisztitó folyadékot. Uánna vissza szívod. Megint egy kicsit nyomsz bele majd újból vissza.
Mint egy kis dúgattyú ugy csinálsz vele vákumot a folyadékkal amit szinte pe préselsz az apró lyukakon a nyomtató szeleptűjén.
Szemre vigyázni belle ne fröccsenjen a folyadék.
Nehezen fog menni kicsit , és ha nem megy elsőre, meg az éjszakai beáztatás után akkor először csak a fecskendővel a levegőt szívód fújud a kis tüskére a szelep gumin keresztül jól oda szóritva a fecskendőt a nyómtató tüskéhez, és szép lassan húzogatva erős vákumot képezzel és tolod át a levegőt.
Majd megpróbálod utánna tisztító folyadékkal megint.
Fontos:
a nyomtató tüskéknél a felesleges folyadék azért ne fólyon ki , és vigyázni a szemre is, és elég 2 ml folyadékot belepréselned a tüskéken keresztül a nyomtatóba tisztítás céljából.
Ha ezután se megy akkor ismételt meg az egészet , és áztassd be megint a tüskéket tisztító folyadékos vattával.
Látszolag bonyolultcsak amugy nagyon egyszerű.
Úgy kell elképzelned mikor biciglit pumpálsz , ott is van egy kis ellánállás amikor fújod bele a levegőt , de át megy a tömlőbe a nyomásodra.
Nos itt a levegő helyett később a tisztító folyadékot nyomod bele a kis tüskékbe, hogy át mossva üresek legyenek a kis festékcsatornák.
Remélem segíthettem.
Ehez a géphez a mind négy tüskét meg kell tísztitanód.