Keresés

Részletes keresés

mancs53 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 12

megvan vagy 8 éve legalább. nekem is beszokott száradni a tinta, de megoldtható.

Amikor vettem akkor még 12.000 ft volt gyári patronokkal, de amikor ki ürült kicsit sokaltam érte az új patrononként a 2500ft.Elöször töltögettem egy utántöltő cégnél patrononként 1500ft.

Hát es se volt olcsó, ráadásul ott is ki csipeléssel töltenek ,és a gyári patronba amúgy is nagyon kevés tinta megy bele utántöltéskor, ezért így ez nagy lehúzás-

Ezért vettem utántöltő készüléket már az első évben. 

Kellett hozzá:

1  csipelő 3000ft.

új patronok 4drb amik már belül  üresek nem cellásak és nem 5-10 ml tinta fér bele  hanem sokkal több,így nem kell sokat töltögetni.

a régi gyárit becserélik így drb 1500 ft volt

és egy készlet  tinta 50 ml mindenből.. plusz 6500ft ért..

illetve elmagyárázták miként kell csinálni.

nagyon egyszerű. 

Később a négy szín készlet tinta  mennyiségét  megváltoztatam  és Győrből rendeltem hozzá tintát 9.000 ft volt a négy szinből 300 ml. /színenként .

Ez bazi sok és évekig elég... de ha belegondolsz a negyedik utántöltés után bejön mindenek az ára..me, kell futkorásznod otthon a tinta  és sokáig jó a nyomtatód ha havonta egyszer nyomtasz vele ..

Akkor érdemes költened rá ha nyomtatsz otthon annyi fényképet/ dokumentumot hogy havonta legalább kétszer használod 20-40 papírra..

A töltés és tísztitás:

Töltés:

program elindít/ nyomtató fej helyére áll, /kinyit a fedél/

4 patron kivesz.

Újságpapí megterít, gumi kesztyű a kezeden, és papírszalvéta tekercs..kis csilagcsavarhúzó olló/ szigetelőszalag/ 2-es fúrószár. csipelő eszköz/ 4 drb kis csavar/ inekciós tű 4drb tűvel.

Előveszed az új utángyártott patront.

Alját leragasztott szigetelőszalaggal hogy töltéskor a tinta ki ne jöjjön.

Tetején egy kis lukat fúrsz a 2- es fúróval, itt megy be a tinta az inekciós tűvel amit szépen felszívsz vele a utántöltő színből. majd lassan bele nyomod a tintát a patronba.

Ha teli van, ezt látni fogod ha felül jön ki a levegővel már a tinta is.. akkor csavar bele, és leragaszt egy szigetelő szallaggal.

Ki csipelled, majd mind a négyel ezt megcsinálod.

Ha készen van akkor mehet mind a helyére.

Ellőtte az áljáról távolítsd el a másik szigetelő szalagot ,hisz akkor a tinta nem fog majd alul ki folyni.

Chipellést ne felejtsd el ez fontos.

Ha bennt van a helyén a megfelelő helyén , akkor  fedél lecsuk, és a program a többit elvégzi.

Simán felismeri és müködik tovább az egész a következő tinta utántöltésig.

Rengeteg pénz megspórolsz , ha van egy kis időd.

Ezek a régebbi típus nyomtatók  még sokkal megbízhatóbbak, tölthetők saját kezüleg minek bele drága patron...

Ha sok pénzed van  és ha belegondolsz--- 14.000ft  már van új nyomtató multifunkc.  akkor vegyél egyet  mindíg 4 havonta , olcsóbban kijösz mind ha töltögetnél....  attól függ mennyit nyomtatsz otthon, és nem felejted el havonta kétszer használni a beszáradás végett...

Tisztítás:

Ha ritkán használod valóban beszárad, és ha lusta vagy havonta nyomtatni kettő hármat, vagy feltölteni az üres patronokat akkor meg van a baj.

Elinditott a windowson a nyomtató progit patroncseréhez.

Fedél kinyit/ patronok ki.

álltalábban az utántültő tintákhoz adnak tisztító folyadékot.

Ha nem kaptál akkor veszel külön.

Kell egy új inekciós tű , csak a fecskendő része  amire ,veszel  még egy bicigli szelepház belsőt.

Tudod a bicigliknél van a normál szelepben egy belső fém azon van egy vékony gumi cső 3mm* 1.5 cm.

Ez kell neked. A kis csővet leszeded majd felhúzod a fecskendőre. 3mm le fog róla lógni ezt ne vágd le , mert evvel csinálsz vákumot és fogod be fújni a tisztító folyadékot a kis tűszelep nyílásán 4 drb a nyomtatóba.

Tehát fecskendőn a szelepgumi.

Majd felszívod a tisztitó folyadékot egy kis dezodor vagy bármi  kis kupakból , a felesleges levegőt kinyomod belőle felfelé ovatóssan  majd, oda mész az epson nyomtatódhoz.

Mivel a patronok ki vannak már szedve és  töltésre várnak , célszerű a tisztítás először elvégezni ha bevan száradva a fúvokák , így az esetleges patronok nem folynak ki a kivételnél.

Tehát a fecskendőt oda viszed a kinyilló nyomtató fedélhez. Bevilágitasz egy lámpával hogy láss is, majd a fecskendő végén lévő szelepgumit ami lelóg a fecskendőről rá húzod egyeként a négy nyomtató tűre,( ez az a tüske  ami a patronokat ki lukasza  illetve beléjük megy mikor a patront vissza helyzed)

Ezeket a tüskéket ,és az apró lukakat kell megtísztitani és átmossni, oldószerrel.

Ehez kell a fecskendő és a kis gumiszelep amivel vákumot csinálsz és átpréseled a kis tűhegyni lyukakon a tisztító folyadékot.

Ha nem megy a préselés / vákum akkor áztassd be északára mind a négy fejet tisztító szerrel ami  vattába áztatott kis gombóc és szépen ráhúzod egyenként a négy  tű fejekre és rajta hagyod.

Reggel megint elő a fecskendő gumi véggel rá  húzod a nyomtató tűskékre a gummit ami a fecskendőn  a másik fele így a myomtató túskén van.

és a fecskendőt elkezded nyomni lefele kis erővel majd tolod bele a tisztitó folyadékot. Uánna vissza szívod. Megint egy kicsit nyomsz bele majd újból vissza.

Mint egy kis dúgattyú ugy csinálsz vele vákumot a folyadékkal amit szinte pe préselsz az apró lyukakon a nyomtató szeleptűjén.

Szemre vigyázni belle ne fröccsenjen a folyadék.

Nehezen fog menni kicsit , és ha nem megy elsőre, meg az éjszakai beáztatás után akkor először csak a fecskendővel a levegőt szívód fújud a kis tüskére a szelep gumin keresztül jól oda szóritva a fecskendőt a nyómtató tüskéhez, és szép lassan húzogatva erős vákumot képezzel és tolod át a levegőt.

Majd megpróbálod utánna tisztító folyadékkal megint.

Fontos:

a nyomtató tüskéknél a felesleges folyadék azért ne fólyon ki , és vigyázni a szemre is, és elég 2 ml folyadékot belepréselned a tüskéken keresztül a nyomtatóba tisztítás céljából.

Ha ezután se megy akkor ismételt meg az egészet , és áztassd be megint a tüskéket tisztító folyadékos  vattával.

Látszolag bonyolultcsak  amugy nagyon egyszerű.

Úgy kell elképzelned mikor biciglit pumpálsz , ott is van egy kis ellánállás amikor fújod bele a levegőt , de át megy a tömlőbe a nyomásodra.

Nos itt a levegő helyett később a tisztító folyadékot nyomod bele a kis tüskékbe, hogy át mossva üresek legyenek a kis festékcsatornák.

Remélem segíthettem.

Ehez a géphez a mind  négy tüskét meg kell tísztitanód.

Klau19 Creative Commons License 2010.10.30 0 0 11
Köszi, most már értem.
mr_ricsi Creative Commons License 2010.10.29 0 0 10
Rosszul érted!

Mind a 4 patront ki kell cserélned utángyártottra, nem lehet a nyomtatóban gyári patron.

Az új utángyártott fekete patronodat tiltotta le, ezt már többé valószínűleg nem fogod tudni használni. (Azért egy próbát tehetsz vele az új színes patronokkal.)
Előzmény: Klau19 (9)
Klau19 Creative Commons License 2010.10.29 0 0 9
Mr ricsi,
ha jól értem akkor már egyik nyomtató sem tudom már használni nyomtatásra? Most már hiába cserélném a gyári színes patronokat nem lehet felodani a letiltást?
Mindkét nyomtatóban úgy cseréltem patront hogy csak a feketét utángyártottra, a másik három gyári patron nem cseréltem.
mr_ricsi Creative Commons License 2010.10.29 0 0 8
Vettem bele újat, de ezeket már fel sem ismeri, csak azt írja ki a festékszintjelző hogy nincs tinta. A másik három szín festékszintjét viszont kijelzi.

A másik 3 patron valószínűleg gyári. Az ezeken lévő chipek figyelik az utángyártott patronokat, és letiltják azokat. Emiatt először mind a 4 patront egyszerre kell utángyártottra cserélni, és onnantól már lehet egyenként is. A lényeg, hogy gyári patron ne legyen a nyomtatókban.
(A letiltást úgy értsd, hogy az új fekete hiába van tele, már nem tudod használni ha a színeseket ki is cseréled utángyártottra.)

Lehetséges hogy beszáradt a fejbe a tinta. Ha igen ez hogyan javítható?
Hagyni kell állni egy napot, és az esetek nagy részében a friss tinta feloldja.
Ha mégsem, akkor tintaoldó folyadékot kell a fejbe juttatni.

egy olyan tintasugaras nyomtatót amiben könnyebb tintapatront cserélni, illetve amihez jó az utángyártott patron is.
Azokba vagy 6x annyiért kapod a patront.
Előzmény: Klau19 (7)
Klau19 Creative Commons License 2010.10.29 0 0 7
Sziasztok!

Abban kérdésben kérném a segítségeteket hogy van nekem egy Epson sx 100 és egy Epson cx 3650 multifunkciós nyomtatóm amiben kiürült a fekete tinta patron. Vettem bele újat, de ezeket már fel sem ismeri, csak azt írja ki a festékszintjelző hogy nincs tinta. A másik három szín festékszintjét viszont kijelzi.
A másik dolog pedig hogy ezeket a nyomtatókkal kb 1 éve nem nyomtattam semmit. Lehetséges hogy beszáradt a fejbe a tinta. Ha igen ez hogyan javítható?
Ha nem lehet megjavítani akkor esetleg tudtok ajánlani egy olyan tintasugaras nyomtatót amiben könnyebb tintapatront cserélni, illetve amihez jó az utángyártott patron is.
Előre is köszi a segítséget:)
csanad2005 Creative Commons License 2010.10.28 0 0 6
Én is így jártam. Tudnátok segíteni?
Köszi!
Sati 601 Creative Commons License 2007.04.01 0 0 5
Helló!
Mail ment!
Előzmény: rage (4)
rage Creative Commons License 2007.04.01 0 0 4

ha még nem sikerült szerezned én szivesen segitek.

kantal@atw.hu

Előzmény: Sati 601 (3)
Sati 601 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 3
...senki...?...
Sati 601 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 2
Köszönöm, de sajna az a legfőbb gond, hogy pont ezzel nem működik.
A telepítőjéből ahogy kivettem, ez valami univerzalizált változat, amit 3800 és 3850-es változathoz készítettek, de nemigazán sikerült nekik.

Ezért lenne szükségem a gyárilag kiadott változathoz.

Sajnos a driverkereső oldalak is innen szedik le a cuccokat, így ezeken az oldalakon is ez a verzió van fenn.
Előzmény: Pitecus (1)
Pitecus Creative Commons License 2007.03.20 0 0 1
Előzmény: Sati 601 (-)
bindera Creative Commons License 2007.03.20 0 0 0
g00gle?
Sati 601 Creative Commons License 2007.03.20 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Szóval ez a szóban forgó nyomtató még garanciális, csak sajna a papírjai elvesztek a telepítő cd-vel együtt.
A nyomtató tökéletesen működik, viszont a scanner nem akar csinálni semmit.
Biztos, hogy driver probléma, ugyanis egyik nap még használtam, másik nap újratelepítettem a windows-t, leszedtem a gyártó honlapjáról a drivereket, aztán se kép se hang...csak a nyomtató ugyebár.
Ezután próbálkoztam még ilyen-olyan verziójú scannerdriverekkel, mindenféle honlapokról próbálgattam levadászni, de mindenhol ugyanaz van kirakva, tehát egyik sem működik.
Kérdésem az lenne, hogy valaki, aki használ ilyen típusú nyomtatót, hajlandó lenne-e részemre egy cd másolatot készíteni és postai úton elküldeni, természetesen anyagi kárpótlásért a fáradozásért cserébe. (Az ésszerűség határán belül :))

Üdvözlet!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!