Keresés

Részletes keresés

Jéhu74 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 228
E világi apja a gyemeknek az édesapja. Isten fiainak, és leányainak pedig az Atyja a mindenható Isten, és senki más, a többi ember testvér. A szellemi vezetőid is csak testvéreid, és nem "Szent Atyáid" Még Jézus is Atyjának nevezte őt, és erre szólitotta fel minden tanitványát is. Remélem érted.
"Ami testől született az test az, ami szellemtől született szellem az." Aki nincs újonnan születve nem mehet be Isten országába. Újonnan született ember nem szólít senkit a mennyei Atyán kivül "Szent Atyának". Miért? Azért, mert a Szent Lélek elvezeti erre az igazságra is, hogy neki az Atyja a mindenható Isten, hiszen újonnan született a IStentől. Aki ezt nem tudja megérteni még nem született újjá, és e világi, ezért szólit minden földi vallási vezetőt "Szent Atyának, meg Atyjának". Az aki meg így szólitatja magát majd számos ad róla az Atyának. Döntsd el végre ki a te Szent Atyád?
Előzmény: Olajag (227)
Olajag Creative Commons License 2010.02.01 0 0 227
Jezus nyilvan nem ugy ertette, hogy ezentul egyetlen kisgyerek sem szolithatja "apu"- ak az "apu"-t. A folosleges es helytelen kerkedesre es "rangkorsagra" hivta fel a figyelmet.
Előzmény: Jéhu74 (217)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 226
Jézus nem ismeri benne fenn, azt amit létrehozott. ... Az elég szörnyű dolog. ... De te felismered benne a logikusan felépített rendszert. Jézus olyan egyházat hozott létre, amely nem e világból való. Az ember maga sok minden "hatalmast, szépet, és nagyot" hozzott létre, de az mind emberi. Lásd Bábel tornya.
Előzmény: Törölt nick (225)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 225
Persze, persze, ez a te elképzelésed. Ha nem is akarod meghallani, mit mond a másik fél, akkor könnyedén cáfolod. De ha meghallhatod, akkor rájössz, mennyire logikusan felépített a rendszer. Utána már sokkal nehezebb lesz. A te értékkészleteddel nyilván hamis eredmény jön ki, ha az eljárás a katolikus. Az ő értékkészletükkel pedig akkor jön ki hamis eredmény, ha protestáns az az eljárás.
Előzmény: Jéhu74 (223)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 224

Akkor ugye tudsz különbséget tenni? Mert ismered a mondást: "ne öntsd ki a fürdővízzel együtt a gyereket is!"

 

Ne próbáld a római katolikus egyházat cakompakk elítélni. Mert egyik keresztény felekezet sem dicsekedhet - gyakorlati hitélete okán - a másikkal szemben.

Előzmény: Jéhu74 (223)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 223
Vannak olyanok, akik annyit hazugságot állíttotak, és oly sokat gondolkodtak rajta, hogy kell ezt megvédeni. Sok hazugságot, hazugságokra épitettek, és létrejött egy olyan óriási rendszer, amelyet Isten fog egy napon megitélni.
Mindenkinek saját felelősége, hogy ragaszkodik hazug hagyományokhoz, vagy a biblia kijelentet igazságához.
Előzmény: Törölt nick (220)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 222
De nem mindegy, hogy kinek mit szól.
Előzmény: Don Vittorio (221)
Don Vittorio Creative Commons License 2010.01.31 0 0 221
Néha csak azért szól az ember, hogy ne keverjék össze másokkal...
Előzmény: Törölt nick (220)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 220
Hiába ugrálsz, egy olyan régóta csiszolódó rendszert, mint a Katolikus, nem fogsz tudni kikezdeni ezzel a biblikus műveltségeddel.
Előzmény: Jéhu74 (217)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 219
Hagyjad abba a nagyképűségedet. Minden keresztény felekezetben sok olyan hívő van, aki igazán szereti Jézus Krisztust.
Előzmény: Jéhu74 (218)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 218
Azt a hitet, és gyakorlatot tisztelem ami Jézus Krisztus, és az apostolok tanitottak, olyan hitet nem tisztelek, amelyet nem tanitottak, és a bibliának ellent mond. A bibliai hitnek nem kell a hamis egyház.
Előzmény: prophet1 (216)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 217
Jézus tanította senkit ne hívjatok Atyátoknak, mert egy a ti a Atyátok aki a mennyben van. Nekem egy Atyám van, és testvéreimnek is, és nem hivunk senkit úgy, hogy "Szent Atya". Döntsétek el kinek engedelmeskedtek Jézus Krisztusnak, vagy egy nem Jézus parancsainak engedelmeskedő vallás dogmáinak, és gyakorlatának. A katolikus egyház főpapja pontifex maximusa a pápa. Nekem nem, és testvéreimnek sem.
Előzmény: Olajag (215)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 216

"Mit ugrász, apád nem cukrász."

 

Tiszteljed a Jézus Krisztusban való hitet a római katolikus testvérekben is.

Előzmény: Jéhu74 (214)
Olajag Creative Commons License 2010.01.30 0 0 215

Az Egyhazunk feje Jezus Krisztus. Kulonbseget teszunk "Atya" es "atya" kozott. Istennek Krisztus altal vagyunk gyermekei. Maria Krisztusban az anyank. A hivo testverek Krisztusban a testvereink.

Előzmény: Jéhu74 (214)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 214

Olyan címeket hordoz a pápa, ami nemcsak azt jelenti amit gondolsz, hanem az Atya, és Jézus címeit hordozza. Pontifex maximus (Lefőbb főpap), Pápa=Atya, Isten földihelytartója, és sorolhatnám.

Lehet, hogy te neked római katolikusok testvéreid, és anyád "szűz Mária". Neked nem próbléma, hogy tesvéreid Isten címeit gyalázák meg. Egyetértesz, és helyesled testvéreid cselekedeteit? Szoktál-e anyádhoz imádkozni?

Előzmény: prophet1 (213)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 213

 Aki ismeri a bibliát, és kijentést kapott a Mennyei Atyától az mind tudja, hogy a igazi egyház feje Jézus Krisztus az élő Isten Fia, és nem egy hazug címeken, és eretnékségeken ülő pontifex maximus.

 

Nem kell azért annyira félteni a római katolikus testvéreket. Ők is tudják, hogy az egyház feje Jézus Krisztus. A pápát csak az Ő földi helytartójának ismerik. Tehát ők is Jézus Krisztusban hisznek. Ne essél túlzásba....

Előzmény: Jéhu74 (212)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 212
"Te vagy az élő Isten Fia" erre a hitvallásra mondta Jézus Péternek. Nem test és vér jelentette ki neked ezt, hanem az én Menyei Atyám.
Erre az Atyától jövő hitvallásra építette egyházát Jézus Krisztus, és ezen a pokol kapui sem vesznek uralmat. Miért? Mert csak Jézus Krisztus volt az aki legyőzte a halált, pokolt, a bűnt, és az ördögöt. Ezt senki más nem tette meg önmaga, és ő nélküle senki sem teheti meg.
Amikor ezt mondta Péternek "Te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat" Az erre a kösziklára azt jelenti, hogy erre a hitvallásra építi Jézus az egyházát, amelyet Péter is kapott a mennyei Atyától. "Te vagy az élő Isten Fia"
A Rk egyház egy hazug módon kitalált emberi utodlásra épül, amely a római császárok mintájára lett létrehozva, amelynek a feje a "Menyei Atya" a római pápa a legfőbb főpap a pontifex maximus lett. Ennek az egyháznak a feje még magát is meg koronáztatja a római császárok mintájára. Jézus ezt mondta "az Én országom nem ebből a világból való". Aki ismeri a bibliát, és kijentést kapott a Mennyei Atyától az mind tudja, hogy a igazi egyház feje Jézus Krisztus az élő Isten Fia, és nem egy hazug címeken, és eretnékségeken ülő pontifex maximus. Azok Péter apostol testvérei akik, hasonlóan Jézus Krisztusban hisznek, hogy ő az élő Isten Fia aki a mi főpapunk, és nem egy emberi hatalmi struktura utodlása csúcsán lévő pontifex maximusban hisznek. Az igazság és hazugság között hasonló különbség van, mint a menny és a föld között.

Döntsd el. Ki számodra a Szent Atya a Menyei Atyád, vagy egy hazug címeken ülő földi Pápa. Döntsd el ki az egyház feje egy földi uralkodó pontifex Maximus, vagy az élő Isten Fia Jézus Krisztus. Ha van kijelentésed a mennyei Atyától akkor ezt megérted.
Előzmény: Olajag (211)
Olajag Creative Commons License 2010.01.30 0 0 211

Jezus mast mond. O azt mondja, hogy Peter a koszikla.

"Te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat"

Nyilvan az apostolok tanitasara epul az Egyhaz, hiszen maga Jezus kuldte el az apostolokat tanitani: az o tanitasait tovabbadni.

Előzmény: Jéhu74 (202)
Olajag Creative Commons License 2010.01.30 0 0 210
Még abban az órában útra keltek, s visszatértek Jeruzsálembe. Ott együtt találták a tizenegyet s társaikat.
Azzal fogadták őket, hogy valóban feltámadt az Úr, és megjelent Simonnak.
Erre ők is beszámoltak az úton történtekről, meg arról, hogyan ismerték fel a kenyértöréskor.
Míg ezekről beszélgettek, egyszer csak megjelent köztük és köszöntötte őket: "Békesség nektek!"
Ijedtükben és félelmükben azt vélték, hogy szellemet látnak.
De ő így szólt hozzájuk: "Miért ijedtetek meg, s miért támad kétely szívetekben?
Nézzétek meg a kezem és a lábam! Én vagyok. Tapogassatok meg és lássatok! A szellemnek nincs húsa és csontja, de mint látjátok, nekem van."
Ezután megmutatta nekik kezét és lábát.
De örömükben még mindig nem mertek hinni és csodálkoztak. Ezért így szólt hozzájuk: "Van itt valami ennivalótok?"
Adtak neki egy darab sült halat.
Fogta és a szemük láttára evett belőle.

Lk 24.33 - 43

 

Lukacs itt valosagosan is megtortent esemenyekrol ir: Valosagban visszatertek Jeruzsalembe (nem tudtak magukat "odaalmodni"), valosagosan is talalkoztak a tobbi apostollal, es Jezus "tapogathato allapotban", vagyis testben, valosagosan is megjelent mindegyikuk elott egyszerre (nem tudja egyszerre egy tucat ember ugyanazt almodni). Amikor meg mindig csodalkoztak, evett, ivott, mert egy szellem, lelek, nem eszik, nem iszik, hanem ilyet egy ember tesz, a TESTenek taplalasara.

Előzmény: szelíd galamb (186)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 209

Ha valóban Jézus tanítványa vagy, akkor elég nagy baj, hogy nem érzed szükségét az egyháznak. Mert mi az egyház? Valóban nem a szervezet, hanem a testvéri közösség. De a testvéri közösség óhatatlanul szabályozva kell, hogy legyen, amennyiben már elég sok tagja van. Így van az egyház is. Tulajdonképpen hogyan képzeled a világ előtt való "megjelenését", ha nincs szervezete, hitvallása, összejöveteli helyisége, ha nincsenek tanítók benne, stb.?

 

Nem arról van szó, hogy az intézménynek a szükségességét kell érezni. Én sem érzem - úgymond - annál inkább az olyan emberekkel való közösség szükségességét, - akár a régmúltból, akár a jelenből, - akikkel egy hiten vagyok, és akiktől tanulni, vagy akiket tanítani lehet (vagy kell). stb.

 

Az egyház a kíhívottak közössége, tehát azoké, akiket Jézus magának kiválasztott az Ővele való közösségre. Az pedig, hogy az egyházban van "konkoly és búza", nem teheti feleslegessé annak szükségességét. Ahol már két hívő együtt van, ott már egyház van - a szónak eredeti értelmében. Legjobb példa erre az, amikor Pál apostol a zsidók kiválasztásáról beszél. Ő is azt mondja, hogy ugyan sokan nem hittek a zsidók közül, mégis - úgymond - különbek a többieknél, mert belőlük származott a Krisztus, övék az ígéret, stb. És amikor a pogányok teljessége bemegyen, ők is újra felvétetnek az Isten kegyelmébe. Szóval az egyház őrzi az Evangéliumot, az egyház - tagjai által - segítségemre van a hitemet erősíteni, ápolni.

 

A kérdést talán úgy kellett volna feltenned: szükség van-e a testvéri közösségre, avagy az egyházra, mint intézményre? Természetesen az egyház mindig lejárattta magát - testületileg -, de így volt az a zsidóknál is. Azért mégis voltak, vannak és lesznek benne olyanok, akik igazán hívek voltak az Istenhez, Jézushoz. És ha kimenne belőle az ember, és összeállna más hívőkkel, ott is elölről kezdődne a szakadás, meg a különféle egyet nem értések, stb. Közösségre szüksége van a hívőnek, mert magányosan nem tud hitében növekedni. Ez elég egyértelmű a Bibliából.

Előzmény: szelíd galamb (208)
szelíd galamb Creative Commons License 2010.01.29 0 0 208

 

Én is (ha lehet ezt mondanom), Jézus tanítványa vagyok, de nem érzem, hogy szükségem lenne az egyházra.

Előzmény: prophet1 (207)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 207
Kell. Mert egymás hite által épülnek az egyházban. És az egyház a Jézus Krisztus tanítványainak közössége. Ha meg nem így gondolod, fogalmazzál precízebben. Olvasd el a Jelenések könyvében a kisázsiai hét gyülekezethez írt jézusi intelmeket. A gyülekezet az az egyház. Minden emberi társaság intézményesül. Más kérdés, hogy az egyház berkeiben is jelen van a bűn. Ez már csak így van. De az egyház berkeiben vannak lelki megújulások is. stb.
Előzmény: szelíd galamb (206)
szelíd galamb Creative Commons License 2010.01.29 0 0 206
Nem kell
Előzmény: Törölt nick (205)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.29 0 0 205
Kell.
szelíd galamb Creative Commons License 2010.01.29 0 0 204

 

Akkor részletezd!

Előzmény: Jéhu74 (203)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 203
Ég és föld a különbség.
Előzmény: szelíd galamb (200)
Jéhu74 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 202
Jézus a Kőszikla. Az rk egyház nem a Jézus, és az apostolai tanításaira épült.
Így csak egy durva hamisítványnak lehet tekinteni, és nem értek veled egyet ebben a témában.
Előzmény: diastole (194)
prophet1 Creative Commons License 2010.01.19 0 0 201

Amit mondasz, nem helyes - bibliai alapon. Lásd:

 

http://mek.oszk.hu/06500/06551/06551.htm#23

Előzmény: szelíd galamb (196)
szelíd galamb Creative Commons License 2010.01.19 0 0 200

 

És mi a különbség az egyház és a Vatikán között?

Előzmény: diastole (198)
szelíd galamb Creative Commons License 2010.01.19 0 0 199

"aminek létrehozását Jézus Péterre bízta. Az Egyház az ehhez igazodó hívők összessége"

 

 

Jézus nem akart semmiféle egyházat létrehozni.

Ez Máté evangéliumának rossz értelmezése.

 

Most ki igazodik kihez?

 

Az egyház a hívekhez vagy fordítva?

Előzmény: diastole (197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!