Egy blogban, amolyan vendégmunkásként csináltam jó régen egy kvízt, ami elég pozitív fogadtatásban részesült - ezt hoznám most ide az Indexre is.
A játék egyszerűbb már nem is lehetne: végy egy híres arcot és mutasd meg csak a szemét. Kitalálandó maga a személy.
A maradék az enyém. Egy úr gyakorta alakított gengsztert ("A közellenség", "Mocskos arcú angyalok", "Az alvilág alkonya", "Fehér izzás"). --> James Cagney, v17 Egy úr egy már kitalált úrral (Gene Kelly) együtt egy nagyvárosi lokálban találja magát ("Horgonyt fel!"), és sokat énekel, későbbi éveiben például egy almaféléről (New York) --> Frank Sinatra, v27 ...Az egyikkel (Gable, "Manhattan melodráma", "Feleségek titkárnők ellen") többször játszott egy másik, még megfejtetlen hölgy is, aki cingár sorozatával ("A cingár férfi stb.") vált népszerűvé. --> Myrna Loy, v05
Az nem az a számozás, csak azt jelzi, az adott pillanatban hány megfejtetlen volt még hátra... Na szóval 1-től 36-ig (kivéve a már megfejtetteket) melyik a néni, arra felelj.
Nekem sem világos, hogy kapcsoltad össze Lana Turnert Kim Carnessal - én nem tettem ilyet (ellentétben Bette Davissel, ami, ugyebár Kim Carnes legendás "Bette Davis eyes" c. számára volantkozott volna :)).
Ja, amúőgy azért nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy a Dalszövegek magyarul - 80's edition (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9096784 ) törzstagja Bette Davieshez, pláne szem témakörben ne a Bananaramát adta volna fel segítségként, úgyhogy sztem Lana Turner :)
Egy úr1 gyakorta alakított gengsztert. Egy úr druszája2 bevette Akabát, az őt alakító színész azonban nincs a szemtárban. Egy úr3 meggyőzte néhány társát, hogy előítélet nem szép dolog. Egy úr4 egy már kitalált úrral együtt egy nagyvárosi lokálban találja magát, és sokat énekel, későbbi éveiben például egy almaféléről. Két kitalált úr (Gable, Howard) egy már kitalált hölgy (Leigh) két kapcsolata. Ott (Elfújta a szél) azonban nem énekelnek, viszont annál többet sírnak. Az egyikkel (Gable) többször játszott egy másik, még megfejtetlen hölgy5 is, aki cingár sorozatával vált népszerűvé. Egy megfejtett és nem fejtett úr (6, Douglas) alkalmanként rabszolgaként kereste kenyerét. Az utóbbinak ilyenkor (Spartacus) az egyik, még kitalálatlan hölgy7 a babája. Egy szőke hölgy8 pedig remek színésznő volt, és szintén sokat játszott együtt másokkal a szemtárból, és Madonna is említi Vogue c. számában. Na.