persze , ez nyilvánvaló, csak az illető nem ezt észrevételezte , arra reagáltam. szerintem egyébként, valszeg volt nekik egy nem túl hivatalos, mongol nyelvű szerződésük , amit a magyar hatóságok nem is láttak, aztán az itteni magyar nyelvű szerződésükben (amit nem tudtak elolvasni) már teljesen más volt
Azért szeretném én azt a szerződést látni! Ki az aki kétszázezret ígér olyan szakmában, ahol a magyar átlag is hetvenezer körül van. Annak talán az engedély (külföldiek munkavállalásához kell) kiadásakor is fel kellett vona tűnnie, hogy ilyen kiugró jövedelmet ígérnek és megtagadni a külföldi munkavállaló fogalkoztatását, amíg hasonló feltételekkel meg nem hirdetik, be nem jelentik a munakügyi hivatalban és ennek ellenére nem kapnak embert az itthoniak között. Garantálom, azon a környéken száz nettóért is, sorbanállnának az asszonyok a gyárkapu előtt.
szóval szerinted az normális, hogy valaki köt egy munkaszerződést 8 órás munkaidőre és 1000$ fizetésre , majd a szerződést felrúgva, 12 órában az igért fizetés töredékéért dolgoztatják? és mi köze mindehhez a szüleid nyugdíjának?
Azért ez a kétéves keresetüknek megfelelő árú repülőjegy gyanus. 24X62.500=1.500.000-. Erősen kétlem, hogy annyi egy jegy Ulanbatorba. Ha meg nem úgy értették, akkor miért nem úgy írták, ahogy értették?
Nem annyira buták azok. A rendszerváltás után is magyar minimálbérért dolgoztak mongolok a Fékiszben. Budapest nagy város, már másnap elhúzhattak volna, ha akarnak, vagy, ha van jobb állás abban a szakmában, amihez értenek. A magyarok is minimálbérért dolgoztak és még ma is azt teszik, abban a szamában, sőt, a tiszta teljesítménybérezés miatt, sokszor annyit sem kapnak.
Néhány hét múlva kiderült, hogy munkaadóik semmibe veszik a szerződésüket, ugyanis nem napi nyolc órát, hanem tizenkettőt dolgoztak, de nem az ezer dollárnak megfelelő összegért, hanem a magyar minimálbérért. Nem tehettek semmit. Mongóliába nem mehettek vissza, mert le kellett dolgozniuk a repülőjegy árát, ami körülbelül kétéves keresetüknek megfelelő összeg.
Egyszerűen az ilyen szarházi kapitalista "munkaadókat" le kellene ültetni 20-30 évre, a családjukat meg áttelepíteni szükséglakásba, minden ingó és ingatlan vagyonukat - a család nevére szétírtat is!!! - eladni, és a befolyt pénzből az átvágott munkavállalókat kárpótolni, oszt jóvan...
"De a kevés fizetség ellenére is megéri maradni. Nagyon szűkösen élnek, és a lakhatásukért is kell fizetniük, de még így is félretehetnek az otthoniaknak. Igaz, több ezer kilométerről, és nagyon kis mértékben, de azért segíthetnek a családjukon. Odahaza nagyon nagy a szegénység, és kevés a munkalehetőség. A nők szinte csak a gyerekneveléssel foglalkoznak, de a férfiak is ritkán jutnak állandó munkához. Kereskedelemből, vadászatból nehezen lehet a szükséges anyagiakat előteremteni. A szerencsésebbek a fővárosban élnek, többnyire többemeletes házakban, épp csak komfortos lakásokban. De akinek erre nincs lehetősége, annak marad a jurta. Ezért nehéz nekik innen pénz nélkül visszamenni. Maradnak addig, amíg egy kicsit össze nem szedik magukat anyagilag.
Hőgyészen nemrég új tulajdonosai lettek a cégnek. A túlórákat már kifizetik, így sokan akár hatvanezer forintot is keresnek havonta."
Vagyis semmi ok sírásra. Libera féle mocsadék topic, mint minden topicja.
Bokros 17 000 forint nyugdíjjal küldte a csomagja idején nyugdíjba felsőoktatásban dolgozó szülémet, pedig ... Medgyessy, Gyurcsány a mai napig nem emelte a nyugdíját 60 000-re. Szerintem a mongolok fogják be a neolibsikkel együtt - és akkor még igencsak finoman cizellált voltam! Nem tetszik a mongoloknak a 60 ezer? "Tessék! El lehet menni!" Gyurcsány ingyen ad tanácsot!
Elég nagy szégyen. De hát itt mindent lehet. Örüljenek, hogy nem Öszödre kerültek, ott még a Jurtát is eladták volna a fejük felöl... Viccet félre, szomorú dolog, de egész Ejrópa tele az ilyen ügyletekkel...
Azok a munkaadók akik ilyet tesznek, gyalázatos dolgot müvelnek és közönséges bünözők.
De a szégyenkezés nem megoldás, a rendőrségnek és az ügyészségnek kell eljárni csalás és egyéb büntettek miatt, és megmutatni a világnak hogy Magyarországon ilyet nem engednek meg, a bünözők pedig kapják meg amit érdemelnek.
milyenkor? mondjuk valszeg többet segítene Móricz Simon ha kiállítás szervezése helyett pölö egy ügyvédet szerezne a mongoloknak. Ha jól értem az őket idehozó cég szegett szerződést, nosza be kell perelni.